hvala što si podijelio/la tu informaciju sa nama
Ovaj mobitel sam dobio na produljenju pretplate, sony je pošteno zeznuo sa ovim modelom (ili određenom serijom tog modela).
Hvala bogu somića sam ubrao za njega pa ajde briga me.
Pozz
Stalno mi se gasi i pali mob no ne može se pokrenuti... Samo mi stalno ispočetka SONY na ekranu... Ugasi se i ponovno...
Hvala
Što je prethodilo tome, nakon čega se počeo tako ponašati. Pogledaj ovdje
Bog ,
Ako mi iko moze pomoci ovako
razbijo mi se mobitel display radi ali mene sad zanima dali ja moram kupiti komplet display i tauch ili samo moram tauch
Molio bih bilo koga da mi kaze ako zna
hvala unaprijed :D
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Može biti da je do serije modela, ja samo znam da mi je ona platika iza (i da plastika je 100% bila) imala prostora i prstom si je mogao gurkati o stražnji dio mobitela.
Plus onaj gumb valjda nisu mogli manjeg napraviti, ono je sramota.
meni prijateljica javlja da joj nekad nema zvuka na YT, i desilo joj se da se sve pobrisalo sa telefona od stvari sto je imala
ovaj telefon naprosto samo od sebe divlja, los software, a sony ne izbacuje nikakav fix
telefon nije nikako išao na servis, evo najavili su marshmallow update, trebao bi za koji dan da stigne, pa cu flashati mm preko xperifirma pa ćemo vidjeti kako će se dalje ponašati, ako bude ista stvar, moraće na servis
sony je i zvanično pustio Marshmallow update za M4 Aqua /dual, i M5
možete provjeriti update preko Xperia Companiona (dođe tako prije OTA) ili da flashate sami ručno novi firmware
Još nije stiglo za ovdašnje krajeve, ni vipnet, ni t-mobile ni CE1 a koliko vidim poznato je da NEMA one opcije za spremište da se poveća sa SD karticom. Ipak, kako nije sve crno to sranje se može napravit pomoću ADB-a, nije teško, ali treba brza SD kartica, nije dovoljno da je samo class 10 već najmanje class 10 UHS-1. Tutorial za to će se već naći, ima ga širom neta jer su to Samsungovci prvi otkrili.
Ne mogu vjerovat kakvo mrtvo smece od mobitela.
Kupljen prije par mjeseci, sve je bilo ok do prije nekoliko dana.
Srednja soft tipka(home) reagira na dodir ali ne izvrsava svoju poantu.
U "Pohrana" kaze da ima 306 MB slobodno, ali ne moze downloadirati aplikaciju od npr 10 MB, odmah izbaci upozorenje da nema dovoljno slobodne memorije. Sve aplikacije su prebacene na SD koliko god mogu biti, glazba i slike isto, nepotrebne aplikacije onemogucene.
Default kamera app ne radi, samo crni ekran. 3rd party kamera app ne mogu skinuti jer, you guessed it, "nema dovoljno memorije".
Auto rotacija ili ikakav oblik rotacije jednostavno ne radi, sve je u portrait modeu.
Dosad sam probao samo restartati mobitel, to nije rijesilo nista. Hoce li mi repair u PC Companionu sto izbrisati s mobitela? Zna netko rjesenje na ijedan od ovih problema?
Hvala!
Ne mogu vjerovat kakvo mrtvo smece od mobitela.
Kupljen prije par mjeseci, sve je bilo ok do prije nekoliko dana.
Srednja soft tipka(home) reagira na dodir ali ne izvrsava svoju poantu.
U "Pohrana" kaze da ima 306 MB slobodno, ali ne moze downloadirati aplikaciju od npr 10 MB, odmah izbaci upozorenje da nema dovoljno slobodne memorije. Sve aplikacije su prebacene na SD koliko god mogu biti, glazba i slike isto, nepotrebne aplikacije onemogucene.
Default kamera app ne radi, samo crni ekran. 3rd party kamera app ne mogu skinuti jer, you guessed it, "nema dovoljno memorije".
Auto rotacija ili ikakav oblik rotacije jednostavno ne radi, sve je u portrait modeu.
Dosad sam probao samo restartati mobitel, to nije rijesilo nista. Hoce li mi repair u PC Companionu sto izbrisati s mobitela? Zna netko rjesenje na ijedan od ovih problema?
Hvala!
Prvo napravi "backup", pa onda možeš mirno napraviti "repair". Štro se mene tiče sam uređaj je vrlodobar, iako prikazuje ukupno 4GB prostora i kako god napravim ili obrišem, uvijek je 1.2GB slobodno
e ovako, vidio sam da su pustili službeni android 6.0.1 marshmallow i skinuo sam aplikaciju za ručno instaliranje "flashtool" i preko xperifirm-a sam skinuo za Baltic Generic android od m4 aqua 26.3.A.0.131 i sve sam to stavio u flashtool, zatim napravio "flash" i nakon toga mobitel ne mogu pokrenuti stalno se gasi- pali, probao sam napraviti hard reset ali ne reagira. Može pomoć?
još mi u flashtoolu izbacilo ovo:
Vjerojatno nisi dobro odradio ažuriranje, pa je ostao ni tamo, ni amo, probaj sa "Xperia Companion" odraditi recovery, odnosno da te vrati na tvorničke postavke ili napravi hard reset .
pozdrav, danas sam nadogradio mobitel na 6.0.1 i htio sam prebaciti facebook, messenger i instagram na SD karticu, ali mi mobitel to ne dozvoljava. Piše da prijenos nije moguć, a na lollipou sam to bez problema mogao. Jel zna neko u cem je problem?
pozdrav, danas sam nadogradio mobitel na 6.0.1 i htio sam prebaciti facebook, messenger i instagram na SD karticu, ali mi mobitel to ne dozvoljava. Piše da prijenos nije moguć, a na lollipou sam to bez problema mogao. Jel zna neko u cem je problem?
Vjerovatno ju moraš formatirati kao adopted karticu, to su uveli od Marshmallowa, uglavnom, onda se ona spoji s internom memorijom.
Naravno, prvo sve pospremi na PC jer formatiranje pobriše sve.
Kruha i igala...
formatirao sam ju, ali i dalje ne mogu prebaciti navedene aplikacije :/
Imam vise problema sa mobom...
1.Sam od sebe se nekada gasi (Tj ugasi se,ali se pocne sam paliti,ali samo ide ono sony i ugasi se i tako ispocetka,tj dok se ne isprazni baterija)
2.Nece se spojiti na Wi-Fi
3.Nekada kada sam na google (Ako uspijem dok se ne ugasi ili dok mi ne ponestane mb-a) Mobitel sam izadje
4.Veliki problem sa pregrijavanjem
5.Jako slaba baterija,probao sam sa onim stednja baterija ali nista
6.I ovo nije mobitelov problem,nego garancija,mobitelu je istekla garancija,pa,jel mi se isplati popravljati sa svim ovim problemima?
Imam vise problema sa mobom...
1.Sam od sebe se nekada gasi (Tj ugasi se,ali se pocne sam paliti,ali samo ide ono sony i ugasi se i tako ispocetka,tj dok se ne isprazni baterija)
2.Nece se spojiti na Wi-Fi
3.Nekada kada sam na google (Ako uspijem dok se ne ugasi ili dok mi ne ponestane mb-a) Mobitel sam izadje
4.Veliki problem sa pregrijavanjem
5.Jako slaba baterija,probao sam sa onim stednja baterija ali nista
6.I ovo nije mobitelov problem,nego garancija,mobitelu je istekla garancija,pa,jel mi se isplati popravljati sa svim ovim problemima?
Resetiraj ga na tvorničke postavke.
I prvo spremi sve važne stvari, jer će pobrisati unutarnju memoriju.
Eto,upravo to napravio,isto... Imam novi softver i to,al jebiga,nece,sve u svemu mobitel je bio dobar dok je radio 
Eto,upravo to napravio,isto... Imam novi softver i to,al jebiga,nece,sve u svemu mobitel je bio dobar dok je radio 
čudno,onda idi na XDA, nadi upute i instaliraj si neki stabilni Cyanogenmod ili slično, pa nemaš probleme...
Kruha i igala...
Ekipa imam pitanje,dobio sam M4 Aqua,očitava mi 883mb rama od 2gb,nije mi jasno zašto,kad odem na onu tipku reset onda mi baci plavi ekran par puta prilikom paljena i onda se opet upali i prikaže 883mb rama,na 5.0 i na 6.0 isti slučaj.
Na mobitelu to? Ako da,onda ne mogu zato sto mi se na wi-fi nece spojiti,a mobilni podaci mi iz nekog razloga ne rade