Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 988.683
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sony Xperia Z
Imaš ih po eBayu za manje od 10 baksa ;)

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Sony Xperia Z
ispao mi je mob i touch je napukao ..radi na dijelovima gdje nije ostecen,a ekran je cist ..dali netko zna koliko bi mogao izaci popravak s obzirom da je mob jos pod garancijom godinu i nesto
11 godina
neaktivan

Nemojte pricati gluposti, malo pretražite po xda pa cete vidjeti da se Xperia Z na 4.4.2 root rijesi za 10-ak sekundi, ja sam sebi pomoću ovoga root-ao mob i sve normalno, nakon ovog postupka potrebno samo sa marketa instalirati SuperSu i to je to.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2784900 

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Isplati li se prelaziti s xperia Z na Z1 ili na Z2 ??

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z
Na Z1 nikako, ali na Z2 i nebi bilo loše zbog IPS matrice i novih zvučnika, ali manje-više ništa drugo.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ima li netko savjet za postavke kamere...već sam se na jednom topicu žalila za kvalitetu kamere za Z-u, za razliku od Xperie S koju sam prethodno koristila, koja mi je bila odlična. Ova mi jednostavno nije dobra i fotke ispadaju jako loše. {#} 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Stavi par fotki pa ćemo vidjeti što treba "porihtati". 

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

na xperiji z najviše problema zadaje prikaz ljudske kože, pa pošalji slike sa što više kože tako da možemo dati parametre

Potpis!
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Na Xperiji Z je sve zrnato, a ne samo ljudska koža. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Evo primjer jedne fotke, pa ako je i drugima ovako "kvalitetna", bit će mi svjedok.

Ako je ovo fotka kamere od 13 mpix onda možemo svi skupa plakati.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Megapixeli nisu toliko bitni, zanemari to. Sony stavlja VRHUNSKE senzore i većina (osim Nokije) velikih proizvođača na svoje flagshipe stavljaja Sonyeve senzore. 

Problem je softverski, jer Sony nezna dobro napraviti softverski posao oko kamere. 

Na toj slici nemožeš puno izvući van, po meni bi najbolje bilo uključiti blic (ako već nije), HDR i ISO na Auto. Iako je to malo teško reći zato jer to nije baš idealna slika, za išta. 

Dali imaš koju sliku dok si vani, pod "idealnim" osvjetljenjem? Zato jer je već puno puta prožvakana tema to da XZ ne "radi" dobre fotke pod slabijim osvjetljenjem, odnosno pod ne prirodnim osvjetljenjem. 

I da, pliz uplodaj na npr. imgur jer bug uništi sliku. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 22:23 (Deawood).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Pa zrnata je zbog velikih ISO vrijednosti.

Stavite ISO na 100 i koristite blic, pa mi onda govorite o zrnatosti

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

To se u potpunosti slažem i mislio sam napisati, ali ISO na 100 djeluje samo u manjim i zatvorenim prostorima, odnosno kada se nešto slika izbliza odnosno kada se ne obuhvaća velika slika, tako da negdje vani, kod slikanja panorama ili sl. taj ISO na 100 neće djelovati, iako onda niti nema potrebe zato jer je sunce jako i neće biti zrnata slika. Problem s tim je kad se po noći slika nešto vani, a da nije neki detalj. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Dobro, zaključak je taj da ne postoji nekakva aplikacija, update, zakrpa ili sl. u kojem automatske postavke kamere dobro rade, već za svaki tip fotografije moram ručno unositi svoje postavke.

Svejedno hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Možda bi CM ROM riješio problem, ali to se neka javi netko tko ga ima. 

Gle, nije to takvi problem, Superior Auto bi trebao dobro raditi pod suncem, a kad baš želiš nešto jako dobro uslikati onda is uzmi 10 sekundi pa popravi u par "klikova" u Manual modu. 

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Upravo to, kamera je ok kad se zna koristit i kad se koristim tamo gdje se može. Ako mislite radit vrhunske nočne slike, panorame ili šta je znam kaj kupite DSLR.

CM niti bilo kakav ROM neće rijepiti situaciju jer oni koriste Google-ovu kameru koja s*ebe sliku u svim mogučim uvjetima

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 12:37 (speedy56).

1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Upravo to, kamera je ok kad se zna koristit i kad se koristim tamo gdje se može. Ako mislite radit vrhunske nočne slike, panorame ili šta je znam kaj kupite DSLR.

CM niti bilo kakav ROM neće rijepiti situaciju jer oni koriste Google-ovu kameru koja s*ebe sliku u svim mogučim uvjetima

Nebi ništa rekla da mi stariji mobitel, Xperia S, nije imala odličnu kameru koja je imala sve postavke na "automatic". Bila je 500 puta bolja.

17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Probja instalirat recimo Google kameru, primjetio sam da po noći daje bolje bolje fotke pa tako kombiniram njegovu kameru i ovu....

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera&hl=en

Shoma
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Ja sam s tom kamerom imao puno problema s fokusiranjem, nikakoda "pogodi", ali ju koristim za Photo sfere - puno bolje od bilo kojih panorama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ovih dana sam testirao dosta aplikacija za snimanje videa i fotografija i mogu reći da se aplikacija camera jb+ najbolje ponaša pod auto postavkama dok recimo stock kameri onaj super auto ništa ne valja pri malo manje svijetla daje puno šuma i zrnatu fotografiju dok se ova aplikacija ponaša puno bolje. 

Stock kamera pod normalnim osvjetljenjem radi dobro ali čim je manje svjetla dolaze problemi i trebalo bi ručno poštelavat aplikaciju da bi fotka ispala dobro...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moblynx.camerajbplus&hl=en

Shoma
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 18:34 (Shoma).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Imam neki čudni "bug", sat mi se pomaknuo u desni gornji kut i poboldao se, zašto?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ja sam isto imao xperiu s prije xz i mogu reci da je na xs bila kamera bomba iako je bilo previse softverskih problema i tesko je za raditi u softveru, a sto se tice xz kamera nije losa samo je potrebno podesavanja u manje osvijetljenim prostorima.

0 0 hvala 0
14 godina
Deawood kaže...

Imam neki čudni "bug", sat mi se pomaknuo u desni gornji kut i poboldao se, zašto?

Jesi se možda igrao s Xposedom? Moglo bi biti do nekog moda.

Probaj obrisati podatke za lockscreen, mozda to rijesi

14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Jesam, ali to mi se dogodilo na putu za Zagreb, znaći nisam ništa prčkao nego sam bio na fejsu i ugasim ekran i nakon par sekundi ga upalim i vidim kako se taj sat pomakne.

Samo, kako da obrišem podatke za lockscreen?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 10:38 (Deawood).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

U postavkama aplikacija pod sekcijom sve imas "zakljucani zaslon" (aki si na hr jeziku) ili nesto slično, zaustaviš ga i izbrišes podatke.

Trebat ces si ponovno postaviti lockscreen wallpaper i widgete ako ih koristis

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Yep, upalilo je. Na lock screen sam obrisao podatke i onda sam "maknuo" widget od sata i resetirao se lock screen. Tnx !

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Koliko mogu prodat z star 15 miseci,pažen,samo sam na dva mista nedavno ogreba original prednju foliju,ne znam dali se ona isplati minjat ili se stavi druga falša?Zaključan je na t mobile.Ako je ko zainteresiran može pm.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 12:39 (dome).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pozdrav,

primjetio sam da mi se zadnjih dana baterija brže troši i idem pogledati na što kad ono my xperia troši 30 posto, a sve je isključeno....ima li tko ideju kako da to popravim?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 15:00 (DnL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia Z

Pozdrav svima..
Frend nekako uspio razbiti svoju Xperiu Z, a pošto je sad bez smartphona, zamolio me da pogledam što treba naručiti za zamjenu? Znači napuknut ekran, touch ne funkcionira..
E sad, ima li naručiti zamjenski, a da ne košta previše? Viđao sam po eBay-u ekran sa digitizerom za nekih 100-ak USD. Jel samo to treba ili?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DnL kaže...

Pozdrav,

primjetio sam da mi se zadnjih dana baterija brže troši i idem pogledati na što kad ono my xperia troši 30 posto, a sve je isključeno....ima li tko ideju kako da to popravim?

Ako ne koristiiš to deinstaliraj

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice