Savršena tarifa - VIP

poruka: 190
|
čitano: 98.398
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Savršena tarifa - VIP
e-sms kosta isto kao obicni SMS.
4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

To je netočno. Ako piše Kb (a tako piše) to je onda ok napisano, jer to je (kilo)bit. S druge strane, Kbit je neki trend izveden iz Kb kako se ljudi valjda ne bi zbunili ali efekt je očito potpuno suprotan jer izgleda da na kraju malo tko razumije razliku između Kb i KB.

Kb = kilo bit

KB = kilo bajt

Kbit = ?

Dakle, ovdje se očito radi o brzini od 8KB/sek, odnosno 64Kb/sek.

U trenutku pisanja ovog posta pise kb a ne Kb (http://www.vipnet.hr/savrsena-tarifa), a ti malo brkas mjere.

Inace, ne postoje nikakvi "trendovi", zna se sto oznacava koja jedinica.

kbit= kilobit

kB (KB)=kilobyte

kbit/s=kilobits per sec, bit rate (kolokvijalno zvano "brzina")

Kb=nista

Kbit=nista

Iako se na wikiju mogu pronaci clanci koji poistovjecuju kb/s i kbit/s, u praksi niti jedan "mrezar" nece to tako nazvati, bas radi brkanja sa kB(KB) - kB/s.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 18:29 (mcf).
16 godina

kb i kbit isti vrag. Iako radije koristim samo "kb". Između ostalog, nećeš napisati kbitps, nego kbps....{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

kb i kbit isti vrag. Iako radije koristim samo "kb". Između ostalog, nećeš napisati kbitps, nego kbps....{#}

I upravo zato dolazi do zabune - kbps ili kBps ili KBps. Zato je ideja standariziranja kbit/s kbitps i kB/s kBps (KB/s) :)

16 godina
neaktivan
mcf kaže...

U trenutku pisanja ovog posta pise kb a ne Kb (http://www.vipnet.hr/savrsena-tarifa), a ti malo brkas mjere.

Inace, ne postoje nikakvi "trendovi", zna se sto oznacava koja jedinica.

kbit= kilobit

kB (KB)=kilobyte

kbit/s=kilobits per sec, bit rate (kolokvijalno zvano "brzina")

Kb=nista

Kbit=nista

Iako se na wikiju mogu pronaci clanci koji poistovjecuju kb/s i kbit/s, u praksi niti jedan "mrezar" nece to tako nazvati, bas radi brkanja sa kB(KB) - kB/s.

Ne brkam ja ništa i na žalost u krivu si. Kbit nije pogrešno ali koristi se kao što sam i rekao radi izbjegavanja zabune, dok kb itekako ima značenje, dok ti tvrdiš da ne znači ništa. Ne volim linkati wiki ali evo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kilobit

Ja sam se osvrnuo na to da je kbit višak jer već imamo mjernu jedinicu za to koja se piše kb.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 18:49 (Minoza).
16 godina
protjeran
Savršena tarifa - VIP

U svakom slucaju, brzina od 64kb/s je dovoljna tek za provjeravat mail i otvarat "lakse" stranice, bilo kakav streaming i "tezi" siteovi su nemoguca misija. Tolko je iritantno sporo da ja racunam da mobilnog interneta vise nemam nakon sta mi to ogranicenje upale. 

Njihova je krasna ideja da im korisnici kupuju dodatne pakete po punoj brzini. Tolko o tom flat internetu, tehnicki je flat, u praksi je ruglo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 18:49 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ne brkam ja ništa i na žalost u krivu si. Kbit nije pogrešno ali koristi se kao što sam i rekao radi izbjegavanja zabune, dok kb itekako ima značenje, dok ti tvrdiš da ne znači ništa. Ne volim linkati wiki ali evo:

- Kbit je "pogresno", "kbit" je ispravno.

- nisam nigdje rekao da "kb" nema znacenje, nego "Kb". "kb" (malim slovima) obicno oznacava kbit, ali bas radi zabune sa kB (kao sto se i desilo u ovom threadu) pozeljnije je pisati kbit umjesto kb.

Edit - oko velikih i malih slova u mjernim jedinicama se zna padati i na strucnim network testovima... jos kad se u igru ubace MiBi... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 18:49 (mcf).
16 godina
protjeran
mcf kaže...

- nisam nigdje rekao da "kb" nema znacenje, nego "Kb". "kb" (malim slovima) obicno oznacava kbit, ali bas radi zabune sa kB (kao sto se i desilo u ovom threadu) pozeljnije je pisati kbit umjesto kb.

Nitko nije ni pisao Kb, na vipovom siteu pise kb..

15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Njihova je krasna ideja da im korisnici kupuju dodatne pakete po punoj brzini. Tolko o tom flat internetu, tehnicki je flat, u praksi je ruglo.

Da, bas steta da za 150kn ne nude jos i neograniceni 3/4G data flat rate i SGS3. :)

Ako ti ne pase tarifa, nemoj ju koristiti. Ja bas idem starcima uplatiti dvije tarife, umjesto fixnog telefona.

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
mcf kaže...

Ja sam greškom napisao "K" jer mi je fokus bio na "b" {#}

I possess a skill to google.
15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Pisao je clan foruma Mimoza (edit - eto , greska je ispravljena), moj post gore je bio referenca na njegovu poruku, a ne vipovo izvjesce. U svakon slucaju, EOD sa moje strane. Koga zanimaju razlike u jedinicama mjere, imaju google za to :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 18:54 (mcf).
16 godina
protjeran
mcf kaže...
ansha kaže...

Da, bas steta da za 150kn ne nude jos i neograniceni 3/4G data flat rate i SGS3. :)

Ako ti ne pase tarifa, nemoj ju koristiti. Ja bas idem starcima uplatiti dvije tarife, umjesto fixnog telefona.

Ma tarifa je odlicna, ovo samo kazem kao upozorenje onima koji misle da ce se na tom flatu nasurfat kolko hoce ili onima sta misle da je u pitanju 64 kilobajta-po-sekundi.

18 godina
Savršena tarifa - VIP

"ne treba trazit kruha svrh pogače".  1GB je puno.  taj nesretni minimalac iza gige je dovoljan da bi se syncale aplikacije, bila to vremenska prognoza, twitter, mail...pa cak i neki uploadi.  recimo meni je dropbox podesen ,cim okinem sliku na mobitelu, u pozadini je on uploada na DB.    nema zurbe, i onako nakon slikanja mobitel ide u djep i dok setam dalje neka ,puzi upload sa tih 64/necega.  (koliko ja shvacam, to je brzina,stari dile-up)

kada se izvuce prosijek koristenja interneta na smartu....cini mi se da je jos najmanje surfanja kroz browser.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Savršena tarifa - VIP

bok ljudi...

ovako... meni ugovor ističe 30.6.2012. dakle jos mjesec i kusur... ugl...

razmisljao sam krajem ovog mjeseca raskinuti ugovor , platiti racun za ova, 5. mjesec, i platiti taj 6.mj tarifu jer raskidam i onda do 15.6. jedan dan sa isitim tim brojem kojeg imam si aktivirati savršenu tarifu... gledao sam po ovom topicu i nisam naletio na ovakvu ideju pa me zanima sto mislite o tome da li je moguce izvesti , odnosno hoce li mi vip dozvoliti takvu shemicu??

mislim ih nazvati ali sam prvo htio to podijeliti tu na forumu...

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nemožeš ako raskines onda moras biti 3 mjeseca na bonovima da mozes aktivirati savrsenu,ali mi se cini da 3 mjeseca prije isteka ugovora mozes preci na savrsenu bez placanja penala,baren su tako oni na facebooko napisali

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering
16 godina
neaktivan
Savršena tarifa - VIP

Sad vam je do 30,06 bez limita tarife 50 % 

Ali gore u usporedbi je krivo receno. 

Jer sad je u 222 tarifi sve isto ko u savrsenoj samo kaj placas uspostavu poziva. A prema drugim mrezama moras odabrat jednu grupu koja ce ti bit besplatna. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo ..upravo sam zvao službu

uglavnom... spika je ta da se moze preci na savršenu ako imate mjesec dana do isteka ugovora.. u mom slucaju ja mogu otici poslije 30.5.2012. i prijeći bez frke... a navodno ce i biti nekih mobitela uz savršenu tarifu ali ce biti malo malo jeftinije od onih kada bi kupili samo uređaj...

eto tako mi rekoh mladi gospon iz vipneta...

dakle ako ima netko kome ugovor istice kroz mjesec , mjesec i pol moze slobodno otici i čopiti savršenu...

MuWu
17 godina
GRDI-146 kaže...

Sad vam je do 30,06 bez limita tarife 50 % 

Ali gore u usporedbi je krivo receno. 

Jer sad je u 222 tarifi sve isto ko u savrsenoj samo kaj placas uspostavu poziva. A prema drugim mrezama moras odabrat jednu grupu koja ce ti bit besplatna. 

pa bas i nije isto... :S

samo jednu od drugih mreža možeš izabrat za besplatne pozive a i tih uspostava se nakupi...

MuWu
16 godina
Savršena tarifa - VIP

Meni se puno bolja od svih Revolucija i Savršenih čini kod Tele2 Smart po 30kn, dobije se 300min i 1GB.

Istina da VIP ima daleko superiorniju mrežu (mislim na 3G), ali je super ponuda.

4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
8ax kaže...

Meni se puno bolja od svih Revolucija i Savršenih čini kod Tele2 Smart po 30kn, dobije se 300min i 1GB.

Za smartphone, savršeno. Selim se na gregora prvom prilikom (sad sam t-mobile na bonove)..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 21:52 (DamageHigh).
17 godina
neaktivan
8ax kaže...

Istina da VIP ima daleko superiorniju mrežu (mislim na 3G), ali je super ponuda.

LOL kakva superiornija mreza, pa Tele2 ima najbolji signal u HR jer koristi obje hrv. infrastrukture (Vip i T-HT)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
odjavljen
Savršena tarifa - VIP
Pojma nemaš, Tele2 signal je srednja žalost.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savršena tarifa - VIP

Tako je, na VIPu imam oko 7Mbit, dok frend na Tele2 ima 2Mbit downloada.

Naravno da je Vip puno 'zrelija' mreza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Savršena tarifa - VIP

Da, istina. Neki dan ja i frend bili u jednom selu koje je van "normalne" civilizacije. Ja na t-mobile imao pun signal dok je njemu na Tele2 pisalo "no service".

Toliko o tome da Tele2 ima najbolji signal u HR!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Savršena tarifa - VIP

Lol na koju foru moze imat bolji signal kaj koriste tudu mrezu.

U najboljem slucaju moze biti ista. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Savršena tarifa - VIP

malo se tu brkaju lončići. imaju u najmu odredjen broj T-baznih stanica, koje sluze u svrhu elementarne pokrivenosti,posebno u urbanim podrucjima.  no,nebitno za temu.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Savršena tarifa - VIP

evo imam jedno iskustvo danas u vezi signala, znaci ja sam na vip mrezi, i jos par frendova i njih jos dvoje su na t-mobile-u. isli smo na izlet na brdo iznad samobora, jako visoko. vip nula od signala, ali ono bas nista, nekad se pojavi 1-2 crtice i onda kad hoces obavit poziv napise se no service. t-mobile je imo 3 crtice stalno a nekad se penjalo na pun signal, internet je radio gdje god smo dosli. tako da po meni nema mreze ravne t-mobilu po snazi signala, jednostavno nisam nikad doso na mjesto gdje t-mobile nema signala, a bio sam na vrlo zabacenim mjestima gdje vipa i tele2 nije bilo ni u naznacima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Savršena tarifa - VIP
Moje iskustvo kada sam u Viksi izvan ZG 098 nema signala dok se sa VIPom normalno razgovara...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savršena tarifa - VIP

gdje se to nalazi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa šta se vi čudite što T-Mobile ima najbolji signal. Tko je nasljedio cjelokupnu mrežu koju je država, dakle NAROD financirao ?? I još hrpu druge infrastrukture i teški monopolistički položaj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice