Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.592.792
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...
weber kaže...

Sve su tri stavke razlicitih brojeva/znakova. Osnovna i9100XXKE7 , kernel 2.6.35.7-I9100XWKDD-CL161513 root@DELL103 #2 i gingerbread XWKF3.

Android 2.3.3 je unutra.

Nije moguce da je mobitel ipak nov, a sa starim softwareom unutra? Ali otkud onda super user account....

Trebam sa http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9100&r=1#modelsa prvi link za download?

I9100XWKDD ## 2.3.32011 AprilMULTIOXXKDC 

Hmmm, davno sam se vraćao na original firmware i kernel te nisam upučen koja je sada zadnja verzija.

Evo, ovdje sam ti našao, 2.3.5 je zadnja verzija.

Ja kada sam se ljetos vraćao na stock postavke, bilo je 2.3.3 i sa XDA sam skidao, ali sada ne mogu naći link.

Možda ti ovo pomogne. {#}

Vidim tu brdo verzija 2.3.5 ali ne znam koja je za ovaj mob. :) Niti kako ubaciti original rom i kernel.

PS. Zuti usklicnik se ne moze pojaviti pri paljenju mobitela iz neotpakovane kutije, znaci posve novog, i uvijek je znak da je mobitel rootan? Da li nekad novi mobiteli kupljeni u Njemackoj ili Austriji imaju taj usklicnik pri paljenju ili nikad?

17 godina
neaktivan
weber kaže...

Vidim tu brdo verzija 2.3.5 ali ne znam koja je za ovaj mob. :) Niti kako ubaciti original rom i kernel.

PS. Zuti usklicnik se ne moze pojaviti pri paljenju mobitela iz neotpakovane kutije, znaci posve novog, i uvijek je znak da je mobitel rootan? Da li nekad novi mobiteli kupljeni u Njemackoj ili Austriji imaju taj usklicnik pri paljenju ili nikad?

NITI  JEDAN NOVI UREĐAJ NE SMIJE IMATI ŽUTI USKLIČNIK. TI SI DOBIO KORIŠTENI MOBITEL I TO JE CIJELA FILOZOFIJA.

sorry na Caps Locku {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 14:28 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan

Izašla beta google chroma za android no nisam ga uspio istalirati  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lVjw7n_U37A

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rašo kaže...

Izašla beta google chroma za android no nisam ga uspio istalirati  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lVjw7n_U37A

Uređaj mora imat ICS i potpunu HW akceleraciju.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

tek sam sad skužil,obožavam taj preglednik na windowsima i nadam se da će biti isto tako odličan i na androidu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I kako to onda podignem s ODINOM??? Inace sam snimao fileove PIT, PDA, PHONE I CSC... Molim te ako bi mi mogao objasniti koji uopce cemu sluzi??? Nisam bas najbolji u tome... {#}  Inace sam pratio one tutorijale pa sam po tome radio.

Odin,filove na za to predviđena mjesta i start. Detaljne upute imaš i na XDA i na Samifirmware.

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
17 godina
neaktivan
Sta znaci "koristeni mobitel"!?
Otkljucavanje na sve mreze je koristeni mobitel?
I taj famozni zuti usklicnik..nadogradite ga preko samsung kiesa pa ce i on nestati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rašo kaže...

tek sam sad skužil,obožavam taj preglednik na windowsima i nadam se da će biti isto tako odličan i na androidu!

Na Windowsima je sranje, ali ja se nadam da će bit nešto od njega na Androidu...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
Bolje od Dolphina mi ne treba. Isprobati ću Chrome čisto u slučaju da ponudi ko i Dolphin pa i više.
17 godina
neaktivan
seneka kaže...
Sta znaci "koristeni mobitel"!?
Otkljucavanje na sve mreze je koristeni mobitel?
I taj famozni zuti usklicnik..nadogradite ga preko samsung kiesa pa ce i on nestati

Korišteni je svaki oni koji se izvadi iz kutije i upali prije prodaje. 

Očigledno je da je mijenjan kernel, to je već gubitak garancije kod iole inteligentnijih servisera. 

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže..

Očigledno je da je mijenjan kernel, to je već gubitak garancije kod iole inteligentnijih servisera. 

ajd,pa nećemo sad cjepidlačiti,život je rizik..{#}
od sedam ponosnih vlasnika s2 koje znam,nijedan ga nije morao servisirati,to je dobra statistika

17 godina
neaktivan
seneka kaže...
Mitsuoka kaže..

od sedam ponosnih vlasnika s2 koje znam,nijedan ga nije morao servisirati,to je dobra statistika

Nije cjepidlačenje, čovik je kupia mobitel za koji je netko tvrdio da je nekorišten. Ovo je dokaz da nije.

Nisam ni ja morao nosit na popravak, ali pogledaj ovdje ljude kroz ovu temu, nikad ne znas sto se moze dogodit, eto Sudy-u je matična otišla... 

Nisam morao ni Desire popravljati, a znam neke kojima je više provea na servisu nego u njih... 

Čovik je platija misleći da ima nekorišteni uređaj pod garancijom, a dobio korišteni, s potencijalnim gubitkom garancije.

14 godina
neaktivan

Chrome za Android neće imati podršku za flash. Tako da ima već jedan veliki minus kod mene u startu. Ne koristim flash puno, pogotovo ne na dnevnoj bazi i slično, no zna zatrebat dovoljno često da još nije vrijeme za ovakve poteze.

Po meni je to kao da u 3. mjesecu kažeš da ti bunda više neće trebati pa ju spremiš negdje u neku garažu.

Što se tiče ovoga gore posta u vezi novog SGS2. Ljudi svašta očekuju kada kupuju preko oglasnika. Najdraži su mi oni koji hoće nov, zapakiran, nikad korišten, 500 kn ispod bilo kakve normalne cijene za taj mobitel. Pa tako se kunu u babu i tetku da im je prijatelj kupio novi zapakirani vakum ovakav onakav za 2500 kn i slične nebuloze.

Ako hoćeš novi mobitel, zavakumiran i 100% da si siguran, izvoli i plati za njega u dućan koliko dođe. Za sve ostale što su ljudi otvorili mobitel i možda ga koristili 2-3 dana nemaš šta prigovarat jer kupnjom u oglasniku preuzmaš taj dio rizika u zamjenu za kojih 1500 kn popusta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 18:22 (EchoOne).

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Prodajem ja svoj SGSII,nikad flashan! {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Chrome za Android neće imati podršku za flash. Tako da ima već jedan veliki minus kod mene u startu. Ne koristim flash puno, pogotovo ne na dnevnoj bazi i slično, no zna zatrebat dovoljno često da još nije vrijeme za ovakve poteze.

Po meni je to kao da u 3. mjesecu kažeš da ti bunda više neće trebati pa ju spremiš negdje u neku garažu.

Mobilni Chrome će u budućnosti biti defaultni browser na Androidu. A većina ovih browsera koji se mogu skinut na Marketu ustvari nemaju svoj engine nego koriste taj WebKit defaultnog browsera.

Dok on postane defaultni browser će mislim proći još bar pola godine. Meni to i nije ogromni problem. Jedva ima par stranica koje zahtijevaju Flash, a YT-u uopće nije potreban.

Nek i pr0n prebace u HTML5 i nema problema!

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
neaktivan

Ekipa, ako ste voljni pomoći i imate pola sata vremena.

Za ovu Mob!lers misiju bi trebali napraviti ''čajanku'' na kojoj bi raspravljali o ovom uređaju. Možemo na forumu, možemo na mome wordpress blogu, možemo na twitteru, možemo na FB-u. Vi odaberite što vam više paše.

Tako da sam mislio recimo sutra - preksutra, možda najbolje na blogu da ne spamamo amo, a mogu komentirat ljudi i bez WP accounta.

2 0 hvala 0
18 godina
DwightSchrute kaže...

Prodajem ja svoj SGSII,nikad flashan! {#}

lazes :D

14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
seneka kaže...
Mitsuoka kaže..

Nije cjepidlačenje, čovik je kupia mobitel za koji je netko tvrdio da je nekorišten. Ovo je dokaz da nije.

Nisam ni ja morao nosit na popravak, ali pogledaj ovdje ljude kroz ovu temu, nikad ne znas sto se moze dogodit, eto Sudy-u je matična otišla... 

Nisam morao ni Desire popravljati, a znam neke kojima je više provea na servisu nego u njih... 

Čovik je platija misleći da ima nekorišteni uređaj pod garancijom, a dobio korišteni, s potencijalnim gubitkom garancije.

Čisto da se pridruzim, moj je 4 puta morao na servis, matična otisla, pa ekran, pa opet matična pa onda wlan antena ili neki ku*ac vezan uz nju.. nakon 4 servisa, i izgubljenih zivaca u mjesec i pol dana, za sada sve radi ok, jos ga nisam flashao ali i to ce se ubrzo promijeniti.. :D Ne mogu se odluciti koji costum rom staviti, miui, darky ili neki 3..

17 godina
neaktivan

Eto ja i kolega skupljamo ljude lagano, kao što već rekoh u par postova prije.. 

1 0 hvala 1
15 godina

nakon flashanja da li gubim sve aplikacije od prije? pretpostavljam da ide factory reset nakon flashanja pa  slike i ostalo sve sto je na usb memoriji takoder pobrise ili ode samo memorija uredaja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 23:48 (THomson).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kad flesnes rom dobivas sve na romu zavisi koje aplikacije ima na sebi.. Izbrisu ti se poruke, instalirane aplikacije, al ti u datotekama ostaju sejvovi itd.. Al ako oces da ti ostanu apl il kaj si god stavljo na mob napravi backup(imas na marketu apl). Album i muzika ti je netaknuta..
sta mai
16 godina
neaktivan

Malo sam se poigrao (ne previše,sat vremena) sa CM9 (ICS izdanje od prije koji dan).

Dojmovi? Sasvim dobar ROM,dosta brz i stabilan (ako uzmemo u obzir da je u beti),meni je radilo sve što sam probao 3G,wlan,surfanje,čačkanje po svemu živome a da nisam imao ni jedan FC. Jedna stvar ne radi a to je video (ni flash,ni avi),mislim da nemaju potrebne drivere jos. GPS nisam probao.

Momci iz Cynogena to lijepo slažu,sve u svemu dobro napreduju,mogli bi uskoro dobiti lijepu stabilnu verziju za one koje preferiraju non Touchwiz ROMove.

Malo SS za one koji žele vidjeti kako će CM izgledati na SGSII:

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 0:16 (DwightSchrute).
Moj PC  
6 0 hvala 5
14 godina
neaktivan

Kroz par dana CM9 izlazi iz bete, tako kaže mr. cyanogen u službenom priopćenju. Naravno, prvi su Nexus i ekipa, a odma za njima slijede Exynos i co, a iza njih pak i Qualcomm co. Tegru za sad, pomalo čudno, nitko ne spominje.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Kroz par dana CM9 izlazi iz bete, tako kaže mr. cyanogen u službenom priopćenju. Naravno, prvi su Nexus i ekipa, a odma za njima slijede Exynos i co, a iza njih pak i Qualcomm co. Tegru za sad, pomalo čudno, nitko ne spominje.

Tako je,probao sam prije mjesec dana jednu verziju i ne može se usporediti sa ovom,ova je daleko stabilnija i brža. Uglavnom,užarit će se uskoro mobiteli od flashanja ha ha!

Izgleda i zvuči dobro,al iskreno preskupa je,za skoro tu lovu sam ja na eBayu kupio masku,dock,rezervnu bateriju,OTG kabel i JIG.

17 godina

Izgleda i zvuči dobro,al iskreno preskupa je,za skoro tu lovu sam ja na eBayu kupio masku,dock,rezervnu bateriju,OTG kabel i JIG.

Može link baterije i docka koje si uzeo?

15 godina
Mitsuoka kaže...

Eto ja i kolega skupljamo ljude lagano, kao što već rekoh u par postova prije.. 

Ajd pogodi! Samo reci mjesto.

DwightSchrute kaže...

Malo sam se poigrao (ne previše,sat vremena) sa CM9 (ICS izdanje od prije koji dan).

Dojmovi? Sasvim dobar ROM,dosta brz i stabilan (ako uzmemo u obzir da je u beti),meni je radilo sve što sam probao 3G,wlan,surfanje,čačkanje po svemu živome a da nisam imao ni jedan FC. Jedna stvar ne radi a to je video (ni flash,ni avi),mislim da nemaju potrebne drivere jos. GPS nisam probao.

Momci iz Cynogena to lijepo slažu,sve u svemu dobro napreduju,mogli bi uskoro dobiti lijepu stabilnu verziju za one koje preferiraju non Touchwiz ROMove.

Malo SS za one koji žele vidjeti kako će CM izgledati na SGSII:

Fusss ro daaaaaaah!
Ne mogu dočekati ovo.
Ali stvarno.
Osim što prelijepo izgleda, vjerujem da je 100 puta funkcionalnije od GB-a i TW-a. 

EchoOne kaže...

To se traži od tebe!
Službeno i provjereno {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
17 godina
neaktivan

Nažalost, po pravilima Samsunga moramo na Twitteru.

15 godina
Mitsuoka kaže...

Nikakav problem.
Skupi ekipu, reci datum i link da se lakše nađemo i možemo.

EDIT: trebam pomoć ovdje!

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 13:22 (sudy_freak).
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Mitsuoka kaže...

Nikakav problem.
Skupi ekipu, reci datum i link da se lakše nađemo i možemo.

EDIT: trebam pomoć ovdje!

Sutra na Twitteru, ko je u mogućnosti neka prati ova 2 profila:

Evo i WP članak: http://zstamenov.wordpress.com/2012/02/09/samsung-galaxy-s-ii-cajanka-na-twitteru/ 

http://twitter.com/TheMitsuoka

i

http://twitter.com/switzerland92 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 13:48 (Mitsuoka).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice