Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.701.909
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pa ja bi vam svima preporučio Cyanogenmod 9.

U tih 12 sati koliko sam ga koristio prije nego sam usro mobitel svojim sranjima, ostao sam totalno zadivljen.

Prebrzo, prejednostavno, prepuno mogučnosti...

Možda ti riješi pregrijavanja, ali meni se GS2 pregrijavao svaki put kad sam instalirao novi ROM prvih tjedan dana i onda je prestao. Znao je doći do 70 stupnjeva i ugasiti se, ali nikad nisam imao sa ekranom problema.

Za one kojima se neda ići na custom ROM nek stave stock ICS koji je bolji od GB-a u svakom pogledu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 20:00 (WooddieBone).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima li netko preporuku za funkcionalni prozirni Calendar widget? Ovo ovako ne ide...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Kordy kaže...

Evo što nam dolazi s novim MIUI-em sutra:

[LINK]

• NEW MIUI Music Version 2 UI
  • Added delay setting for long press back key to exit an application
  • I9100 and LT18I updated to newer bases  > dobra vijest jer su posljednje dvije baze (LPG i LPF) itekako dobre

Znao sam da će dobri stari Kordy prije mene staviti, evo ja ću samo upotpuniti linkovima i dodatnim vijestima.

Dakle, na ovo napisano dolazi jošMIUI Theme Market u naše internet preglednike.

S verzijom 2.6.1 nisam bio pretjerano zadovoljan, no od sutrašnje puno očekujem.

Pogotovo zbog novih baza, dakle LPG LPF

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
17 godina
neaktivan

Ako jos netko zeli dodati radpored Euro utakmica u kalendar:

http://b.wardje.eu/2011/12/google-calendar-for-uefa-euro-2012-http.html

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ima li netko preporuku za funkcionalni prozirni Calendar widget? Ovo ovako ne ide...

Wizz widget FTW!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
18 godina
odjavljen

Koliko sam vidio, ima službena aplikacija za UEFA EURO

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da, ali ovo se ubaci u Google kalendar, a time i meni na LiveView i LS :)

LiveVIew je stvarno zakon stvar
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina

Za sve ljubitelje westcripova Resurrection ROM-a, isti je sada preimenovan u Pitch Black.
AOKP u originalu, izvolite link gore. 

Eh da, još nešto,

na CM9 temi, možete naći CWM flashable modeme

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 23:45 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ako jos netko zeli dodati radpored Euro utakmica u kalendar:

http://b.wardje.eu/2011/12/google-calendar-for-uefa-euro-2012-http.html

Kordy kaže...

Koliko sam vidio, ima službena aplikacija za UEFA EURO

Ili instalirate ovo sa google Playa i uvezete sve ili samo ono šta želite -pojedine utakmice,pojedine momčadi itd....  Znači ovo NIJE aplikacija za praćenje Eura,nego aplikacija kojom "uvozite" utakmice u svoj kalendar.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
14 godina
neaktivan

Mali osvrt na trajanje baterija na RGUI + Siyah 3.3.1.

Moram priznati da sam jako razocaran samim trajanjem baterije.. Korištenje je bilo minimalno stvarno, a baterija je otišla nenormalno.
Imao sam u jednu ruku zanimljivu u drugu ruku odvratnu dostavu.. Rutu sam odvezao u noći s utorka na srijedu, za volanom sam proveo 20 sati, toliko otprilike je i trajala baterija, što je po meni katastrofalno.. Od Vinkovaca za Đakovo, Našice, Orahovicu, Slatinu, Viroviticu, Pitomaču, Đurđevac, Koprivnicu, Varaždin, Zagreb uzduž i poprijeko, Karlovac, Velika Gorica i zadnja ruta dostave je bio Sisak, te nakon toga pravac kući.. Korištenje je po meni stvarno bilo minimalno, jer iskreno nisam ni stigao prckati po njemu Bog zna koliko, Navigon je radio svega 20 min, pozivi oko sat i nesto, internet možda 20 min, ako i toliko, osvjetljenje ekrana je na minimumu bilo cijelo vrijeme..

Puno, puno bolje trajanje baterije sam imao na WIUI-u sa Siyahom 3.2.6, tako da s nestrpljenjem čekam novu verziju istoga..

Tu su evo i SS.. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Po meni je Calengoo uvjerljivo najmoćniji kalendar, a dolazi i s hrpom widgeta, kod svih se može mijenjati transparency
16 godina
neaktivan

Instalirao maloprije Ressurection ROM - zakon!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1436854

Btw, na koju fintu instaliravam novu temu? Ova defaultna mi nije nešto. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Instalirao maloprije Ressurection ROM - zakon!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1436854

Btw, na koju fintu instaliravam novu temu? Ova defaultna mi nije nešto. 

Ajde javi kakva je baterija ! I meni se cini uzasno fluidan :) 

Nego, dali ostaju widgeti od stock ICSa il se svi izgube ? Jer stock TW widget za vrijeme i news su mi prelijepi pa ih nebi volio izgubit :/

WHY SO SERIOUS ??
18 godina
moderator

Smiješno mi je kako su prvo svi dodali Tablet UI (prvi ga je imao Paranoid Android), a sad ga u novim izdanjima ROM-ova mahom uklanjaju. Bit će da je netko skužio da ekran našeg mobitela ipak nije dovoljno velik za tabletni način rada. Ne znam je li tko isprobao kako to radi - ja jesam i ne razumijem kako su autori Paranoid Androida uopće došli na ideju da će netko moći koristiti toliko sitno sučelje.

Vidim da imamo nove ljude i da se priča o ne-Samsungovim ROM-ovima. CM9 doista jest odličan početak, ali ako vam se on dopada, upućujem vas na AOKP ROM-ove (manje-više je svejedno koji probate, ali rangirao sam ih po ažurnosti):

Ressurection Remix ICS

Dragon ICS

Hydra ICS

AOKP ROM-ovi su također bazirani na Googleovom ("čistom") kodu, a nude za nijansu više mogućnosti od CyanogenModa i drugih AOSP ROM-ova.

Inače, umalo sam ostao bez svojeg moba. U onom potopu prošlog petka našao sam se na biciklu baš kad je kišurina najgore rokala. Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, preselio sam mobitel iz hlača u ruksak. To, međutim, nije pomoglo, jer vode je bilo toliko da sam mobitel po povratku kući našao u jezercu na dnu ruksaka. Odmah sam izvadio bateriju i stavio ga na sušenje, a potom i u zdjelu riže na par dana (da se upije vlaga), ali ništa od toga nije pomoglo. Power tipka nije radila, a tipka Home se pritiskala sama od sebe pa bi se svakih 30 sekundi aktivirao ekran. Bilo mi je jasno da se sa službenim servisom nema smisla natezati (Galaxy S2 ima čak četiri točke koje promijene boju kad se uređaj smoči), tako da sam ga odnio u neslužbeni kvartovski, gdje su me dva sata kasnije nazvali i rekli da donesem 400 kuna i pokupim si mobitel :) Power tipka još uvijek ne radi kako bi trebala (treba ju jako pritisnuti), ali Home se ponaša normalno. Srećom, pronašao sam aplikaciju koja omogućava zaključavanje ekrana preko ikone, stoga mogu nastaviti koristiti telefon skoro-pa-normalno.

Dok je SGS2 obitavao u riži, koristio sam HTC Desire s MIUI-jem (onaj kojeg sam gazio za temu broja u novom Bugu). Fakat OK telefonček i ROM.

Što smo naučili: ne vozi po kiši i nosi u ruksaku plastičnu vrećicu u koju ćeš staviti mobitel u slučaju da te ipak uhvati iznenadni prolom oblaka {#}

Selling doors, door to door.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 11:25 (Davor).
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
moderator
WooddieBone kaže...

Debugging je bio uključen isto kao i unknown sources. Kies sam potpuno isključio u task manageru, a isprobao sam razne verzije Siyaha.

Probao sam upravo ovaj SpeedMod, ali ista stvar se događa.

Neznam kakve ovo veze ima, ali kad odem u official recovery i odem pod install zip from SD nedaje mi nikoju opciju i kaže da nemože mountati SD.

That shit be weird. U official recoveryju (onaj 3e ili kako se već zove) se ne može ništa, to neka te ne zamara. Baš zato je poanta rootanja dobiti CWM Recovery.

Na tvojem mjestu bih sad probao instalirati Samsungove USB drivere i Odin na neki drugi kompjuter. To napravi na način da instaliraš najnoviji Kies, a tada ga odmah idi deinstalirati. Pitat će te nešto tipa da li želiš maknuti samo Kies, a ostaviti Samsungove USB drivere - kaži mu da da, želiš ostaviti USB drivere. Onda upali Odin 1.85, stavi TAR od kernela u polje PDA, prebaci telefon u download, spoji ga s kompom i stisni Start kad prvo polje u Odinu požuti. Javi što se dogodilo.

18 godina
odjavljen
Davor kaže...

Smiješno mi je kako su prvo svi dodali Tablet UI (prvi ga je imao Paranoid Android), a sad ga u novim izdanjima ROM-ova mahom uklanjaju. Bit će da je netko skužio da ekran našeg mobitela ipak nije dovoljno velik za tabletni način rada. Ne znam je li tko isprobao kako to radi - ja jesam i ne razumijem kako su autori Paranoid Androida uopće došli na ideju da će netko moći koristiti toliko sitno sučelje.

Vidim da imamo nove ljude i da se priča o ne-Samsungovim ROM-ovima. CM9 doista jest odličan početak, ali ako vam se on dopada, upućujem vas na AOKP ROM-ove (manje-više je svejedno koji probate, ali rangirao sam ih po ažurnosti):

Ressurection Remix ICS

Omega

Dragon ICS

AOKP ROM-ovi su također bazirani na Googleovom ("čistom") kodu, a nude za nijansu više mogućnosti od CyanogenModa i drugih AOSP ROM-ova.

Inače, umalo sam ostao bez svojeg moba. U onom potopu prošlog petka našao sam se na biciklu baš kad je kišurina najgore rokala. Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, preselio sam mobitel iz hlača u ruksak. To, međutim, nije pomoglo, jer vode je bilo toliko da sam mobitel po povratku kući našao u jezercu na dnu ruksaka. Odmah sam izvadio bateriju i stavio ga na sušenje, a potom i u zdjelu riže na par dana (da se upije vlaga), ali ništa od toga nije pomoglo. Power tipka nije radila, a tipka Home se pritiskala sama od sebe pa bi se svakih 30 sekundi aktivirao ekran. Bilo mi je jasno da se sa službenim servisom nema smisla natezati (Galaxy S2 ima čak četiri točke koje promijene boju kad se uređaj smoči), tako da sam ga odnio u neslužbeni kvartovski, gdje su me dva sata kasnije nazvali i rekli da donesem 400 kuna i pokupim si mobitel :) Power tipka još uvijek ne radi kako bi trebala (treba ju jako pritisnuti), ali Home se ponaša normalno. Srećom, pronašao sam aplikaciju koja omogućava zaključavanje ekrana preko ikone, stoga mogu nastaviti koristiti telefon skoro-pa-normalno.

Dok je SGS2 obitavao u riži, koristio sam HTC Desire s MIUI-jem (onaj kojeg sam gazio za temu broja u novom Bugu). Fakat OK telefonček i ROM.

Što smo naučili: ne vozi po kiši i nosi u ruksaku plastičnu vrećicu u koju ćeš staviti mobitel u slučaju da te ipak uhvati iznenadni prolom oblaka {#}

Probao sam Tablet mode. Koliko sam skužio developeri Parandroid-a ne rade samo romove za S II već i za druge uređaje (tipa Galaxy Nexus) a s obzirom da Nexus ima veću rezoluciju, Tablet mode čak liči na nešto... Tako da im nije bio problem Tablet mode dovesti do S II... Osobno također mislim da je beskoristan na 800x480 rezoluciji.

EDIT: Koliko znam, Omega rom je baziran na Samsungovom stock romu...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 10:43 (Kordy).
18 godina
odjavljen

Ima li tko namjeru kupovati Samsungovu 2000 mah bateriju? Napokon sam skrpao nešto novaca ali sve tu negdje oko 50$. To bi bilo još ok da ne moram platiti tax i ostale *izdarije... Ima tko kakav prijedlog, savijet? Kupio bih ovdje s obzirom da je to od Samsunga pa barem znam da me neće nitko zeznut. Jel ima tko iskustva sa kupovinom na Amazonu, da li ću morati nešto dodatno platiti?

0 0 hvala 0
15 godina
majdo kaže...

Mali osvrt na trajanje baterija na RGUI + Siyah 3.3.1.

Da ne ispadne da samo hvalim pojedini ROM.
Da, i mene je 2.6.1 RGUI malo razočarao, ali vjerujem da je i do Siyaha.
3.3.x nije pretjerano dobar.

Btw. MIUI MASSIVE UPDATE 2.6.8 (changelog).

Ovo je jedan od najvećih rekao bih updateova za MIUI koji donosi pregršt stvari.

Barem tako izgleda na papiru.

Najviše mi se sviđaju:
SYSTEM:

• I9100 update to base version ZSLPG  oko ovoga se puno vijećalo, zašto na stari ZSLPG koj je iz 4. mjeseca
  • Optimisation of the application task management, total available memory and actual physical memory. In addition showing memory occupied by hardware resources.

• Fix problem with return key to exit applications does not clean up application from memory even after exiting application using the return key
  • Fix black screen after call, the volume keys and camera button can wake up the screen
THEMES:
  • Optimised browsing ringtones, previews and download to give a better user experience
  • Fix new icons in some cases local thumbnails
  • Fix problems with incorrect theme package size
  • Fix various FC issues
  • Fix click the first item in the list view, the title bar will show problems
  • Fix Desktop theme module cannot be used
  • Fix problem with backup of font from theme, when restored leads to some garbled issues

15 godina
Kordy kaže...

Bio nekada.
Sada je to AOKP CM9 based ROM 

18 godina
sudy_freak kaže...
Kordy kaže...

Bio nekada.
Sada je to AOKP CM9 based ROM 

Sada su dvije verzije AOKP i Samsung based...

Galaxy S2 @ WanamLite 12, Abyss kernel 1.2U
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Da ne ispadne da samo hvalim pojedini ROM.
Da, i mene je 2.6.1 RGUI malo razočarao, ali vjerujem da je i do Siyaha.
3.3.x nije pretjerano dobar.

Također i ja mislim da je to do Siyaha, mislim da mu je najbolja verzija koju je izbacio za SGS2 ICS ona 3.2.6.. A posto vise nece razvijati Siyah ia nas mob nego samo za S3, mislim da nema smisla eksperimentirati dalje od tog kernela, jer sve ostale verzije su mi malo banana moram priznati..

Malo sad razmisljam, posto RGUI i WIUI i MIUI svi imaju identicnu bazu, jel se moze s RGUI-a recimo napraviti backup one aplikacije monitor za net probet, i restorat ju na WIUI-u? I dali je uopce pametno raditi backup te apk pa je restorati, bilo to sa WIUI-a na WIUI, ili s RGUI na WIUI..

18 godina
moderator
Kordy kaže...

Ispravio sam na Hydra, da ne nastane zbunjola :)

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
  • I9100 update to base version ZSLPG  oko ovoga se puno vijećalo, zašto na stari ZSLPG koj je iz 4. mjeseca
  • Optimisation of the application task management, total available memory and actual physical memory. In addition showing memory occupied by hardware resources.

Ovo drugo mi se jako jako svidja, ali mi nije jasno cemu vracanje na staru bazu ako su dostupne nove koje su puno bolje.. 

18 godina
odjavljen
{#}
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 11:51 (Kordy).
15 godina
Kordy kaže...
majdo kaže...
sudy_freak kaže...

Ovo drugo mi se jako jako svidja, ali mi nije jasno cemu vracanje na staru bazu ako su dostupne nove koje su puno bolje.. 

To je novija baza, koliko sam čitao prijašnja je bila iz 3. mjeseca a ova je iz 4.

A što sam ja napisao {#}

15 godina

Stranice miuiandroid.com su klasično dolje - stavljaju linkove.
Stay tunned - stiže! 

Btw. ovo je odjeknulo:
"ATTENTION:

We've contacted Samsung about the problem where performing a mmc erase could hardbrick your phone (i9100, i9100g, n7000, m250) if it's having a faulty emmc chip (MAG4FA, VYL00M, and KYL00M with firmware revision 0x19).

They're working as hard as possible on a clean solution which will be ready soon.

Please be patient and try to not flash any leaked kernels or kernels based on sources where MMC_CAP_ERASE is present.

This app http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=27014974&postcount=1 can be used to identify if your phone is affected or not.

CM9 kernels are safe to flash.

Please share!"

IZVOR

A evo, dobri stari chainfire je napravio provjeru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 12:19 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 4
18 godina

Imam isti chip kao ti {#}

Galaxy S2 @ WanamLite 12, Abyss kernel 1.2U
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 12:22 (parizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
parizer kaže...

Imam isti chip kao ti {#}

Onda smo nahebali.

Ovdje je popis svih testiranih kernela.

Pitao sam codeworkxa za siyahove.

18 godina
moderator

As of June 6, 2012, this is what I know as far as kernels that meet condition 3:

• All GT-I9100 ICS leaks and official releases are SAFE (MMC_CAP_ERASE not present)
  • All kernels based on GT-I9100 ICS Update4 sources are SAFE (MMC_CAP_ERASE not present) - This includes all CM9 nightlies for SGH-I777, GT-I9100, and GT-N7000, all GT-I9100 custom kernels I am aware of, and all SGH-I777 custom kernels I am aware of

Dakle, nema razloga za zabrinutost. Flashajmo dalje! :D

16 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Ajde javi kakva je baterija ! I meni se cini uzasno fluidan :) 

Nego, dali ostaju widgeti od stock ICSa il se svi izgube ? Jer stock TW widget za vrijeme i news su mi prelijepi pa ih nebi volio izgubit :/

Yup, odličan je, stvarno sve super radi (za sada). ROM sam instalirao jučer navečer tako da ne mogu previše komentirati bateriju ali čini se da se ipak brže troši u usporedbi sa stock Samsung ICSom. 

Btw, inslacija teme, što nema lakšeg načina od ovog navedenog ovdje?

http://androinica.com/2009/09/how-to-install-themes-on-your-rooted-android-phone/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice