Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.391.224
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

ista stvar i bez tog drivera.... primjetio sam da prilikom instalacije kiesa dobijam upozorenje da nisu 2 unknown drivera i jedan bluetooth driver instalirani... e sad koji su to driveri nemam pojma...

15 godina
neaktivan

ok tnx bitno je da ide otkljucavanje s vipa na tele2.... nisam bas u tom svijetu ali budem se potrudio root-at i otkljucat. Izasla mi povoljnija cijena nego da sam isao na produzivanje preplate u tele2 pa cu si ubost taj na vipu. Ako zapne uvijek ima ljudi koji ce za 50-100kn pomoć :)

15 godina
neaktivan

molim Vas znam da je 1000 puta postavljeno pitanje. Moze i na pp odgovor gdje mogu naci za pocetnike o root-anju ako ima na hrv dobro ako ne progurat cemo i engleski nekako. Nikad to u zivotu nisam radio a sad trebam da bih si otkljucao ljepotana kojeg sam danas uzeo. Oprostite jos jednom i unaprijed hvala :)

14 godina
protjeran

Ja sam si rootao najjednostavnije tako da sam skinuo Odin program preko kojega se stavljaju custom rom-ovi i kerneli (rom+kernel=software) otprilike. Znaci skines Odin, skines jedan dobar kernel sa XDA foruma (npr. speedmod kernel s2 k2-16, kojih 7 MB)

Pritisnes vol.down+home key+on/of key, drzis par sekundi dok se ne ukljuci, zatim vol.up key, zatim prikljuci mob na racunalo. Nakon toga otvori Odin pritisni PDA te nađi kernel koji si skinuo i pritisni start. Na Odinu neka ti budu kvacice samo na Auto Reboot i F. Reset Time.

Za desetak sekundi ce ti se fleshati kernel koji ti ne moze naskoditi mobitelu, eventualno ti malo popravi trajanje baterije.

Evo kako sam ja to najbrze i najbezbolnije uradio(plus sto sam stavio custom rom, sve isto kao i sa kernelom).

Nadam se da sam ti pomogo, sretno!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...

Pozdrav svima.

Ja sam još na 2.3.4 stock ROM-u. Mobitel je kupljen u Tele2 i koristim ga na toj mreži. I bio je otključan.

E sad...da li je itko dobio update na 2.3.5 jer ja još nemam nikakve obavijesti od Kiesa?

P.S. da li se negdje može provjeriti da li postoji update za Tele2 na 2.3.5?

Jeli zna itko? {#}

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

molim Vas znam da je 1000 puta postavljeno pitanje. Moze i na pp odgovor gdje mogu naci za pocetnike o root-anju ako ima na hrv dobro ako ne progurat cemo i engleski nekako. Nikad to u zivotu nisam radio a sad trebam da bih si otkljucao ljepotana kojeg sam danas uzeo. Oprostite jos jednom i unaprijed hvala :)

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055

tu ti je sve, ali bas sve, u android developmentu skidas romove, vecina (skoro svi) imaju i tutorial i linkove za sve (od roota pa do flasha)

17 godina

Flashnuo sam Speedmod kernel k2-16, ali mi nije stavio CWM. Any ideas?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vokhee kaže...

WTF? Flash again?

Kako si flashao, preko Odina ili preko CWM?

Ja sam ga fleshao 10-ak puta i svaki put sam imao CWM...

17 godina
EchoOne kaže...
Vokhee kaže...

WTF? Flash again?

Kako si flashao, preko Odina ili preko CWM?

Ja sam ga fleshao 10-ak puta i svaki put sam imao CWM...

Preko Odina i sve je prošlo ok. Sad sam flashnuo k2-17 i sa programom Quick boot ga mogu bootat u CWM.

15 godina
neaktivan

o majko bozja kako to zvuci komplicirano.... jailbreako sam iphone islo sve bez greske ovdje se nesnalazim nikako... nemam pojma sto treba skinuti kako krenuti isao sam na ovaj link http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055 i kud sad pojma nemam {#} trebam ga samo otkljucati.... dal ga mogu rootat a da drugo ostane sve kako je mislim na izgleda softvera. znam da kasnije treba s marketa ga otkljucat al ovo.... prvi put radim u zivotu nema nigdje potaknko objasnjeno kako se radi to??

edit: skinuo sam kies zatim doin3.... sad bi trebao odabrati kernel s xda ... koji da odaberem pojma nemam???

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 12:41 (tommek10).

0 0 hvala 0
15 godina

Naručio sam mobitel, stiže 2,3 dana iza Nove godine. Cijena: 900kn(novi) :D

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vapor kaže...

Naručio sam mobitel, stiže 2,3 dana iza Nove godine. Cijena: 900kn(novi) :D

Što? Gdje? Kako?

SK crew
15 godina
neaktivan

pomoć išao sam po ovoj metodi:

- Download the attached ODIN file and extract the .zip file
- Download the attached XWKDD, but do NOT extract the .tar file
- Download and extract SuperOneClick (Some say you should not be using the very latest version 1.9, but 1.5 or so)
- If you do not have Samsung's KIES 2.0 installed, download and install it. You need it to install the correct USB drivers, so the programs can communicate with the device. Reboot your computer after installation of KIES.

- Make sure your device is in USB debugging mode: Settings -> Applications -> Development -> USB debugging
- Reboot your device into download mode: Turn the device off, then power it on again by pressing and holding VolumeDown + Home + Power simultaneously. You will know when you are in download mode, it is really obvious
- Start ODIN
- Connect the device to your computer using USB
- Wait a few seconds, the ODIN screen should show you that a device is now connected
- Make sure that in ODIN NOTHING is checked, except the "Auto reboot" and "F. Reset Time" checkboxes. Press the "PDA" button, and select the "XWKDD_insecure.tar" file.
- Press "Start". ODIN you should now be flashing the kernel, and the device should reboot.
- Wait until the device is rebooted, and while still being connected over USB, start SuperOneClick, and press ROOT.
- Reboot the device
- Done !

kad ga upalim na pocetku (boot) stoji žuti usklicnik. Telefon se pokrene sve normalno, trebam ga otkljucati odem na market skinem aplikaciju Galaxy s2 sim unlock i idem je pokrenuti kaže : Could not acquiere SuperUser asses! is your device rooted? jeli moj uredjaj rootan onda ili ne??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

jeli moj uredjaj rootan onda ili ne??

Jel imaš Superuser aplikaciju na mobu? Pa šta nije izašla jednostavnija verzija za rootanje,imaš negdje na xda,pokušat ću ti pronaći...

15 godina
neaktivan

ma tu sam nasao za pocetnike... nemam superuser ikonu... isao sam ponovo rootat ali zaboravio staviti u usb debugging i sad mi stoji u downloading modu i neznam sto mi je ciniti jer pise do not turn off target :-/ sto da radim dali tko zna strah me je ugasit ga.

15 godina
tommek10 kaže...

o majko bozja kako to zvuci komplicirano.... jailbreako sam iphone islo sve bez greske ovdje se nesnalazim nikako... nemam pojma sto treba skinuti kako krenuti isao sam na ovaj link http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055 i kud sad pojma nemam {#} trebam ga samo otkljucati.... dal ga mogu rootat a da drugo ostane sve kako je mislim na izgleda softvera. znam da kasnije treba s marketa ga otkljucat al ovo.... prvi put radim u zivotu nema nigdje potaknko objasnjeno kako se radi to??

edit: skinuo sam kies zatim doin3.... sad bi trebao odabrati kernel s xda ... koji da odaberem pojma nemam???

Baš zato Android nije za svakoga.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

ma tu sam nasao za pocetnike... nemam superuser ikonu... isao sam ponovo rootat ali zaboravio staviti u usb debugging i sad mi stoji u downloading modu i neznam sto mi je ciniti jer pise do not turn off target :-/ sto da radim dali tko zna strah me je ugasit ga.

Tak je meni bilo jednom,i ja sam izvadio bateriju,i sve 5. Ovo je noviji i mislim jednostavniji proces rootanja,da probaš sa ovim?  http://www.rootingdroid.com/108/root-samsung-galaxy-s2-i9100-with-doomlord%E2%80%99s-easy-rooting-toolkit-howto/     Ali,unaprijed se odričem svake odgovornosti za bilo šta.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 14:33 (DwightSchrute).
15 godina
neaktivan

nije vise tolko komplicirano :-) samo me zanima dal se smije ugasiti uredjaj ako je u downloading modu?? nisam nista krenuo al kako sam rekao zaboravio sam staviti debugging mod...?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tomek,vidi gore šta sam ti napisao.

Za ostale,popis aplikacija koje možete maknuti sa SGSII bez neke šteta,ujedno možete vidjeti šta koja aplikacija i proces radi.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Ag43oj7rLQP4dENZcmhGN0ZUa3pHSENVeXlqUm5vV0E&single=true&gid=0&output=html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
tommek10 kaže...

jeli moj uredjaj rootan onda ili ne??

Jel imaš Superuser aplikaciju na mobu? Pa šta nije izašla jednostavnija verzija za rootanje,imaš negdje na xda,pokušat ću ti pronaći...

pokrenuo sam ga ponovo ako mi mozes poslati jednostavniju verziju bio bih ti zahavalan... ako treba platit cu ti samo da ga otkljucam :)

15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

pokrenuo sam ga ponovo ako mi mozes poslati jednostavniju verziju bio bih ti zahavalan... ako treba platit cu ti samo da ga otkljucam :)

http://www.rootingdroid.com/108/root-samsung-galaxy-s2-i9100-with-doomlord%E2%80%99s-easy-rooting-toolkit-howto/

50 kn molim {#}

15 godina
DwightSchrute kaže...
tommek10 kaže...

http://www.rootingdroid.com/108/root-samsung-galaxy-s2-i9100-with-doomlord%E2%80%99s-easy-rooting-toolkit-howto/

50 kn molim {#}

Ljudi, bila je fora s Litening ROM-om. Ne morate se mučiti s klasičnim rootanjem.

Flashajte Lite'ROM i dobjete CWM i root.

100 kn molim 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
tommek10 kaže...

50 kn molim {#}

po ovome sto sam shvatio treba samo spojiti mobitel i komp ekstraktirat prvo skinuto i pokrenuti runme. i on odradi posao svoj... jeli itko radio tako.??

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 15:01 (tommek10).
15 godina
neaktivan

Ja ne,al sam pročitao da ekipa radi. Jbga,sve na svoju odgovornost. {#} 

Kad smo kod rootanja,flashanja i ostalih stvari,ajmo mala anketa,jeste li uopće čuli za nekoga ili se možda vama dogodio brick SGSII ?

3 Da,ja sam ga uspio bricknuti.
0 Da,čuo sam,tamo negdje,netko..
14 Ne
0 Šta se SGSII može bricknuti???
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tommek10 kaže...

po ovome sto sam shvatio treba samo spojiti mobitel i komp ekstraktirat prvo skinuto i pokrenuti runme. i on odradi posao svoj... jeli itko radio tako.??

Pogledaj par postova gore, uplati 100 kn i objasnim ti sve, u Markove konake kako ide {#}

DwightSchrute kaže...

Ja ne,al sam pročitao da ekipa radi. Jbga,sve na svoju odgovornost. {#} 

Kad smo kod rootanja,flashanja i ostalih stvari,ajmo mala anketa,jeste li uopće čuli za nekoga ili se možda vama dogodio brick SGSII ?

Š'a je brick?

15 godina
neaktivan

Brick je cigla he he! Kad ti mob totalno rikne i nemožeš ništa sa njim!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 15:19 (DwightSchrute).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Prim kaže...

ista stvar i bez tog drivera.... primjetio sam da prilikom instalacije kiesa dobijam upozorenje da nisu 2 unknown drivera i jedan bluetooth driver instalirani... e sad koji su to driveri nemam pojma...

Hm....zao mi je da problem perzistira....da li ste pokusali da instalirate kies/drivere s adrministratorskim ovlastima? Ako niste pokusajte na taj nacin... Ako ni to ne pomogne pogledajte da li Vam mogu biti od koristi instrukcije koje su date na ovoj stranici:

http://www.careace.net/2010/08/25/how-to-fix-samsung-kies-connection-problem/

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 15:21 (1student).
18 godina
DwightSchrute kaže...

Brick je cigla he he! Kad ti mob totalno rikne i nemožeš ništa sa njim!

Ja sam, ali je u pitanju bila matična. Meni se zaklao pri updateanju preko Kiesa... {#}

Čvarci su bomboni od svinje
15 godina
neaktivan

uspio sam rootat i otkljucat. sve radi savrseno, hvala svima na pomoci i savijetima.

p.s opce nije tako kokmplicirano kako se čini :)

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

uspio sam rootat i otkljucat. sve radi savrseno, hvala svima na pomoci i savijetima.

p.s opce nije tako kokmplicirano kako se čini :)

Podijeli ukratko metode za one koji dolaze poslije tebe,vjerujem da će ih biti,po kojoj si šemi rootao a po kojoj unlockao?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice