Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.381.824
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
bambi kaže...

pozdrav ljudi, imam još jedno pitanje pošt okonačno slj tjedan kupujem sgs2. jel mob ima notification lampicu koja svijetli kad dođe sms ili kod propuštenih poziva? to sam imao na htc desire. a negdje sam čini mi se čuo da je ovaj mob nema pa zato pitam. hvala.

baci oko http://www.bug.hr/forum/topic/rucna-racunala/android-borbeni-komplet/53483.aspx?page=140&jumpto=2325633&sort=asc&view=flat

14 godina
neaktivan

evo uspješno sam flashao MIUI, ok je ROM, nema konkurenciju jer je nešto sasvim različito, kao CyanogenMod

0 0 hvala 0
18 godina
DwightSchrute kaže...

Možda ti probleme stvara launcher neki,ili ak si stavljao posebnu aplikaciju za zvanje ili imenik?

Nisam. Vrag će ga znati šta je u pitanju...

Čvarci su bomboni od svinje
14 godina
neaktivan
Da li iko ima problema sa kamerom kad snima u prostorijama sa slabim osvjetljenjem,tj dal mu slika stopa kad snima?
Please Help! :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gold11 kaže...
Da li iko ima problema sa kamerom kad snima u prostorijama sa slabim osvjetljenjem,tj dal mu slika stopa kad snima?
Please Help! :)

Stock software ili?

14 godina
neaktivan

Stock jeste.

To je taj problem slika stopa ali samo na Hd rezoluciji,kad se smanji rezolucija nestopa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 11:24 (Gold11).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bocic kaže...
DwightSchrute kaže...

Možda ti probleme stvara launcher neki,ili ak si stavljao posebnu aplikaciju za zvanje ili imenik?

Nisam. Vrag će ga znati šta je u pitanju...

Clear dalvik cache - ukoliko ne pomaže, onda wipe uređaja - pomaže 99,9% ;)

Clear Dalvik Cache:

• Boot u Recovery mode
  • "Data Options"
  • "Clear dalvik cache"

Wipe uređaja:

• Boot u Recovery
  • "wipe device"
15 godina
EchoOne kaže...

{#} {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan

Kako je Samsung upravo (službeno, neslužbeno?) objavio da ICS dolazi tek za pola godine (Q2 2012) na SGS2, ekipa sa xda developersa se bacila na ozbiljan posao. Prije par dana je uspješno portan ICS sa SDK. Uspjeli su osposobiti touchscreen, tako da uskoro (prije Božića sigurno) možemo očekivati prvu betu ICS-a na SGS2 :)

2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Može mi netko reći kako da gledam full hd 1080p video na Galaxy s2 na youtube aplikaciji? Stavim u aplikaciji u postavkama visoka kvaliteta ali i dalje mi se prikazuje niska kvaliteta a wifi sam? U browseru mi se prikazuje full hd video. I na kompu kada idem na andoid market imam aplikacije poput Can knock down a na mobitelu na storu nema ili piše da nije podržano u mojoj zemlji kako to promjeniti? Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tinox3 kaže...

Može mi netko reći kako da gledam full hd 1080p video na Galaxy s2 na youtube aplikaciji? Stavim u aplikaciji u postavkama visoka kvaliteta ali i dalje mi se prikazuje niska kvaliteta a wifi sam? U browseru mi se prikazuje full hd video. I na kompu kada idem na andoid market imam aplikacije poput Can knock down a na mobitelu na storu nema ili piše da nije podržano u mojoj zemlji kako to promjeniti? Tnx

Možda sam ukrivu, ali mislim da u youtube aplikaciji ono HQ označava 480p mode jer je zapravo tvoj ekran te rezolucije (20px više u duljini al nebitno), pa ni nebi trebao primjetiti razliku. E sad, stvar je u tome što se kod kodiranja videa osim piksela gubi i kvaliteta slike pa ona ne izgleda onako impresivno kao na kompu. Rješenje je u internet browserima (dolphin hd je moj omiljeni), i naravno, podrazumjeva se da imaš flash aplikaciju instaliranu (sa marketa je možeš besplatno skinut ako već nisi). Jedini način kojeg ja znam trenutno.

Ukoliko netko zna neki bolji način neka napiše, i ja bi volio znati. Možda neki patch za youtube ili slično?

Što se tiče can knocdowna, očito da je aplikacija maknuta za nas iz Hrvatske. Rješenje leži u aplikaciji Market Enabler (nisam siguran, ali mislim da je potreban root). Odabereš neku regiju (tipa T-mobile USA) i stvar bi trebala biti rješena. Igraj se malo sa raznim operaterima i vidi kod kojih su dostupne sve ili barem većina aplikacija. Nakon svake promjene operatera nemoj zaboraviti resetirati mobitel kako bi sve šljakalo ;)

14 godina
neaktivan

Nakon hrpa i hrpa procitanih postova, samo sam jos vise zbunjen i dalje sam na pocetku i ne znam odakle da pocnem, ko zadnji glupan se osjecam.. -.-  Ali tko pita ne skita.. :)
Posto sam amater i novi u svijetu androida, znaci znanje 0.. Htio bih rootati SG2, staviti neki costom ROM, promijeniti kernel, itd sve sto je potrebno znaci da bi mob radio uglađenije i da bi mozda poboljsao vijek trajanja baterije, i iskoristio do maximuma sve ono sto nudi mob sam po sebi..

koja je vasa preporuka, tj sto je trenutno mozda najbolje sto se moze naci od costom romova, kernela i ostalo za SG2, gdje skinuti sve navedeno/potrebno, i da li slucajno postoji negdje (po mogucnosti na hrvatskom) STEP BY STEP objasnjeno za amatere i prvo rotanje, od prvog do zadnjeg koraka sta sve tocno se mora napraviti da bi sve to funkcioniralo, i na kraju nakon instalacije da mogu protrljati ruke i biti zadovoljan ucinjenim..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
majdo kaže...

Budući da sam donedavno bio i sam na razini na kojoj si ti sada, razumijem te.

Stoga, evo moje skromno znanje će ti pomoći barem pribaviti što ti treba sve.

Prije svega, treba ti Odin v1.85 s kojim ćeš uglavnom raditi.

Kako je Kordy, prije rekao, ne moraš posebno rootati mob, nego jednostavno, s Odinom kojeg si skinuo,

flashaš (instaliraš novi ROM). Evo ti ga ovdje Lite'ning ROM v1.6 s uputama.

Ako ti se svidi taj Lite'ning ROM, ostavi si ga, nije to loš ROM, no obavezno zamijeni kernel i stavi SpeedMod K1 T-41 (meni se za sada pokazao najboljim).

Za početak, uči se s tim što sam ti sada dao, onda dalje možemo razgovarati {#}

Ako ti slučajno nešto ne bi radilo, s Lite'ningom dobiješ CWM Recovery mode (nešto poput postavki u BIOS-u).
Pristupaš mu tako što ugašen mobitel upališ s Volume Up+Power+Home button. I onda odeš na "Wipe cache" i "Factory reset".

I da, neka te ne uplaši žuti uskličnik - to je znak da imaš custom kernel. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan

Ma ja pitam da li radi skype na samsung galaxy s2?

Jer, ako ne radi kao što sam na dosta mjesta pročitala, onda ću morati kupiti Iphone4s.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 10:12 (peachwoman).
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
peachwoman kaže...

ljudi jel radi skype na samsung galaxy s2?

Mislim da je to jedini razlog zašto ću morati kupiti iphone 4s{#}

Daj neka mi neko kaže da šljaka normalnoooooooooo{#}

video poziv preko wifi sa kolegom na iphone4, dakle šljka, a stvarno ni ne vidim razlog zašto nebi šljakalo, pa rogram kao program

A ja čitam na sto strana na netu da skype ne radi ni na samsung galaxy s2 ni na samsung infuse, kao ljudi preuzmu datoteku za instalaciju i to i neće da radi...{#}

Da li to znači da neću morati iphone 4s kupovati?{#}..inače želim si više od ičega samsung Infuse{#}

17 godina
neaktivan
peachwoman kaže...

Ma ja pitam da li radi skype na samsung galaxy s2?

Jer, ako ne radi kao što sam na dosta mjesta pročitala, onda ću morati kupiti Iphone4.

radi

14 godina
neaktivan

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa{#}...pa mojoj sreći nema kraja.........još samo da mi netko potvrdi da radi i na Infuse...divotica{#}

17 godina
neaktivan
peachwoman kaže...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa{#}...pa mojoj sreći nema kraja.........još samo da mi netko potvrdi da radi i na Infuse...divotica{#}

edit:  što se tiče ovog drugog,zašto ne bi radio na njemu skype?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 10:55 (seneka).
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Tinox3 kaže...

Možda sam ukrivu, ali mislim da u youtube aplikaciji ono HQ označava 480p mode jer je zapravo tvoj ekran te rezolucije (20px više u duljini al nebitno), pa ni nebi trebao primjetiti razliku. E sad, stvar je u tome što se kod kodiranja videa osim piksela gubi i kvaliteta slike pa ona ne izgleda onako impresivno kao na kompu. Rješenje je u internet browserima (dolphin hd je moj omiljeni), i naravno, podrazumjeva se da imaš flash aplikaciju instaliranu (sa marketa je možeš besplatno skinut ako već nisi). Jedini način kojeg ja znam trenutno.

Ukoliko netko zna neki bolji način neka napiše, i ja bi volio znati. Možda neki patch za youtube ili slično?

Što se tiče can knocdowna, očito da je aplikacija maknuta za nas iz Hrvatske. Rješenje leži u aplikaciji Market Enabler (nisam siguran, ali mislim da je potreban root). Odabereš neku regiju (tipa T-mobile USA) i stvar bi trebala biti rješena. Igraj se malo sa raznim operaterima i vidi kod kojih su dostupne sve ili barem većina aplikacija. Nakon svake promjene operatera nemoj zaboraviti resetirati mobitel kako bi sve šljakalo ;)

Na youtube idem prek browsera. Aplikacije bum se igral 

17 godina
neaktivan
peachwoman kaže...

zaista ne znam pun je net takvih informacija i ljudi koji imaju problema sa skype na galaxy s2 i samsung infuse.

gledaj,na galaxy-ju sigurno radi,koristim ga
što se tiče galaxyja i i infuse malo si usporedi ta dva mobitela prije nego odlučiš šta ćeš uzeti
galaxy s2 ----- samsung infuse
galaxy s2 je osjetno lakši,ista baterija,manjih dimenzija,tanji,jača prednja kamera (za skype nije nebitno),dvojezgreni procesor,više rama (1 gb u odnosu na 512 na infuse) i bla tra..

edit: valjda sam dobro stavio model,jer iskreno nisam ni čuo za njega i ne znam da li je došao u hrvatsku,vidim da je prvo plasiran na američko tržište
evo jedan primjer ,ne igram igre na mobitelu ali sam se uvjerio šta to sve znači na primjeru jedne banalne igre koju galaxy s2 pokreće savršeno,a primjerice  htc-ov wildefire jedva vrti

edit 2 :interesantno je da svi koji imaju recimo iphone  4 ili neki htc ili bilo koji mob u klasi, jednostavno problijede kad uzmu galaxy s2 u ruke,a iphoneovci jasno prije toga pljuju po njemu

enti edit: i da, mobiteli padaju iz ruku!
a to zna biti vrlo nezgodno ,iako ovaj test nije rađen u idealnim,tvorničkim uvjetima,ipak je znakovit

evo pogledaj,možda ti pomogne u odluci šta ćeš uzeti
i na kraju da ne bi bilo zabune,i ja sam dvojio između iphonea 4 i galaxyja s2,nakon pročitanih recenzija,pomoći kolega iz teme,a prvenstveno i presudno nakon isprobavanja ta dva mobitela,odluka je bila vrlo laka

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 14:59 (seneka).
15 godina
neaktivan

Nemaš šta razmišljati između ta dva mobitela,SGS2 je puno bolji mobitel,i vjeruj mi,Skype radi super,barem meni na wifi,često skajpam sa dragom. {#}

16 godina
neaktivan

zašto skype...meni je Viber puno bolji...netreba ti account samo upises tel.broj...i sinkroniziras imenik....i automatski ti pokaze osobe iz tvog imenika koje imaju viber ;)...Viber ruls!!!

btw....kako da maknem Stock Lockscreen na SGS2...Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 16:50 (naki007).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Puno hvala, sve napravljeno sljedeci upute, pa cemo sad kroz koji dan vidjeti kako ce se pokazati to sve.. Nisam zadovoljan nesto previse lite'ning ROM-om, u pola sata, se 3 puta zablesirao i skroz smrzao.. to mi se ne svidja ni najmanje..

16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Puno hvala, sve napravljeno sljedeci upute, pa cemo sad kroz koji dan vidjeti kako ce se pokazati to sve.. Nisam zadovoljan nesto previse lite'ning ROM-om, u pola sata, se 3 puta zablesirao i skroz smrzao.. to mi se ne svidja ni najmanje..

taj rom sam imo i maknuo ga nakon tjedan dana...

16 godina
neaktivan
naki007 kaže...

zašto skype...meni je Viber puno bolji...netreba ti account samo upises tel.broj...i sinkroniziras imenik....i automatski ti pokaze osobe iz tvog imenika koje imaju viber ;)...Viber ruls!!!

opcije/zaslon/prikaz zaslona/zaključajzaslon-pozadina

tako jednostavno {#}

14 godina
neaktivan

Jel postoji mogucnost da se na Lite'ning ROM-u promjeni tipkovnica, tj instalira dodatno jos jedna, jer među ponuđenima nema uopce hrvatske.. Znaci dok pisem por da umjesto z mi ne stoji y i obratno, nego normalne postavke kao kod HRV tipkovnice? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 19:53 (majdo).
16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Jel postoji mogucnost da se na Lite'ning ROM-u promjeni tipkovnica, tj instalira dodatno jos jedna, jer među ponuđenima nema uopce hrvatske.. Znaci dok pisem por da umjesto z mi ne stoji y i obratno, nego normalne postavke kao kod HRV tipkovnice? 

pošto ne želim stavljati custom romove pa ne znam ali idem po pretpostavki da imaš market

dakle na marketu imaš hr tipkovnicu pa si samo instal i uključiš u opcijama

https://market.android.com/details?id=tg.android.softkeyboard&feature=search_result

16 godina
neaktivan
majdo kaže...

ne trebas nista skidat nego stavi na Njemacki jezik... ili nabavi Smart Keyboard Pro

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
naki007 kaže...

opcije/zaslon/prikaz zaslona/zaključajzaslon-pozadina

tako jednostavno {#}

neznam nisi me shvatio...ocu maknut da uopce ne otključavam tel...da nema locka ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice