Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.297.445
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 10:14 (topgun1).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Hvala na odgovoru :-)
17 godina
neaktivan

Evo baš sam kupio galaxy s2 i sad je zaključan na vip . I sad trebam rootat nekako, ali nigdje ne mogu naći verziju kernela koju trebam .

Moja kernel verzija mi je 3.0.15-I9100BULPC-CL332484 dpi@DELL154 #3 . U tutorialima se spominje insecure kernel, ima nekih koji počinju sa B ali nije taj što mi treba . Android verzija je ICS 4.0.3

Ako neko zna kako da to riješim bio bih zahvalan :)

Xbox 360 - Jump in
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 1:07 (Anno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Anno kaže...

Evo baš sam kupio galaxy s2 i sad je zaključan na vip . I sad trebam rootat nekako, ali nigdje ne mogu naći verziju kernela koju trebam .

Moja kernel verzija mi je 3.0.15-I9100BULPC-CL332484 dpi@DELL154 #3 . U tutorialima se spominje insecure kernel, ima nekih koji počinju sa B ali nije taj što mi treba . Android verzija je ICS 4.0.3

Najbrzi odgovor-flashaj SpeedMod,dobit ces dobar kernel i odmah root.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
14 godina
neaktivan

Konačno mi baterija izdržala 24  h. s ovom kombinacijom u potpisu.Zaslon 34 % ili 1h 55 min. pozivi 31 % 1 h. 12 min. wifi oko 4 h.Ali da bi do toga došao sam ponovno preksinoć flasho room s full wipe te sam napravio u CWM što do sada nisam nikada  format:

• cache
  • system
  • data

i to sam htio cyanogenmod staviti po ovim uputama http://forum.cyanogenmod.com/forum-389/announcement-23-cyanogenmod-72-rc3-released-2012-may-26/

ali nisam uspio jer mi sve napravi ali mi ostane samo samsungov logo koji trepće to sam pokušavo i prije i nisam nikada ga uspio staviti i nemam pojma kakav je rom CYA.pa sam puko i ponovno flashao vanam 12 stock :

, te nisam instalirao neke apk. poput : skyp,sugarsync i copilota ali goluncher i golocker kojeg sam primjetio da strašno troše bateriju te ih nikada neću više niti stavljati. I jutros primjetim da su mi i google karte dosta trošile bateriju tokom noći .?? Nemam ideju zašto one pa sam ih jutros  isključio. Jednu stvar još koju primječujem da kada god uđem u poruke i izađem iz njih sa norm. tipkom za povrat u aktivnim aplikacijama mi stalno ostaje da su poruke pokrenute i to nijedna apk. već samo poruke. Dali ima netko ideju zašto. Do daljnjeg više ne diram ništa niti flasham dok ne vidim par dana dali je to to konačno s potrošnjom. Jedino me zanima dali za abyis kernel ima još kakva mogučnost podešenja potrošnje kao što

ima siyah ili je najbolje ništa ne dirati.

Galaxy S2 WanamLite 12-stock- XXLP9, Abis 1.2 U
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Anno kaže...

mislim da imam ja taj ali mi je kući na laptopu pa ako ne riješiš do popodne mogu ti poslati

https://www.sugarsync.com/pf/D7905634_65096629_659585

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 16:19 (robijan).
17 godina
Dinkorac kaže...
Pozdrav svima, nov sam u ovome pa sam si dao truda i pročitao par strana na forumu ne bi li nešto naučio...
I eto, rezultat je da sam stavio na mob. I9100XWLPG i kernel CF-Root-SGS2 _ XW_ NEE _ LPG-v5.5-CWM5 o kojima se pisalo prije nekoliko strana.
Sada sve radi o.k. ali imao bih samo još jedno pitanje. Da li ima smisla stavljati Speedmod kernel? Unaprijed zahvalan....

ja ti imam tu konbinaciju sa SM kernelom i jos bolje i fuidnije radi nego sa stockom :)

14 godina
neaktivan

Dali se promijeni imei moba nakon flashanja roomova. Danas skužim da u google povijesti imam neki mob s nekim imeiom koji mi nije kao ovaj a datum toga mi je kada sam počeo s flashanjem roomova. Na početku nisam uopće znao i pratio oko imei-a ali ovaj koji sada imam nakon silnih flashanja mi je stalno isti. Dali je moguće da kada vratim GB 2.3.5. original stock room vipov zbog imei-a ne da update preko kiesa tj pokazuje pogrešan csc koji kada ukucan *#1234* daje da je taj koji i treba VIPKI ili  tako nešta, sada to i nije bitno već me taj imei brine kako se on promijenio !I dali je kod garancije i on bitan i kako se može vratiti ukoliko taj koji sam sada zapisao tj.mi je u povijesti.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

neznam kaj me pitas {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Svaki mob ima svoj IMEI, ne mijenja se. Google račun ti pokazuje drugi IMEI u povijesti? Možda si se prijavio na taj račun sa nekog drugog (starog) moba koji ima Android.

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li još netko problema sa pregrijavanjem? Meni se nakon par minuta u igrici toliko zagrije da se ne može prisloniti na obraz koliko je vruć. Softver je 2.3.5. Probao sam staviti noviju verziju preko Samsung Kies, ali nakon što potvrdim da želim novi firmware ništa se ne dogodi.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gdje u Hrvatskoj mogu nabaviti USB Jig?

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Suddenly Psychotic kaže...

Gdje u Hrvatskoj mogu nabaviti USB Jig?

njuškalo.hr

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
16 godina
neaktivan

Poštovani

Kupio sam micro sdhc Kingston 32 GB class 10 prije 15-ak dana. Na nju sam prebacio slike, filmove, glazbu, te instalirao neke od igara. Prije 6-7 dana mob. mi se poečeo resetirati sam od sebe, nakon punjenja baterija mi je trajala svega 2-3 sata, poprilično se grijao i sl. Nakon što sam izvadio spomenutu karticu, ponovo napunio bateriju mobitel se opet ponašao normalno, te funkcionirao bez problema. Danas sam ponovo pokušao vratiti karticu u mob. i opet isti problemi, resetiranje, potrošnja baterije, zagrijavanje.

Na mobu se nalazi:

Android 4.0.3 (instaliran preko KIESA, mreža t-mobile),

Osnovna verzja:I9100BOLP5

KERNEL: 3.0.15-I9100BOLPD-CL000000 dpi@DELL171#3

Broj verzije: IML74K.BOLPD  

Uređaj je kupljen u t-mobile, na njemu nikad nije bila instalirana niti jedna druga verzija androida osim one koja se mogla skinuti preko KIESA-a

Zahvaljujem unaprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Evo ako nekog zanima, u Svijetu Medija :

ADATA 16gb microsd class 10 (15MB/s) za 120 kn, radi odlicno s SGS2.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
topgun1 kaže...

Ima li još netko problema sa pregrijavanjem? Meni se nakon par minuta u igrici toliko zagrije da se ne može prisloniti na obraz koliko je vruć. Softver je 2.3.5. Probao sam staviti noviju verziju preko Samsung Kies, ali nakon što potvrdim da želim novi firmware ništa se ne dogodi.

tu ti može samo kernell pomoči, sa nadogradnjom na 2.3.5 nisam imao problema, dok sa 4.0.3 imam, upaljen wifi, surfam i slušam glazbu a mob vruć strašno nešto

tako da ti to normalno za ovaj mob, malo prati unazad ovu temu, ljudi su pričali o kernellima i kako su riješili problem pregrijavanja, evo ti popis, uglavnom koliko sam ja pratio najbolji ti je speedmod i siyah, samo budi oprezan s njima, da nebi nešto krivo instalirao

evo popis:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1255790

14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Svaki mob ima svoj IMEI, ne mijenja se. Google račun ti pokazuje drugi IMEI u povijesti? Možda si se prijavio na taj račun sa nekog drugog (starog) moba koji ima Android.

ne nisam nikada  imao niti jedan drugi mob. ali sam sto posto uvjeren da je imei promijenjen jer znam datum kada sam počeo imati pojedine probleme s aparatom:

17 godina
Nesto sam nacuo da Google stavi privremeni (generirani) IMEI s njihove strane, i onda kad se skine prva aplikacija s Play-a da onda ide pravi IMEI.

Mislim da ima veze sa 2 i 3 step verification
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan

Upravo sam usporedio imei ispod baterije s onim koji imam u povijesti google računa te je to moj original imei, tj. znači da mi je prilikom nekog flashanja roomova imei promijenjen u mobu. Kod otključavanja nije jer sam ga otključao još u 3 mjesecu a ovo mi je od 11.04.moj trenutni imei se ne slaže s onim ispod baterije, dali može netko provjriti dali je kod njega isti.

Sad malo googlam i vidim dosta problema ima i to svi imaju isti imei : 004999010640000 kao i ja ovo mora da je s nekim roomom došlo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 16:36 (robijan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
robijan kaže...

upravo sam usporedio imei ispod baterije s onim koji imam u povijesti google računa te je to moj original imei, tj. znači da mi je prilikom nekog flashanja roomova imei promijenjen u mobu. Kod otključavanja nije jer sam ga otključao još u 3 mjesecu a ovo mi je od 11.04.moj trenutni imei se ne slaže s onim ispod baterije, dali može netko provjriti dali je kod njega isti.

Da li ti se ikad shebao efs folder? Da li si ikad imao problema s time?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 16:30 (Kordy).
14 godina
neaktivan

Jesam na početku nešta oko toga čačko i onda sam se raspitivao ovdje oko toga i napominjo da sam između ostalog i to dirao. Jest da nemam pojma šta je to i za čega !!{#}

Indijanac šta¨˝š...

14 godina
neaktivan

Sad malo googlam i vidim dosta problema ima i to svi imaju isti imei : 004999010640000 kao i ja ovo mora da je s nekim roomom došlo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,u srijedu sam dobio galaxy s2 i9100P verziju koja je iz francuske.Već mi 3 dana šteka i face je jako spor  i piše da ima sve isto ko i obični i9100.jel neko možda zna problem,frendica mi je rekla da možda trebam micro sd karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

U trenutku dosade isprobao sam Ressurection ICS, čisto da vidim ima li kakve značajne razlike u odnosu na Dragon ICS. Ima! Pojedini dijelovi sučelja osjetno su sporiji - pogotovo rotacija otvorene tipkovnice iz portretnog načina u landscape (i natrag). Ne znam da li se lag kod ove animacije javlja samo kod Smart Keyboarda Pro, ali znam da mi je to bio dovoljan razlog da smjesta napravim restore na Dragona, u kojemu ista stvar radi savršeno glatko :) Inače, novi AOKP (B38) prikazuje maleni brojač primljenih poruka na Gtalku u statusnoj traci. Zgodno i zbog toga se veselim idućem Dragonu, koji će biti izgrađen oko te verzije AOKP-a.

Selling doors, door to door.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lag je bas kod tipkovnice, ili? Jer kod prebacivanja u landscape ima određeno vrijeme koliko uređaj treba biti u tom "stanju" da bi ga prebacilo. A u Resurrectionu je taj "value" dosta visoko, pa mozes probat promijenit. Meni sve radi dosta dobro. Landscape ustvari ne koristim, ali...

Nego, drugi AOKP ROM se moze flashati na ovaj sadasnji bez wipeanja? Ili su ipak razlike povece?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina
neaktivan

Eh,šta ti je flashanje,začarani krug....

Dao sam curi SGS II,znam,ne baš pametno od mene he he,al joj treba wlan tethering na tjedan dana. Od nje sam uzeo Nokiu C6-00,nešto što bi trebalo ličit na smartphone al nije! {#} I Šta sam prvo napravio...Factory reset,pronašao najnoviji custom ROM za njega i flashnuo ga gore! I sad tražim unlock za taj mob,zna netko?

Fala bogu pa moj zamjenski dummy SE nemožeš flashat,inače bi i njega mrcvario.. {#}

Uglavnom,10 ak dana sam bez galaxya,i već prvi dan imam napadaje anksioznosti ha ha! TU da mi cura ne sjebe mobitel,4godišnja veza bi mogla doć u krizu zbog toga haha!

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 18:41 (DwightSchrute).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DwightSchrute kaže...

Eh,šta ti je flashanje,začarani krug....

Dao sam curi SGS II,znam,ne baš pametno od mene he he,al joj treba wlan tethering na tjedan dana. Od nje sam uzeo Nokiu C6-00,nešto što bi trebalo ličit na smartphone al nije! {#} I Šta sam prvo napravio...Factory reset,pronašao najnoviji custom ROM za njega i flashnuo ga gore! I sad tražim unlock za taj mob,zna netko?

Fala bogu pa moj zamjenski dummy SE nemožeš flashat,inače bi i njega mrcvario.. {#}

Uglavnom,10 ak dana sam bez galaxya,i već prvi dan imam napadaje anksioznosti ha ha! TU da mi cura ne sjebe mobitel,4godišnja veza bi mogla doć u krizu zbog toga haha!

ufff, kad se sjetim da sam ja svoje stare SE mrcvario {#} k610, k750, w910... S tim je sve i počelo {#} 

{#}

13 godina
neaktivan

Pozdrav,u srijedu sam dobio galaxy s2 i9100P verziju koja je iz francuske.Već mi 3 dana šteka i face je jako spor  i piše da ima sve isto ko i obični i9100.jel neko možda zna problem,frendica mi je rekla da možda trebam micro sd karticu?jel može ko pomoć??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
kizve kaže...

Pozdrav,u srijedu sam dobio galaxy s2 i9100P verziju koja je iz francuske.Već mi 3 dana šteka i face je jako spor  i piše da ima sve isto ko i obični i9100.jel neko možda zna problem,frendica mi je rekla da možda trebam micro sd karticu?jel može ko pomoć??

Kakve veze ima SD kartica s time? Uređaj ima iovako 16 GB interne memorije. Pojasni malo šta šteka, cjeli mob? Za facebook ne znam jer to smeće ne koristim.

13 godina
neaktivan

a šteka kad prelaziš s jednog ekrana na drugi malo sporije se skida s marketa aplikacija a drugo radi radi onak malo brže

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice