Samsung Galaxy S Vs. HTC Desire

poruka: 12
|
čitano: 2.665
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji kupiti ?

Već izvjesno vrijeme se spremam na kupovinu smartphona i zapeo sam između dva gore navedena modela. Nikako ne mogu odlučiti koji kupiti. Stoga sam odlučio potražiti pomoć ovdje na forumu. Cijena oba uređaja je približno ista tako da to nije bitan faktor. Za Samsung Galaxy S sam uvjeren da ima trajniju bateriju, dok HTC Desire ima kvalitetnije kućište. Da ja ne lupetam previše , jer nemam neko iskustvo molim Vas da mi pomognete pri odabiru uređaja ako je to uopće moguće.
Unaprijed hvala !
Evo link na kojem je usporedba ta dva aparata, možda Vam pomogne u odluci, premda meni nije.

http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3077

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji kupiti ?

Ispričavam se korisnicima i administratoeima nisam primjetio da je ova tema već bila ...

15 godina

oba  mobitela su top al ja bi bolje uzeo samsunga jer ima bolji proc i ekran.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S Vs. HTC Desire

Hvala na odgovoru, eto upravo čitam po forumu iskustva ljudi koji su imali istu dilemu kao i ja .

16 godina
odjavljen

nebi rekao da bas desire ima kvalitetnije kuciste (ali ni ne kazem da je lose ili losije)... mozda samo na dodir. kod samsung je ova plastika jako cvrsta..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja imam Desire-a i vec pogadjas sto cu ti preporuciti. Oba mobitela su odlicna i stvarno nema pretjeranih razlika. Ja sam se preporodio na Desireu, prije toga sam imao Nokiju. Razlike su minimalne, svaki ima svoje posebnosti. Ja cu ti pricati o Desireu. Kad razmislis da je HTC tvrtka koja se bavi iskljucivo i samo proizvodnjom mobitela, znas da ce mobitel koji izadje biti vrh. To su dokazali sa Desireom koji je proglasen mobitelom godine. Ja bih rekao jednu manu Desirea, a to je interna memorija, pisljivih 130 MB! U Samsungu su to dobro napravili. Zato, ukoliko mislis instaliravati a lot of app, moras rootati mobitel. Kamer je dobra, po danu snima jako kvalitetne fotke, po noci solidne. Ima blic, za razliku od Samsunga koji nema, sto je nevjerojatno za jedan takav mobitel. Igre su dobre, svasta se da igrati. Sve u svemu, mobitel je jos uvijek top ponuda i ja ti ga toplo preporucujem. Ak imas jos kaj, pitaj.
16 godina
neaktivan

Koliko ti traje baterija, ako Desire koristiš samo za telefoniranje i sms? Ili mi napiši kako si koristio mob poslije jednog punjenja baterije i koliko ti je ista trajala takvim korištenjem. Hvala.

17 godina

HTC Desire djeluje solidnije, ozbiljnije i čvršće od Samsunga Galaxy S i to je definitivno tako od prvog pa preko svih ostalih pogleda. Međutim Samsung S ima puno skrivenih prednosti. Prije svega to je prostor za instalaciju aplikacija koji prema Desireovih užasno limitirajućih 150MB praktično neograničen.  Samsung je unatoč veličini lakši, ima bolji ekran, bolje hardwerske mogućnosti premda trenutno nisu iskorištene, a nažalost poznavajući Samsung (imao sam prvog Galaxyja) njihova podrška i razvoj štekaju do boli i očaja. Ipak treba uzeti u obzir da je Nexus S brat blizanac Galaxy S-a i tu će se stvari vjerojatno itekako promijeniti kako od strane Samsunga tako i od strane zajednice koja će pratiti Nexus S pa samim tim i Galaxy S.

Moj prvi izbor je bio Galaxy S, kako u TJEDNIMA kupnje nikako nije bio dostupan u sklopu paketa kojeg sam želio prebacio sam odluku na HTC Desire i bio vrlo zadovoljan do trenutka dok mi se nije pojavilo 'Low on Space'. Postoji nekoliko rješenja kako se taj problem može zaobići ali niti jedno nije 'out of the box' i zahtjeva intervencije poput rootanja mobitela i instaliranja custom ROM-a što naravno nije za one koji žele kupi i vozi  proizvod, a od instaliranja drivera rade histeriju i zovu IT stručnjake za pomoć.

Ko za dišpet, iako sam odmah rootao i instalirao ROM po osobnim preferencijama - ispostavilo se da moja verzija mobitela (posljednji PVT4 hardware) nema još mogućnost potpunog roota (S-OFF), a toliko razvikani Cyanogen ROM nema implementiranu podršku za A2SD (app to SD card, ne Froyo verzija koja radi ali jako malo pomaže jer dio podataka i dalje ostaje u internoj memoriji) bez da se naknadno modificira instaliranjem skripti što već izlazi iz domene mog znanja (i želje za znanjem)  i tako unatoč ogromnoj zajednici korisnika i modifikatora očajavam balansirajući na 10-ak slobodnih MB prostora za aplikacije, a da nisam ni blizu onoga što želim ili sam ranije već imao instalirano na mobitelu. Argh. Naravno mogu jednostavno staviti neki drugi ROM ali svi ostali najrašireniji uključuju i HTC Sense koji mi je overkill, nepotreban i kičast.

Eto, za Samsung Galaxy S još nema toliko mogućnosti i raširene zajednice korisnika ali s obzirom na Nexus S to će se sigurno promijeniti i s obzirom na trenutnu s Desire memorijom Galaxy S je vjerojatno bolji izbor. Naravno sve je moj osobni stav jer svatko ima svoje želje i prioritete tako da što ti i kako odgovara moraš odlučiti sam.

17 godina
simo031 kaže...

Koliko ti traje baterija, ako Desire koristiš samo za telefoniranje i sms? Ili mi napiši kako si koristio mob poslije jednog punjenja baterije i koliko ti je ista trajala takvim korištenjem. Hvala.

Trajanje baterije jako varira ne samo zbog načina korištenja već i zbog instaliranih aplikacija i načina na koji se koriste. Ono na što "sigurno" možeš računati nakon što ne pretjeraš sa refreshanjem sveg i svačeg svakih 5 minuta i ostaviš mobitel na miru nakon prvih tjedan dana ushićenja i isprobavanja 100njak aplikacija i igara jest otprilike 24h. Pametnim odabirom aplikacija i njihovim postavkama u smjeru štednje čak i uz umjerenu svakodnevnu upotrebu to možeš razvući i na gotovo 48h, ali na to ne računaj odmah jer ćeš vjerojatno stalno nešto prtljati po mobitelu.

Da dodam, taman da na mob samo razgovaraš i SMSaš to opet nije dovoljno mjerilo samo po sebi jer opet imaš aplikacije koje ćešće ili rjeđe nešto rade i skidaju u pozadini - ovisno o tome što si i kako postavio. A na kraju da ti kažem evo ja samo razgovaram i SMS-am što ti to znači kad ja možda mogu razgovarati po 3h dnevno, a tebi će biti dovoljno 30 min. SMSanje samo po sebi ne može se uzeti kao nekakav ozbiljni 'potrošač' baterije ali OK ja nisam SMS freak pa to možda kod nekog drugog nije slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 12:24 (Jazzer).
15 godina
Jazzer je sve rekao. Baterija je losija strana svih pametnih telefona. Ja kad dam kupio mobitel, toliko sam prckao po njemu da mi se baterija za sedam sati ispraznila. Naravno, nakon par punjenja i nakon pocetnog prckanja po mobitelu, baterija se ustabili, a i mobitel traje duze. Ja ga koristim podosta, najvise internet, igre, glazba i ponajvise razgovori s curom, dva sata navecer . Naravno, mobitel punim svakodnevno.
16 godina
jurica_m kaže...
Jazzer je sve rekao. Baterija je losija strana svih pametnih telefona. Ja kad dam kupio mobitel, toliko sam prckao po njemu da mi se baterija za sedam sati ispraznila. Naravno, nakon par punjenja i nakon pocetnog prckanja po mobitelu, baterija se ustabili, a i mobitel traje duze. Ja ga koristim podosta, najvise internet, igre, glazba i ponajvise razgovori s curom, dva sata navecer . Naravno, mobitel punim svakodnevno.

ako ga puniš svakodnevno miran si.... ja sam svog desirea uspio navuć na tri dana, zapravo dva i pol uz umjereno telefoniranje i malo surfanja na netu :))

Steam:luka2301
15 godina
AMD boy kaže...

ako ga puniš svakodnevno miran si.... ja sam svog desirea uspio navuć na tri dana, zapravo dva i pol uz umjereno telefoniranje i malo surfanja na netu :))

Ja sam oduševljen s Desireom pa ga punim svaki dan, a što ćeš? {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice