Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.379.580
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo vam za kalibraciju baterije.
I još resetirate Battery stats u CWM-u i u STweaksu Reset Fuel Gauage Chip i vozite 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Nista ne pomaze, stock i na punjaču pokazuje mi 0% i nece se puniti više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 21:41 (kpavl).
15 godina
neaktivan
Dali je i na rootbox isto pravio probleme, možda ti se nešto rom zblesao prilikom instalacije, zna se to desiti
13 godina
neaktivan

Pisao sam već o tome na prošloj stranici, usporedba Siyah kernela i stock kernela na Rootboxu. Zblesao se na Stocku i onda sam reflashao rom i probao Siyah, no bez uspjeha. Nakon toga sam triangle away i flashao stock.

Sve sam isprobao i ništa ne funkcionira, šaljem prvom prilikom u ZG. 

Baš me u pravo vrijeme izdao haha.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 23:44 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nešto me interesira. Ukoliko šaljem na servis i ne prihvate garanciju, ponište li oni tu garanciju ili samo naplate popravak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kpavl kaže...

Nešto me interesira. Ukoliko šaljem na servis i ne prihvate garanciju, ponište li oni tu garanciju ili samo naplate popravak?

Oni tebe moraju nazvati i reci ti ukoliko noras platit popravak, koliki je on. I onda ti biras hoces li ga popravit ili ne. Ako ne oni to ga vracaju kuci nepopravljenog.

13 godina
neaktivan

Uređaj je zaronio u vodu prije 2-3 mjeseca, no nikakvih problema nije bilo do unazad 3 tjedna. Ukoliko otkriju da je mobitel bio u vodi poništavaju cijelu garanciju?

EDIT: Naravno da poništavaju, gluposti pitam. Šaljem ga na servis, pa šta bude.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 1:02 (kpavl).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Uređaj je zaronio u vodu prije 2-3 mjeseca, no nikakvih problema nije bilo do unazad 3 tjedna. Ukoliko otkriju da je mobitel bio u vodi poništavaju cijelu garanciju?

EDIT: Naravno da poništavaju, gluposti pitam. Šaljem ga na servis, pa šta bude.

nadam se da ce ti ga rijesiti prijatelju!!! 

13 godina
neaktivan
Ma ak posaljes u europatrade... priznat ce.. meni su pod garanciju priznali i pad mobitela na plocice di je napuklo kuciste. Dok mesc odbio servisiranje i vratio nazad
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
neaktivan

Pozdrav raja! Imam problem sa svojim S2. Mikrofon je veoma tih, znaci kad telefoniram ljudi ljudi se zale da me jedva cuju, a i kada udjem u bilo koju aplikaciju za snimanje zvuka i kad poslusam ono sto sam snimio jedva se cuje! Pokusavao sam sve zivo da otklonem ovaj problem, probao sam sa desetinama aplikacija za kontrolu zvuka, pokusavao sam razlicitim romovima i i sa official firmware-om od samsunga, pa cak sam i otvorio mobitel i odsjekao dio gume koja je na mikrofonu u slucaju da ga je ta guma prigusavala i nista od toga nije stvar promijenilo! Medjutim kada snimam video zvuk se cuje kristalno jasno, iz toga sam dosao do zakljucka ka gornji mikrofon snima zvuk uredno! Trazio sam po netu postoji li kakva aplikacija ili mod da se mikrofoni zamijene prilikom telefoniranja, znaci da je gornji aktivan a donji ugasen ili da se oba mikrofona koriste kao sto je slucaj kod snimanja zvuka, medjutim nisam nista uspio pronaci! Tako da ako bilo ko ima kakvu ideju kako bi rijesio ovaj problem svaki savjet bi dobro dosao!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo to se meni upravo dogodilo. javili su mi porukom da mogu doć po uređaj, ja sav sretan mislim si popravili su ga nakon tjedan dana kad ono piše " uređaj je oštečen vodom" i to nije pokriveno jamstvom. Sutra idem direktno u europatrade sa jamstvom i nadam se da će to oni sredit. nije mi pao u vodu niti jednom tak da znam da je to čista laž. baš su gamad ovi u mesc-u {#}

13 godina
neaktivan

Naravno da šaljem u Europatrade, evo upravo zovem Overseas.

14 godina
neaktivan
Rodach kaže...

evo to se meni upravo dogodilo. javili su mi porukom da mogu doć po uređaj, ja sav sretan mislim si popravili su ga nakon tjedan dana kad ono piše " uređaj je oštečen vodom" i to nije pokriveno jamstvom. Sutra idem direktno u europatrade sa jamstvom i nadam se da će to oni sredit. nije mi pao u vodu niti jednom tak da znam da je to čista laž. baš su gamad ovi u mesc-u {#}

nadam se da ce ti ga rijesiti prijatelju!!!

14 godina
neaktivan

otišao sam u europatrade tamo na trgu hrvatskih velikana jer sam vidio na internetu da imaju brzi servis. čovjek je otvorio mobitel predamnom i stvarno je oksidirao taj dio što su u mesc-u utvrdili. rekao je da mi to ne ulazi u jamstvo jer već ima u bazi podataka izvješće mesc-a da se radi o oštećenju vodom. ponudio mi je da mi to proba popravit za 100kn i reko ko ga je.. ajd kad su mi već poništili jamstvo. i zamijenio je odma kroz 15min taj dio i upalio ga i vidio je da je mob rootan naravno {#} ali ja kak sam se pravio lud rekao je da su mi izgleda nešto prčkali po software-u u mesc-u pa da ga treba zamjenit i ponudio se da to napravi i to besplatno i ja reko ajd. i čovjek mi stvarno stavio novi software i to jellybean. napomenuo je da sam trebao prvo kod njih doć i da bi mi ovo oštećenje prošlo pod garanciju a sad jel bi ili nebi to više nije važno jer garanciju nemam...ali ipak možda da pošaljem neki lijepi mail samsung-u možda bi se nešto dalo sredit ali uglavnom mobitel sam dobio nazad odmah {#} zato stvarno kolega PC-stručnjak je bio u pravu ako imate problema s mobitelom NIKAKO ga ne nosit u t-mobile ili gdje već, nego direktno u europatrade. nadam se da sam nekom pomogao i da ćete imat više sreće(i pameti) nego ja ako se nađete u sličnoj situaciji {#}

2 0 hvala 2
15 godina
Rodach kaže...

otišao sam u europatrade tamo na trgu hrvatskih velikana jer sam vidio na internetu da imaju brzi servis. čovjek je otvorio mobitel predamnom i stvarno je oksidirao taj dio što su u mesc-u utvrdili. rekao je da mi to ne ulazi u jamstvo jer već ima u bazi podataka izvješće mesc-a da se radi o oštećenju vodom. ponudio mi je da mi to proba popravit za 100kn i reko ko ga je.. ajd kad su mi već poništili jamstvo. i zamijenio je odma kroz 15min taj dio i upalio ga i vidio je da je mob rootan naravno {#} ali ja kak sam se pravio lud rekao je da su mi izgleda nešto prčkali po software-u u mesc-u pa da ga treba zamjenit i ponudio se da to napravi i to besplatno i ja reko ajd. i čovjek mi stvarno stavio novi software i to jellybean. napomenuo je da sam trebao prvo kod njih doć i da bi mi ovo oštećenje prošlo pod garanciju a sad jel bi ili nebi to više nije važno jer garanciju nemam...ali ipak možda da pošaljem neki lijepi mail samsung-u možda bi se nešto dalo sredit ali uglavnom mobitel sam dobio nazad odmah {#} zato stvarno kolega PC-stručnjak je bio u pravu ako imate problema s mobitelom NIKAKO ga ne nosit u t-mobile ili gdje već, nego direktno u europatrade. nadam se da sam nekom pomogao i da ćete imat više sreće(i pameti) nego ja ako se nađete u sličnoj situaciji {#}

Naravno.

Europatrade je službeni zastupnik za Samsung u Hrvatskoj.
Već valjda 3000 godina.

Samo najbolja iskustva s njima {#} 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

Ne znam jeste primjetili ovo, ali ovo nam je 400. stranica.

Od gotovo 12k komentara u ovoj temi, mojih je, pazite ovo 1224 {#} ovo mi je 1225.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 18:27 (sudy_freak).
Moj PC  
6 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Ne znam jeste primjetili ovo, ali ovo nam je 400. stranica.Od gotovo 12k komentara u ovoj temi, mojih je, pazite ovo 1224 {#} ovo mi je 1225.

s2 Rules! 

12 godina
neaktivan

Poz ekipa..

evo mene je post od RhckTeam potaknuo da posaljem upit samsungovoj podrsci i oni nisu nista konkretno odg

nego kao da im dam serijski broj i jos nesto,i kad sam dala odg je bio da je njihov prvi odgovor ujedno

i zadnji odg na temu o update-u..nisu od nikakve koristi,a i mene zanima kad ce vise JB za s2 od strane tele2

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 18:48 (Tina0902).
15 godina
Tina0902 kaže...

Poz ekipa..

evo mene je tvoj post potaknuo da posaljem upit samsungovoj podrsci i oni nisu nista konkretno odg

nego kao da im dam serijski broj i jos nesto,i kad sam dala odg je bio da je njihov prvi odgovor ujedno

i zadnji odg na temu o update-u..nisu od nikakve koristi,a i mene zanima kad ce vise JB za s2 od strane tele2

VIP je jedini dobio update kod nas.
Ako toliko želiš JB na svom S2, najbolje bi bilo da to napraviš sama.

Ili da nađeš nekoga tko bi ti to napravio.

Oni u Teletu, kao i u ostalim operatorskim kućama nemaju pojma, samo sjede i primaju plaće.

p.s. pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 18:47 (sudy_freak).
12 godina
neaktivan

Ma ja bi to sama al neznam..cula sam nesto preko odina al ne kuzim se bas imam s2 od 12 mj pa nisam nis dirala,do tad sam imala 4s pa

nemam bas neko znanje...

0 0 hvala 0
14 godina

Danas sam skoro odljepio, evo sad je dobro :)
Nakon mj dana koristenja Alliance ROMa, planiro si stavit Biftora , i sve po uputstvima napravim dobijem bootloop. Reko ajde dobro idem restoreati NAND backup, gledam opet bootloop. Pa sta je sad, a do prije 10 min koristio mob sve normalno. Odspavao malo, probudio se i opet sve po uputstvima stavim Biftora i on se upali. Sta mu se desilo ni Bog ne zna :D

15 godina
dinos3 kaže...

Nakon mj dana koristenja Alliance ROMa, planiro si stavit Biftora , i sve po uputstvima napravim dobijem bootloop. Reko ajde dobro idem restoreati NAND backup, gledam opet bootloop. Pa sta je sad, a do prije 10 min koristio mob sve normalno. Odspavao malo, probudio se i opet sve po uputstvima stavim Biftora i on se upali. Sta mu se desilo ni Bog ne zna :D

Ti nisi čuo da je u Galaxy S II ugrađen EmotionChip (EC) koji često poludi i onda preuzme ulogu jednog velikog trolla?
Koliko me samo taj chip puta namučio.

I onda ostavim mob na 10 minuta, gledam u njega - upalim i sve 5 {#} 

14 godina
sudy_freak kaže...
dinos3 kaže...

Ti nisi čuo da je u Galaxy S II ugrađen EmotionChip (EC) koji često poludi i onda preuzme ulogu jednog velikog trolla?
Koliko me samo taj chip puta namučio.

I onda ostavim mob na 10 minuta, gledam u njega - upalim i sve 5 {#} 

Nisam cuo ;)
Ma i ja sam, nakon prvoh flashanja, cekam oko 5 min da se pali, a on nece. Onda wipe dalvik, onda flash kernela. Ma nista nece. I evo sad iz prve se upalio za 1 min. Bas je troll. 

15 godina
neaktivan

dinos3 alliance sam napustio nakon v7.0, vidim aktualna je 7.3, dali se popravilo štagod po pitanju fluidnosti i baterije, naime to su 2 glavna razloga zašto sam otišao

već punih 5 mjeseci nisam ništa mjenjao, malo mi je počeo trzati u banalnoj igri, pa razmišljjam ubosti nešto novo, trenutno sam na cm 10.1 baziranom (4.2.1) i sve radi bez greške, dali se isplati na noviji cm 10.1 (4.2.2 bazirani)

sudy kakva su tvoja iskustva, dali lungo šta valja, možda rootbox ili omega....

ugl nisu mi potrebne neke opcije, samo gladak rad i da sve šljaka kako spada (kamera, baterija, gps....)

ugl da je battery friendly

poz

0 0 hvala 0
14 godina
Tina0902 kaže...

Poz ekipa..

evo mene je post od RhckTeam  potaknuo da posaljem upit samsungovoj podrsci i oni nisu nista konkretno odg

Bio  sam  ga  upario  sa  speedmod  kernelom.  Stalno  mi  je  falilo  RAMa  i  nekad  se  znao  dogoditi  FC.  Sve  ostalo  je  bez  primjedbe.  Baterija  i  fluidnost  jako  zadovoljavajuci.

12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nakon 2 tjedna rootboxa + siyah v5 vsync, stavio sam stock XWLSN + Dorimanx 8.14. Ukratko, oduševljen sam s njime (ovo je 5ti dan). Nema bootlopa, mobitel reagira trenutno (maknut je onaj iritantni lag). Baterija je kao i na "običnom" stock romu, s time da se ušteda može postići aktivacijom profila Extreme battery koji se može aktivirati u STweaksima-> ovo ja nisam koristio jer bi vjerojatno narušilo performanse. Zanimljiva stvar su STweaks kojima se lako može tweakati mnogo opcija. Definitivno preporuka svima koji su na romu od samsunga. Ako ste rootali  stock rom sa nekim drugim kernelom (ja sam sa Philzovim), prije flasha Dorimanxa, flashajte GS2 Kernel Wipe (kako bi makli stare postavke i ne bi bilo grešaka).

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
simons kaže...

Pozdrav!

Nakon 2 tjedna rootboxa + siyah v5 vsync, stavio sam stock XWLSN + Dorimanx 8.14. Ukratko, oduševljen sam s njime (ovo je 5ti dan). Nema bootlopa, mobitel reagira trenutno (maknut je onaj iritantni lag). Baterija je kao i na "običnom" stock romu, s time da se ušteda može postići aktivacijom profila Extreme battery koji se može aktivirati u STweaksima-> ovo ja nisam koristio jer bi vjerojatno narušilo performanse. Zanimljiva stvar su STweaks kojima se lako može tweakati mnogo opcija. Definitivno preporuka svima koji su na romu od samsunga. Ako ste rootali  stock rom sa nekim drugim kernelom (ja sam sa Philzovim), prije flasha Dorimanxa, flashajte GS2 Kernel Wipe (kako bi makli stare postavke i ne bi bilo grešaka).

Pa da, još kreten gledam ima li podrška Dorimanx-a za Samsung based ROM-ove kad ima.
Odlično.
Hvala ti što si me podsjetio.
Oduvijek mi je nedostajao STweaks na službenom JB-u. 

P.s. koji si stavio LSN?
NEE, DNF ili? 
I kakva je baterija?
Daj stavi koju sliku.

Koliki je screen on

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 21:56 (sudy_freak).
12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
simons kaže...

Pozdrav!

Pa da, još kreten gledam ima li podrška Dorimanx-a za Samsung based ROM-ove kad ima.
Odlično.
Hvala ti što si me podsjetio.
Oduvijek mi je nedostajao STweaks na službenom JB-u. 

P.s. koji si stavio LSN?
NEE, DNF ili? 

NEE :)

Sada ne mogu slikati jer sam ga stavio puniti (pa se ono gdje pokazuje stanje baterije vratilo na nulu). Uglavnom ja to stalno promatram  i imao sam 1 dan i 15 sati, screen on time je bilo oko 2.40 sati. Preko noći sam bio u aeroplane modu, a po danu sam većinom koristio Internet (Chrome), GPS i Sync su stalno uključeni, sa stalno uključenim Wi-Fiom. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 22:02 (simons).
15 godina
neaktivan

{#} ekipa...pitanje za vas koji ste koristili miui v5...jel se moze normalno koristit i jel ima bug.ova i jel preporucate da ga flasham za dnevno koristenje.. i kak baterija drzi? 

hvala! 

0 0 hvala 0
15 godina
slavonac89 kaže...

{#} ekipa...pitanje za vas koji ste koristili miui v5...jel se moze normalno koristit i jel ima bug.ova i jel preporucate da ga flasham za dnevno koristenje.. i kak baterija drzi? 

hvala! 

Jednom riječju - zadnji "build" nije bio baš nešto.
Još je to rana faza i BETA.
Dok ne bude dostupan javno (mislim na službenim stranicama) - ne bih koristio.

Baterija loša, optimiziranost s RAM-ima ista kao na V4, loša.
Sve u svemu, nije za daily usage

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice