Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.671.853
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Mitch kaže...
nije karnel nego kernel, i preporuka je dark knight v2.5.2 uz hydrogen

probacu....

16 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
sudy_freak kaže...
oskarduki kaže...

ja vise nemam pojma koji rom i koji karnel da spojim da mi baterija ne crkava za 6h ostavim tel on i dalje trosi bat. evo slika kako to on radi: 

ajde neka dobra dusa da pomogne da nesto resim ili cu ga zapaliti.....

Matična?
Jel bio na servisu?

Nema šanse koji god imao kernel da mu tako troši.
Meni je znao dok nije promijenjena matična trošiti 15% po satu u deep sleepu. 

nije bio,mislis da moze biti i do toga?

već je bilo sličnih problema gdje je matična bila uzrok trošenja baterije, dakle ako software ne rješi, bodi stock i pravac u servis

15 godina
oskarduki kaže...

Iz vlastita iskustva znam.
Najbolje bi bilo da vratiš sve na default, znači official T-Mobile (ili koji već operater) i dođeš im sa spikom u Centar i to je to.
Ode na servis, u najboljem slučaju dobiješ novi uređaj, u najgorem slučaju dobiješ novu matičnu.

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
oskarduki kaže...

jesam brisao sam sve, to inace radim na svaki novi rom koji ubacim.... moguce da se zbrkao ali neznam kako da ga razbrkam.. :)

nema toga što macola od 10kg ne može razbrkati :D

jesi probao vratiti na stock, meni to sve nekako djeluje kao softwareski problem, nešto slično sam imao i ja, baterija nije mogla 20 sati izdržadi ali mi je pomogao factory reset

probao sam i to vracao sam ali ne biva, menjao sam nekoliko baterija isto sve trosi pa trosi.... 

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
oskarduki kaže...

Iz vlastita iskustva znam.
Najbolje bi bilo da vratiš sve na default, znači official T-Mobile (ili koji već operater) i dođeš im sa spikom u Centar i to je to.
Ode na servis, u najboljem slučaju dobiješ novi uređaj, u najgorem slučaju dobiješ novu matičnu.

tel sam kupio na crno tj.od jednog lika.... 

16 godina
neaktivan

Probaj kombinaciju Wanamlite 11.7 + SpeedMod kernel 19,super kombinacija,pogotovo u standby-u.

Evo mojih rezultata u zadnjih 24 sata sa tom kombinacijom,trošio sam ga uglavnom na telefoniranje,surfanje na wlan-u i 3G,youtube.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Probaj kombinaciju Wanamlite 11.7 + SpeedMod kernel 19,super kombinacija,pogotovo u standby-u.

Evo mojih rezultata u zadnjih 24 sata sa tom kombinacijom,trošio sam ga uglavnom na telefoniranje,surfanje na wlan-u i 3G,youtube.

probacu i to ako nema bolje, ide dalje.... 

16 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
DwightSchrute kaže...

Ali napravi wipe prije instalacije novog roma,i ako ti je fejs uključen isključi notifikacije,znam da to zna gutati bateriju,između ostalog.

14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
oskarduki kaže...
DwightSchrute kaže...

Ali napravi wipe prije instalacije novog roma,i ako ti je fejs uključen isključi notifikacije,znam da to zna gutati bateriju,između ostalog.

naravno wipe obavezno....

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

..zaključao sam jedan tekst u zapisima i sad ga ne mogu otključati jer me traži fucking potvrdu za zaključavanje,koju btw nisam ni ukucavao jer se zapis zaključao automatski kad sam kliknuo na onu ikonicu u meniu{#}
kako sad to otključati?

bump

ej! pustite te romove i kernele na trenutak, i pomognite mi da rijesim ovaj banalni problem..

di je taj yebeni pin kojeg nisam ni ukucao!?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 19:30 (seneka).
15 godina
Jesi li probao upisati nesto tipa, 1234(5) ili 0000(0)?
17 godina
neaktivan
iceman89iceman kaže...
Jesi li probao upisati nesto tipa, 1234(5) ili 0000(0)?

e svaka ti cast..12345 funkcionira,lupam ti par puta hvala za ovo

edit:naime,upisivao sam samo 1234, ta tvoja 5-ica je napravila unlock

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 19:16 (seneka).
16 godina
neaktivan

Bok dečki!

Vidim da tu pričate dosta o custom ROMovima ali mene zanima kako osposobiti stock ICS na S2? Prije par dana došao mi je OTA upgrade tako da ga (sav ushićen) instalirao. Eh, to se pokazalo kao jako loša odluka. Preko dosta problema i mogu preći (WiFi, smrzavanje, itd) ali baterija mi je dealbreaker. S obzirom da sam većinom doma i ne koristim mobitel previše baterija mi traje oko 3 dana. Od kad sam stavio ICS mobitel ne može izdržati niti jedan cijeli dan! Jel ima način kako da se "popravi" taj stock firmware? Googlao sam ove probleme i vidim da su dosta česti...

Btw, S2 ima predobar standby battery management. Jednom prilikom sam zaboravio punjač i gledajte kolko je beba zdurala

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 21:32 (duude88).

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Jesi napravio hard reset?

15 godina
neaktivan

ako ima tko problema s trajanjem baterije na wanam 11.7 romu kao ja sto sam napisao par postova unatrag. Postavio sam pitanje na njegovoj stranici i dobio moguce riješenje....

Istalirao sam opet wanam lite 11.7 ali stock themed sto bi trebalo poboljsati bateriju i smanjiti grijanje. Prije nekoliko minuta sam to ucinio budem testirao pa vam javim rezultate.

p.s koliko sam shvatio izasla je neka novija verzija ICS za tele2....jeli tko uradio nadogradnju i kako to izgleda sada??

Galaxy S2 WanamLite 11.5 DXLP9, SiyahKernel v3.2.1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Bok dečki!

Vidim da tu pričate dosta o custom ROMovima ali mene zanima kako osposobiti stock ICS na S2? Prije par dana došao mi je OTA upgrade tako da ga (sav ushićen) instalirao. Eh, to se pokazalo kao jako loša odluka. Preko dosta problema i mogu preći (WiFi, smrzavanje, itd) ali baterija mi je dealbreaker. S obzirom da sam većinom doma i ne koristim mobitel previše baterija mi traje oko 3 dana. Od kad sam stavio ICS mobitel ne može izdržati niti jedan cijeli dan! Jel ima način kako da se "popravi" taj stock firmware? Googlao sam ove probleme i vidim da su dosta česti...

Btw, S2 ima predobar standby battery management. Jednom prilikom sam zaboravio punjač i gledajte kolko je beba zdurala

Osposobi ga tako da staviš neki custom ROM! {#} Ma,stavi neko novije izdanje ICSa (npr LPD) i SpeedMod kernel,on ti je dobar u standby-u,i dobit ćeš puno bolje trajanje baterije.

14 godina
tommek10 kaže...

ako ima tko problema s trajanjem baterije na wanam 11.7 romu kao ja sto sam napisao par postova unatrag. Postavio sam pitanje na njegovoj stranici i dobio moguce riješenje....

Istalirao sam opet wanam lite 11.7 ali stock themed sto bi trebalo poboljsati bateriju i smanjiti grijanje. Prije nekoliko minuta sam to ucinio budem testirao pa vam javim rezultate.

p.s koliko sam shvatio izasla je neka novija verzija ICS za tele2....jeli tko uradio nadogradnju i kako to izgleda sada??

Skini najnoviji siyah kernel www.gokhanmoral.com i flashaj. Nakon toga otiđi u recovery mode i kernel specific options na dnu izbornika. Tu odaberi ''battery mode''. Možda sam ti krivo reka koji izraz jer govorim po pamćenju, al moć ćeš popratit sve u recovery, ne možeš pogriješit. 
Restartaj i nakon toga skini extweaks s marketa, u zadnjem izborniku extweaks imaš ''remove root'' i nakon remove-a restartaj mob i to bi bilo to. Ja sam već bio na stock themed pa neznam kako je loša baterija i grijanje na ICS themed, ali baterija bi mi se prebrzo trošila pri wifi i 3g. Nakon ovoga osjeti se razlika al opet nije neki enormni napredak.

Neko je već tu bio objašnjavao kako poboljšat bateriju preko Extweaks-a, ali to sve automatski postaviš ovim postupkom u recovery. Možeš se jedino još eventualno poigrat s gamma.  

Evo vam i rezultat uz dodatno podešavanje u SetCpu: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26488751&postcount=425 

Tuđi čovik nikad neće znati...
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 0:12 (Abalo).
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Izasao je novi oficielni ROM, evo sta je ekipa sa xda za sada primjetila od novosti:

I am able to use 5Ghz on XXLPW.

I've noticed some more changes in XXLPW. Here's all of them so far:

1. Option to enable battery %.
2. Option to disable "Swipe screen to unlock" text on lockscreen.
3. Contacts tab in Phone app.
4. Direct link to SamsungDive mobile website in settings from where you can remotely control the phone.
5. Remote Control is MUCH more responsive than before. The phone responds immediately to commands from SamsungDive.
6. Overscroll Glow colour has been changed from Samsung's deep blue to stock ICS sky blue.

ne mogu naći di je ta opcija gdje se miče taj tekst na zaslonu (boldano)

18 godina
seneka kaže...
zoka kaže...

Izasao je novi oficielni ROM, evo sta je ekipa sa xda za sada primjetila od novosti:

I am able to use 5Ghz on XXLPW.

I've noticed some more changes in XXLPW. Here's all of them so far:

1. Option to enable battery %.
2. Option to disable "Swipe screen to unlock" text on lockscreen.
3. Contacts tab in Phone app.
4. Direct link to SamsungDive mobile website in settings from where you can remotely control the phone.
5. Remote Control is MUCH more responsive than before. The phone responds immediately to commands from SamsungDive.
6. Overscroll Glow colour has been changed from Samsung's deep blue to stock ICS sky blue.

ne mogu naći di je ta opcija gdje se miče taj tekst na zaslonu (boldano)

Settings-display-Help text.

17 godina
neaktivan
zoka kaže...

nemam taj help text

18 godina
seneka kaže...
zoka kaže...

nemam taj help text

Mora biti, jedino ako slucajno nisi skinuo neku drugu verziju a ne XXLPW.

Imas li ostale opcije, kao npr. Contacts u phone aplikaciji i   postotak baterije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 1:01 (zoka).
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Imas li ostale opcije, kao npr. Contacts u phone aplikaciji i   postotak baterije?

nemam,skinuo sam danas  majnoviji firmware koji mi je ponudio kies,jedino novo što sam primjetio da sam dobio deezer koji me načelno ne zanima
nekakav stolni sat i slične bedastoće
kontakte imam u podmeniu telefon aplikacije,da li je to bilo i do sada,iskreno nemam pojma

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 1:12 (seneka).
18 godina
seneka kaže...
zoka kaže...

nemam,skinuo sam danas  majnoviji firmware koji mi je ponudio kies,jedino novo što sam primjetio da sam dobio deezer koji me načelno ne zanima
nekakav stolni sat i slične bedastoće
kontakte imam u podmeniu telefon aplikacije,da li je to bilo i do sada,iskreno nemam pojma

Nije to bilo u prijasnjim verzijama ICS-a.

A ako hoces da skines ovaj XXLPW imaš na ovom linku:

http://androidfirmwares.net/PhoneFirmware/Download/118 

17 godina
neaktivan
zoka kaže...

A ako hoces da skines ovaj XXLPW imaš na ovom linku:

http://androidfirmwares.net/PhoneFirmware/Download/118 

zna da nije i to je glupo,ali koristiću podmeni,jedan klik više..
tnx

15 godina

imam pitanje. jel moguće mijenjati kernele neovisno o tipu roma koji je gore? jer ja nisam nikada išao u toliku "dubinu" sa flashanjem i obično se čobanski zadržim samo na flashanju roma pa dobijem kernel koji već ide sa tim romom. sada, pošto ja imam oxygen rom, a vidim da vi spominjete kernele koji su bolji u standbyu za bateriju, zanima me jel moguće samo snimiti drugi kernel, tipa ovaj siyahkernel koji je netko par postova gore preporučio. ako da, postupak je samo downloada zip-a i flash kroz recovery?

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

izasao novi wanamlite V11.8 XWLPF....

Galaxy S2 WanamLite 11.5 DXLP9, SiyahKernel v3.2.1

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
sudy_freak kaže...

Probaj MIUI Special Edition aka Dragon ROM ili Hydra H2O ROM - oba čista AOKP-a.

Preko vikenda sam gnječio Paranoid Android v1.0. Nisam potpuno zadovoljan. Nema AOKP-ovsku dubinu customizacije, a još više me živcira što ponekad nakon buđenja (ne koristim lockscreen) telefon par sekundi jednostavno ne reagira na podražaje. Sad se četveroumim između:

Dragon ICS

Resurrection Remix ICS (neopravdano zapostavljen!)

Omega v4

Hydra H2O

Ako netko zna zašto ne bih trebao probati neki s ove liste, neka slobodno kaže - uštedjet će mi nešto vremena :)

Selling doors, door to door.
15 godina
Davor kaže...

Dragon ICS - jedan od rijetkih ROM-ova gdje sam uspio imati 1 h screen on i da baterija padne na 85%. Dugo sam tu brojku ganjao da je potrošnja 15% = 1 h screen on.
Prilično dobar ROM, doduše malo čudnjikavog izgleda, ali ima tema Bože moj. Jedan od najboljih AOKP ROM-ova (sa Siyahom) 

Resurrection Remix ICS (neopravdano zapostavljen!) - koristio ga tamo negdje u početku 4. mjeseca. Solidan ROM (tada bio), ne znam kakav je sada

Omega v4 - nakon što su se maknuli od org. Samsung firmware-a i malo poradili na AOKP-u, jako mi se sviđa. Isto ga slobodno probaj.

Hydra H2O -  od ova 4 najbolji. Najčišći AOSP izgleda (Nexus style), sa Siyahom jako dobre performanse daje kao i dobar battery life.
Izgledom najljepši (meni osobno). Također preporučujem. Ako ti se svidi, ostavi.
Koliko se sjećam, nisam mu našao manu.

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
14 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

izasao novi wanamlite V11.8 XWLPF....

jeste.al ja sada imam problem sa home tipkom ..jednom kad je pritisnem ona meni reaguje kao da sam ja drzao dve tri sekunde...ne znam da li je jos neko stavio isti rom i da li mu se isto to desava ...nisam radio wipe posto sam presao sa 11.7....

17 godina
neaktivan
Davor kaže...

Preko vikenda sam gnječio Paranoid Android v1.0. Nisam potpuno zadovoljan. Nema AOKP-ovsku dubinu customizacije, a još više me živcira što ponekad nakon buđenja (ne koristim lockscreen) telefon par sekundi jednostavno ne reagira na podražaje.

Što npr. nedostaje?

A ovo s nereagiranjem, nemam tih problema...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice