Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.377.884
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
kpavl kaže...

Ja sam stalno na RootBox, samo mijenjam verzije i kernele sa stocka na Siyah kada imam vremena. 

Trenutno sam na 0325 verziji+stock jer sam flashao 0404 i bio je neki problem sa menu buttonom (ne hardware-skim buttonom nego three dot overflow), te čekam da se bajee vrati sa pauze.

Prilozio sam slike Od zadnjeg punjenja je preko 24 sata prošlo, 10+ h na wifi, 3+ h screen on time (većinom dopisivanje putem messengera i whatsappa), 1 h slušanja glazbe i oko 25 min poziva. Ostalo mi je oko 25% baterije.

Koristim Black Messenger umjesto obicnog Messengera i to stariju verziju (zadnja je 2.3.2., a ja imam 2.3.1.) jer sam primjetio da ta kombinacija najmanje troši bateriju, a ne trebaju mi chat heads. WhatsApp+ imam instaliran i modificirao sam ga da je sve tamno ili crno.

Tema je Hue by kroz, upaljen Dark Rootbox i sve aplikacije koje mogu biti crne su crne (osim dolphina i opere haha).

Razlika između stocka i Siyaha jer to što Siyah ima bolji stand by time, manje je awake i manje trosi baterije kada je u stand by, wlan wakelocks su također manji nego u stocka.

Što se tiče screen on time i up time, tu su dosta slični. 

Također sam primjetio da na stocku slušanje glazbe putem PowerAmp-a troši dosta manje baterije, čak u pola manje.

I da, sada je 13:55 kao što vidite, a već mi je baterija na 25%. Digao sam se u 5 ujutro i koristio sam ga dosta. Ištekan je s punjača jučer oko 10 ujutro.

sad skidam RootBox-JB-i9100-V3.9.1.zip  pa da vidim sta ce reci!

13 godina
neaktivan

Zašto taj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Zašto taj?

taj sam nasao na xda. Koji da skinem?

13 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

3g t-mobile stick imam... Sad ponovno 1h cekat download hehehe!

15 godina
4L4N kaže...
sudy_freak kaže...

Nakon dugo vremena, evo me opet na CM10.1.

Stavio sam Codename Lungo koji mi se prije pokazao jako dobrim.

Za sad sve funkcionira. Pitam se koliko će to trajati.

sta je sa miui v5? valja sta? Upravo flasham cwm pa gledam koji rom da stavim nakon toga. Na cm10.1 sam bio prije stocka pa mi dosadio malo.

Čekamo i čekamo taj V5

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan

jos 30min do flashanja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 19:04 (4L4N).
15 godina
neaktivan

jel se isplati kupit jacu bateriju? i jel se onda moze zatvorit poklopac?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crdy kaže...

preporucujem samo 2000mah samsung battery. po 200-300kn su. 

14 godina
Mislim da cu preci na Biftora 7.2.
Jako mi se svidaju notifikacije koje su s lijeve strane sve. Kao na tabletima.
12 godina
neaktivan
4L4N kaže...
Crdy kaže...

preporucujem samo 2000mah samsung battery. po 200-300kn su. 

Zna li netko gdje ih ima kupiti u Zagrebu?

Dolazim za koji dan u Zg pa da baš ne prelazim pola grada, bio bi zahvalan ako netko zna u kojoj točno trgovini ih ima i po kojoj cijeni.

Nebi kupovao preko oglasa jer zelim biti siguran da je baterija nova.

Hvala!

13 godina
neaktivan

Zna li netko šta se je zbilo da KIES više ne nudi nadogradnju na LSN već samo na LSJ.

Jer vraćo sam nešto 4.0.3 i onda ajde probat update prošli puta je to radilo, 4.0.3 NEE nadogradi se na 4.1.2 NEE LSN no sad je ponudio samo LSJ, el to nešto nevalja sa LSN, pa je povućen.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
igstromar kaže...

stigao i prvi (ako se ne varam) JB za T-mobile. Češka.  pa ako je ko isprobao možda neka napiše, dal su ga usporili il ubrzali..

To je LSD.
Najbolje vam je da pređete na LSN DNF to je zadnji 

Evo skidam ovaj koji je sudy rekao i interesira me, koji biste kernel preporučili uz ovaj rom i je li uopce potreban? Zadnji speedmod, siyah? Slabo pratim stanje sa stock romovima i kernelima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 0:16 (kpavl).
14 godina
neaktivan

ne mogu flashat ni jedan rom nako sto mi je tijekom odin flasha pc rebootao na poa flasha... Sta mi je ciniti?  imam custom recovery i par roma skinutih spremnih na flash al mi baca eror?!?!!?!?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dakle imaš i download mod?
Skini original stock rom za svoj mob i stavi ga preko odina, ako neće probaj na drugom kompu
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Skini original stock rom za svoj mob i stavi ga preko odina, ako neće probaj na drugom kompu

to sam i napravio. Mislim da je bas to problem posto mi se na pola flashanja odinom ugasio pc. Neku gresku mi baca sada kad ocu flashat u cwm recoveryu.

14 godina
4L4N kaže...
hd22sb kaže...

to sam i napravio. Mislim da je bas to problem posto mi se na pola flashanja odinom ugasio pc. Neku gresku mi baca sada kad ocu flashat u cwm recoveryu.

Probaj preko TWRPa, ili opet preko odina neki custom ROM.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 13:47 (dinos3).
14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
4L4N kaže...
hd22sb kaže...

Probaj preko TWRPa, ili opet preko odina neki custom ROM.

status 7 installation aborted... Sta bi to moglo biti?

15 godina
neaktivan
Probajmo samo kernel promjeniti preko odina,stavi zadnji siyah pa onda probaj instal u cwm
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Probajmo samo kernel promjeniti preko odina,stavi zadnji siyah pa onda probaj instal u cwm

evo instalirao sam prvo jeboo kernel i nakon njega mogu ponovno flashat bilo sta. Stvar je u tome sto ja root ne stavljam preko odina radi zutog trokuta a triangle away mi se neda koristit za ga maknuti. 

13 godina
neaktivan

Imam neki problem sa baterijom i kontaktima. Pokazuje mi 0% pa se ugasi, izvadim bateriju, stišćem malo kontakte i počistim ih (iako su čisti) i onda kada bootam pokaze mi normalan postotak baterije.

Točnije, pokazuje mi primjerice 91%, pa odjednom 0% ugasi se, napravim to kako sam rekao, pokazuje 90%.

S rootboxa sam napravio triangle away - odinom flashao stock - nakon što je stavio stock zapelo je na samsung screen ali kada sam napravio factory reset bootao je normalno. Kada se pali zutog trokutica nema, a flash counter nisam provjerio u download modu. Je li mozda otišao sa 0 na 1 jer sam factory reset napravio iz recovery-a?

EDIT: U recovery-u je Android na leđima sa crvenim uskličnikom, no mogu clearati cache, factory reset itd.. Treba li biti on na leđima kada je stock firmware?

Download mode pokazuje custom binary download: NO, Current binary: Samsung official.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 17:04 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Imam neki problem sa baterijom i kontaktima. Pokazuje mi 0% pa se ugasi, izvadim bateriju, stišćem malo kontakte i počistim ih (iako su čisti) i onda kada bootam pokaze mi normalan postotak baterije.

Točnije, pokazuje mi primjerice 91%, pa odjednom 0% ugasi se, napravim to kako sam rekao, pokazuje 90%.

S rootboxa sam napravio triangle away - odinom flashao stock - nakon što je stavio stock zapelo je na samsung screen ali kada sam napravio factory reset bootao je normalno. Kada se pali zutog trokutica nema, a flash counter nisam provjerio u download modu. Je li mozda otišao sa 0 na 1 jer sam factory reset napravio iz recovery-a?

EDIT: U recovery-u je Android na leđima sa crvenim uskličnikom, no mogu clearati cache, factory reset itd.. Treba li biti on na leđima kada je stock firmware?

Download mode pokazuje custom binary download: NO, Current binary: Samsung official.

to ti je stock recovery.

13 godina
neaktivan

Koji su sve načini kako se moze promijeniti flash counter? Netko je napisao da je to praktički svako ulaženje u recovery, no flash counter mi je 0, a ušao sam 2 puta tamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kpavl kaže...

Koji su sve načini kako se moze promijeniti flash counter? Netko je napisao da je to praktički svako ulaženje u recovery, no flash counter mi je 0, a ušao sam 2 puta tamo.

Nema nikakve veze ulazenje u CWMR. Jedino kad flesas kernel, rom, bilo kakve skripte ili modove. Uglavnom, svako flesanje koje nije sluzbeni firm "okine" ti brojac. 

EDIT; sad nisam siguran kak je kad flesas modem ili boot-loader, treba probati.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 17:32 (daniel.hajdinjak666).
13 godina
neaktivan

Nisam nista flashao otkad sam stavio stock, samo sam factory reset. Sada radi ok, ali je pitanje do kada.

Otkad mi se prvi puta to pojavilo prošlo je 3 tjedna i jučer se opet pojavilo. Probao sam wipeat battery stats, reset fuel guage, ali ništa.

Izgleda da je hardverski problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

U cemu je problem, pijani android, ili postotak baterije?

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Postotak baterije, naglo se dropa na 0 i ugasi se. Upališ ga i on ti pokaze opet 0 i ugasi se i tako stalno.

Nekada se moze upaliti samo drzanjem na power (stock rootbox), a nekada se mora vaditi baterija svaki puta kad se hoće upaliti zbog tog razloga (tako mi je bilo sa siyahom kada se desilo prvi puta). To mi se dogodilo 2 puta kao što sam rekao, prvi puta je siyah, drugi puta stock kernel.

Probao sam sve software-ske mogućnosti, ali ništa. Kada izvadim bateriju i očistim zlatne pinove na mobitelu, vratim nazad bateriju onda radi. Ako radi slijedećih 1 sat onda je ok (kada to napravim nekada opet baterija pada na 0 pa moram opet otvarati mobitel). Danas sam ga čistio 3 puta i sada evo već 1h radi normalno i ne očekujem da se ugasi dok opet ne poludi.

EDIT: Zamolio bih da se objasni TD, ovdje ne izrazavam svoje mišljenje nego činjenicu i trenutno stanje. Inače to ne trazim i svejedno mi je kada je u pitanju moje mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 17:53 (kpavl).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pusti idiote, vidis da neko iz dosade lupa po TD-ovima.

Nego..., ja mislim da je do baterije, nabavi od frenda drugu bateriju, pa probaj s njom. Ili je kalibriraj s nekim appom. Znam da kalibracija nije potrebna na tim baterijama, ali probaj bar da rijesis prikaz postotka.

daniel
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Baterija ulazi u jamstvo ako se ne varam?

P.S. Planiram probati kalibraciju putem ovoga programa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration&hl=hr ali sam malo skeptičan. Ako netko ima iskustva s kalibracijom, neka kaze.

EDIT: Što ako se stanje s baterijom pogorša nakon kalibracije?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 18:52 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

prije dva dana sam dobio ovaj mob.Ovo je prvi put da se susrećem sa smarthphone-om u mom vlasništvu.Što se tiče mobitela,zadovoljan sam sa njim ali me samo muči trajanje baterije.Mobitel ne može raditi vise od 10h kada je na "stand by",kao i kada se na njemu igraju igre max.5h.Baterija mi pokazuje da mi screen radi na 64% što je previše i mislim da je to uzrok velike potrošnje.U opcijama displaya sam brightness smanjio do kraja i uključio power saving mode(sve sam štrihirao).

Verzija androida je 4.1.2.

EU West:MandicH Yasha1337 EUNE:Korleone035
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice