Sony Xperia M2

poruka: 147
|
čitano: 65.078
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

Nazalost nece biti nadogradnje na M2. Uglavnom mislim da nakon mjesec,dva od izlaska kod nas uzimam ovaj mobitel, odlicne specifikacije + Lolipop. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia M2

Meni je zvučnik na M2 preglasan. Mog sugovornika čuju ljudi oko mene. Ima li tu pomoći?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

Ljudi jer ima neko od vas probleme sa memorisku karticu na ovaj telefon, jer mislim da firmware ima neki bug.

Danas sam vidio da vecina aplikacija koja su prebacena na microsd nisu izlistana na telefon. Kada idem u play store vidim da aplikacija je instalirana i mogu da je pokrenenem od tamo, a izlistane su bile i u podesavanja-na sd karu. Nakon nekoliko minuta vidio sam da i ostaltale aplikacije koju su na microsd nisu dostupne i da telefon ne registrira microsd karticu. Nakon nekoliko pokusaja vacenje iz utora i nanovo stavanje sdcartu je bila detektovana i uradio sam restore backup i uspeo sam povratim aplikacije koje sam prebacio u memoriju na telefonu. Nakon to karticu uopste ne detektuje cak ni sa vacenje iz utora i nanovo stavanje. Karticu je relativno novu, oko 2 mjeseca staru (Kingston 16GB, class 10) a zamenio sam 2 godinu staru Verbatim karticu (8GB, class 10) sa koju sam imao iste probleme i koja je radila ok u drugi telefon. U kuci imam jos jedan Xperia M2 i on je imao iste probleme ali sa malo sporiju karticu (class 4).

Jer ima neko resenje sa ovaj problem, ili treba da cekam novi firmware? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

Ima li itko problema s nestajanjem mreže na ovom uređaju ?

Odjednom usred rada izgubi mrežu te se pojavi tekst - Nema usluge .
Pokušao tvornički reset, promjenu SIM kartice, paljenje-gašenje i ništa ne pomaže.
To potraje kako-kad , nekad par sati, nekad dulje ( sad traje već 2-3 dana ) te se odjednom popravi samo od sebe.

Ima tko rješenje ili da ga pošaljem na servis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Sony Xperia M2

Preporucujem da posaljes na servis ako si u mogucnosti. Imam vec duze vrijeme M2 nikad problema sa mrezom.

13 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

Čime ste vi rootali mob ja sve programe isprobao i ne rade.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
el.šef kaže...

Preporucujem da posaljes na servis ako si u mogucnosti. Imam vec duze vrijeme M2 nikad problema sa mrezom.

Javili iz servisa da je kvar uočen te da šalju novi aparat.

13 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

Evo, meni jučer stigao M2 i za sad sam zadovoljan. Imao sam 2 godine Galaxy S3, pa mi nije neki downgrade bez obzira šta je mid-range, brzina je odlična, baterija mi se isto čini jako dobra, evo nakon 15 sati korištenja (uglavnom skidanje aplikacija, upaljen wifi sve skupa jedno 3 sata, probao sam i dead trigger 2 jedno 2 sata sve skupa) i tek se spustila ispod 70%. Samo mi je ekran malo slabo osjetljiv. Ne znam dal je na S3 osjetljiviji, ili je zbog zaštitne folije na ekranu, ali zna mi se dogoditi da kad swipeam gore-dolje, ljevo-desno otvori neku aplikaciju preko koje pređem (ili menu). Kao da prekinem kontakt na tom dijelu ekrana i telefon registrira odabir. 

I vidim da se spominjala aplikacija notes koja je navodno maknuta s KitKatom, ali ja ju imam, a ima Android 4.4.4.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

M2 i M2 Aqua će dobiti 5.1 Lollipop uskoro

screenshot je od M2 Aqua jer sam ponosni korisnik dotičnog mobitela

[url=http://buxp.org/?r=sunrise30][img]http://buxp.org/images/promote/advertise_banner_468x60.gif[/img][/url]

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia M2

Pozdrav!

Mobitel mi se u zadnje vrijeme jako grijao i jučer se ''zapalio''(valjda baterija).

Odmah je poslan na servis, pa me zanima dal će mi nestati moji podatci pošto kažu da moraju promjeniti softver?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hoće najvjerojatnije

15 godina

Čini mi se da je memorija telefona podjeljena na 2 dijela (ako sam dobro informiran), od čega je korisniku dostupno 4 GB, pa me to malo zbunjuje.

12 godina
neaktivan

To nema veze, kad se stavlja softver novi onda se najčešće briše sve osim eksterne memorijske kartice, dok se system, data i interna kartica resetiraju. Za tebe to konkretno znači da ako su ti slike, video i glazba bili spremljeni na eksternu karticu da će biti sačuvano, a ako ti je to bilo spremljeno na unutarnju memoriju biti će obrisano zajedno sa google računom, aplikacijama i postavkama (npr. wifi lozinke itd.)

14 godina
neaktivan
Sony Xperia M2

Pozz ljudi. Jedno pitanje.

Zna li netko kako da nabavim firmware (.ftf) od Jelly Beana 4.3 za Hrvatsku tj. Centralnu Europu?

Treba mi za rootanje.

Hvala unaprijed.

1 0 hvala 0
13 godina
14 godina
neaktivan

Probao sam to, linkovi su mrtvi.

Sto kazes na ovo: http://forum.frandroid.com/topic/199347-ftf43-d2303-1%E2%80%8B80c117-europe/

Hoce li biti ok za downgrade?

12 godina
neaktivan

Nisam upoznat sa rootom za M2 ali ako hoćeš downgradat na neku specifičnu verziju koja je u guideu mislim da nije bitna customizacija za to, tj. da li je za CE ili Baltička ili koja već. Tako da ta sa linka bi trebala odgovarat ako je verzija koja se traži u guideu

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Nisam upoznat sa rootom za M2 ali ako hoćeš downgradat na neku specifičnu verziju koja je u guideu mislim da nije bitna customizacija za to, tj. da li je za CE ili Baltička ili koja već. Tako da ta sa linka bi trebala odgovarat ako je verzija koja se traži u guideu

Koliko sam shvatio, bitno je da downgradeam na 4.3 jer je tamo jos moguce rootati sa Towel Rootom, bez otkljucavanja bootloadera.

Nakon sto to napravim samo updejtam preko OTA i to je to.

Samo me zanima hoce li ista od ovoga smrdati sim karticu i slicno, posto mi je mob zakljucan na T Mobile?

12 godina
neaktivan

Neće, samo pazi da imaš soft za tvoju verziju zbog baseband dijela softvera. Kad staviš root i recovery mislim da ćeš moć flashat prerooted zip sa novim softverom koji već ima i root i recovery u sebi, barem na Z3 seriji je tako sada. Morat ćeš napravit factory reset odmah u recoveryju, tj. wipe data/cache/dalvik pri svakom flashu. 

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Neće, samo pazi da imaš soft za tvoju verziju zbog baseband dijela softvera. Kad staviš root i recovery mislim da ćeš moć flashat prerooted zip sa novim softverom koji već ima i root i recovery u sebi, barem na Z3 seriji je tako sada. Morat ćeš napravit factory reset odmah u recoveryju, tj. wipe data/cache/dalvik pri svakom flashu. 

Pa eto rekao si da je verzija koju sam postao u redu.

Ako mislis na model uredaja, ovo je taj, D2303, provjerio sam.

Da budem specificniji, evo guide o kojem pricam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=53595220

Malo je kompliciranije jer nezelim otkljucavati bootloader, no sto je tu je.

I da nisam spominjao, ovdje nema instalacije recoverya, tek poslje rootanja ide instalacija toga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 0:40 (ivan321).
14 godina
Sony Xperia M2

Izasao je lolipop za xperiu m2, prema tome vlasnici slobodno uštekajte ljubimca u pc i pc companion će odraditi svoje (t-mobile).

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

Izasao je lolipop za xperiu m2, prema tome vlasnici slobodno uštekajte ljubimca u pc i pc companion će odraditi svoje (t-mobile).

kakve su performanse u usporedbi s 4.4.4

Imao sam 4.4.2 pa upgrejdao na 4.4.4 i postao je užasno spor i brzo praznio bateriju.

Sad sam prije par dana prebacio stock 4.3 ali mi se u nije sviđalo tako da sam opet na 4.4.2

Više nemam t-mobile ftf nego central european pa ne znam oće li meni pc companion raditi

Ne da mi se formatirati ftf od t-mobile u xperifirm.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 22:16 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Cryogenic kaže...

kakve su performanse u usporedbi s 4.4.4

Imao sam 4.4.2 pa upgrejdao na 4.4.4 i postao je užasno spor i brzo praznio bateriju.

Sad sam prije par dana prebacio stock 4.3 ali mi se u nije sviđalo tako da sam opet na 4.4.2

Više nemam t-mobile ftf nego central european pa ne znam oće li meni pc companion raditi

Ne da mi se formatirati ftf od t-mobile u xperifirm.

Hoće i na CE1 zašto ne?

Sad po novom XperiFirm je sastavni dio Flashtoola i možeš skinuti i automatski rastavit/sastavit sve potrebno kao i flashat odmah.

13 godina
Sony Xperia M2

Instalirao. Ikone, za moj ukus prevelike. Pitanje; kako isključiti zaključavanje zaslona klizanjem kad je uklječeno zaključavanje zalona uzorkom? Čim aktiviram uzorak automatski mi se aktivira i zaključavanje klizanjem 

0 0 hvala 0
14 godina
tomislav10 kaže...

Instalirao. Ikone, za moj ukus prevelike. Pitanje; kako isključiti zaključavanje zaslona klizanjem kad je uklječeno zaključavanje zalona uzorkom? Čim aktiviram uzorak automatski mi se aktivira i zaključavanje klizanjem 

Isprva me isto zasmetala velicina ikona, ali da se smanjit, drzi prst na ekranu odaberi home settings i small icons, jer taj ekran ima 229 ppi pixel density, što i nije nešto extra, tako da manje ikone izgledaju oštrije.

13 godina
Sony Xperia M2

Ovaj lolypop troši bateriju ko blesav... danas ga nisam skoro ništa koristio a baterija je sa 100% navečer pala na 0%

1 0 hvala 1
13 godina
Sony Xperia M2

I nakon factory reseta baterija se brzo troši ...

1 0 hvala 1
12 godina
Sony Xperia M2

Također problem s praznjenjem baterije..

Postoji mogućnost downgrade-a?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Naravno. Riječ koju tražite je Flashtool. Inače, čitam po forumima da su ljudi oduševljeni sa vijekom baterije i SoTom od po 5-6 sati, pa ne znam sad u čemu je problem...

14 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

da se nadovežem,uštekao ga ja,skinuo se lolipop na pc,ali kod prijenosa na M2 se nešt zblesiralo i otad mob ne radi,samo se upali da piše sony i zatim mrak,ništa se ne događa,da li je mob za bacit ili se može nešto? 

ps

nikad nisam ništa instalirao prije preko pc-a i nemam pojma o tome,tako da znate kako mi objasnit situaciju. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice