Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.381.499
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
naki007 kaže...
hd22sb kaže...
naki007 kaže...

zašto skype...meni je Viber puno bolji...netreba ti account samo upises tel.broj...i sinkroniziras imenik....i automatski ti pokaze osobe iz tvog imenika koje imaju viber ;)...Viber ruls!!!

btw....kako da maknem Stock Lockscreen na SGS2...Hvala

opcije/zaslon/prikaz zaslona/zaključajzaslon-pozadina

tako jednostavno {#}

neznam nisi me shvatio...ocu maknut da uopce ne otključavam tel...da nema locka ;)

imaš takvih aplikacija na marketu...npr No Lock

16 godina
neaktivan
naki007 kaže...
hd22sb kaže...
naki007 kaže...

zašto skype...meni je Viber puno bolji...netreba ti account samo upises tel.broj...i sinkroniziras imenik....i automatski ti pokaze osobe iz tvog imenika koje imaju viber ;)...Viber ruls!!!

btw....kako da maknem Stock Lockscreen na SGS2...Hvala

opcije/zaslon/prikaz zaslona/zaključajzaslon-pozadina

tako jednostavno {#}

neznam nisi me shvatio...ocu maknut da uopce ne otključavam tel...da nema locka ;)

pokusaj izgasit local.prop, jer se onda ne ucitava lock screen..

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Bok ekipa,imam pitanje. Uzeo sam broj u bonbonu i stavio svoj zeljeni broj. Stvar koja me iritira je ta da mi u opcijama stalno pise original broj. Pokusao sam vec svasta,ali bez uspjeha. moze se kako to promijeniti,hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
seneka kaže...
peachwoman kaže...

zaista ne znam pun je net takvih informacija i ljudi koji imaju problema sa skype na galaxy s2 i samsung infuse.

gledaj,na galaxy-ju sigurno radi,koristim ga
što se tiče galaxyja i i infuse malo si usporedi ta dva mobitela prije nego odlučiš šta ćeš uzeti
galaxy s2 ----- samsung infuse
galaxy s2 je osjetno lakši,ista baterija,manjih dimenzija,tanji,jača prednja kamera (za skype nije nebitno),dvojezgreni procesor,više rama (1 gb u odnosu na 512 na infuse) i bla tra..

edit: valjda sam dobro stavio model,jer iskreno nisam ni čuo za njega i ne znam da li je došao u hrvatsku,vidim da je prvo plasiran na američko tržište
evo jedan primjer ,ne igram igre na mobitelu ali sam se uvjerio šta to sve znači na primjeru jedne banalne igre koju galaxy s2 pokreće savršeno,a primjerice  htc-ov wildefire jedva vrti

edit 2 :interesantno je da svi koji imaju recimo iphone  4 ili neki htc ili bilo koji mob u klasi, jednostavno problijede kad uzmu galaxy s2 u ruke,a iphoneovci jasno prije toga pljuju po njemu

enti edit: i da, mobiteli padaju iz ruku!
a to zna biti vrlo nezgodno ,iako ovaj test nije rađen u idealnim,tvorničkim uvjetima,ipak je znakovit

evo pogledaj,možda ti pomogne u odluci šta ćeš uzeti
i na kraju da ne bi bilo zabune,i ja sam dvojio između iphonea 4 i galaxyja s2,nakon pročitanih recenzija,pomoći kolega iz teme,a prvenstveno i presudno nakon isprobavanja ta dva mobitela,odluka je bila vrlo laka

Jao divan si, samo da znaš da nisam planirala kupovati Iphone 4s, nego su mi uži izbor bili samsung galaxy s2 i taj infuse.Istina, nema ga kod nas i ne znam da li će doći, ali selim u Aziju i planiram ga tamo potražiti, ako ništa drugo onda u J.Koreji.I onda na netu nađem takve stvari da mi Skype ne šljaka na njima i bacilo me u očaj, bila tužna..reko moram Iphone, ali ti si me ufffffffff stvarno razveselio!Taj Skype jako puno koristim privatno i poslovno, pa mi je fakat bitan.Hvala ti još jednom!!{#}

14 godina
neaktivan

Kao što sam već rekao, nisam više na CM-u. Imao je par bugova koji su me živcirali i dosta mi je nepraktičan u vožnji..
Trenutno sam na Cognition 1.6, ali nisam na njegovom kernelu (ninephteme?) jer se pokazao kao lošim, nego sam trenutno na SpeedModu (najnovijem, mislim 13?). Odabrao sam Cognition jedino zbog Homebutton laga. Budem sutra isprobao Darky KI3 (bolji mi je nekako nego Cognition) sa homebuttonlagfixom i sa SpeedMod-om. Pa ću vidit kakva će se baterija pokazat.

Ovaj SpeedMod se pokazao daleko najboljim za bateriju. Danas sam silovao mobitel koliko god sam stigao. Putovao sam dosta (cca 2 sata vožnje), čekao dosta, prčako po mobitelu, surfao na netu, igrao igre, oko 4 sata razgovora... Uglavnom, silovanje žešće - i izdržao je PREKO 20 sati na 3G-u i baterija je još uvijek na 3%! 

Budem uskoro uploadao screenshot. Stvarno nevjerojatno nešto.

Kad je bio na 11%, primio sam poziv i pričao sat ipo vremena i baterija je pala na 6%, uz uključen wifi. Pod dojmom sam još uvijek. Izdržao je cijeli dugi poslovni dan od buđenja prije 6 pa sve do sada.

Za svaku pohvalu {#}

4 0 hvala 4
16 godina

stvarno vam se divim sa tim flešanjem,kako vam se da samo za.ebavat s time,jer koliko sam skonto svaki rom ima bugova,bog te ja stavio si samo 2.3.5 malo ga undervoltu i vozi

misli,meni mob treba svaki dan da radi a za flešanje i isprobavanje nemam vremena,recimo stavim novi rom pa onda mi se zblesa mob taman kada mi je potreban!

mislim da me ne shvatite krivo ali pobogu kako vam se da {#}

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dart_tom kaže...

stvarno vam se divim sa tim flešanjem,kako vam se da samo za.ebavat s time,jer koliko sam skonto svaki rom ima bugova,bog te ja stavio si samo 2.3.5 malo ga undervoltu i vozi

misli,meni mob treba svaki dan da radi a za flešanje i isprobavanje nemam vremena,recimo stavim novi rom pa onda mi se zblesa mob taman kada mi je potreban!

Ne znam, meni osobno od kad imam mob niti jedan ROM nije zblesirao mob i nisam još doživio da je bio nestabilan ili npr da se restarta sam od sebe (ovdje ne računam na CM7 i MIUI koji mi idu na *urac)

Ali svejedno, imam full backup koji napravim barem jednom tjedno....u svakom trenutku mogu ga vratiti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 12:13 (Kordy).
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

Baš kako je i kolega Kordy rekao :)

Ja sam jedva čekao da se maknem sa ograničenog Stocka i rootam mobitel. Baterija traje drastično duže, a mobitel radi puno uglađenije i bolje :)

Iz moje, a vjerujem i Kordijeve perspektive, to izgleda otprilike ovako (naravno, nemojte krivo shvatiti):

Stvarno vam se divim vama koji ste ostali na stock romu, jer koliko sam shvatio, kupili ste dvojezgrenu zvjer i ne želite iskoristiti puni potencijal mobitela. Meni mobitel treba svaki dan, a ne da recimo imam stock pa mi se oko 3 sata popodne ugasi jer nema više baterije.

Ako ti se neda flešat, flešaš jednom recimo Darky KI3 (on mi je nekako najbliži stocku izgledom i svime, a nema nikakvih bugova i radi odlično i dosta bolje od stocka) i nemrdaš s njega nikako. Mobitel radi dosta bolje i sve.. Čak i SuperCore traje dosta dulje nego stock kernel, čak i sa undervoltom (osobno sam sve testirao). A da ne spominjem koliko je bolje imat potpuno stabilan i siguran kernel bez undervolta.

A meni se baš da flešat i igrat sa mobitelom. Nekako sam postao i malo ovisan o tome da promjenim nešto na njemu svako malo. Čine me sretnim neke male sitnice koje olakšavaju život :)

Da mi se nije dalo flešat, osto bi na iPhonu hehe :)

Tako ja razmišljam, sad možda se neće svi složit samnom..

15 godina
EchoOne kaže...

Tako ja razmišljam, sad možda se neće svi složit samnom..

{#} misliš? {#}

Slažem se s tobom, i meni je to postala navika. 
Kada se sjetim mojih, a i Šefovih postova kada smo tek učili, hahah, stvarno se nasmijem.

A sad, obojica falsh masteri, uz vas flashere starog kova {#}

Obožavam to raditi, naprosto. Kao i Windowse, prilagođaviti ih po svojoj volji.

Btw. sada asm na SpeedModu T-41 i prosječno mi drži 2 dana, medium use-a. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
17 godina
odjavljen

Zanima me koje aplikacije koristite na mobu {#}

Znam da već ima tema za to ali me zanimaju mišljenja korisnika SGS 2...

1 0 hvala 0
15 godina

SuperUser, DarkyROM2 Tool, PixlroMatic, YouTube, Dolphin Browser, Adobe Reader, SoundHound, Večernjak, HAK, Svjetiljka, Palmary Weather, Notepad, G+, to su appsi {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

SuperUser, DarkyROM2 Tool, PixlroMatic, YouTube, Dolphin Browser, Adobe Reader, SoundHound, Večernjak, HAK, Svjetiljka, Palmary Weather, Notepad, G+, to su appsi {#}

Ja osobno volim stock browser, još sam stavio onaj fix da nema overscrool glowa u njemu...

Za vrijeme mi je dovoljan google-ov genie widget...

Evo ostalih:

od igara: abduction, angry birds (svi), chess free, dragon fly, fruit slice, ninjump, paper toss, racing moto...

ostalo: adobe reader, task killer, antutu, CWM, fatbooth, dropbox(must have), flashlight, goggles, messenger withyou, polaris office, shazam, xda, you tube, zedge, zombiebooth

Također večinu originalnih samsungovih aplikacija koristim

15 godina

Ja sam kreten obrisao Polaris, a nema ga na marketu.

Može li se kako instalirati? Ma meni je odličan Dolphin. 

17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Ja sam kreten obrisao Polaris, a nema ga na marketu.

Može li se kako instalirati? Ma meni je odličan Dolphin. 

Evo ti aplikacije (izvađena je iz jednog ROM-a): LINK

Probaj ju instalirati, ako neće ići onda ćeš ju morati ubaciti u system/app sa npr Root Explorer-om

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 20:26 (Kordy).
14 godina
neaktivan

Ima tko Root Explorer za download?

Hehe, sudy the flashmaster :)

Drago mi da nas sve više koji uživamo u istim stvarima.

Obavezni Dolphin HD, adobe reader, set tower defense igrica (kakav sam ja ovisnik o ovakvim igricama xD), gmail.. Donedavno sam stalno koristio BLN, nažalost SpeedMod ga ne podržava :/

Čekam na novog Darkya, najviše se nadam nekom odličnom kernelu...

1 0 hvala 0
15 godina
EchoOne kaže...

Hehe, sudy the flashmaster :)

Drago mi da nas sve više koji uživamo u istim stvarima.

{#}

Čekam na novog Darkya, najviše se nadam nekom odličnom kernelu...

Nisi jedini, vjeruj mi. SuperCore, uopće nije super.
Trebaju bolji kernel napraviti, definitivno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 21:34 (sudy_freak).
18 godina
EchoOne kaže...
Meni mobitel treba svaki dan, a ne da recimo imam stock pa mi se oko 3 sata popodne ugasi jer nema više baterije.

Evo, ja se neću složiti s tobom. Stock ne troši previše baterije, posebno ako ne pregledavaš mailove pet puta u satu. Kada ga dosta koristim, a to znači na putu sam, desetak puta dnevno pregledam mailove, potražim nešto na netu, slušam radio ili glazbu, traje oko dan i pol do dva.

Ako ti se zalomi da si, kao ja početkom tjedna, uglavnom ili kući ili na poslu pa ga koristiš malo, onda su rezultati baterije ajme. Uostalom, pogledaj fotke...

Čvarci su bomboni od svinje
14 godina
neaktivan

Da, ali koliko vidim, nisi uopće koristio mobitel na ovom screenshotu. Ja imam dnevno po 4 sata razgovora u prosjeku. Nekad i više.

Probaj napraviti screenshot hard usagea, pa ćeš vidjeti da neće izdržati ni do 3 popodne (naravno, ako se ustaneš u 6 ujutro i počneš ga koristiti).

Pogledaj ovaj moj screenusage. Stalno ga koristim i izdržao je 20 sati. Uz više od 4 sata razgovora i ko zna čega sve ne..

Hard usage Hard usage
18 godina
EchoOne kaže...

Da, ali koliko vidim, nisi uopće koristio mobitel na ovom screenshotu. Ja imam dnevno po 4 sata razgovora u prosjeku. Nekad i više.

Probaj napraviti screenshot hard usagea, pa ćeš vidjeti da neće izdržati ni do 3 popodne (naravno, ako se ustaneš u 6 ujutro i počneš ga koristiti).

Pogledaj ovaj moj screenusage. Stalno ga koristim i izdržao je 20 sati. Uz više od 4 sata razgovora i ko zna čega sve ne..

Sljedeći puta kad budem putovao napravim ti screen pa ćeš vidjeti. Kao što rekoh, kad sam išao za Umag u rujnu baterija je trajala dva dana uz nekakvih 6 sati korištenja winampa, dva sata surfanja i otprilike dva sata razgovora...

Čvarci su bomboni od svinje
16 godina

Evo moje na stocku..(nije loše uopće)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 13:51 (Crojumper).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Zanima me koje aplikacije koristite na mobu {#}

Znam da već ima tema za to ali me zanimaju mišljenja korisnika SGS 2...

24 sata,barcode scanner, 3g watchdog,bunny shooter,color note,cro prognoza, es file explorer,foursquare, gmail, viber,igo, reduce photo,sd maid, shazam, skyfire,uninstaler,zedge,zg taxi,doc to go

14 godina
neaktivan

Evo sutra ću se pokušat podvrgnut low usage testu (ako izdržim, ništa ne obećajem), pa ću uploadat screenshot na kraju dana.

Znači pravila su ovakva:

Koristim speedmod-s2-k2-13 kernel i Cognition 1.6 ROM (ovo prvo je puno bitnije).

Kao što svi sa po 4 dana korištenja nemaju aktiviran data network mode, deaktivirat ću ga i ja na jedan dan.

To jako puno štedi bateriju (2-3 puta sigurno). Automatski je isključen push mail (a dobivam ih i šaljem u prosjeku 40-ak dnevno). Nema traženja 3G signala (velika štednja), stalno je na 2G signalu (opet velika štednja).

Obavljat ću samo pozive i sms (opet na 2G mreži). Potrudit ću se ne vodit duge razgovore, znači dnevno max 2 sata razgovora (inače imam oko 4 sata u prosjeku).

Neću štrokat mobitel svakih 5 min i potrudit se ne koristiti wifi.

Malo ću varat, sa dosta svijetle pozadine (neko žitno polje), stavit ću tamnu, crnu pozadinu (što je tu je hehe).

Ovisno o rezultatu (čisto grubo matematički gledano: potrošeni%/danu):

Ukoliko baterija bude na kraju dana iznad 85%, znači da baterija može izdržati barem 6, a moguće i 7 dana (svaki dan 15% i tako 6 dana - 6x15=90%).

Ukoliko bude od 80-85% znači da može izdržati 5 dana (svaki dan do 20% i tako 5 dana - 20x5=100).

Ukoliko bude od 70-80% znači da može izdržati 3-4 dana

Ukoliko bude od 60-70% znači da može izdržati 2-3 dana

Ukoliko bude od 50-60% znači da može izdržati 2 dana.

Sumnjam da će biti ispod 50%, to je danas sa 14 sati extreme usageom (sutra screenshotovi).

Extremni rezultat (u koji teško vjerujem da je moguć, ali - ALI..)

Ukoliko baterija na kraju dana bude viša od 92% (preko noći do jutra padne na 90) - znači da baterija može izdržati čak i do 10 dana!

Primamo oklade na koliko će baterija biti na kraju dana :)

Moja oklada - iznad 85%.

Možda visoko ciljam, ali pouzdajem se u rezultat.

Neka klađenje počne :)

Tko se kladi, može se kladiti u pivu, pa kasnije na poštenje, tko izgubi, može mi uplatit pivu :)

Osobno ću svakog tko se kladio počastiti pivom (potreban bankovni račun ili nešto na pm) ukoliko na kraju dana budem ispod 80% :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 23:50 (EchoOne).

1 0 hvala 1
15 godina

Echo, kladim se da će biti ispod 85%.

Oko 79% će biti {#}

Btw. svaka čast za trud koji ćeš uložiti {#}

Samo da se pohvalim. Kupio sam PowerAMP unlocker (28HRK) i nemam zamjerke.
Definitivno najbolji player, najatraktivniji, najviše mogućnosti, uvjerljivo najbolji bass {#}

Inače, to je moja prva paid aplikacija {#}

Kupio preko preglednika, ne preko marketa {#} 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Uf nije lako. Pošao sam prčkat po njemu jedno 20-ak puta dosad xD

A vidit će se na screenshotu usage :)

Mogu zasad reć da se trudim suzdržat, podne je tek prošlo, a od 8 sati ujutro je napravljeno 20-ak poziva (ukupno oko 1h razgovora) i 15-ak sms-ova. Oko 20 sati navečer ću napraviti screenshot (kraj radnog dana). Dotad, čekanje :)

16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Mogu zasad reć da se trudim suzdržat, podne je tek prošlo, a od 8 sati ujutro je napravljeno 20-ak poziva (ukupno oko 1h razgovora) i 15-ak sms-ova. Oko 20 sati navečer ću napraviti screenshot (kraj radnog dana). Dotad, čekanje :)

evo samo da se ubacim, dakle sve stock (2.3.3) nakon 8 i nešto sati baterija na 100%

15 godina
neaktivan

posto svi hvalite taj speedmod kernel odlucio sam i ja da ga stavim najvise zbog baterije.

sam imam supercore 1.7 pa me zanima koja je zadnja verzija speedmoda?

kad ga fleshnem predpostavljam da ce mi se pojaviti zuti trokut? imam usb jig i mogu ga s njim maknuti? 

mislim da sam prije negdje citao da se na novijim vezrijama romova ne da to maknut (ak sam dobro skuzio)

nemam najnoviji darky nego onu raniju verziju. btw link za stock VIP al da u u kies-u pise hr a ne kor...za svaki slucaj da bude u pripravljensti kad zatreba,po mogucnosti 2.3.4 ili 2.3.5 (ako je izasla sluzbena verzija)

to bi mozda to bilo ili je to 2.3.3?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1113928

ajd molim neku dobru dusu da me usmjeri...tnx!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
EchoOne kaže...

evo samo da se ubacim, dakle sve stock (2.3.3) nakon 8 i nešto sati baterija na 100%

nije 100% pogledaj graf kako pada...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
ovo sa testom dužine trajanja baterije je nešto najgluplje što sam pročitao u zadnjih par godina,a da je vezano za mobitele.Po "seljački", kupio sam BMW M3 od 300 konja i sad ću ga natjerat da troši ispod 5 litara na 100-tku.E pa momak, onda si kupi Tico, pa se vozi sa 5 na stotku.
A da ga probaš ugasit i kroz 2 mjeseca upalit,kolika bi tek onda mala potrošnja bila.Zamisli skinuo ga sa punjača 03.11, a 25.12 baterija na 99%.

1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne, to je zapravo, kao da kupiš M3 i svaki dan ga pereš do daske, ali imaš osjećaj da ti prebrzo potroši tank. I ne želiš kompromis, želiš ga tjerat do daske, ali još dulje. I onda isprobavaš razne načine, preprogramiraš ECU i vidiš kako radi na traci. I sad svi znaju da na traci možeš nekad preć 200 km, a nekad 300, pa kažu da si ga jednom štedio više, a drugi put da si ga terao jače i muzao do kraja bla bla bla. Onda kažeš nešto suprotno. Ajde idem ga vozit najlakše što mogu, pa ću vidit koliko je štedljiv kad ga vozim ni više ni manje nego 60 na sat u 3. brzini. I onda vidiš da sa jednim programom troši 4 litre, a sa drugim 6, pa se vratiš opet na hard testiranja.

Ja privodim svoj test kraju i mogu samo reći da su rezultati zapanjujući ;)

16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Ne, to je zapravo, kao da kupiš M3 i svaki dan ga pereš do daske, ali imaš osjećaj da ti prebrzo potroši tank. I ne želiš kompromis, želiš ga tjerat do daske, ali još dulje. I onda isprobavaš razne načine, preprogramiraš ECU i vidiš kako radi na traci. I sad svi znaju da na traci možeš nekad preć 200 km, a nekad 300, pa kažu da si ga jednom štedio više, a drugi put da si ga terao jače i muzao do kraja bla bla bla. Onda kažeš nešto suprotno. Ajde idem ga vozit najlakše što mogu, pa ću vidit koliko je štedljiv kad ga vozim ni više ni manje nego 60 na sat u 3. brzini. I onda vidiš da sa jednim programom troši 4 litre, a sa drugim 6, pa se vratiš opet na hard testiranja.

Ja privodim svoj test kraju i mogu samo reći da su rezultati zapanjujući ;)

mislim da nisi skuzio, bar sam ja pretpostavio da on misli na koristenje osobe iznad... 99% nakon ko zna koliko sati.. to znaci da ga uopce ne koristi za ono sto mu je svrha. Za to je mogao ustedit ko zna koliko kuna i uzet Nokiu 3310.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice