Dali je neko stavio 5.0 lolipop ali cyanogenmod verziju, vidim da je jos u testnoj fazi, te dali se moze koristiti svakodnevno da mi neblokiraju neke stvari?
Dali je neko stavio 5.0 lolipop ali cyanogenmod verziju, vidim da je jos u testnoj fazi, te dali se moze koristiti svakodnevno da mi neblokiraju neke stvari?
evo folije, http://www.ebay.com/itm/5X-Full-Body-Front-Back-Clear-Screen-Protector-Film-Guard-For-Sony-Xperia-Z-L36h-/230993031339?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c841f0ab
e puno hvala za link
Ja sam ti na Validus lollipopu, radi vrhunski, po meni puno bolje od stock roma, batka je tu negdje (+/-, meni loš signal ždere dosta pa nisam relevantan). Ima par sitnih bugova u zadnjim verzijama, ali ništa strašno (piše ti na temi), ja ti preporučam da si flashaš verziju od 28.1 (probaj naći link u temi), ove nove nešto bolje rade, ali ova nema bugova. Stavi su tu i čekaj sljedeću dobru/100% bugfree
trenutno sam na existenz koji mi radi super samo baterija zna dosta kratko trajati...pa razmisljam da stavim lolipop, sad cu bas malo procitati o tome sto si stavio pa odluciti :D
posto imam existens dali mogu samo preko njega flashati rom preko CWM-a i za rootat dali moram kernal stari stavit rootat pa onda njegov?
trenutno sam na existenz koji mi radi super samo baterija zna dosta kratko trajati...pa razmisljam da stavim lolipop, sad cu bas malo procitati o tome sto si stavio pa odluciti :D
posto imam existens dali mogu samo preko njega flashati rom preko CWM-a i za rootat dali moram kernal stari stavit rootat pa onda njegov?
Prvo flašaš boot.img kroz fastboot, i onda ovaj Validus u recoveryu uz full wipe
Samo si flašaj prvo neki recovery (najbolje što noviji Twrp ili PhilZ) na FOTA particiju, ovdje ti je opisan postupak http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2498476
Recovery.img možeš nabaviti ovdje (ovo je link za twrp)- http://techerrata.com/file/twrp2/yuga/openrecovery-twrp-2.8.4.1-yuga.img
Naime, na boot.img od Validusa ti je Cyanogenmod recovery koji je dosta osakaćen što se tiče opcija (nema backup/restore opcije), nakon što flašaš recovery na fota particiju, isti će ti ostati uvijek gore, bez obzira kakav wipe napravio
Ovaj Lollipop po meni dosta bolje radi, tolko je fluidan da sam sputio proc. na 1.2ghz da mi se uređaj manje grije. Baterija je kao što sam rekao na razini stocka, barem meni
Ima li neka aplikacija koja može rootati Xperia Z 4.4.4? TowelRoot neće...
Ima li neka aplikacija koja može rootati Xperia Z 4.4.4? TowelRoot neće...
I mene zanima.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2784900
Jel probao netko? Meni je radilo na XZ1 4.4.4 .108 verziji
Moguce da se nesto promijenilo u zadnja 2 tjedna no uradi-sam radio kao i ranije; Twr ne radi na zadnja 2 firmwarea, a nije nesto komplicirano to sam obaviti.
Lako je pratiti ova uputstva (za zakljucan bootloader)
http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/guide-how-to-root-10-5-1-0-283-t2872873
Zadnji update (.292) zadrzava root sa. 283 kitkata,.
Ovaj zadnji update, s njim je sreden lockscreen kome je imao delay, autonomija na neku foru bolja (3:10h sot a jos 40% baterije ostalo, cini mi se da je prije brze to iscurilo..) i sl. optimizacije pa je ionako brz 4.4.4 i bez onih sitnih stucanja. Odgurnuo custom rom radi toga, stock je jednostavno toliko ispoliran - zanima me kako drugima radi ovaj prvi Z:)
Meni treba samo root. Ništa drugo samo root kao što bi to TowelRoot napravio. Jedan klik root, a kasnije unroot sa SuperSU unroot. I garancija netaknuta.
Meni treba samo root. Ništa drugo samo root kao što bi to TowelRoot napravio. Jedan klik root, a kasnije unroot sa SuperSU unroot. I garancija netaknuta.
Pa to možeš s onim iznad što sam linkao i garancija netaknuta
Imam jedno pitanje, garancija za Sony Xperia Z u Agram servisu je dvije godine? Ili?
da
Kolege, zelio bih podjeliti sa vama dvije slike, i pitati vas kakva je situacija kod vas sta se toga tice?
Zadnji update, 4.4.4, nije rootan, jedino jucer, danas i narednih par dana necu imati mobilnog signala zbog prijenosa broja u vip.
Nije loše, pogotovo ako je full stock bez roota
Bok svima imam dva pitanja.Prvo da li je ekipa sa xda mozda nasla u meduvremenu kako otkljucati bootloader koji je zakljucan na c6603 bez da se izgube driveri od kamere itd? I jos trebam class 10 32 gb karticu koja ima odlicnu random 4k brzinu imate li preporuku? Odmah podpitanje ,cuo sam da neki mobiteli imaju neko ogranicenje za pisanje i citanje na samim micro usb portovima tj controlerima,da li moja c6603 ima to? Molim vas vazno mi je ovo pa me zanima,hvala
Pozdrav,
zanima me kako na Z-u provjeriti da li je bio rootan, tj. da li se negdje odmah u mobu to može provjeriti ili moram biti spojen na komp ?
dali neko ima problema sa zvucnikom, u zadnja dva dana kad pricam svako toliko se zvuk izgubi, ne cujem sugovornika...mobitel nije je pao niti nista. Imam garanciju jos 2 mj ali imam drugi room i rootan je, sta bi trebao sve vracati na tvornicko kako je bilo ili oni to nece gledati ako je hardwerski kvar?
Imam isti problem, zvucnik u slusalici prekida ili ne radi uopce. Na speakerphonu sve radi bez greske...
danas je bilo sve u redu, vise razgovora sam obavio, moguce da su tih par dana bile smetnje. neznam sta bi rekao cekat cu jos par dana pa onda odnjeti ako opet bude, jer bez mobitela tesko biti danas a zamjenski cu imati neko sranje -.-
@dennocro
događa mi se isto kao i vama, ne radi zvučnik, spikerfon radi... već mjesec dana to traje..
neki dan sam skužio, probajte npr tijekom uspostave poziva ako ništa ne čujete poglasnit/stišat...
meni je znalo proradit.. inače ne vjerujem u ovakve stvari, ali nadam se da se radi o softwareskom kvaru :S:S
garancija mi je još 5 mjeseci
razmisljam dal da kupim sony xperiu z
dajte neke savjete,
dal si isplati dat za nju 2500 kn? ,
Ti zahebavas ili?
Z3 compact novi zapakirani ide za tu lovu.
Ja sam dobio Z3 standardnu, novu zapakiranu za 2600kn, tako da mislim da se ne isplati, možeš uzeti dvije Z sa jamstvom na njuškalu za tu lovu
hjj jebote ja zaostao ,malo po netu gledam i pise da kosta oko 2500.
koliko kosta xperia z a koliko z1 ????
Nakon velikog Sizifovog posla sam napokon uspio staviti custom rom na svoju Xperiu.
Ona igra sa stavljanjem .230 kernela za root mi nije igrala nikakvu ulogu jer sam ja jedini u kuci na VIP-u (mobitel mi je zakljucan na VIP), na WIFI se nemogu spojit jer kernel to ne dopusta, megabajta trenutno nemam i towelroot jednostavno nije radio kao root opcija.
Ostavim ja .230 kernel, probam sa programom Kingo ROOT, probam, dobijem root.
Reko super, ajmo dalje.
Vratim .292 kernel, root mi ostane, niko sretniji od mene.
Stavim NUT dual recovery, isto uspjesno, skinem eXistenZ 3.5.0, prebacim na mob, bootam u recovery, instalacija prodje bez greske, mobitel se restarta, dode do SONY loga, tu stane i crni ekran.
Ni naprijed ni nazad, crni ekran.
Dugo drzanje tipke za paljenje nije htjelo ugasit mobitel, rekoh u govnima sam.
Slucajno stisnem tipku za pojacavanje zvuka i skuzim da to resetira mob u kombinaciji sa power tipkom, al mob je i dalje u bootloopu, nemogu ga potpuno ugasit, nego se automatski sam pali.
Pripremim stock .292 u flashtoolu, resetiram mob uz kombinaciju i brzinski drzim tipku za stisavanje, i hvala bogu mob udje u flashmode i uspijem ga vratit na stock.
Ali, neda meni vrag mira, vracam se u topic od roma i citam svako slovo.
Tek onda () vidim da treba prvo flashat stock .283 prije nego sta se bilo sta pokusa.
Nista, flasham .283, i opet mi nijedan root alat ne radi, nikako i nikako.
Idem probat sa starom taktikom, flasham .230 kernel, palim Kingo ROOT i on mi roota mob bez problema, vratim .283 kernel, root je ostao na mobu, super.
Flasham recovery, prebacim ZIP na mob, flasham i mobitel radi!
Zasad mi se ROM stvarno svidja, ovaj izgled od Z3 iako se ne razlikuje puno od naseg stocka, meni je zapeo za oko, i posto vec nemogu imati Z3, ucinit cu sve da mi mobitel bar izgleda kao Z3.
I ovaj ROM to stvarno odlicno radi, bez ikakvih bugova, bez zastajkivanja, za bateriju cu pisati kroz par dana, kad prodje par punjenja, na stocku mi je rekord 4:30h SOT-a, vidjet cemo kako ce se on ponasati.
Eto, moje iskustvo, pa mozda nekome pomogne ako negdje zapne
Znam da je offtopic ali imam jedno pitanje: Kako skroz isključiti internet na xperia E1?
Imam SIM na bonove i danas upalio po prvi put mobitel (prije san ima stari Sony Ericsson) i pojelo mi 150 kuna u 5 minuta.
Znam da je offtopic ali imam jedno pitanje: Kako skroz isključiti internet na xperia E1?
Imam SIM na bonove i danas upalio po prvi put mobitel (prije san ima stari Sony Ericsson) i pojelo mi 150 kuna u 5 minuta.
Pa isključiš podatkovni promet (mobilni podaci, ne znam koko je točno prevedeno...)
A ako mob. internet uopće ne koristiš u postavkama si stavi ograničenje podatak na 0mb, tako da ako slučajno i uključiš, ne skida ništa