pozdrav svima od novog WP7 (Htc Radar) usera
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajmo ovak, navedite jednu aplikaciju koja fali na WP7 i ja cu ju (probati) napraviti. Realne aplikacije, Skype ne spada u tu kategoriju.
Meni fali neka aplikacija za kino...
Da se može vidjet termini prikazivanja filmova itd...
Meni fali neka aplikacija za kino...
Da se može vidjet termini prikazivanja filmova itd...
probat cu!
kod ranijih telefona sam imao onu opciju da unesem ip adrese u telefon za wireless ali omniji nikako da nadjem tako nesto jel neko uspio?
Zašto bi trebao unosit IP adresu?
zato jer se nemogu connectovat na wireless dok ne stavim mac adresu mobitela u ruter a sa ranijim mobitelima samo unesem ip adresu i radi normalno a tu nemogu
Ajmo ovak, navedite jednu aplikaciju koja fali na WP7 i ja cu ju (probati) napraviti. Realne aplikacije, Skype ne spada u tu kategoriju.
Moze neka aplikacija koja prikazuje Raspored TV Programa iz regiona, HR, BiH i SR npr.
Zamjeniti iphone 3gs za omniu ili ne? Kakvo je stanje s aplikacijama? Molio bih sto vise misljenja. I sto deteljnije :)

imao sam 3g....
neki dan držeći omniu u ruci i pritom 3gs nema se što reći.
Po kvaliteti, eleganciji, brzini... omnia je po meni 10x bolja

Aplikacije su najslabija točka WP7.
JB-a nema, a aplikacije se ih HR ne mogu kupovati (neki mogu, ovisi o tipu kartice)
Ali u zadnje vrijeme se popravlja slika, za sve važnije ima free aplikacija.
Kak ste zadovoljni s baterijom?
Meni drži dva puna dana, tj. drugi dan oko 5, 6 navecer mi se prebaci na battery saver.
Dnevno cca 10 minuta razgovora, 10 sms, pola sata neta, pola sata "kopanja" po njemu, 2 maila sync svakih sat vremena.
Mislim da bi mi se produljilo trajanje baterije kad bi se mogao recimo navecer od 00.00 do recimo ujutro 06.00 automatski prebaciti u flight mode... to bi bilo zgodno...
Aplikacije su najslabija točka WP7.
JB-a nema, a aplikacije se ih HR ne mogu kupovati (neki mogu, ovisi o tipu kartice)
Ali u zadnje vrijeme se popravlja slika, za sve važnije ima free aplikacija.
A kaj je ono Chevron Unlock, i mislim da sam negdje vidio da se mogu stavit aplikacije besplatno...
Naiso sam na ovaj clanak http://www.redmondpie.com/how-to-customize-windows-phone-home-screen-live-tiles-with-themes-for-wp7-video-tutorial/ , pa tko ima WP moze probat.
A kaj je ono Chevron Unlock, i mislim da sam negdje vidio da se mogu stavit aplikacije besplatno...
Naiso sam na ovaj clanak http://www.redmondpie.com/how-to-customize-windows-phone-home-screen-live-tiles-with-themes-for-wp7-video-tutorial/ , pa tko ima WP moze probat.
Evo, upravo probavam, budem platio tih 9$ za unlock pa javim.
Evo, upravo probavam, budem platio tih 9$ za unlock pa javim.
I tvoji dojmovi?
Kolko opće košta otključavanje omnije kod lokalnih dilera?
I tvoji dojmovi?
Kolko opće košta otključavanje omnije kod lokalnih dilera?
Moji dojmovi su za sad užasni, prvenstveno zato što im je bila neka greška prilikom registracije, pa nisam mogao.
Sada je proradilo, ali prije nego sam išta postigao, moram installati WP7 SDK.
Krenem njega instalirat, ali veli da je samo za Win7 i Vista (a ja još na XP-u na ovom PC-u)
Tako da sam onda tražio bypass za instaliranje SDK-a, našao sam ga, ali nisma mogao instalirati jer je .net framework 4 nešto zezao, pa se sad yebem s njime.
Mislim da bi mi puno isplativija varijanta bila zaletit se na laptop (win7) i instalirati Zune..
Kada se kaže unlock ne misli se na carrier unlock (dekodiranje) nego na jailbreak (developer unlock) koji omogućava sideloadanje appova bez marketa.
cijena je 9$ preko chevrona.
ako išta uspijem, javim vam.
http://www.ebay.com/itm/Yellow-Silicone-Case-Samsung-i8700-Omnia-7-Film-/170733283657?pt=PDA_Accessories&hash=item27c07f2949
Dal ima ko da je nabavil s ebay-a ovakve silicon case za omniu?
Ma tražim nekaj, a sad neznam jel valjaju kaj za tu lovu?
Frend ima isto samsung TS, i ima taj silicon case, i kolko sam primjetil na njegovom mobu, taj case ima malo "lufta" po rubovima, kaj mi se nimalo ne sviđa...
Pa ne bi htel da mi se isto dogodi na omnii..
Evo samo da javim da sam uspješno napravio jailbreak telefona putem chevrona,
i sada mogu sideloadati aplikacije koje nisu odobrene na marketplaceu.
a također mogu i stavljati krekane appove koje se inače plaćaju.
Testirao sam, i Angry birdsi su mi cijela verzija, ne trial.
Jedini je problem naći .xap aplikacija, ali recimo ovdje ima igrica dosta:
Odlicna stvar za one koji imaju WP 7, platite 45kn, te skidate aplikacije kolko vas volja :).
a sto kad dodje neki novi update, jel moras opet dev unlockat? zvuci jako primamljivo, pricekat cu jos koji dan cisto da vidim kako ti se sve to ponasa pa te molim da bacis tu i tamo koji post... :)
a sto kad dodje neki novi update, jel moras opet dev unlockat? zvuci jako primamljivo, pricekat cu jos koji dan cisto da vidim kako ti se sve to ponasa pa te molim da bacis tu i tamo koji post... :)
Ne bi trebalo biti takvih problema, budući da chevron surađuje s MS-om, samim time otključavanje je potpuno legalno.
Zasad nisam imao problema s deployanjem xap-ova, tako da se homebrewed aplikacije definitivno mogu deployati.
Ono što sam skužio je da u krekanim XBOX Live igrama ne radi achievmentsi i scoreboardsi, ali dobra zamjena u zamjenu za full igru...
Budem probao naći još izvora baš za appove,
EDIT:
Zasada sam naišao na jedan, povelik, problem.
limit "developer2 appova je 10, imaju neke metode koje rade i kojima se limit može maknuti, ali ja sam nalazio tutove samo za HTC uređaje.
10 ih mozes imat na mobitelu ili ih samo 10 mozes instalirat?
10 ih mozes imat na mobitelu ili ih samo 10 mozes instalirat?
10 u jednom trenutku na mobitelu, stim da se pod to ne računaju appovi s marketplacea.
Međutim, našao sam i za to fix, tako da sad mogu unlimited (1000 zapravo)
Potrebno je nakon chevron unlocka napraviti i interlop unlock prema ovom tutorialu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1271963
Nakon toga je potrebno deployati: RemovesideloadLimit.xap koji sam od negdje još prije skinuo (ali ga nisam mogao deployati prije interlop unlocka).
Malo dojmova nakon jailbreaka (unlocka).
Stare funkcije sve i dalje najnormalnije funkcioniraju.
Nakon unlocka sve se svodi na to da možete stavljati appove koji nisu na marketplaceu, ili pak stavljati s marketa, a inače bi se plaćale.
Zasad me najviše smeta to što je podrška dosta mala, comunity postoji, ali recimo na xda je ipak sve prestručno pisano za mene.
Appova ima dosta, tj. lako se nađe .xap od aplikacije, ali ono što bi najviše donijelo je nešto tipa Cydia, centralno mjesto za download ovakvih appova.
Za sad preostaje preko PC-a te zatim deployanje na uređaj.
Dosta krekanih appova nije dobro istestirano, pa se tako često crashaju.
XBOX Live igre imaju najviše problema, neke se crashaju, druge su zbugirane, ni u jednoj ne rade online komponente (Leaderboards, achievments).
Nakon instalacije full verzije NFS-a pola sata sam gledao zašto ga nema na mobitelu, da bih skužio da je u meniju s aplikaicjama, umjesto u Games...
Probao sam instalirati Navigon EU.
Sama instalacija je klasična: deploya se xap na uređaj.
Međutim, pravo sam se namučio sa skidanjem karti (za offline navigaciju) i kad sam na kraju sve uspio poštelati, aplikaicja se toliko crasha da je nemoguće koristiti.
Tražio sam, nisam jedini s tim problemom.
Probat ću neku drugu verziju kad mi se vrati volja.
Zaključak: ako vam je više do funkcionalnosti, možda bolje da pričekate još malo s unlockom, dok se ne ispegla kao s iPhonom.
Ako vam je do eksperimentiranja, 45 kn je stvarno prava sitnica.
***EDIT***
Evo, dao sam si još malo truda, i slika se popravlja. Zajednica stvarno radi čuda s appovima, pa tako je lako omogućiti mass storage, mogu mjenjati accent color (temu) u bilo koju, besplatno skinuti svaku app s marketplacea, uzeti screenshot displaya, otvoriti file explorer na uređaju, kopati po regystriju, ma svašta, ali stvarno.
Nemam živaca trenutno skidati veliek karte za navigon, to ću sutra, ali isprobao sam Nokia Drive (inače ekskluziva za Nokia WP7) aplikaciju, koja također podržava skidanje karti, i radi perfektno.
tooo mishko! dobro tih 45kn je fakat malo! znaci navigon crasha, steta..
tooo mishko! dobro tih 45kn je fakat malo! znaci navigon crasha, steta..
Da, s tim da sam ja stavljao v4.0 i mape prebacivao s PC-a pomoću male hack alatke.
U međuvremenu je izašao Navigon 4.1, koji omogućuje direktno skidanje mapa na uređaj, pa ću dns kada dođem doma, i nakačim se na wi-fi deployati 4.1 i testirati, pa javim.
Evo malo SS-a-
DIVNO!! kupujem danas...
jel postoji kakva navigacija za omniu,cuo sam od par ljudi da ima garmin
da ali ne valja kurtza... navigon je sad majka