Samsung Galaxy - pitanja

poruka: 18
|
čitano: 6.738
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Znači dobio sam novi mobitel - Samsung i7500 Galaxy i vidim da mobitel ima nekoliko mana i nedostataka, pa da pocnem s pitanjima i problemima Nevinašce:

1.Bluetooth - Ne znam uopće za što mu BT služi jer se ne mogu povezati ni s mobom ni s kompom, da li se to može nekako srediti?

2.GPS - Mobitel ima samo Google Maps pa bi molio da mi netko objasni koji GPS da instaliram i kako?

3.Memorija - Piše da uređaj ima 8 GB interne memorije, no meni piše 6.716, mislim da je to velika razlika, pa gdje je nestalo 1.3 GB?

4.Novija verzija Androida - Malo sam surfao netom i vidio da imaju novije verzije Androida (ova je 1.5), sad me zanima gdje skinuti i kako instalirati?

5. Igre - Čudi me da uređaj nije došao ni sa jednom igrom, zanima me kako ih prebaciti/instalirati na mob jer ih ne mogu naći na mobitelu nakon što prebacim .jar instalaciju?

6. Video - Da li je moguće preko Marketa skinuti nekakav DivX ili neki drugi player sa svim kodecima da mob može reproducirati filmove itd?

7. Zumiranje - Zar kamera nema zooma i hoće li se to popraviti verzijom 1.6 ili 2.0, negdje sam pročitao da hoće? 

8. Prebacivanje podataka - Kad prebacim neki dokument sa PC-a na mob gdje ga uopće mogu naći?

9. Pravljenje foldera u gl. meniju - Da li je moguće napraviti folder u glavnom meniju jer su mi igre i aplikacije razbacane po meniju.. čudi me da ne postoji nikakva mapa?

10. Instaliranje aplikacija s PC-a - Zanima me kako se instaliraju aplikacije i igre na mobu putem USB-a, da li treba instalirati na kompu ili?

Ako se sjetim još nečega editirat ću u post. Unaprijed hvala. 

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 8:18 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

bluetooth ti sluzi samo za slusalice....ovde imas sve za gps

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy - pitanja
stevan94 kaže...

bluetooth ti sluzi samo za slusalice....ovde imas sve za gps

Vidim ali neki se placaju, neki ne podržavaju Galaxy... ima li Garmin nav. za Android?

17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Znači dobio sam novi mobitel - Samsung i7500 Galaxy i vidim da mobitel ima nekoliko mana i nedostataka, pa da pocnem s pitanjima i problemima Nevinašce:

1.Bluetooth - Ne znam uopće za što mu BT služi jer se ne mogu povezati ni s mobom ni s kompom, da li se to može nekako srediti?

2.GPS - Mobitel ima samo Google Maps pa bi molio da mi netko objasni koji GPS da instaliram i kako?

3.Memorija - Piše da uređaj ima 8 GB interne memorije, no meni piše 6.716, mislim da je to velika razlika, pa gdje je nestalo 1.3 GB?

4.Novija verzija Androida - Malo sam surfao netom i vidio da imaju novije verzije Androida (ova je 1.5), sad me zanima gdje skinuti i kako instalirati?

5. Igre - Čudi me da uređaj nije došao ni sa jednom igrom, zanima me kako ih prebaciti/instalirati na mob jer ih ne mogu naći na mobitelu nakon što prebacim .jar instalaciju?

6. Video - Da li je moguće preko Marketa skinuti nekakav DivX ili neki drugi player sa svim kodecima da mob može reproducirati filmove itd?

7. Zumiranje - Zar kamera nema zooma i hoće li se to popraviti verzijom 1.6 ili 2.0, negdje sam pročitao da hoće? 

8. Prebacivanje podataka - Kad prebacim neki dokument sa PC-a na mob gdje ga uopće mogu naći?

9. Pravljenje foldera u gl. meniju - Da li je moguće napraviti folder u glavnom meniju jer su mi igre i aplikacije razbacane po meniju.. čudi me da ne postoji nikakva mapa?

10. Instaliranje aplikacija s PC-a - Zanima me kako se instaliraju aplikacije i igre na mobu putem USB-a, da li treba instalirati na kompu ili?

Ako se sjetim još nečega editirat ću u post. Unaprijed hvala. 

3.Pitanje memorije: cini mi se da to sto ti fali je sam operativni sistem i ostali programi(barem tako ja sam sebe uvjeravam)

4.Nova verzija: update na novu (1.6 ili 2.0) zasada nije moguc osim nekim "root" sistem (???) tj. ne bas jednostavan nacin (citao sam nekom forumu)

5.Igre: skini si ih sa Google Market u mobu kao i ostale app, imas ih free

6.Neznam dali ima neki divX player ali mozes konvertirat film u mp4 (ili neki drugi format koji podrzava mob) i gledat normalno

8.Kad spojis mob s kompom napravis folder pa onda prebacis file (a i imas i neke programe za skinut npr. OI File Manager)

Evo ti par app koje ja ima (skinute s Market) i dosta su korisne:

- apnDroid (disable 3g,edge..uglavnom da ti se sam ne spaja na net i ne skida podatke slicno kao kod iphone)

- meridian player (na jednom mjestu mp3 i video stvari)

- Opera

- Quick system info (info o mobu)

- shazam (slicno track ID)

- spare parts (info)

- taskiller (gasenje nepotrebnih app)

- toggle settings (koristim najcesce) (brze dolazenje do postavki+profili...)

IGRE:

- abduction

- adroid invanders

- chess

- divide & conquer

- pinball

- tetrads

- snake

Eto toliko zasad ako mogu jos nekako pomoci samo reci. Namigiva

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Hvala puno, ima li od igrica kakav dobar poker (offline)? I da te pitam da li i tebi fali oko 1.3 GB memorije ili manje?

edit: divide & conquer mi se svidio, ima li jos nesto slicno tome?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 21:57 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Hvala puno, ima li od igrica kakav dobar poker (offline)? I da te pitam da li i tebi fali oko 1.3 GB memorije ili manje?

ja mislim da ti nista ne hvali,nego kada se ti gigabajti pretvore u kilobajte(ili obrnuto,nisam siguran) smanji se broj...npr. 8GB=6.877kb i sl.

16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

ja mislim da ti nista ne hvali,nego kada se ti gigabajti pretvore u kilobajte(ili obrnuto,nisam siguran) smanji se broj...npr. 8GB=6.877kb i sl.

dobro smanje se al za 1.3 GB ne vjerujem Neodlučan a valjda je OS kako je djigibao rekao 

16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

dobro smanje se al za 1.3 GB ne vjerujem Neodlučan a valjda je OS kako je djigibao rekao 

da,i ja to mislim jer nisam siguran da se moze za toliko smanjiti....npr. meni na usb stick-u od 2GB pise da imam 1700kb...

16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Evo sad sam vidio da je izašao Android 2.1, e sad me zanima:

1. Kako se to instalira i što je sve potrebno?

2. Gdje mogu skinuti i da li je legalno i besplatno?

3. Da li gubim garanciju?

4. I da li time nadograđujem ovaj Android (1.5) ili instaliram potpuno novi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Sto se tice kolicine memorije tako je i kod mene. Nadograditi softver nemozes bez gubljenja garancije.Viče

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Samsung Galaxy - pitanja

Dvoumim se između Galaxya i Nokie N97 koje su prednosti a koji nedostatci obaju uređaja?

Pogledajte ovo: http://www.e-castig.com/index.php?r=wn0S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zgsolja kaže...

Dvoumim se između Galaxya i Nokie N97 koje su prednosti a koji nedostatci obaju uređaja?

Ja bi uzeo N97 i da se dijele 2 Samsunga.. ima nekoliko nedostataka sa 1.5 verzijom kao što su: bluetooth samo za bt slusalicu, nema zooma na kameri, baterija itd

15 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...
zgsolja kaže...

Ja bi uzeo N97 i da se dijele 2 Samsunga.. ima nekoliko nedostataka sa 1.5 verzijom kao što su: bluetooth samo za bt slusalicu, nema zooma na kameri, baterija itd

Hvala na odgovoru.Samo još nešto,jel Nokia N97 ima problema sa povezivanjem s računalom,mislim ako kupim usb za taj mobitel,jer ću moći skidati igre,glazbu itd za njega i bez nekih većih komplikacija to pohraniti na mobitel?

Pogledajte ovo: http://www.e-castig.com/index.php?r=wn0S
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Ovo za nedostatke sam ti govorio za Galaxy... a za N97 nezz ništa mada mislim da bi trebalo raditi to s USB-om..

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 20:58 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Dobro, moze li mi itko objasniti step-by-step instalaciju novog androida?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Dobro, moze li mi itko objasniti step-by-step instalaciju novog androida?

Evo sto sam nabrzinu nasao http://www.blogsdna.com/7388/samsung-galaxy-i7500-got-android-1-6-donut-firmware-update.htm.

Pogledaj, probaj i javi jesi sta uspio pa da i mi ostali to napravimo Namigiva

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Hhh nez mogu li zaje*at ista time? I kakav je ovaj novi 2.1 za Galaxy?

Malo sam procitao ovo http://androidforums.com/samsung-i7500/13692-how-odin-galexo-rom-s.html, sad me zanima da li moram instalirati ADB Driver i da li moram proci korak "Installing Recovery Image And Galexo ROM's"? Ili je to manje bitno? Da li moram proci korake do ADB drivera ili sve. Jer je ono poslije malo komplicirano :S

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 14:40 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy - pitanja

Jel mi moze netko objasnit tko je instalirao GPS navigaciju na Galaxy da mi objasni korak po korak, probao sam ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=899185 ali ne ide uopce, prvo ne znam gdje skinuti navigaciju jer se tamo placa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice