Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 286.481
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony Xperia Z1
I meni se to događa. Na xda ima cijela tema o 4.4.2. bugova na Z1 Compact. To je jedan od najčešćih problema u KitKat-u. Ova verzija Sony softvera je bugovita i Sony treba izdati zakrpe. Sve u svemu zadovoljan sam. Kamera mi se čini nešto bolja ima manje šuma. Baterija je meni bolja nego na 4.3.
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Pozz svima.

Imam si u planu kupit xperiu z1 ili z1 compact. Pa me zanima dali imate kakvih problema sa tim mobitelima jer sam nesto cuo da je ovaj novi kit kat nesto zaje.... pa da ne radi bas glatko vise kako bi trebalo.

I jos me zanima ovako koji mobitel vise preporucate jer nikako da nadem neku zlatnu sredinu, Z1 mi se cini nekako glomaznim mobitelom dok mi se Z1 compact cini nekako malim jer sam se nekako naviknuo na 4,7" ekran. koji mob ima bolji ekran od ta dva mobitela jer sam citao da Z1 nema gorilla glas neko neku zastitnu foliju preko ekrana pa me zanima dali to isto ima i Z1 compact posto na gsmarena pise da imaju iste ekrane samo sto je jedan veci a drugi manji (to mi se nikako ne svida ako i Z1 compact ima tu neku zastitnu foliju ako su vec takvu gresku sa Z1 napravili), uglavnom neka misljenja i dojmove me zanimaju.

Hvala lijepo :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 20:21 (TyMac).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Oba imaju Dragontrail+zastitnu foliju, Dragontrail je malo izdrzljiviji od Gorila glass 2.. Sto se tice velicine, isto vrijedi i za mene, Z1 mi ima nekako prevelike bezele, ako mozes, pricekaj Z2 pa njega vidi
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
neaktivan

koja je to glupost sa tom folijom...pa kolika je onda izdrzljivost od ogrebotina (na foliju mislim)??

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 20:51 (TyMac).
15 godina
odjavljen
TyMac kaže...

koja je to glupost sa tom folijom...pa kolika je onda izdrzljivost od ogrebotina (na foliju mislim)??

Ako ne želiš ogrebotine morat ćeš kupit neku u dućanu i nalijepit na ekran ( i tvorničku foliju)

Zapravo ta tvornička i nije folija, riječ je o dijelu ekrana, služi da odbija reflektiranje svijetla itd, bezveze 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
TyMac kaže...

Ako ne želiš ogrebotine morat ćeš kupit neku u dućanu i nalijepit na ekran ( i tvorničku foliju)

Zapravo ta tvornička i nije folija, riječ je o dijelu ekrana, služi da odbija reflektiranje svijetla itd, bezveze 

da samo sto je problem ako tu foliju skines ostaje bez garancije jer je na njoj otisnut znat od sony-a pa u servisu odma znaju...malo su to glupo napravili i ne shvacam takvu politiku,kad vec pravis High-end mobitel onda mora i ekran bit izdrzljiv a ne na njega foliju naljepit koja se ogrebe samo ako je mrko pogledas i jos te garancija veze uz tu foliju.

Definitivno odustao od sony-a :/

15 godina
odjavljen
Foliju sa Sonyevim logom si mozes narucit, a sto se tice garancije priznaju ti garanciju
16 godina
MARKOZD15 kaže...
Foliju sa Sonyevim logom si mozes narucit, a sto se tice garancije priznaju ti garanciju

takodjer sam dobio odgovor iz sony hr da se ne gubi garancija,uglavnom i ja moju skinio jer je bila uzas izgrebana nakon mjesec dana

zanimljivo odmah naljepio neku mat foliju sa ebaya i nakon dva mjeseca nema ni crtice na njoj uz isto koristenje

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...
MARKOZD15 kaže...

takodjer sam dobio odgovor iz sony hr da se ne gubi garancija,uglavnom i ja moju skinio jer je bila uzas izgrebana nakon mjesec dana

zanimljivo odmah naljepio neku mat foliju sa ebaya i nakon dva mjeseca nema ni crtice na njoj uz isto koristenje

Provjerio sam i u pravu ste sto se tice garancije. Inace kako ste zadovoljni stim uredajem? Jel jos uvijek postoje oni problemi sa zvucnikom da prebacuje na slusalice itd.?

16 godina
TyMac kaže...
dart_tom kaže...
MARKOZD15 kaže...

Provjerio sam i u pravu ste sto se tice garancije. Inace kako ste zadovoljni stim uredajem? Jel jos uvijek postoje oni problemi sa zvucnikom da prebacuje na slusalice itd.?

ja nemam nikakvih problema sa zvukom i prezadovoljan sam sa KK ;)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
16 godina
Sony Xperia Z1

ekipa, vani je novi update naziva 14.3.A.0.757 koji ispravlja bug sa prebacivanjem zvuka kod Z1 koji smo komenitirali, ja sam T-mobile, update je stigo sad još samo treba čekat mob da se napuni :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...
MARKOZD15 kaže...

jel se moze skinuti folija na straznjoj strani mobitela ili to samo za prednju vrijedi?

14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Zanima me kako najbolje puniti?

Po netu ima svašta, kako ga vi punite tj. ako je tko isprobavao razne opcije neka napiše

kod koje je imao najbolje performanse baterije.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Kupio sam prije 2 tjedna Z1 Compact, mogu reći da sam razočaran. Od toga tjedan dana bio na servisu. 5.dan pojavio se mrtvi pixel, a od pocetka imam problem s flash bleedingom... Naravno garancija ništa od toga ne pokriva, iako je Sony priznao da ima dosta ljudi problema s tim flash bleedingom, ne misle omogućiti ni zamjenu ni popravak o svom trošku, zasad. Sad ili je to "sreća" ili ne znamo što, ali eto. Jedno vrlo negativno iskustvo sa Z1 Compact.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Vidim da se ovdje priča o otključavnju bootloader-a, a mene interira mogućnost SIM unlocka.

Dali je moguće unlockati SIM karticu na Z1 iz T-coma?

Ako nije da ne uzimam :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TyMac kaže...
dart_tom kaže...
MARKOZD15 kaže...

jel se moze skinuti folija na straznjoj strani mobitela ili to samo za prednju vrijedi?

Slobodno skini foliju nemaš nikakvih briga oko garancije zvao sam u Agram servis i potvrdili su da se smije skinuti, ja sam na svojoj Z skinuo odozada i naprijed naručio od jednog provjerenog sellera e ebaya njegove folije i stavio. Rezultat puuuuno puno manje otisaka i ekran mi je uvijek gladak iako folija nije matte nego clear. Stvarno taj seller ima odlične folije, do sada sam naručivao od njega za S2, S3 i evo sad i Z i mogu reći da su preodlične. Ovo je link seller-a : http://www.ebay.com/usr/rockymobile

Vidiš meni je ovo prvi Sony mobitel. Do sada sam bio samo na Samsungu i mogu reći da se uopće nisam razočarao prelaskom na Xperiu Z.

Mislim da ju možeš otključati preko interneta ili odnesti u servis i oni će to obaviti umjesto tebe, kod se upiše i otključaju mobitel preko imei-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2014 20:21 (Marko5552).
13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Pozdrav svima

evo ukratko u sljedeća 3 dana dobivam Z1, a kako mi je to prvi "pravi" smartphone zanima me kako se treba postupiti s prvim punjenjem, nekad je to trebalo 24 sata puniti il kako već, pa molim za savjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
burexmesom kaže...

Pozdrav svima

evo ukratko u sljedeća 3 dana dobivam Z1, a kako mi je to prvi "pravi" smartphone zanima me kako se treba postupiti s prvim punjenjem, nekad je to trebalo 24 sata puniti il kako već, pa molim za savjet

Puniš ga kako želiš, kada želiš, briga te, tako je sa novim smartphone-ima.

Samo je ''preporučljivo'' da ne pada ispod 6/10%, iako je i to kontroverzna tema 

*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina
odjavljen
burexmesom kaže...

Pozdrav svima

Cim ga dobijes stavi ga na punjac 30 min,,,tako sony kaze.

15 godina
Sony Xperia Z1

Da li netko zna kako ugasiti ekran, a da sve ostalo radi. Jel ima neka aplikacija da ugasi ekran ali da se mobitel ne zakljuca nego da radi u pozadini?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

telefon za 10+

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z1

Pozdrav

Otac ima u planu uzet ovaj mobitel u vipu na produzenje ugovora,e sad dali ja njega mogu otkljucat na sve mreze.Ako mogu na koji nacin,inace ja sam trenutno na bon bon mrezi.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z1

To ćeš morati platiti, najbolje ti je uzeti kod za otključavanje sa jedne od provjerenih stranica na internetu

*Sony Xperia Z1 Compact*

1 0 hvala 1
14 godina

E hvala ti puno.Posto to nisam nikad radio dali cu morat prvo ubacit karticu od vipa pa kad ga otkljucam onda svoju ili mogu to napravit bez kartice

15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z1

Ubaciš svoju i onda će te pitati kod za otključavanje mreže, koji dobiješ sa nekih stranica tipa LINK 

Stvarno neznam koje su provjerene, raspitaj se na forumu najbolje ti je

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z1

Pozdrav

Nabavio sam ovaj mobitel sad dal da ostanem na 4.2.2 ili da ga stavim na 4.4 ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cic kaže...

Pozdrav

Stavi 4.4.2 bolji je :)

13 godina
odjavljen
Marko5552 kaže...
cic kaže...

Pozdrav

Stavi 4.4.2 bolji je :)

Ili ako zelis root imati onda ga prvo rootaj pa stavi na 4.4, jer kasnije ces morati radit downgrade samo zbog roota

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ako upgradeam s 4.3 na 4.4 jel mi,ostaju appovi i postavke?Danas sam ga dobio i sve slozio da bi skuzio da je na 4.3...

battlelog:KICKASS_HR

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
kurt kaže...

Ako upgradeam s 4.3 na 4.4 jel mi,ostaju appovi i postavke?Danas sam ga dobio i sve slozio da bi skuzio da je na 4.3...

sve ti ostaje

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice