SE Xperia 1 vs. iPhone

poruka: 287
|
čitano: 68.175
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

A što je sa onima koji nisu pretplatnici na T-mobileu i ne žele pretplatu?Meni nekad 100kn na vipu traje i po 2 mjeseca pa starci bi me ubili da ih žicam 150kn svakih mjesec dana koliko ovdje pretplata dođe na 2 godine....znači meni jedina opcija čist mobitel znači 6000kn eto to je skupo.Oni koji imaju para za pretplatu nek troše pa im je onda iphone "jeftiniji"

Ja sam oduvijek bio bez pretplate jer mi jednostavnije(nema obveze,mjesečne pretlate)trošim onoliko koliko koristim.Al ono zbog čega se meni ne sviđa iphone je kad dam puno para za njega,još si moram kupit mp3 player + neki digitalac i to sve vuć sa sobom(možda digitalac ne,3gs može i snimat pa aj)ali mp3 player definitivno.Njegove slušalice i zvuk koji izlazi iz njega je ispod prosijeka za uređaj takve cijene,te ono najgore,nemožeš upravljat njim dok ti je u đepu jer je sve na touchscreen,moraš stalno vadit mob ako oću prešaltat pjesmu/podesit glasnoću.I još je baterija slaba.On ima odličan touchscreen i super softver koji radi fantastično ali one funkcije koje ja trebam od mobitela on nema i po tome on je za mene samo neki brzi fun gadget za gledanje videa i vrtenja bezbroj igri/programa i surfanje.Više manje ono što najmanje radimBelji se

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: SE Xperia 1 vs. iPhone
Stoja kaže...

A što je sa onima koji nisu pretplatnici na T-mobileu i ne žele pretplatu?Meni nekad 100kn na vipu traje i po 2 mjeseca pa starci bi me ubili da ih žicam 150kn svakih mjesec dana koliko ovdje pretplata dođe na 2 godine....znači meni jedina opcija čist mobitel znači 6000kn eto to je skupo.Oni koji imaju para za pretplatu nek troše pa im je onda iphone "jeftiniji"

Ja sam oduvijek bio bez pretplate jer mi jednostavnije(nema obveze,mjesečne pretlate)trošim onoliko koliko koristim.Al ono zbog čega se meni ne sviđa iphone je kad dam puno para za njega,još si moram kupit mp3 player + neki digitalac i to sve vuć sa sobom(možda digitalac ne,3gs može i snimat pa aj)ali mp3 player definitivno.Njegove slušalice i zvuk koji izlazi iz njega je ispod prosijeka za uređaj takve cijene,te ono najgore,nemožeš upravljat njim dok ti je u đepu jer je sve na touchscreen,moraš stalno vadit mob ako oću prešaltat pjesmu/podesit glasnoću.I još je baterija slaba.On ima odličan touchscreen i super softver koji radi fantastično ali one funkcije koje ja trebam od mobitela on nema i po tome on je za mene samo neki brzi fun gadget za gledanje videa i vrtenja bezbroj igri/programa i surfanje.Više manje ono što najmanje radimBelji se

u potpunosti se slazem uostalom to sam i ja maloprije rekao....!!!

17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Ja koliko god pokušavam nemogu shvatiti iPhone kao ozbiljan telefon ne mogu, za mene on samo služi kao šminkerski dodatak i da se kaže ono imam iPhone. Istina ima sve što jedan smartphone treba imati ali apple je uvijek bio i ostao šminka. Neka ne ispada da pljujem po telefonu, telefon je super ali ipak je prenapuhan i precijenjen.

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 23:23 (BORN).
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
BORN kaže...

Nabro sam neke pare pa sad razmišljam o xperii, kakva su iskustva onih koji je  imaju?

Moja preporuka ti je ne kupiti taj mob. Imamo ga kao tesnoga u firmi. Mob je solidan ali software je jako buggovit i ponekad ubojito prespor. (stavljene su zadnje verzije firmwara, ali je i dalje ubojito prespor naspram npr starog SE W960)

iPhone je iCigla i dalje neću komentirati.

Najnajbolji izbor od svih u tom nekakvom "high" cijenovnom razredu je definitivno i bez premca Samsung i8900 HD. Nitko nema veći i bolji ekran, izdržljiviju bateriju, bolju kameru i jako brz software (iako za sada nije još u potpunosti optimiziran ali rade na tome).

Imam ga već preko 2 mjeseca i prezadovoljan sam.  GPS lovi više satelita nego Garmin nuvi u autu (ako će ti zatrebati), ekran i reponse su jako dobri, čak i bolji od iPhona (samo što nema još softwarske podrške za mulititouch), kamera radi dobre fotke a i HD snimanje u 720p ide glatko...

Nisam još za sada našao zamjerke, a trudio sam se :))))

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 2:20 (gkelekov).
17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
BORN kaže...

Nabro sam neke pare pa sad razmišljam o xperii, kakva su iskustva onih koji je  imaju?

Moja preporuka ti je ne kupiti taj mob. Imamo ga kao tesnoga u firmi. Mob je solidan ali software je jako buggovit i ponekad ubojito prespor. (stavljene su zadnje verzije firmwara, ali je i dalje ubojito prespor naspram npr starog SE W960)

iPhone je iCigla i dalje neću komentirati.

Najnajbolji izbor od svih u tom nekakvom "high" cijenovnom razredu je definitivno i bez premca Samsung i8900 HD. Nitko nema veći i bolji ekran, izdržljiviju bateriju, bolju kameru i jako brz software (iako za sada nije još u potpunosti optimiziran ali rade na tome).

Imam ga već preko 2 mjeseca i prezadovoljan sam.  GPS lovi više satelita nego Garmin nuvi u autu (ako će ti zatrebati), ekran i reponse su jako dobri, čak i bolji od iPhona (samo što nema još softwarske podrške za mulititouch), kamera radi dobre fotke a i HD snimanje u 720p ide glatko...

Nisam još za sada našao zamjerke, a trudio sam se :))))

Testni je i meni bio strašno spor ali kad sam finalnu verziju u ruke uzeo ostao sam bez riječi

16 godina
neaktivan

Ako trebaš fizičku qwerty tipkovnicu onda idi na X1 ako ti pritom nesmeta WinMo za kojeg kažu da je spor itd. U ostalim slučajevima ti preporučam iphone ako zbog ničeg drugog onda zbog tona aplikacija i zakon ekrana.

A ako si u mogućnosti svakako pogledaj neke uređaje sa androidom tipa HTC Magic ili Samsung Galaxy. Po meni android je nekako najbolji izbor.

17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Meni je xperia nekako najbolji izboor od svega što sam vidio, fizička tipkovnica mi puno znači, brza povezivost na internet, multimedijalne mogućnosti i brzina samog mobitela. Sve mi odgovara kod nje. Na youtubeu sam gledao usporedbe i mogu reći da po brzini pere puno HTCova. Super mi je XMB za multimediju i kvaliteta prikaza filmova, videa i ostaloga. Oduvijek imam sony ericssona i nekako mi najbolje leži, neželim se sada prebacivati na nokiu, samsung ili LG. Ovaj mob mi je sjeo najbolje tako da ga definitivno kupujem jer sam ipak dobrih mjesec dana proveo tražeći onaj najbolji za sebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spaceblade kaže...

Ako trebaš fizičku qwerty tipkovnicu onda idi na X1 ako ti pritom nesmeta WinMo za kojeg kažu da je spor itd. U ostalim slučajevima ti preporučam iphone ako zbog ničeg drugog onda zbog tona aplikacija i zakon ekrana.

A ako si u mogućnosti svakako pogledaj neke uređaje sa androidom tipa HTC Magic ili Samsung Galaxy. Po meni android je nekako najbolji izbor.

Nebih se složio previše sa tobom. Samo bi nadodao ovako što se tiče app. za iPhone ili WM. Za WM imaš i tekako puno, puno aplikacija i to profesionalnih kojima je uređaj i namijenjen dok za iPhone što god da ima 99% je isprobaj i nište više just for fun, bez nekog smisla.

16 godina
neaktivan
BORN kaže...

Meni je xperia nekako najbolji izboor od svega što sam vidio, fizička tipkovnica mi puno znači, brza povezivost na internet, multimedijalne mogućnosti i brzina samog mobitela. Sve mi odgovara kod nje. Na youtubeu sam gledao usporedbe i mogu reći da po brzini pere puno HTCova. Super mi je XMB za multimediju i kvaliteta prikaza filmova, videa i ostaloga. Oduvijek imam sony ericssona i nekako mi najbolje leži, neželim se sada prebacivati na nokiu, samsung ili LG. Ovaj mob mi je sjeo najbolje tako da ga definitivno kupujem jer sam ipak dobrih mjesec dana proveo tražeći onaj najbolji za sebe.

Jel ta kupnja uskoro??

17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Nebih se složio previše sa tobom. Samo bi nadodao ovako što se tiče app. za iPhone ili WM. Za WM imaš i tekako puno, puno aplikacija i to profesionalnih kojima je uređaj i namijenjen dok za iPhone što god da ima 99% je isprobaj i nište više just for fun, bez nekog smisla.

Ovaj argument se redovito pojavljuje kad je u pitanju iPhone, ali ja još nisam vidio neku WM aplikaciju koja obavlja bolji posao od ekvivalentne iPhone aplikacije.

17 godina
vjeko kaže...
HCSC kaže...

Ovaj argument se redovito pojavljuje kad je u pitanju iPhone, ali ja još nisam vidio neku WM aplikaciju koja obavlja bolji posao od ekvivalentne iPhone aplikacije.

nemam iPhone pa neznam ali znam pošto imam WM uređaj sa kakvim aplikacijama mogu raspolagati dok što gledam za iPhone sve se vrti oko petominutne zabave, ona večina. Kao što rekoh vjerujem da ima i onih 1% korisnih sa nekom većom svrhom.

17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
BORN kaže...

Jel ta kupnja uskoro??

Trebala bi sljedeći tjedan ako sve bude po planuSmijeh

16 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Onda za tjedan-dva očekujemo jedan reviewu pa da vidimo xperiu kako vrti iz prve rukeBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Pa mora biti dobra.....!!!! Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Kažem AKO bude sve po planu za tjedan-dva na youtubeu i naravno bug videuSmijeh će osvanut prvi review o X1 na hrvatskom

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

A koliko ce te doci X1 i preko kojeg paketa?

...pretpostavljam ugovor na 24 mjesecaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

A koliko ce te doci X1 i preko kojeg paketa?

...pretpostavljam ugovor na 24 mjesecaSmijeh

Ma neću na nikakve ugovore.

Iskreno neznam ni kako funkcioniraju ti ugovori ali čim daju nešto jeftinije otplatit ćeš ti to kad tad.

Svejedno ga preko oglasnika novog dobijem za manje pare i onda nemam nikakvu obavezu

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 12:17 (BORN).
16 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Pametno ti je to :)

Al u prijasnjim postovima sam ja razumio da pricas o nekim ugovorima, kao u t-mobu ce te x1 doci 2100kn a iphone3gs 1700kn....nebitno,vjerovatno sam ja pogresno razumio....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Pametno ti je to :)

Al u prijasnjim postovima sam ja razumio da pricas o nekim ugovorima, kao u t-mobu ce te x1 doci 2100kn a iphone3gs 1700kn....nebitno,vjerovatno sam ja pogresno razumio....

To nisam bio jaSmijeh

17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Sa slušalicama koje dobiješ uz iPhone možeš upravljati sa mp3 playerom uz pomoć par tipki i voice controla, kao i sa shuffleom. Možeš i pozivati i ljude iz imenika. Očito nisi nikad ni stavija te sluške na uši kad to nisi vidio a već znaš da mu je zvuk ispod prosjeka. Čudno?!

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
16 godina
dgigibao kaže...

Sa slušalicama koje dobiješ uz iPhone možeš upravljati sa mp3 playerom uz pomoć par tipki i voice controla, kao i sa shuffleom. Možeš i pozivati i ljude iz imenika. Očito nisi nikad ni stavija te sluške na uši kad to nisi vidio a već znaš da mu je zvuk ispod prosjeka. Čudno?!

Nisam to primjetio jer mi je frend imao mob u ruci ja sam samo stavio sluške na uši da čujem,i zbilja nisam primjetio te tipke o kojima prićašSramim seAl svejedno je kvaliteta zvuka očajna tako da mi to neznatno popravlja ukupan dojam,jer meni je najvažnija kvaliteta zvuka a ne glasnoća dok je na iphonu upravo suprotno...

16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...
Stoja kaže...

Cudno,kao i cijena.

Iphone je stvarno mocan,ali mislim da mu je cijena PRE PRE VELIKA! I zato se slazem sa Stojom sta ce mi iphone,bolje kupiti neki manje mocan ali za 3 puta manje para,a iphone nije puno bolji od W995 i slicnih modela...

17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Evo od danas samo ponosni vlasnik xperieSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORN kaže...

i kaki su dojmovi...ja ju isto planiram kupit pa ajde...reci nesto malo..vise

Ideas for life.
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Koju Xperiu? Nisi valjda X1 uzeo. X2 je stigao a SE je već najavio X3 koja napokon napušta Win i prelazi na Android.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
BORN kaže...

i kaki su dojmovi...ja ju isto planiram kupit pa ajde...reci nesto malo..vise

Za sad je telefon super. wifi radi odlično. rezolucija ekrana me očarala, sve vidiš pročitat kada ti cijelu stranicu stavi preko ekrana. Ono što su svi govorili da je spora, za mene su to gluposti, sve radi fluidno bez ikakvog štekanja.

dgigibao kaže...

Koju Xperiu? Nisi valjda X1 uzeo. X2 je stigao a SE je već najavio X3 koja napokon napušta Win i prelazi na Android.

Nemam para na bacanje, xperia x2 će koštati minimalno 5000kn a x1 sam dobio puno povoljnije i ne vidim ništa da x2 ima više od x1 a da meni treba

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 22:18 (BORN).
16 godina
neaktivan
BORN kaže...
dgigibao kaže...

Nemam para na bacanje, xperia x2 će koštati minimalno 5000kn a x1 sam dobio puno povoljnije i ne vidim ništa da x2 ima više od x1 a da meni treba

u pravu si...x2 ima samo "8.1Mpix"...cameru...i mozda je nekima malo ljepsa.....

e sad....,vratimo se na temu...ono zbog cega je iPhone toliko skup(djelomično) je izrada njegovog ekrana,

ako niste pročitajte bug br.198 str.50 ..

upravo se zbog toga nemogu odlucit koji uzeti...iphone(3G 8GB) ili x1...kod iphoneovog ekrana je preciznost veće od 92%, dok je kod svih ostalih 82%

Ideas for life.
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Ako ćeš telefon radi telefona uzmi iPhone, ako želiš nešto više jer to ti želiš i interesira te, onda preporučujem X1 (WM). Naravno i ako ti cijena ne igra značajniju ulogo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Ja sam zasad oduševljen sa X1 jučer i danas je cijelo vrijeme bio upaljen wifi i gledao sam filmove, slušao muziku surfao, gotovo bez pauze i evo sad pred večer se žali na praznu bateriju i stavio sam ga puniti. Mogu reći da je baterija super. Samo jedno pitanje, zašto mi ne želi otvoriti forum, nego izbacije neku java grešku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

malo čudno da neće na net. Probaj instalirati Operu mobile. Mada kad sam ja probavao na svom WM išlo je i preko IE i preko Opere

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice