Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.386.400
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Aha, onda isprika. Mislio sam da misli na moje testiranje.. {#}

14 godina
neaktivan
Meni je važno da mi baterija izdrži od 7:30 do 23 sata uz korištenje telefona koliko mi treba. Sat,sat i po razgovora,dva tri sata neta,push glavnog maila non stop,drugog maila refreš svakih 15 min, malo glazbe cca 40 min,tu i tamo kakav download.I to mi omogučuje miui, i uz to ima par stvari koje ostali romovi nisu imali ili ij ja nosam mogao naći
14 godina
neaktivan
isprika ako se netko osjetio uvrijeđenim,ali stvarno mislim da je trajanje baterije najviše ovisno o zahtjevima korisnika i o samoj upotrebi telefona.
18 godina
mkm kaže...
isprika ako se netko osjetio uvrijeđenim,ali stvarno mislim da je trajanje baterije najviše ovisno o zahtjevima korisnika i o samoj upotrebi telefona.

Je, ali je dobro znati minimum i maksimum onoga što dotični korisnik radi. meni se zalomio tjedan da sam stalno bio kući ili na poslu i na oba mjesta pred kompom, a bilo je nekakvo zatišje pa nije bilo ni puno priče. Da nisam tri puta sinkronizirao kalendar i u par navrata pregledao gmail, bilo bi to korištenje kao dummy phone. Ukratko, izgurao je sedam dana nezahtjevnog korištenja.

S druge strane, osim kad bih se igrao, uvijek bi dočekao večer s još ponešto baterije, kada ga više koristim tipično mi izdrži nekih dva dana, a prosječno tri ili četiri. Ja sam doznao sve njegove mušice, kužiš...

Čvarci su bomboni od svinje
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

nije 100% pogledaj graf kako pada...

eh vidiš battery widget pokazuje bateriju u postocima i piše 100%, dakle mali pad nije uvjetovan za prikaz u postocima, činjenica je da sam u tih 8 sati primio i poslao par poruka, ali evo sada je na 90%, s obzirom da sam ga skinuo s punjača u 6 u  jutro i više nego iznenađujuče

14 godina
neaktivan

Malo varam, ali imam nekih obaveza i morao sam mobitel spojiti na komp, a kako se mobitel na kompu puni, skratio sam za 1 sat svoj test. Umjesto od 8 ujutro do 8 navečer, test je od 8 ujutro do 7 navečer. Rezultati su zapanjujući. Uz neki normalni usage (nisam uspio low usage). Poslano 19 sms-ova, primljen 21. Cca 60-90 min razgovora, ne znam točno, android mi ne pokazuje točno (piše 4 min :S), a samo sam jutros imao 3 od 15-ak minuta. Ostale stvari kao što sam i naveo da ću napraviti i rezultat je ovakav.

Baterija nakon 11 sati - 91%

Data network ugašen - ušteda otprilike 3 puta (nema traženja 2g-3g mreža, nema push maila, razgovori su svi na 2g mreži)

Crna pozadina - u odnosu na potpuno bijelu ušteda otprilike 2 puta (napravit ću i test sa pozadinom ovih dana)

Hehe, morat ću otvoriti neki račun za donacije, za sve ove moje poduhvate da mi bar neko pivu plati da se smirim :D

Šalu na stranu, tu su 2 screenshota (nekad prije sam sličan test napravio, da sam i zaboravio na njega)

1. je darky supercore 1.7 i KG6 ROM (android 2.3.4) - wifi konstantno upaljen - 88%

2. je speedmod k13 + Cognition 1.6 (android 2.3.5) - 91%

Neki će reći da je supercore bolji zbog wifi-a, ali nebi se složio jer je drugačije korištenje bilo. Sve u svemu, konja za utrku imamo.

Mislim da se iz ovih testova može zaključiti kako nije prevelika razlika između kernela.

Po mom osjećaju - bolji je speedmod k13, nekako mi baterija dulje traje bez obzira na sve, ali supercore 1.7 ima BLN - e sad, isplati li se? Na vama je da odlučite :)

EDIT: Dodan još jedan screenshot - Hard usage test (kao što sam obećao) - 3g + push mail + svijetla pozadina +++ :)

supercore 1.7 + darky KG6 supercore 1.7 + darky KG6
speedmod k13 + cognition 1.6 speedmod k13 + cognition 1.6
hard usage hard usage
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 19:28 (EchoOne).

6 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

POMOC!!!

ima li netko instaliran check rom revolution? sa pure blue temom,jer mi nesto steka. hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

izlazi mi ugovor u tele2 krajem mjeseca, dugo sam si planirao uzet ovaj uređaj, ali neka poskupljenja su se dogodila unatrag 10-ak dana. Ima li tko kakvih saznanja ili iskustva hoce li cijene pasti ili vratit na one stare koje su bili prije pola mjeseca jer trenutno su astronomske skupe!!

0 0 hvala 0
16 godina

da li bi mi neko mogao opaliti par screenshotova od Cognition S2 v1.6 da vidim kako taj rom izgleda i jel bi mogo imati taj rom i speedmod kernel?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 22:40 (Matoje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
tommek10 kaže...

izlazi mi ugovor u tele2 krajem mjeseca, dugo sam si planirao uzet ovaj uređaj, ali neka poskupljenja su se dogodila unatrag 10-ak dana. Ima li tko kakvih saznanja ili iskustva hoce li cijene pasti ili vratit na one stare koje su bili prije pola mjeseca jer trenutno su astronomske skupe!!

Čekaj božićne ponude, onda bi moglo biti nešto, a to ti obično krene početkom prosinca...

Čvarci su bomboni od svinje
15 godina
neaktivan

hellou! moze meni netko odg na pitanje sa prijsanje stranice...pls! {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/samsung-galaxy-s2-i9100-rasprava/2396527.aspx

Nešto tipa 5 postova iznad tvog je bio jedan od odgovora.. 13 je zadnja verzija. Evo ti link.

Za kies ne znam jer ga nemam namjeru koristiti nikad u životu.

14 godina
neaktivan

Jel postoji mogucnost da se iz nekog stock ROM-a izvuce hrvatska tipkovnica, pa naknadno flasha, da u porukama ima š,č,ć,ž i da z i y nisu zamjenjeni.. Prebacio jesam na njemacki da mi stavi normalno z i y normalno stoje, ali ponekada stvarno fale kvačice..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Jel postoji mogucnost da se iz nekog stock ROM-a izvuce hrvatska tipkovnica, pa naknadno flasha, da u porukama ima š,č,ć,ž i da z i y nisu zamjenjeni.. Prebacio jesam na njemacki da mi stavi normalno z i y normalno stoje, ali ponekada stvarno fale kvačice..

već sam ranije pisao

https://market.android.com/details?id=tg.android.softkeyboard&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInRnLmFuZHJvaWQuc29mdGtleWJvYXJkIl0.

15 godina
Imas smart keyboard pro ...
14 godina
neaktivan

Jel ima još koji ROM poput CyanogenModa i MIUI-a (znači da nije modificirana službena verzija, nego čisti Android)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što se tiče nečeg dobrog i popularnog, koliko sam ja upućen - nema.

Sigurno da je za neke uređaje netko slagao nešto, pa možda čak i za SGSII, ali prevelik je to posao.. Iza CM i MIUI-a stoji čitava ekipa developera i ekipa programira svaki dan ;)

14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
majdo kaže...

već sam ranije pisao

https://market.android.com/details?id=tg.android.softkeyboard&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInRnLmFuZHJvaWQuc29mdGtleWJvYXJkIl0.

Instalirao, ali nije to to.. Bila mi je drugacija tipkovnica, a meni se to ne svidja.. pa sam mislio da li ovako iz stock ROM-a postoji mogucnost da se izvuce..

16 godina
neaktivan

Smart Keyboard Pro ti ima skinove i ludilo je... to je must have, osim ako imas HTC tipkovnicu al e.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

skinuo sam darky 10.2 extreme edition final i zadnji speedmod kernel, pa jel bi mi mogao netko objasniti kako se to instalirava?  hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Matoje kaže...

skinuo sam darky 10.2 extreme edition final i zadnji speedmod kernel, pa jel bi mi mogao netko objasniti kako se to instalirava?  hvala

taj ROM nije za tvoj MOB! To je za SGS i9000

16 godina

a koji je onda za sgs2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Matoje kaže...

a koji je onda za sgs2?

Pa ovdje traži http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055

14 godina
neaktivan
Matoje kaže...

Imaš sreće više nego pameti. Mogao si skurit mobitel i ostat bez njega.

Jao kad ljudi ne čitaju nego bi da ih se ko djecu nahrani. ČITAJ SAM, SVE PIŠE!

14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Matoje kaže...

Imaš sreće više nego pameti. Mogao si skurit mobitel i ostat bez njega.

Jao kad ljudi ne čitaju nego bi da ih se ko djecu nahrani. ČITAJ SAM, SVE PIŠE!

Na koju foru?

15 godina

Tako što kod za I9000 i I9100 se razlikuju.

Kernel koji dolazi s tim ROM-om nije isto pisan kao i za I9100...
Drugačije su voltaže, frekvencije. Drugačije prepoznaje vrijednosti.

Imao je sreće. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina

hvala na vašim brzim odg, al nebi ja to ni išo stavljati bez vas :) nego jel ima za sgs2 darky jer ga nemrem nać???

15 godina
Matoje kaže...

hvala na vašim brzim odg, al nebi ja to ni išo stavljati bez vas :) nego jel ima za sgs2 darky jer ga nemrem nać???

http://lmgtfy.com/?q=DarkyROM2+XXKI3

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Matoje kaže...

hahahhahah, ala me nasmija xD

http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/rom-cwm-sgs2-2-3-5-darkyrom2-xxki3-base.5710/

Pošto nije dugo izašao novi DarkyROM, još od 24.9., svi očekuju novi. Rekli su da je skoro tu, no stalno imaju nekih problema sa stabilnošću ili nečim :S

Bilo kako bilo, dok ne dođe novi Darky ja sam odlučio isprobati CheckROM. Uz njega je došao i Syah kernel i evo što mogu reći:

Ima super aplikaciju KitchenPro (nisam siguran jel bi radila za sve ROM-ove ili samo za ovaj. kad saznam javit ću). Aplikacija iz koje direktno na mobitel skidate razne modove, widgete, kernele, modeme, wallpapere.. ma što vam srce zaželi. I naravno, uz nju uređujete ROM po vašoj želji. Stvarno svaka čast. Bilo je i ranijih pokušaja sa ovakvim aplikacijama, ali ova je stvarno prva koja radi kako spada! Oduševljen sam!

ROM dolazi i sa JKay temama, tako da je kostumizacija otvorena prema svima. ROM je stabilan, dobro složen koliko vidim.

Što se tiče kernela, podržava BLN (yeah baby :) ), undervolt, oc i sve što vam srce zaželi. Baterija je zasad uredu, ništa spektakularno, ali sasvim zadovoljavajuće. 7 sati medium usage, WiFi 5 sati, sat vremena 3g, 20-ak poruka, 4-5 emailova, 10-ak kratkih poziva i naravno, prčkanje po mobitelu jedno sat vremena da sve naredim i isprobam - 88%.

Zaključak: Nadam se da će Darky ponuditi nešto bolje od ovog jer mi se ovaj ROM skupa sa ovom KitchenPro aplikacijom strašno sviđa :)

15 godina
EchoOne kaže...
sudy_freak kaže...
Matoje kaže...

hahahhahah, ala me nasmija xD

{#}

Ne skidam se s Darky-a još uvijek {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice