Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.393.274
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
4mal kaže...

trenutno sam na off t mobile icsu(ne rootan) , koliko su bolje performasne ako stavim speed mode
1. put se susrecem sa tim kernelom prije sam imao cm9 + siyah vise verzija ali mi nisu performanse bile dobre ...

zanima me radi baterije jer mi ovo cica dosta :/ dok sa cm9 nisam imao problema ... 

bilo tko {#}

15 godina
neaktivan

*********************TUTORIAL  CWM BACKUP I RESTORE*********************

Imao sam par upita šta i kako se koristi CWM (ClockwordMod Recovery) za backup ROMa i restore postojećeg backupa. Pa evo kratki tutorijal,većina vas to zna a za one koji ne znaju dobro će im doći.

Zašto je koristan "CWM backup"? Izradom takvog backupa radite KOMPLETAN backup svog mobitela! Znači backupira se ROM,kernel,sve postavke,aplikacije,sms,kontakti,znači apsolutno sve! Kao da "uslikate" trenutno stanje svoga mobitela u jedan jedini backup. 

Imate neki ROM na svom uređaji,sve ste poštimali,sredili,sve vam dobro funkcionira ali vam vrag neda mira pa želite flashati neki drugi ROM? Budući da ne znate dali će vam nakon flashanja novog ROMa sve raditi kao što ste zamislili zašto nebi napravili backup postojećeg stanja prije flashanja,pa ako vam nešto ne štima,lako se vratite nazad na stari ROM.

Tu na scenu stupa CWM recovery i opcija backupa koja se tamo nalazi.

Da bi imali CWM recovery morate biti rootani (neću u detalje).

1. U CWM ulazite držanjem tipki Volume up + Home tipka + tipka za paljenje uređaja
  2. Nakon što ste "ušli"u CWM navigirate se na sljedeći način: Volume + vas diže gore u stavkama,Volume - dolje,a svoj odabir potvrđujete pritiskom na tipku za gašenje uređaja.
  3. Spustite se na opciju backup i restore
  4. Odaberite opciju backup
  5. Automatski će početi  kompletan backup mobitela (naravno,ne i SD kartice)
  6. Backup traje cca 5 minuta i na vašoj internoj memoriji (može se backupirati i na SD karticu,al zaboravimo na to) će zauzeti otprilike 800-1200 MB (ako nemate dovoljno mjesta prije backupa će te biti upozoreni na to)
  7. Kada završi backup možete slobodno restartati uređaj ili raditi dalje po CWM što ste planirali (tipa wipe-ati prije instalacije novog ROMa)

Postupak restora (povrata) već backup-iranog ROMa:

1. Jednak postupku backupa,samo u točki 4 birate restore
  2. Ako imate više backupa,odaberete onaj koji želite vratiti i stisnete tipku za gašenje (svaki backup označen je datumom i vremenom kreiranja)

To je to,postupak je jednostavan,praktički nema mjesta za pogrešku a ta mogućnost je jako korisna za ljude koji češće flashaju.

Backup-irajte neki stabilni ROM koji ste lijepo podesili,i uvijek mu se možete vratiti!

CWM CWM
Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 23:57 (DwightSchrute).
Moj PC  
7 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
4mal kaže...
4mal kaže...

trenutno sam na off t mobile icsu(ne rootan) , koliko su bolje performasne ako stavim speed mode
1. put se susrecem sa tim kernelom prije sam imao cm9 + siyah vise verzija ali mi nisu performanse bile dobre ...

zanima me radi baterije jer mi ovo cica dosta :/ dok sa cm9 nisam imao problema ... 

bilo tko {#}

Meni dobar,bolji sa svakom novom verzijom,i definitivno bolji od offical kernela. I performanse i baterija,dobar omjer.

18 godina
jel dobim root snjim ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mkm kaže...

Kako dobiti Superuser??

Imam oficial T-com ICS i sada bi htio instalirati Titanium backup. Nebi htio mijenjati kernel, sa ovim koji dolazio sa Tcom ICS sam zadovoljan. Postoji li način?

Rootanjem. Dalje traži sam. {#}

15 godina
neaktivan
4mal kaže...
jel dobim root snjim ?

da.

SpeedMod skinite ovdje  ,imate verziju za CWM i Odin,ovisno kako preferirate flashati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 20:28 (DwightSchrute).
18 godina

evo me nazad na cm9 zadnji bulid ;) kratko je trajala <3 sa orginalom :D let the games continues AOSPK FTW !

p.s bekco sam off za svaki slucaj ! 

p.s upo sam sa 13. na 23 build vidi se razlika kad malo njih preskochis al kaj se mene tice to je to ! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 21:21 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Koristim VK zadnji ROM, zanima me kako promjeniti DPI na mobitelu, i dali se primjeti uopce razlika ?
Kolika je optimalna velicini DPI-a za SGS2 ?

0 0 hvala 0
15 godina

Kolega Adit je rekao kako ima posla s faksom te neće raditi, ali eto, nije odolio.
Ovo bi moglo biti vrijedno isprobati.

Trenutno uploada.

SGS2 ROMs update: http://bit.ly/J8R93P
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

zasto imam tako mali score u cm9 2900 dok na off t-mobile je 4100 ? 

stock kernelu se radi {#}

jeli mi se isplati stavit zadnji siyah ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 0:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

zasto imam tako mali score u cm9 2900 dok na off t-mobile je 4100 ? 

stock kernelu se radi {#}

jeli mi se isplati stavit zadnji siyah ?

Da, i ja sam primjetio da je CPU jako loš sa CM9 i stock kernelom.

Ne znam hoće li ti Siyah puno dići performanse.

16 godina
neaktivan

zasto nemogu gledati youtube klipove direktno sa stranica (tipa net hr) jer mi se browser srusi, bio opera ili bilokoji drugi,  dok sa youtube aplikacije ili youtube stranice direktno mogu bez problema?...unistaliro sam flash player, i mogao sam napokon gledat klipove direktno sa stranica ali usporeno, puno trzaja, zvuk kasnio malo..ponovo stavio flash..ponovo se ruse browseri..sto da radim?

.android verzija mi je 2.3.6. 

ps, quadrant score mi se vrti oko 2500-2800..cini mi se pre nisko za SGII, iako se radi o modelu GT-I9100G koji je kao malo slabiji od standardnog..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 2:45 (klinik).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

rooto sam dns mob bez ikakvih problema preko ovog http://zstamenov.wordpress.com/2012/02/06/root_i_customrom/ (official poljski ICS - LPS)...i sad bi htio neki rom stavit pa me zanima neka preporuka vasa koji vam se nekako najvise svidio i da radi sve (ili vise manje sve...radio,tv out mi recimo nisu nimalo bitni)...nekako mi se jako svida adyev miui (i to cak GB) jer kolko vidim nije jos bas ispolirana ics verzija al me brine jer sam cito da ljudi imaju problemma sa marketom...vidio sam da ga je sudy preporuco ko da je njegov rom pa moze i neki njegov dojam/savjet :P

0 0 hvala 0
16 godina

Wanam je izbacio 11.2 verziju van. Upravo instaliravam. Pa eto svi kojima je stabilnost na prvom mjestu nek se počaste :)

šumski put je bio ravan.
15 godina
neaktivan

ima naš SGSII NFC ili nema? malo sam guglao i ništa konkretno nisam pronašao...kolega s posla ima galaxy nexus i on ima mogučnost uključiti NFC u postavkama,

a ja to na svojem VIP stock ICS-u nisam nigde vidio...možda zato jer nema?!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bzvz92 kaže...

rooto sam dns mob bez ikakvih problema preko ovog http://zstamenov.wordpress.com/2012/02/06/root_i_customrom/ (official poljski ICS - LPS)...i sad bi htio neki rom stavit pa me zanima neka preporuka vasa koji vam se nekako najvise svidio i da radi sve (ili vise manje sve...radio,tv out mi recimo nisu nimalo bitni)...nekako mi se jako svida adyev miui (i to cak GB) jer kolko vidim nije jos bas ispolirana ics verzija al me brine jer sam cito da ljudi imaju problemma sa marketom...vidio sam da ga je sudy preporuco ko da je njegov rom pa moze i neki njegov dojam/savjet :P

Ako ti ne treba TV Out, onda se baci na D4 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1580070 ili neki drugi AOKP. 

MIUI je isto ludilo, pa ako ga budeš stavljao, postavke za internet su ti:

Name: xxxx nije bitno 
apn: data.vip.hr 
proxy: 212.91.99.91 
port: 8080 
username, password, servers, mmsc, mms proxy, mms port - prazno 
mcc - 219 
mnc- 10 
apn type - default  

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
odjavljen
bobo23 kaže...

ima naš SGSII NFC ili nema? malo sam guglao i ništa konkretno nisam pronašao...kolega s posla ima galaxy nexus i on ima mogučnost uključiti NFC u postavkama,

a ja to na svojem VIP stock ICS-u nisam nigde vidio...možda zato jer nema?!

Naravno da nema, barem na GT-i9100 nema, za ostale S dvojke ne znam...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
bzvz92 kaže...

Ako ti ne treba TV Out, onda se baci na D4 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1580070 ili neki drugi AOKP. 

MIUI je isto ludilo, pa ako ga budeš stavljao, postavke za internet su ti:

Name: xxxx nije bitno 
apn: data.vip.hr 
proxy: 212.91.99.91 
port: 8080 
username, password, servers, mmsc, mms proxy, mms port - prazno 
mcc - 219 
mnc- 10 
apn type - default  

a na tmobileu sam...kak onda namjestim te postavke? negdje mi je ostalo u glavi da samo moram poslat sms i dobim ih,ili tak nes? :/

ha nis...iako me jako privlaci taj MIUI jer je drugaciji nekak od ostalih prvo cu probat onda D4...zivi bili pa vidjeli! :D  javim dojmove ;)

16 godina
neaktivan

je tmobile ti posalje podatke koliko se sican

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Da li ja ne mogu naći ili Nightly CM9, 0423, nema notification light za propuštene pozive i poruke?

I kako maknut one slike androida pored kontakta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 12:51 (garamba2).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znam,banalno pitanje...al kad stavljam zip file na karticu da instaliram rom,to stavljam na externu ili internu? jer kad napravim wipe onda sve ode,zar ne?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
bzvz92 kaže...

znam,banalno pitanje...al kad stavljam zip file na karticu da instaliram rom,to stavljam na externu ili internu? jer kad napravim wipe onda sve ode,zar ne?

stavljaš na internu i wipe-anjem se ne briše sadržaj kartica (ni interne ni ext)

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
15 godina
cm9 25.04 :D
Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo instalacija je prosla bez problema :)  e sad,kak da vratim aplikacije sa titaniumom? bio sam napravio backup al moram u settingsima ukljucit "unknown sources" i to bi kao trebalo bit pod applications a ja to nemrem nikak nac -.-  D4 rom..moze mala pomoc? :)

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
bzvz92 kaže...

evo instalacija je prosla bez problema :)  e sad,kak da vratim aplikacije sa titaniumom? bio sam napravio backup al moram u settingsima ukljucit "unknown sources" i to bi kao trebalo bit pod applications a ja to nemrem nikak nac -.-  D4 rom..moze mala pomoc? :)

System Settings > Security > sekcija Device Administration > kvačica na Unknown Sources.

Work is for people who suck at video games.
14 godina
neaktivan
Davor kaže...
bzvz92 kaže...

System Settings > Security > sekcija Device Administration > kvačica na Unknown Sources.

hvala puno...nebi nikad solo naso :)

17 godina
garamba2 kaže...

Da li ja ne mogu naći ili Nightly CM9, 0423, nema notification light za propuštene pozive i poruke?

I kako maknut one slike androida pored kontakta?

CM 9 za SGS 2 nema notification light, a ne znam na koje slike androida pored kontakata mislis, da li mozes screenshot postaviti?

14 godina
neaktivan

Evo slike:

http://www.pohrani.com/f/3Y/WL/4et3Gsme/slika.jpg

To sam mogao maknit na CM7, i stavit notification lights. Al to je još uvijek nightly, sredit će valjda to do kraja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 14:17 (garamba2).

0 0 hvala 0
17 godina

Novi stock firmware - XWLP9

Build date: 11 April 2012

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1602579

Galaxy S2 --- Omega 11.1 ICS, SpeedMod K3-15, BULP6
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kao što sam rekao.
Adyscorpius je izbacio MIUI ICS Sammy based njegov svaki rad je vrijedan skidanja.

Upravo skidam, od današnjih apdejtova, svakako je prvi koji ću probati.

Ako ste u inter-flešabilnom razdoblju, preporučujem vam da probate.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice