stabiti zip file u un memoriju uredjaja ili sd kartice?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
stabiti zip file u un memoriju uredjaja ili sd kartice?
Nema potrebe komplicirati i plaćati programe kada sve može jednostavno i besplatno,samo 3 stvari treba skinuti-odin,kernel i rom po izboru
Osobno koristim alliancerom v5.1 baziranim je na 4.1.2
1. Ne moze li se to ovako?
Rootam preko ovoga: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1501719 (2. hoću li preko toga imati clockworkmod recovery?) ili preko exploita (3. hoću li preko toga imati clockworkmod recovery?).
Ako trebam unrootati i slati primjerice na servis koristim se ovim threadom: 4. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1650919
5. Stavim JellyBam ROM preko ovoga:
Download the ROM -
- Enter recovery mode -
- Wipe data/cache (only if you are coming from a different rom, Updating my rom doesn't need a factory reset) -
- Flash the zip - 6. Ovo mi samo nije jasno, ima li ponuđeno ili?
- Enjoy -
ako želiš koristiti rootexploit onda moraš i mobilni odin, ovo što sam ti ja rekao je jdnostavnija opcija, jer svaki kernel ima svoj (drugačiji) cwm
counter možeš softwarski poništiti i vratiti na nulu
o ovome svemu smo već sto puta ovdje pisali, imaš gore desno tražilicu pa malo traži pojmove u ovoj temi
Kako sada imam cwm? imam recovery, ali ne cwm.
Hvala na odgovoru, znate i sami kako je to kad vas nešto počne zanimati, pa neznate odakle da krenete čitati. Čitam već 2 dana na xda, gledam toturiale. Do sada sam skonto da se treba root pa se moze flashati rom, no izgleda nije tako nego se nešto mora između. Još ću to proučiti.
Znači rootexploitom dobijem samo administratorske ovlasti, no moram flashati kernel preko mobile odina da bih mogao flashati costum rom.
Imaš li mozda toturial kako to napraviti po tvom načinu? Ne razumijem još uvijek zašto moram flashati siyah kernel prije no što ću staviti costum rom? Nema li jelly bam ili primjerice neki drugi costum rom uz sebe neki kernel? Hvala.
Kako sada imam cwm? imam recovery, ali ne cwm.
Hvala na odgovoru, znate i sami kako je to kad vas nešto počne zanimati, pa neznate odakle da krenete čitati. Čitam već 2 dana na xda, gledam toturiale. Do sada sam skonto da se treba root pa se moze flashati rom, no izgleda nije tako nego se nešto mora između. Još ću to proučiti.
Znači rootexploitom dobijem samo administratorske ovlasti, no moram flashati kernel preko mobile odina da bih mogao flashati costum rom.
Imaš li mozda toturial kako to napraviti po tvom načinu? Ne razumijem još uvijek zašto moram flashati siyah kernel prije no što ću staviti costum rom? Nema li jelly bam ili primjerice neki drugi costum rom uz sebe neki kernel? Hvala.
Piše se custom a ne costum i tutorial a ne toturial.
Piše se custom a ne costum i tutorial a ne toturial.
Bolje da si mu pomogao nego da si mu pametovao.
Ugl. Kad siyah kernel flesas automatski dobijes i root i recovery. Nakon toga skines custom rom, stavis ga na memorijsku, odes u recovery wipe-as data, cache i dalvik cache, flesas rom i reboot-as i cekas dok se ne upali.
naravno i gapps-e trebas flesat prije restartanja
Hvala što si me ispravio, no kao što je naveo Nocio bolje da si pomogao.
@Nocio, razumijem ovaj dio poslije nego što skinem cUstOm rom, osim ovog dijela sa gapps-a.
Najviše me ovaj dio flasham siyah kernel zanima. Mozes li pronaći molim te neki tUtOrial u vezi toga. Trazio sam i nisam ništa pametno našao.
skines siyah kernel, pokrenes odin, kliknes na pda i nades kernel koji si skino i odaberes ga. stavis mob u download mode, spojis s racunalom i flesas. proces traje sveha par sekundi
link na siyah kernel za odin
www.gokhanmoral.com/public/files/siyahkernel/v4/Siyah-s2-v4.1.5.tar
skines siyah kernel, pokrenes odin, kliknes na pda i nades kernel koji si skino i odaberes ga. stavis mob u download mode, spojis s racunalom i flesas. proces traje sveha par sekundi
link na siyah kernel za odin
www.gokhanmoral.com/public/files/siyahkernel/v4/Siyah-s2-v4.1.5.tar
Mislio sam da je to kompliciranije, na xda ne mogu naci thread koji objasnjava kako flashati siyah kernel preko odina, svi to spominju no nitko ne stavlja link.
Nakon toga ću moći normalno staviti jelly bam ili bilo koji drugi custom rom? Mislio sam da neki custom romovi imaju svoj kernel pa da će smetati što se flashalo prije siyah?
Izišao je novi Siyah, jeli bolji taj ili ovaj v4.1.5.? Moze li se kernel updateati?
Pogledaj što sam ja ovdje naveo, no umjesto Kiesa skini samo drivere, umjesto firmware-a skini kernel .tar za ODIN, ne za CWM. Dok imaš to dvoje skinuto, prati moje upute. U mojim uputama u točki 4. primjeni gore spomenuti i skinuti Siyah. Nakon što ga flešaš mob će ti se restartat i biti će rootan i imati će novi recovery. Nakon toga princip znaš, skineš ROM po želji (Wanam, JellyBam, malo more MIUI-a...), preabciš ga na mob, uđeš u recovery i flešaš uz prethodni backup i wipe data, cache i dalvik cache
EDIT:
Iz nekog razloga mi ne radi link na drivere, pa ga evo ovako
forum.xda-developers.com/showthread.php?p=11633550
Hvala puno.
1. Kada se skine sa gokhanmoral.com izabere se samo .tar piše tamo za Odin. No što je ovo .md5 što si naveo u postu?
2. Da obrišem flash counter odmah nakon što instaliram custom rom?
3. U slučaju da hoću slati na servis tj. vratiti na stanje kao iz trgovine koristim se threadom što sam naveo u par postova iznad (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1650919)....kada nešto radim zelim znati kako da vratim na početno stanje....
4. U slučaju da izađe novi siyah, što onda?
Hvala puno.
1. Kada se skine sa gokhanmoral.com izabere se samo .tar piše tamo za Odin. No što je ovo .md5 što si naveo u postu?
To je oblik u kojem je spremljen. Kao npr rar./jpg./png./doc./mp4.
Hvala puno.
4. U slučaju da izađe novi siyah, što onda?
apsolutno ništa, on ti je potreban da napraviš root, koji ti dalje ostaje bez obzira koji rom koristio, svaki rom dolazi sa svojim kernelom, tako kada prvi puta instaliraš neki rom gubiš i siyah
samo instaliraj siyah za sgs2 i nemoj beta verziju za svaki slučaj
Hvala puno.
To je oblik u kojem je spremljen. Kao npr rar./jpg./png./doc./mp4.
Ja kada ga skinem bude odmah u .tar, nema uopće .md5 nigdje.
Tar ti je format za odin, dakle skini siyah sa ekstenzijom tar a ne zip i instaliraj vise
Presplašen si buraz :D nije to raketna znanost. Na kraju kada ti svi sve kažu, a ništa sam ne otkriješ, nećeš osjetiti onu mučninu prilikom flešanja "joj daj bootaj se - nemoj se zbrickat!"
Hahahaha, zato ja pitam sve prije nego što išta napravim. Sve moguće scenarije zamislim u glavi. Hvala svima na pomoći.
Hardware ID missing kada uštekam mobitel u računalo. instalirao sam drivere što mi je dao kuleee.
Hardware ID missing kada uštekam mobitel u računalo. instalirao sam drivere što mi je dao kuleee.
Vidi tu ima par solucija http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1837434&highlight=hardware+id
Ako to ne radi, provjeri USB kabel.
To sam našao i probao tako, idem sada probati sve isto samo ću isključiti internetsku vezu.
Malo prije nego što sam obrisao drivere i stavio nove je sve ok radilo, stavim ove nove i sada neće. Još uvijek je hardware ID missing. Gledam da KIES instaliram....
Sve je proslo u najboljem redu. Hvala svima koji su pomogli.
Kada se pali mobitel ima zuti trokutic no to mi ne smeta, jedino ako bi trebalo smetati onda cu maknuti?
Sve je proslo u najboljem redu. Hvala svima koji su pomogli.
Kada se pali mobitel ima zuti trokutic no to mi ne smeta, jedino ako bi trebalo smetati onda cu maknuti?
ne smeta, to je zbog root... :)
Hvala jos jednom svima.
Za one koji ne žele čekati službeni JB, mogu flashati onaj leak i ovaj kernel:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2062208&highlight=hk
Ja koristim Chameleon 3 ROM i taj kernel cca 2 dana i sve radi, nema wifi battery drain-a (baterija više ne curi kada ne koristite uređaj), nema lockscreen frezze-a i exynos exploit je sređen.
EDIT: A ako želite možete i probati novi Siyah 6 koji je tek u beti.
Bas sam primjetio da je preko noci dok nije bio na punjacu zbog wifija otislo 30 posto baterije. Bas me zanimalo hoce li se puno dropati baterija. Inace je ustekan preko noci tako da nije neki veliki problem no nadam se da ce to rijesiti.
Staviti cu izgleda v5.0.1. siyah kernel jer ovo srče bateriju samo kada je spojen na wi fi, ako se ne dira.
Samo preko odina flasham kao što sam za root?