Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.505.058
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Kelam kaže...

A dobro....

ako si skurio mbo onda ti nitko ovdje ne može pomoći, jedino da ti netko od nas pokloni svoj mob

već kada si majstor svog zanata evo ti male smjernice,a dalje se sam snađi

(or google it up)

http://www.alibaba.com/showroom/galaxy-s2-parts.html

http://www.ebay.com/sch/Replacement-Parts-Tools-/43304/i.html?_nkw=samsung+galaxy+s2

17 godina

Svatko tko neuspješno flesha i nakon toga tvrdi da se je načitao prethodno LAŽE. Točka!

Naš ljubimac nije za svakoga, oni koji nisu spremni za učenje i praćenje novosti, jednostavni nisu za SGS2. Imate iPhone po istoj cijeni i guštajte!

{#}

14 godina

Ma opet govorite da nisam i da sam "glup" al znam da ce se shebat ako sto faliem i zato sve citam...

Mob je kupljen u VIP-a i ima garanciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima na ovom super forumu

Mobitel je super tako da sam jos jedan od zadovoljnjih korisnika

Vidim da ima jako mnogo eksperata za ovaj mobitel i opcenito na tu temu pa vjerujem da na odgovore se ne ceka puno

Sto pitati za pocetak?

Da pocnem od banalnog pa do ozbiljnijeg pitanja

Koja je razlika u hard resetu ( http://www.articlecms.in/3512-samsung-l9100-galaxy-s-ii-hard-reset-to-factory-default-settings.html ) i vracanju mobitela na tvornicke postavke uz brisanje sadrzaja usb memorije (pod opcijama u private settings)?

Koji je najbolji antivirus i firewall za 3G a i Wi-Fi konekciju sa mobitela? Mogu biti i dva odvojena specijalizirana programa. Pitanje je u zadnje vrijeme aktualno vezano za posljednja desavanja oko facebooka, pa i googla, online trackinga itd. Google cak sto je cudno bez manualnog korisnika ima u opcijama gmaila pod "Dashboard" cak i IMEI mobilnog aparata sa androidom kao operativnim sustavom pa tako i za Galaxy S2 I9100.

Trece pitanje. Je li netko probao par minuta snimati kamerom od ovog mobitela sa ukljucenim blicom i fokusiranim objektivom na tamnu pozadinu, recimo prema ugasenom monitoru laptopa?

Za kraj jedna pomoc za one koji mozda ne znaju. Za sve koji se boje raditi root ovog mobitela u bojazni da sta ne zeznu, najbolji i uz samo jedan klik je program Unlock Root , kojeg mozete skinuti sa http://www.unlockroot.com (Root je gotov za oko dvije minutice i imate novu Super User ikonu na mobilnom aparatu, a ako zelite mozete poslije nekad uraditi i Unroot sa istim programom)

Jos jednom veliki pozdrav svim zaljubljenicima u mobilnu tehnologiju

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 22:17 (weber).

0 0 hvala 1
15 godina
Kelam kaže...

Ma opet govorite da nisam i da sam "glup" al znam da ce se shebat ako sto faliem i zato sve citam...

Nemoj se bedirati.
Ako je kupljen u VIP-u i imaš garanciju, jedino što gubiš je 7-15 dana servisa.
Nikakvih 1600 kn.
Meni je 2x bio na servisu (T-Mobile, Europatrade servis) i ni kune nisam platio. 

weber kaže...

Koja je razlika u hard resetu ( http://www.articlecms.in/3512-samsung-l9100-galaxy-s-ii-hard-reset-to-factory-default-settings.html ) i vracanju mobitela na tvornicke postavke uz brisanje sadrzaja usb memorije (pod opcijama u private settings)?

Koji je najbolji antivirus i firewall za 3G a i Wi-Fi konekciju sa mobitela? Mogu biti i dva odvojena specijalizirana programa. Pitanje je u zadnje vrijeme aktualno vezano za posljednja desavanja oko facebooka, pa i googla, online trackinga itd. Google cak sto je cudno bez manualnog korisnika ima u opcijama gmaila pod "Dashboard" cak i IMEI mobilnog aparata sa androidom kao operativnim sustavom pa tako i za Galaxy S2 I9100.

Trece pitanje. Je li netko probao par minuta snimati kamerom od ovog mobitela sa ukljucenim blicom i fokusiranim objektivom na tamnu pozadinu, recimo prema ugasenom monitoru laptopa?

Pozdrav i tebi kolega.
Koliko sam ja upoznat hard reset i factory reset ti se svodi na isto (Wipe Data u CWM-u, ali o tome za koji tjedan).

Antivirus i firewall ne koristim - ne znam zašto bi mi to radilo u pozadini :/

Što s kamerom?
Nisam takve pokuse nikada radio.
Neki problem? 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, jedno pitanje. :)

Pošto spomenut mobilni telefon dobija 10-og imam nekoliko pitanja. Dali da mijenjam software na mobitelu (mislim na ono o čemu često govorite, rom-ovi i slično) ili da ostavim onaj tvorinički postavljen.

Ako mislite da je bolje mijenjati možete li navesti koji rom koristiti i kako ga staviti. Uglavnom sam nov u ovome ali znam neke pojedinosti koje će mi pomoči da ne brickam mobitel.

Hvala vam na odgovoru unaprid, te se izvinjavam kolegi iznad što sam stavio novo pitanje bez da je itko odgovorio na njegovo. Oprostite na pogrešci, brzi su forumaši.. :)

Zeppe :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 22:18 (Zeppe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Kelam kaže...

Nemoj se bedirati.
Ako je kupljen u VIP-u i imaš garanciju, jedino što gubiš je 7-15 dana servisa.
Nikakvih 1600 kn.
Meni je 2x bio na servisu (T-Mobile, Europatrade servis) i ni kune nisam platio. 

weber kaže...

Pozdrav i tebi kolega.
Koliko sam ja upoznat hard reset i factory reset ti se svodi na isto (Wipe Data u CWM-u, ali o tome za koji tjedan).

Antivirus i firewall ne koristim - ne znam zašto bi mi to radilo u pozadini :/

Što s kamerom?
Nisam takve pokuse nikada radio.
Neki problem? 

Pa probaj. Bas me zanima hoces li sto zanimljivo vidjeti.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 22:29 (weber).
14 godina

E bio je u Europatrade sad i tamo su mi rekli da je 1600 kn...

A posto imam prijatelja koji radi u vipu on ce nesto probat rjesit poslat sa vipom...

Ili cu platit manje ili nista nemam sto izgubit :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zeppe kaže...

Pošto spomenut mobilni telefon dobija 10-og imam nekoliko pitanja. Dali da mijenjam software na mobitelu (mislim na ono o čemu često govorite, rom-ovi i slično) ili da ostavim onaj tvorinički postavljen.

Ako mislite da je bolje mijenjati možete li navesti koji rom koristiti i kako ga staviti. Uglavnom sam nov u ovome ali znam neke pojedinosti koje će mi pomoči da ne brickam mobitel.

Hvala vam na odgovoru unaprid, te se izvinjavam kolegi iznad što sam stavio novo pitanje bez da je itko odgovorio na njegovo. Oprostite na pogrešci, brzi su forumaši.. :)

koliko vidim neznaš ništa o tome, po meni ond abolje ništa ne prčkaj, ako nije na 2.3.5 (ili 2.3.6) onda nadogradi i furaj ga, uskoro će tako i tako ics

ljudi prvenstveno mjenjaju romove radi drugačijeg izgleda, a tek onda dolaze druge stvari, štednja baterije, jednostavnije mogućnosti, personalizacija....

vjeruj mi i na stoc rom-u mob je i veiše nego odličan, je da neki ne vole touchwiz ali mislim da je to korisničko sučelje definitivno u vrhu

15 godina
Zeppe kaže...

Dobro došao u klub.

Kada ga dobiješ, nemoj odmah ići na flashanje, rootanje i ostale kustomizacije.
Upoznaj se barem tjedan dana s njim.
Da vidiš kako radi, što, gdje kako.

Za početak, evo par pravila koji se drži pri flashanju i odabiru ROM-a/Kernela:

1. UVIJEK KORISITI ROM/KERNEL ZA SGS II (GTI9100)
  2. UVIJEK PROČITAJ O NEKOM ROM-U/KERNELU JE LI STABLE ILI DEVELOPER VERSION.
  3. POŠTUJ GORNJA DVA PRAVILA!

Eto, ukratko {#}

Dobit ćeš mobitel vjerojatno s GB 2.3.5 ili 2.3.6 te ti kao takvom ne treba ništa mijenjajti (vidjet ćeš sam).

Za prvi ROM bih ti preporučio jedan, jedini i neponovljivi MIUI :) kojeg uvijek možeš zamijeniti ako ti se ne svidi (u što sumnjam). 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
Kelam kaže...

A posto imam prijatelja koji radi u vipu on ce nesto probat rjesit poslat sa vipom...

Ne znam.
Sumnjam da samo T-Mobile ima ugovor s Europatradeom za "besplatno" servisiranje uređaja. 

17 godina

Vratio sam se na CheckROM, MIUI nije za mene.. :)

18 godina
neaktivan
Kelam kaže...

Sretno mladicu {#}

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
15 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Zeppe kaže...

sudy_freak kaže...
Zeppe kaže...

Za prvi ROM bih ti preporučio jedan, jedini i neponovljivi MIUI :) kojeg uvijek možeš zamijeniti ako ti se ne svidi (u što sumnjam). 

Hvala obojici na ažurnom odgovoru. Kao što ste preporučili, u početku ću koristiti defult temu na neodređeno vrijeme. No pošto će me vjerovatno nešto tjerati na promjenu možda ću i promjeniti rom.

Sudy pitanje za tebe. Prvo hvala na pravilima kojih ću se držati.

A sad, možeš li mi dati neki tut kako promjeniti rom? :)

15 godina
Zeppe kaže...

Hvala obojici na ažurnom odgovoru. Kao što ste preporučili, u početku ću koristiti defult temu na neodređeno vrijeme. No pošto će me vjerovatno nešto tjerati na promjenu možda ću i promjeniti rom.

Sudy pitanje za tebe. Prvo hvala na pravilima kojih ću se držati.

A sad, možeš li mi dati neki tut kako promjeniti rom? :)

Ako ćeš na MIUI (što bih ti preporučio) prvo, onda ti ne može biti lakše.

Dakle, instalacija MIUI-a:

1. Skineš zadnju verziju MIUI-a za SGS II. KLIK!
  2. Nakon što se skine (ništa ne raspakiraš) prebaciš bilo gdje na masovnu memoriju (ne na SD karticu)
  3. Pokreneš uređaj u CWM (nakon što ga ugasiš Vol. UP+Home+Power)
  4. Odeš na "Install from sdcard" (nek' te ne buni što je ovdje SD card)
  5. Odabereš skinutu arhivu i instaliraš
  6. Nakon što završi, ako ti se ne restartira, opet ga upali u CWM i idi na "Wipe Data/Factory Reset"
  7. Pričekaj i uživaj

Koraci 3. - 6. su ti na ovom linku

MIUI ti je dobar kao osnova za ostale ROMove (a možda ti se i svidi).

Ostali se mogu i tako instalirati, ili preko Odina (o čemu ćemo poslije).

15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Zeppe kaže...

Taj ClockworkMod dolazi sa mobitelom ili ga je potrebno instalirati? :)

aha, aha skužio sam, našao sam na tvom linku :)

Sorry što postam bez veze i nasumično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 23:01 (Zeppe).
16 godina
neaktivan
Vidim da je Sudy veceras korisnicka podrska pa se necu mjesati a i na mobu sam. :) Al ugrubo,za instalirat novi rom trebas imat riitan uredjaj na kojem moras imat clockmod recovery jer sa tim dalje flashas sve:romove,kernele,modove... I za neiskzsnijeu clockmod recovery imate opciju nandroid backupas kojom backupirate cijeli rom,SVE pa ak nesto podje po zlu vratite taj backup...
Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Zeppe kaže...

Taj ClockworkMod dolazi sa mobitelom ili ga je potrebno instalirati? :)

Nešto se ne sjećam, ali ne dolazi.
To je najmanji problem.
To većina Kernela donose (koji se lako stave). 

DwightSchrute kaže...
Vidim da je Sudy veceras korisnicka podrska pa se necu mjesati a i na mobu sam. :) Al ugrubo,za instalirat novi rom trebas imat riitan uredjaj na kojem moras imat clockmod recovery jer sa tim dalje flashas sve:romove,kernele,modove... I za neiskzsnijeu clockmod recovery imate opciju nandroid backupas kojom backupirate cijeli rom,SVE pa ak nesto podje po zlu vratite taj backup...

Da, nisam dugo bio helpdesk {#} (gužva s faksom, ali sada malo imam vremena).

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Ako ćeš na MIUI (što bih ti preporučio) prvo, onda ti ne može biti lakše.

Dakle, instalacija MIUI-a:

1. Skineš zadnju verziju MIUI-a za SGS II. KLIK!
  2. Nakon što se skine (ništa ne raspakiraš) prebaciš bilo gdje na masovnu memoriju (ne na SD karticu)
  3. Pokreneš uređaj u CWM (nakon što ga ugasiš Vol. UP+Home+Power)
  4. Odeš na "Install from sdcard" (nek' te ne buni što je ovdje SD card)
  5. Odabereš skinutu arhivu i instaliraš
  6. Nakon što završi, ako ti se ne restartira, opet ga upali u CWM i idi na "Wipe Data/Factory Reset"
  7. Pričekaj i uživaj

Koraci 3. - 6. su ti na ovom linku

MIUI ti je dobar kao osnova za ostale ROMove (a možda ti se i svidi).

Ostali se mogu i tako instalirati, ili preko Odina (o čemu ćemo poslije).

sudy svaka ti dala :D

zeppe ima jedna stara poslovica: " ne mjenjaj konja koji pobjeđuje "

dakle ako budeš zadovoljan sa stock romom nemoj ništa mjenjati, a kao što sam i naveo ics će uskoro koji donosi jedno novo i ljepše iskustvo

14 godina
neaktivan

@sudy

za reset sam pitao jer sam bio zapanjen nakon sto sam uradio reset to factory default uz enabled usb data delete A ipak ( iako sam izvukao micro sd karticu, mozda naknadno nakon reseta ne znam sada ali su i dalje bile u mobitelu) par slika koje sam imao i videa skinutih recimo sa youtubea, te attachment fajlova i dokumenata sam nasao i dalje u mobilnom, kao i doduse skoro ili posve prazne foldere igara i programa koje sam imao, dakle kada bih ga prodavao morao bih izbrisati dodatno te stvari kako se ne bi znalo da je bio koristen

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 2:34 (weber).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze li necija pomoc.

Naime, skoro sam kupio polovan telefon SAMSUNG GALAXY S2.

Pri paljenju telefona, u donjem dijelu izbacuje mi manji zuti znak sa uzvicnikom!

Sta je u pitanju?

Nisam ga nosio nigdje u radnju jos da pogledaju, pa me zanima ako neko zna sta je u pitanju...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vidson5611 kaže...

Moze li necija pomoc.

Naime, skoro sam kupio polovan telefon SAMSUNG GALAXY S2.

Pri paljenju telefona, u donjem dijelu izbacuje mi manji zuti znak sa uzvicnikom!

Sta je u pitanju?

Nisam ga nosio nigdje u radnju jos da pogledaju, pa me zanima ako neko zna sta je u pitanju...

To znaci da je uređaj flashan i da nije originalni kernel na njemu.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
odjavljen

Novi ICS Leak XXLB stiže danas/sutra !

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

0 0 hvala 2
15 godina
weber kaže...

@sudy

za reset sam pitao jer sam bio zapanjen nakon sto sam uradio reset to factory default uz enabled usb data delete A ipak ( iako sam izvukao micro sd karticu, mozda naknadno nakon reseta ne znam sada ali su i dalje bile u mobitelu) par slika koje sam imao i videa skinutih recimo sa youtubea, te attachment fajlova i dokumenata sam nasao i dalje u mobilnom, kao i doduse skoro ili posve prazne foldere igara i programa koje sam imao, dakle kada bih ga prodavao morao bih izbrisati dodatno te stvari kako se ne bi znalo da je bio koristen

Ja ga nikada nisam vraćao preko Settingsa/Factory reset.
Uvijek sam kroz CWM radio Wipe Data/Factory reset.

Vjerujem da ima aplikacija koja ti sve briše, nisam s tim upoznat, sorry. 

15 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedno pitanjce...

Jel vam se zna kada dogoditi da kod paljenja uređaja (kad se baterija potpuno isprazni i ponovno napuni) nakon upisivanja pina i pokazivanja ekrana jednostavno nemam ikona (sat, aplikacije i ostalo) na ekranu, ekran je prazan samo se background pojavi ali nema niti widgeta niti ikona od aplikacija.....

Moram ponovno isključiti i uključiti mobitel kod upisivanja pina malo sačekam dok on u gornjem dijelu ekrane ne kaže kako je završio s pretragom kartice i onda proradi???? nadam se da ste skužili šta hoću reći??

Inače se to dešava od kad sam s vipa preko kiesa nadogradio stock sa 2.3.3 na 2.3.5

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 14:15 (Prim).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Prim kaže...

Pozdrav imam jedno pitanjce...

Jel vam se zna kada dogoditi da kod paljenja uređaja (kad se baterija potpuno isprazni i ponovno napuni) nakon upisivanja pina i pokazivanja ekrana jednostavno nemam ikona (sat, aplikacije i ostalo) na ekranu, ekran je prazan samo se background pojavi ali nema niti widgeta niti ikona od aplikacija.....

Moram ponovno isključiti i uključiti mobitel kod upisivanja pina malo sačekam dok on u gornjem dijelu ekrane ne kaže kako je završio s pretragom kartice i onda proradi???? nadam se da ste skužili šta hoću reći??

Nikad mi se to nije dogodilo.... ali ne koristim TW niti ne upisujem PIN...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
18 godina

da meni se to zna nekad dogdit na 4.0.3 :/ posto leakana ver istog milslim da je neki bug u firmu od casha sd a 

i aktualizacija ne radi isto ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 16:57 (4mal).
14 godina
neaktivan

Evo i koji SS od mene na nagovor kolege Sudy-a ;)

Battery friendly rekao bi. 15% baterije u nekih 3 sata korištenja uz 45 min screenon, stalnim syncom, wifi on i na 3g-u ;)

DPI na 160 (standardno je 240), sitniji tekst i ikonice kao zaštita od znatiželjnih očiju koji se uvijek nadviruju da pročitaju što piše. Ovako kad je sve sitno, ne mogu pročitat osim ako se ne unesu baš u mobitel ;)

ROM: HyperAndroidmeda

Kernel: RedPill

Suregon: Doc

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 17:59 (EchoOne).

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

DPI na 160 (standardno je 240), sitniji tekst i ikonice kao zaštita od znatiželjnih očiju koji se uvijek nadviruju da pročitaju što piše. Ovako kad je sve sitno, ne mogu pročitat osim ako se ne unesu baš u mobitel ;)

Zbog tog sam pomislio da si kupio tablet! :)

Ja sam inače držao na 220, ali je bilo problema s update-anjem nekih aplikacija... :/

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
neaktivan

Koji baseband koristite? Ja trenutno koristim KH3, a prije sam koristio KI4 s kojim nisam bio zadovoljan jer je cesto gubio internet vezu i prilikom pricanja bi signal nestao.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice