Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.657.340
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
kpavl kaže...

Hahaha, kakva je baterija na SuperNexus bila? 

Ne mogu procjeniti tocno jer nije niti jedno praznjenje proslo, ali prema videnom bilo je standardno.

Da sam prosao vise ciklusa onda bi mogao bolje reci... 

CM rulez {#}

S2, CM10.1 - Android 4.2.1
13 godina
neaktivan
Galaxy S2 ne reagira

Postavio sam samostalnu temu, ali su mi moderatori preporučili da ovdje potražim pomoć pa evo:

Android telefon nakon flasha ne reagira

Nakon flashanja Samsung Galaxy S2 (I9100) više ne reagira. Niti se pali u normalnom modu niti u download ili recovery modu. Spajanjem USB kabelom PC ne reagira.

Može li se spasiti mobitel iz ovakvog stanja?

Povijest:

CM10 je bio na mobitelu. Bratić je zalokao mobitel jer je zaboravio šifru (linije). Nakon toga se trebao unijeti google account radi ponovne aktivacije. Međutim, mobitel nije imao internet konekciju pa se autorizacija nije mogla niti obaviti.
Rješenje je bilo factory reset, ali bi izgubili poruke i kontakte.

Našao sam ovu proceduru za poništavanje gesture lock-a sa android SDK-om (iako to ne garantira nestanak aktivacije google accountom):

adb shell
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name='lock_pattern_autolock';
update system set value=0 where name='lockscreen.lockedoutpermanently';
.quit

Međutim javljao je permission denied, nije dopuštao niti su.

Moguće je da mobitel uopće nije imao usb debugging uključen što je preduvjet.

Pokušao ODIN-om prebaciti root kernel od STOCK ROM-a (my bad jer sam eventualno trebao CM10 ponoviti) kako bi možda zeznuo permisije. Tu sam izgubio normalni mod (ostao recovery CMD i download).

Sad mi je uspjela gore opisana procedura, ali i dalje nije išao u normalni mod (pojavi se početni ekran i samo crno nakon nekog vremena).

U recoveryju počistio dalvik i partition cache, ali i dalje nisam htio full clean. Iz recoveryja pokrenuo zip sa CM10 i nakon toga ne reagira ni na koju kombinaciju tipki.

Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 16:02 (ukislav).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Ako uopče ne boota (niti s power, power+vol.up+homepower+vol.down+home) jedino mi pada na pamet USB Jig: http://www.ebay.com/itm/USB-Jig-Download-Mode-for-Samsung-Galaxy-S2-S-II-SII-/270803719271

Možeš ga naći i na njuškalu: http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=USB+Jig

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 16:06 (Kordy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Našao sam na stranici proizvođača JIG-ova da mora biti neki znak na ekranu. Ako ništa ne reagira onda JIG ne pomaže. Možda netko zna da JIG ipak može pomoći.

Dali se preko linuxa može pristupiti (ili s nekim programom/driverima na windowsu) iako ga windows ne prepoznaje?
Ne znam jel ovi danas mobiteli imaju kakvo specijalizirano sučelje na ploči kakvo su nekad imali mobiteli pa da serviseri mogu nešto napraviti?

15 godina
ukislav kaže...

Našao sam na stranici proizvođača JIG-ova da mora biti neki znak na ekranu. Ako ništa ne reagira onda JIG ne pomaže. Možda netko zna da JIG ipak može pomoći.

Dali se preko linuxa može pristupiti (ili s nekim programom/driverima na windowsu) iako ga windows ne prepoznaje?
Ne znam jel ovi danas mobiteli imaju kakvo specijalizirano sučelje na ploči kakvo su nekad imali mobiteli pa da serviseri mogu nešto napraviti?

Dobivas li sto ako upalis mobitel na punjac? Neku ikonu na ekranu ili tako nesto? Ako ne, nece ti ga ni bog moci upaliti nego samo promjena maticne ploce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 16:16 (dinos3).
16 godina
neaktivan

koja je verzija cm-a ako znaš, da nije možda neka starija pa da je imala problematičan kernel pa sada hardbrickan mob

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

koja je verzija cm-a ako znaš, da nije možda neka starija pa da je imala problematičan kernel pa sada hardbrickan mob

E vidiš, to je moguće, sad vidim da je bila nightly verzija (nisam ja stavljao nego bratić sam sebi - iako mu je mjesecima radila bez problema).

stock rom je bio: VIP_I9100BULPD_I9100VIPLP4 (4.0.3)

na njega root:     CF-Root-SGS2_XX_OXA_LQ5-v5.6-CWM5
i onda custom rom:     cm-10.1-20130102-NIGHTLY-i9100 (4.1.2)

15 godina
protjeran

Zanima me je li istina da su svi S2 mobovi u TELE2 otključani???

Jer ako uzmem tarifu 75 mogu ga kupiti za 2300kn....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ukislav kaže...
hd22sb kaže...

E vidiš, to je moguće, sad vidim da je bila nightly verzija (nisam ja stavljao nego bratić sam sebi - iako mu je mjesecima radila bez problema).

stock rom je bio: VIP_I9100BULPD_I9100VIPLP4 (4.0.3)

na njega root:     CF-Root-SGS2_XX_OXA_LQ5-v5.6-CWM5
i onda custom rom:     cm-10.1-20130102-NIGHTLY-i9100 (4.1.2)

CM 10.1 je Android 4.2.1 {#}

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao.
14 godina
neaktivan

Official firmware za hrvatsku nebrandirani, 4.0.3 + speedmode K3-26? Jel itko probavao u skorije vrijeme, isplati li se? Ili netko ima bojlu ideju za neki drugi kernel na stock ROM?

Poceo mi se mob pregrijavati, zezati kod punjenja pa se vracam malo na stock da vidim oce se i dalje to pojavljivati, ili je to do ROM-a.. 

I jel probao tko u skorije vrijeme SensatioN 4.1, kakva je baterija, jel fluidan ROM i sve ostalo? Da ga ne stavljam bzvz ako nije nicem..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
ukislav kaže...

Dobivas li sto ako upalis mobitel na punjac? Neku ikonu na ekranu ili tako nesto? Ako ne, nece ti ga ni bog moci upaliti nego samo promjena maticne ploce.

Ne, ni na računalo ni na punjač. Crno. Računalo uopće ne registrira priključenje uređaja.
adb devices isto ništa ne registrira. 

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
ukislav kaže...

Našao sam da postoji još jedno rješenje prije mijenjanja ploče kad nema nikakvog odziva - JTAG. Spajanje direktno na sučelje na ploču. Na ebayu Amer to odrađuju za 30$.

Zna li netko radi li to tko u HR? 

15 godina
majdo kaže...

I jel probao tko u skorije vrijeme SensatioN 4.1, kakva je baterija, jel fluidan ROM i sve ostalo? Da ga ne stavljam bzvz ako nije nicem..

Fluidno, stabilno, solidan battery life.
No, ništa posebno.

Ima par mušica koje imaju svi ICS firmware-i.

Trenutno sam na Disaster ROM-u V6 + Jeboo Kernel v1.0e.
Prvo punjenje u tijeku. Pa ako bude dobro, ostajem na tome do službenog JB-a zakazanog za ovaj mjesec. {#} 

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Trenutno sam na Disaster ROM-u V6 + Jeboo Kernel v1.0e.
Prvo punjenje u tijeku. Pa ako bude dobro, ostajem na tome do službenog JB-a zakazanog za ovaj mjesec. {#} 

Napisi dojmove nakon prvog punjenja, baterija, fluidnost i to, pa ko zna mozda cu se i na njega prebaciti, za sada bye-bye WIUI-u, iako moram priznati tesko sam se odvojio od njega i flashao stock, ali previse je poceo zezati..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
ukislav kaže...
dinos3 kaže...
ukislav kaže...

Našao sam da postoji još jedno rješenje prije mijenjanja ploče kad nema nikakvog odziva - JTAG. Spajanje direktno na sučelje na ploču. Na ebayu Amer to odrađuju za 30$.

Zna li netko radi li to tko u HR? 

Ako hoces pitaj na forumu o tome.
Ako ne dobijes odgovor pitaj ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896, vec se par puta pricalo o tome. 

13 godina
neaktivan

Jeli se itko susreo sa time da mu mobitel trazi sim card PIN ponekad bez da je bio gašen?

Trazio mi je u nedjelju i trazio mi je danas pin. Sve aplikacije koje su bile pokrenute su ostale, vrijeme otkad radi nije prekinuto tj. nije se restartirao nego samo trazi pin. Siyah v5 vsync 24122012, JellyBam 3.2.0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Jeli se itko susreo sa time da mu mobitel trazi sim card PIN ponekad bez da je bio gašen?

Trazio mi je u nedjelju i trazio mi je danas pin. Sve aplikacije koje su bile pokrenute su ostale, vrijeme otkad radi nije prekinuto tj. nije se restartirao nego samo trazi pin. Siyah v5 vsync 24122012, JellyBam 3.2.0.

Isto i kod mene. Traži bez veze PIN i onda kad upišem PIN, napiše "Incorrect PIN" ali se prozor zatvori i sve mogu normalno koristiti (SMS, voice, 3G etc.).

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
13 godina
neaktivan

Meni prihvati i bude sve ok. Gledam da maknem pin sa sim kartice no zanima me zašto se to događa.

13 godina
neaktivan

Prije 7 dana kupio sam u prodavnici nov SG2, raspakovao ga stavio u njega sim karticu i posle par sati telefon se sam od sebe ugasio.Posto na power nisam mogao ponovo da ga upalim izvadio sam bateriju i posle toga telefon je ponovo proradio.Medjutim to se narednog dana ponovilo jos nekoliko puta.Posao sam u prodavnicu da ga reklamiram i oni su mi dali drugi neraspakovani SG2 rekavsi mi da sam ja prvi koji je reklamirao ovaj model.Ovaj drugi mi je radio jedan dan dobro i na moje zaprepascenje i ovaj poceo da se gasi sam od sebe.Da napomenem da u njega nisam stavljao sd karticu niti sam instalirao aplikacije osim skipe i facebook.Izguglao sam po internetu i na nekim stranim forumima vidio da ovo nije izolovan slucaj ali nigdje nijesam procitao da je neko uspio da rijesi ovaj problem.

Da li je neko ovdje imao ovakav slucaj sa SG2 

U njega je instaliran Android ver. 4.0.4 Kernel ver. 3.0.15

Unaprijed zahvalan

P.S. izvinjavam se ako je o ovome ovdje vec bilo price ali bi mi stvarno trebalo mnogo vremena da procitam ovoliko stranica.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dezan kaže...

Prije 7 dana kupio sam u prodavnici nov SG2, raspakovao ga stavio u njega sim karticu i posle par sati telefon se sam od sebe ugasio.Posto na power nisam mogao ponovo da ga upalim izvadio sam bateriju i posle toga telefon je ponovo proradio.Medjutim to se narednog dana ponovilo jos nekoliko puta.Posao sam u prodavnicu da ga reklamiram i oni su mi dali drugi neraspakovani SG2 rekavsi mi da sam ja prvi koji je reklamirao ovaj model.Ovaj drugi mi je radio jedan dan dobro i na moje zaprepascenje i ovaj poceo da se gasi sam od sebe.Da napomenem da u njega nisam stavljao sd karticu niti sam instalirao aplikacije osim skipe i facebook.Izguglao sam po internetu i na nekim stranim forumima vidio da ovo nije izolovan slucaj ali nigdje nijesam procitao da je neko uspio da rijesi ovaj problem.

Da li je neko ovdje imao ovakav slucaj sa SG2 

U njega je instaliran Android ver. 4.0.4 Kernel ver. 3.0.15

Unaprijed zahvalan

P.S. izvinjavam se ako je o ovome ovdje vec bilo price ali bi mi stvarno trebalo mnogo vremena da procitam ovoliko stranica.

Samo da pitam, jel se pregrijava slučajno?

13 godina
neaktivan

Ne, nijesam primjetio da se telefon grije i to se desi iz cista mira kada ga ne koristim.

0 0 hvala 0
15 godina

Treba netko vrhunskih clear/matte zaštitnih folija?

Odlučujem se baciti u biznis.
Za ekipu s Foruma dajem jeftinije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Također i maske/oklopi, sve moguće.

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Također i maske/oklopi, sve moguće.

Jel imaš onaj flip cover?

14 godina
neaktivan

@Dezan

Čini se da ti baterija gubi kontakt, probaj na dno baterije ubaciti komad papira tako da se baterija fiksira i pogura gore prema kontaktima

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 0:01 (Slipdrone).
14 godina
neaktivan
Meni danas prvi put od kad imam mob se desilo da osto bez mreze ... Jednostavno tamo di je signal pokazivac krug i precrtan .. Resetiro i sve ok... Sta izvodi? ... Nesto s tim 4.0.4 u zadnje vrijeme nije ok... Sto vise aplikacija to tupavije radi.... JB zakon ak i onaj testni ;)
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
Slazem se s tobom, ja malo malo nisam bio dostupan na ics-u, a sa ovim leakanim jb stvarno nikakvih problema, sa 4.0.3 mi se znao i i po par puta sam od sebe restartirati
15 godina

Pozdrav.

Ovako, na CM 10.1 sam noćnim i super-duper sam zadovoljan.
Baterija se čini odličnom. Performanse također, stabilnost, bla bla.

Preporuka {#}

P.s. Galaxy S IV{#} 

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Ne sviđa mi se što sve više i više idu u veću dijagonalu. Ipak je to MOBILE phone.

Na kraju će biti mobitel od 10 inča, a tablete ćemo imati velike kao računalne monitore. Kada im to dosadi izmisliti će prozirni papir na kojem je display, pa po zelji korisnik odmotava koliko hoće haha.

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

ajde neka mi kaze neko kako da flesham philz v3.99

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice