SE Xperia 1 vs. iPhone

poruka: 287
|
čitano: 68.260
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

ma Xperia  puno bolja od iPhonea!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SE Xperia 1 vs. iPhone
fanspeed kaže...

ma Xperia  puno bolja od iPhonea!

Meni je ona nenst spora pogotovo kod mjenjanja panela al svako voli drugacije paaaaaa
17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

ali sony je u prednosti i iphone nema isti zvuk ko ipod. pogledaj malo testove.

Mah boli mene za zvuk iPhone nije popularan zbog zvuka vec zbog sucelja koje je jednostavno i jaaako brzo....niti jedan touch mobite ne donosi mogucnost da svim funkcijama lagano upravljate prstom........ah sada ak neko voli tipkovnicu i to onda neka ni ne pomislja na iPhone (ne mogu zamislit da jedem masna kruha i onda moram procitat poruku......ne volim bas brisat ruke dok jedem :-)))
16 godina
protjeran
SE Xperia 1 vs. iPhone

Xperia je bolja

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina

Nema nista lijepse od dobro argumentiranog posta! Namigiva

***** Maxxy *****
16 godina
Maxxy kaže...

Nema nista lijepse od dobro argumentiranog posta! Namigiva

evo ti jedan argumentirani
iphone ima veći ekran bolje prilagođen pipkanju prstima, sve ostalo je na strani xperie. Belji se
17 godina

Aha... bas ti hvala na detaljnom pojasnjenju... sad su konacno i meni oci otvorene!!!

***** Maxxy *****
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Evo vidio xperiu uživo. Iznenadio sam se koliko je mala, zamišljao sam je većuIznenađen

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Evo vidio xperiu uživo. Iznenadio sam se koliko je mala, zamišljao sam je većuIznenađen

Hehe identično kao moja prva reakcija. Druga je bila :"This is the coolest freakin' phone I've ever seen". Eh da mi je novca za Xperiu. Mislim da je to trenutno najskuplji mobitel (naravno mislim na normalne mobitele, a ne one obložene dijamantima itd.)
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
17 godina
scorpion667 kaže...
BORN kaže...
 Mislim da je to trenutno najskuplji mobitel (naravno mislim na normalne mobitele, a ne one obložene dijamantima itd.)
 e.... varaš se. Ima i skupljih običnih i nisu obloženi dijamantima, sasvim normalni
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

GDJE?
Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
16 godina
neaktivan

xperia ...mala, ljepa , dobra ...

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (2 CPUs), ~2.4GHz 5000MB RAM DDR2 NVIDIA GeForce 8600 GT 1024 MB DDR2 Windows Vista™ Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 12:59 (Rocketman).
17 godina
neaktivan

iPhone, velik, lijep, odličan..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Da malo dignem temu! Ima nekog na forumu da je u biti i koristio tu xperiu ili se samo javljaju klinci i izbacuju svoje subjektivne dojmove? Ja sam trenutno na iPhone-u 3G 16GB i razmisljam da ga zamijenim ili Touch HD-om ili Xperiom X1. Oni koji koriste navedene uredaje sad vec neko vrijeme neka kazu kako im se cine ti uredaji nakon tog vremena koristenja.

Jer iPhone ce mi lagano popit zivce! Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Da iznesem svoje viđenje dotičnog modela pošto sam ga kratko isprobao u jednom prodajnom centru.

Što reći, prvo o utisku zatim ostalo... Moram priznati da me se uređaj i nije nešto dojmio, ubiti ljep uređaj ali mi nedaje dojam sigurnosti, točnije kvalitete izrade, više kao "dječja" igračka. Naravno on to nije, pošto vrti WM OS. OS kao i svaki WM OS, dopali su mi se ovi Paneli od strane SE, moram priznati zgodno, ali zahtijeva određen period privikavanja.

Sama brzina OS-a, nemam neki komentar, znači zadovoljavajuće. E sada ono što me se stvarno nije dojmilo, a to je Optical trackpad, sad što reć u svezi istoga, dijeluje mi preosjetljiv ili da čak i ne reagira svaki put (zna zakašnjelo), misli da još nije dotijeran ili treba vrijeme privikavanja. Nekako koda "leti" proizvoljno po ekranu, odnosno ja kao korisnik ga nisam uspio skužiti, odnosno prihvatiti njegov način rada.

EDIT: korisnici uređaja mi vele da se to da u postavkama telefona srediti, tako da ovo i nije onda relevantno, ja nisam imao vremena prčkati/sređivati.

I ostala zamjerka ide na sam stylus, točnije njegovo pozicioniranje na samom uređaju koje se nalazi sa lijeve strane uređaja točnije na njegovoj lijevoj gornjoj strani kučišta, što meni kao dešnjaku ne odgovara, odnosno smatram da bi prilagodnije mjesto bilo da je pozicioniran na desnoj strani uređaja.

Tastatura: sve u svemu jako zgodna, ugodnog je hoda i sa dobro međusobno razmaknutim tipkama. Smatram da neće predstavljati veći napor pri dužem tipkanju/pisanju na samom uređaju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Da iznesem svoje viđenje dotičnog modela pošto sam ga kratko isprobao u jednom prodajnom centru.

Što reći, prvo o utisku zatim ostalo... Moram priznati da me se uređaj i nije nešto dojmio, ubiti ljep uređaj ali mi nedaje dojam sigurnosti, točnije kvalitete izrade, više kao "dječja" igračka. Naravno on to nije, pošto vrti WM OS. OS kao i svaki WM OS, dopali su mi se ovi Paneli od strane SE, moram priznati zgodno, ali zahtijeva određen period privikavanja.

Sama brzina OS-a, nemam neki komentar, znači zadovoljavajuće. E sada ono što me se stvarno nije dojmilo, a to je Optical trackpad, sad što reć u svezi istoga, dijeluje mi preosjetljiv ili da čak i ne reagira svaki put (zna zakašnjelo), misli da još nije dotijeran ili treba vrijeme privikavanja. Nekako koda "leti" proizvoljno po ekranu, odnosno ja kao korisnik ga nisam uspio skužiti, odnosno prihvatiti njegov način rada.

EDIT: korisnici uređaja mi vele da se to da u postavkama telefona srediti, tako da ovo i nije onda relevantno, ja nisam imao vremena prčkati/sređivati.

I ostala zamjerka ide na sam stylus, točnije njegovo pozicioniranje na samom uređaju koje se nalazi sa lijeve strane uređaja točnije na njegovoj lijevoj gornjoj strani kučišta, što meni kao dešnjaku ne odgovara, odnosno smatram da bi prilagodnije mjesto bilo da je pozicioniran na desnoj strani uređaja.

Tastatura: sve u svemu jako zgodna, ugodnog je hoda i sa dobro međusobno razmaknutim tipkama. Smatram da neće predstavljati veći napor pri dužem tipkanju/pisanju na samom uređaju.

I koja bi ti bila neka srednja ocjena?
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

od 1 do 5, dao bih čvrstu četvorku (4).

Moram priznati da ga i ja malo gledam, ali imam neke druge planove oko kupnje mobilnog uređaja. I da, za kraj ne sviđa mi se previše onaj navigacijski dio na uređaju (one tipke).

u usporedbi sa HTC HD dajem ipak glas HTC, smatram ga trenutno najboljim WM uređajem, bez hardwarske tipkovnice.

0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

X1 ima manji ekran u usporedbi s iPhone-om, no ima vecu rezoluciju. No ja nisam odusevljan prevelikim ekranom (iphone, touch hd). iPhone potrosi tu svoju bateriju unutar jednog dana ukoliko se intenzivno koristi. 2 sata surfanja i isprazni se 50%, jos ako je muzika u pozadini nece izdrzat pola dana.

Velik ekran Touch HD-a dolazi najvise do izrazaja kod pregledavanja web stranica. Slusanje muzike, pregledavanje slika, navigacija po WM-u ne trebaju takav ekran. Bojim se da baterija i na njemu ode prilicno brzo.

Sam safari je osrednji preglednik, iphone-a spasava multitouch, no i skrolanje na taj nacin nije najbolje. Cesto zna ulovit "klik" iako je namjera bila samo skrolati stranicu dolje. Safari mi se cesto srusi no to mi je bila stvar i na symbianu.

X1 ima pravu tipkovnicu i to mu je prednost. Touch HD nema nikakvu tipkovnicu isto kao ni iPhone. Tipkanje na iphone-u je relativno ok, nema taktilnog osjecaja i tipke su mozda preosjetljive no dade se tipkat. Ne znam kako je tipkanje na Touch HD-u. Moglo bi biti gnjavaza.

Brzina iphone-a takoder nije kao na review-ima. Sam prazan uredaj je brz i brzo je kretanje po izbornicima, no da se instalira i malo dodatnog softwera koji na iphone-u treba da se popune sluzbeni propusti, iphone postaje spor ko i svaki drugi smartphone. Tj. nije on spor, sporo je pokretanje tih programa.

0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

neki dan sam se malo igrao sa xperiom, i nije mi nesto bas legla... nekako mi se sucelje ucinilo ne intuitivno, ali moguce da treba neki period privikavanja. navikao sam se nekako na iphone, i osim te baterije, nema mi neke mane, jer se vise manje sve moze raditi, od tih famoznih mms-ova pa nadalje! i dobra je stvar sto postoji dosta velika zajednica koja razvija aplikacije ta njegov os! jos kad bi se i opera tu nasla, savrseno. premda ni safari nije los!

ugl mislim da je SE poceo malo gubiti konce, vec je imao par promasaja u toj gornjoj klasi (vidi P1), i sad ide tu nesto ekperimentirati za dizajnom, pa taj uski ekran... bo. meni nije bas nesto! iphone je zabavan, to je poanta price u biti. nesto slicno se reicmo desava PS3 u srazu sa wii-jem!

ali mislim da ih N97 pojedne oboje u paketu :D

barem sudeci po specifikacijama, i vidjenim snimkama! premda eto, ponavaljm, djabe ti ponekad i sva silina procesora, megapixela, rama i cega sve ne, ako nisi zabavan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

ja bih sacekao jos sa x1 jer sam negdje procitao da SE sprema novu verziju Xperie(najvjerovatnije zbog nekih nedostataka) a ta verzija ce sigurno doci kada i WM 7=znaci do kraja godine

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nyxem kaže...

ja bih sacekao jos sa x1 jer sam negdje procitao da SE sprema novu verziju Xperie(najvjerovatnije zbog nekih nedostataka) a ta verzija ce sigurno doci kada i WM 7=znaci do kraja godine

to se odavno zna da će xperia bit cijela serija mobitela.
kada izađe xperia x2 onda će SE spremati xperiu x3, pa onda x4, pa x5 i tako dok god se prodaje.
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Kako vi svi pričate da je iphone spor, a meni koji imam 6 redova aplikacije nije? Ne mogu reći da ponekad (rijetko) zašteka i to, ali generalno nikako nije spor (moje iskustvo)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kinsif kaže...

ugl mislim da je SE poceo malo gubiti konce, vec je imao par promasaja u toj gornjoj klasi (vidi P1),

Mislim da si jedini čovjek na svijetu koji misli da je P1i loš. Čak štoviše ja bih rekao da je to najbolji Sony Ericssonov mobitel do dana današnjeg. I ja sam ga smatrao lopim dok ga nisam isprobao kod prijatelja. Kad sam vidio koliko je ljepši uživo nego na slikama, koliko je touchscreen dobar i osjetljv taman koliko treba biti, i kada sam vidio sve one aplikacije znao sam da ga moram i ja kupiti. I kupio sam ga prije nekih 2 mjeseca.

Što se Xperie tiče šupao sam po njoj nekih 3 sata. Moram priznat da mi je sve savršeno leglo samo me je jedna stvar malo razočarala : performanse u igrama. Nemojte me krivo shvatiti, sve igre dobro rade, ali one najzahtjevnije se malo previše muče s framerateom. Ipak sam očekivao da brzinom bude u rangu N95 8G, ali očito ćemo morati sačekati još koju Xperiu dok se to ne dogodi. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

ni jean ni drugi nisu neka sreća....

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nyxem kaže...

...ce sigurno doci kada i WM 7=znaci do kraja godine

btw WM 7 će tek dogodine (i ako onda) Na ljeto po najavama bi se trebao pojaviti WM 6.5
Poruka je uređivana zadnji put 01.01.2020. u 00:00 (HCSC).
17 godina

imao sam p1 pa ne pricam na pamet!

slova uzasno mala, pisanje poruka dosta neprakticno, jednom rukom skoro pa nemoguce, touchscreen grub, i nekako "tvrd". i mob je brdo spor pri prvom otvaranju aplikacija.

i najbitnije, njegov os (symbian UIQ) nikad nije konkretno zazivio u nekoj zajednici izvan SE, a ni oni nisu razvili neki veliki broj aplikacija!

generalno mob je imao super potencijal, ali ga nikad nije pokazao!

iphone je puno brzi (ne pricam na pamet, oba telefona sam imao, ne probao na par sati), zabavniji, ima brdo vise dostupnih aplikacija sto preko itunesa, sto preko drugih   distribucija (cydije), a i sam nacin preuzimanja tih aplikacija je puno bolji, pogotovo direktno sa uredjaja!

i da, nedavno je SE objavio kako je prestao razvijati symbian UIQ serije, sto u perspektivi nudi totalnu apatiju za p1, i govori koliko je on zasivio medju korisnicima!

poanta svakoh tehnoloskog proizvoda, kojeg mozete nadograditi, je ta da skupi sto vecu zajednicu koja ce neovisno o maticnoj kuci razvijati soft za proizvod. nokiji je to poslo za rukom sa S6o serijom recimo, ali SE-nu svakako ne sa P1. i taj mob, koliko god bio dobar tehnicki, i sta god neko mislio o njemu, nije uspio na trzistu!

xperia nece propasti, poglavito radi WM, ali tesko da ce zaziviti na trzistu kao iphone, sto automatski stvara manje interesantnu bazu za developere!

17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Evo danas sam isprobao i iPhone i Xperiu i mogu reći da mi je xperia daleko bolja, pogotovo mi odgovara ona tipkovnica na izvlačenje jer moji poveći prsti pritisnu tri slova na pisanjiu kod iPhone a kod xperie ima razmaka među tipkama tako da pišem puno brže i bez manje grešaka. Jedino mi je zapalo u oko da nekad malo softeware štekne ali će update to rješit

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Da se i ja priključim raspravama... Xperiu imam 1 mjesec i svaki dan joj vadim mast... Necu komentirati neke na ovom forumu koji pričaju kako bi stylus trebao biti na drugom mjestu, kako je uređaj napravljen kao dječja igračka i sl. Nekoliko argumenata za kupnju su: ako uzimaš uređaj u t-com prodavaonicama možeš ga dobiti za 2800 kuna uz obaveznu pretplatu. Metalno kučište nikako ne ostavlja dojam igračke. Nakon 100 instalacija i deinstalacija nije mi se sistem ni za milimetar pomaknuo kao na PC-u što bi se dogodilo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Moram priznat da prvi put vidim ovakvu reklamu. http://www.whoisjohnny-x.com/index.aspx?en-gb#/johnnyx/9/

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 20:20 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moš mislit da je spora 256 RAM sta bi ti 1GB RAMA ma X1 puno bolji izbor ima mi Kum a zrmana Iphone pa vam mogu rec iz prve ruke... ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice