Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 990.563
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Sony Xperia Z
Tako je, najbolje sa witrigsa narucit i sam zamijenit nije tesko
*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Ja razmisljam staviti deodexed stock 4.4.2 (onaj Rajeeov ili kako se vec zove). Čekao sam novi existenz, ali imam dojam da nece to biti u narednih 10ak dana.

Ima neko iskustva s ovim Romok gore navedenim?

Ako misliš na CriskeloROM v5.2, ja ga koristim već duže vremena (mislim Criskelo starije verzije do ove najnovije) i ja stvarno nemam nikakvih zamjerki. Meni radi predobro, puno mi je brži od 4.3 verzije, baterija traje duže, sve mi se čini bolje, a i verzija 4.3 je bila stvarno odlićna... Planiram ga uskoro i otključati pa kad DooMLoRD izbaci novi kernel da ga stavim jer vidim da uz ovaj Criskelo guraju kernel od DooMLoRD-a pa vjerujem da će onda još biti bolji... Moja preporuka, probaj i ako negdje zapneš pitaj :)

14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Samo, kako ih izvaditi?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Pokemon kaže..

Ako misliš na CriskeloROM v5.2, ja ga koristim već duže vremena (mislim Criskelo starije verzije do ove najnovije) i ja stvarno nemam nikakvih zamjerki. Meni radi predobro, puno mi je brži od 4.3 verzije, baterija traje duže, sve mi se čini bolje, a i verzija 4.3 je bila stvarno odlićna... Planiram ga uskoro i otključati pa kad DooMLoRD izbaci novi kernel da ga stavim jer vidim da uz ovaj Criskelo guraju kernel od DooMLoRD-a pa vjerujem da će onda još biti bolji... Moja preporuka, probaj i ako negdje zapneš pitaj :)

Mislio sam na ovaj .230, ali sam jučer malo detaljnije prešao temu i vidim da su problemi isti (bezobzira kaj su navodno trebali biti riješeni)

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-rooted-deodexed-zipaligned-stock-0-t2759467

Koji je taj Criskelo? Pogledao sam u Android development i original development sekciji na Xda, ali nisam našap

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
13 godina
neaktivan
15 godina
odjavljen
Dzaba vam je stavljati bilo kakav Kitkat za Z, upravo pokusavam na sestrinom raditi sa ROM-om, tweakanje, sredjivanje u build.prop-u i sl al nece se ubrzati da ga hebes, jedino aplikacija seeder pomaze ako imate root access, ali u malim kolicinama

Vratite se na 4.3 i tocka
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Sony Xperia Z

Hvala za link

Jel mogu prvo flashtati Doomloardov kernel, pa ROM na njega da izbjegnem ovo flashanje stripped .230 kernela kad ovako i onako mislim kasnije staviti Doomloardov

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Hvala za link

Jel mogu prvo flashtati Doomloardov kernel, pa ROM na njega da izbjegnem ovo flashanje stripped .230 kernela kad ovako i onako mislim kasnije staviti Doomloardov

Nema problema... Stvar je u tome što je kod mene još uvijek locked BL i imam stock kernel i nisam se još odlučio igrati sa otključavanjem i sa kernelima. Ali mislim da još nije izašao Doomloardov kernel za KitKat, ali nisam siguran. Mislim da Doomloard ima samo za JellyBean...

Tako da ti za ove kombinacije u koracima ne mogu dati pametan savijet, ja sam napravio sljedeće:

1. Imao JellyBean verziju Criskelo ROM-a, root itd...

2. U recovery-u sam samo obrisao cache i dalvik

3. Instalirao ROM i odmah supersu fix

4. Ugasio mob i flash-ao ovaj stripped kernel

Nakon toga je sve radilo OK, ali nisam imao SuperSU aplikaciju, ali to se riješi samo tako da odeš na Play i instaliraš i sve radi normalno :)

14 godina
Sony Xperia Z

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Da, to je KK kernel ali s njim jedino imas CWM, nemas nekih features-a tipa novi CPU guvernori, ZRAM i sl
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Sony Xperia Z

Niti ne znam što je Zram {#}

A što se governora tiće, volim se sam poigrati s njihovim postavkama, a i siguran sam da je bolje staviti njega nego stock .230 kernel

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Rijesih problem sa audio stutterigom !!!!!! Skinuo sam s app storea aplikaciju pod imenom trickster mode , e sad u gl. meniju odite na specific i ugasite mp-decision na off !  I problem rijesen , nema vise lagga !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...
Dzaba vam je stavljati bilo kakav Kitkat za Z, upravo pokusavam na sestrinom raditi sa ROM-om, tweakanje, sredjivanje u build.prop-u i sl al nece se ubrzati da ga hebes, jedino aplikacija seeder pomaze ako imate root access, ali u malim kolicinama

Vratite se na 4.3 i tocka

U potpunosti se slažem, jedino existenz može nešto tu riješiti, sad sam probao nakratko ovaj criskelo, grije se uređaj, nije tolko fin u radu kao 4.3 a da ne govorim o problemu s sd karticom

17 godina
Sony Xperia Z

Naletio sam na ovo, mozda nekome pomogne sa KitkatomZ...

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z-ZL-ZR/4-4-2-problems-for-xperia-z-zl-and-zr/td-p/690725/page/19

1. to fix the battery drain, Google Play Services battery consumption, and overheat, use the PC Companion to repair the kitkat upgrade. This is the recommendation from the Sony Support agent I spoke with. (See the PC Companion instructions on a post I made yesterday). I used it; it worked for me (Xperia Z, C6602).
Warning: Before you use the PC Companion, it is recommended you backup your internal memory, contacts, music, pix and all other data. This is because the repair will wipe off your data and apps you installed. I had to re-install my apps. The pre-installed apps are not affected.

2. If your phone auto-reboots, you can fix this by wiping the cache partition as ff:
- while the device is on, press and hold the Power and Volume Up keys.
- wait for the screen to shut off and the device to vibrate once
- release the keys
- device will restart.

My phone didn't have the lag issue at any time. However, the Support agent told me that the PC Companion repair is usually what they recommend in fixing bugs associated with any upgrade done via OTA (over-the-air, wireless). He said it is always better to upgrade one's phone via PC Companion than via OTA anytime one needs to update software; that OTA sometimes has gaps.

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

Mislio sam zamjeniti fabricku foliju pa me interesuje imate li neku za preporuciti

atila2602

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pogledaj na 83.str moj post, imas i link postavit, malo je skuplje ali daleko bolje od folije..

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Evo i kod mene problemi s masovnim curenjem baterije. Damn.

Uredaj je na VIP-u, nikakav root ni nista sl. nie radeno, sve default (nemam volje zezat se s time ni na svome G2, a kamoli na Z...makar meni na G2 radi sve savrseno na KK).

Uredaj koristi bolja polovica koja uistinu dosta koristi mob i ovo je sada strasno.

Danas joj baterija nije ni pola dana izdrzala. Google servisi trose bateriju ko' ludi.

Preporuke? Makniti update? Factory reset? Hard reset? Cekanje nekog update-a (ima li kakvih naznaka za novi update koji ce ovo ispraviti (zanima me samo sluzbeni update))?

Zahvaljujem. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Osim čekanja nemaš riješenja bez rootanja i stavljanja 4.3.

0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Nakon restarta, proces je nestao sam od sebe i sada je sve ok s baterijom. Cudno, ali ok. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
win32 kaže...

Nakon restarta, proces je nestao sam od sebe i sada je sve ok s baterijom. Cudno, ali ok. {#}

kladim se da bu se aktivirao opet danas ili sutra

Potpis!
14 godina
Sony Xperia Z

Jeste vi undervoltali procesor?

Citam po xda da ne pomaze u trajanju baterije bas previse, a moze uzrokovati nestabilnost. Ja sam skinuo dosta voltaže za svaku frekvenciju i sve mi radi ok (reboot u kameri je zbog XzK kernela), a imam dojam da baterija ipak duze dura (a da ne govorim o zagrijavanju)

Koja su vasa iskustva?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ne pomaze bas undervoltanje

A XZkernel je totalno nestabilan sto se tice blica i kamere
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Sony Xperia Z

Pa, da, par puta mi se rebootao u kameri, ali možda jednom od 15, u svemu ostalome je kernel super.

Evo, bas sad 3h sot s jos 40% ostalo (to je zapravo i vise jer sam ima 1 reboot, i ne, nije zbog kernela ;) ), normalno koristenje - viber, dolphin, twitter, mvijesti, tapatalk, malo gledanja videa...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ljudi, braćo, sestre.

Ako Boga znate, kako napraviti rollback sa KitKata na stari i odlični 4.3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony Xperia Z

Sonyev privremeni fix sa Sony foruma (vise manje ono do cega su korisnici i sami dosli..)

We have investigated the issue with Google Play Services using alot of battery and we have identified that the root cause of this is related to the latest version of Google Play Services (4.4.52).

Until a new version of Google Play Services is provided by Google we urge users to either uninstall the latest update of Google Play Services (might limit use of Google Services like Youtube) or go to Settings > Google (accounts) > Ads > Tick the box for Opt out of interest-based ads and also disable back up of your data by going to Settings > Backup & reset (Personal) > uncheck the box for “Back up my data”.

If you are unable to uninstall the update for Google Play Services from Settings > Apps, go to Settings -> Security -> Device administrators and disable "Android Device Manager". Also check the settings in the Play Store so that automatic updates is not enabled as this may update Google Play Services again automatically.

SONY

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Nakon sto sam se vratio na 4.3 dosla mi je OTA nadogradnja za 4.4 i sada mi stoji u notifikaciji, jel zna netko kako da makem tu obavjest?

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

malo sam testirao romaur 12 i mogu vam reci da je stabilan i brz,ima malo laga prilikom povlacenja notifikacija i to je to zasad sam veoma zadovoljan sve preporuke

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
roach kaže...

Nakon sto sam se vratio na 4.3 dosla mi je OTA nadogradnja za 4.4 i sada mi stoji u notifikaciji, jel zna netko kako da makem tu obavjest?

Deinstaliraj Update Center

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice