- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Novi testni firmware oznake MJ5 baziran na Androidu 4.3, iako je za Aziju pušten, radi i u našim krajevima bez problema.
Donosi dosta ispravki bugova i poboljšanja, no nisam još isprobao pa ne mogu potvrditi koja točno. Znam da je sad i statusbar u boji kao i pozadina (nije više crn), neki problemi sa stabilnošću su rješeni..
Za sve koji žele probati, evo i link.
http://www.sammobile.com/2013/10/26/exclusive-n7100xxuemj5-leaked-android-4-3-test-firmware-for-galaxy-note-ii-gt-n7100/
EDIT: Isprobao sam firmware pa evo kratko dojmova.
Nema nekih novih Note3 featura, očekivano, nema hrvatskog niti bilo kojeg drugog evropskog jezika (izuzev engleskog naravno), novi bootloader je tu sa KNOXom (svakako backup efs foldera, provjeriti md5 kad skinete firm, moglo bi bit belaja ako ne pazite), problemi sa google računom su riješeni, wifi se čini dosta stabilniji i veza ne puca ko na prošlom, neke nove promjene u galeriji, video playeru.. sitnice uglavnom..
ROM mi je i dalje nekako usporen, sve mi je nekako - nedovršeno. No na dobrom je putu i official verzija se bliži.
Ja se vraćam na 4.1.2. sa Perseusom jer mi je to i dalje najbolja kombinacija.
Za one koji se najviše pale na grafiku, preporučujem stavljanje neke S4/Note3 teme.
dr.ketan je složio root za ovaj ROM preko njegovog MultiToola.
Vezano uz MultiTool, za noobove je ovo vrhunski, a i za iskusnije nije loš jer je iznimno jednostavan.
Od roota, busyboxa, backupa efs-a, frameworka, pa do flashanja kernela, modema... svakako ga vrijedi pogledati.
Ukoliko vam smeta KNOX, dr.ketan je i složio rješenje i za to.
Vezano uz garanciju i KNOX, famozni marker i flashanje romova, zakon EU nas štiti i garanciju ne možemo i ne smijemo izgubiti dok god je mobitel kupljen u Europskoj Uniji.
Dok god flashanjem softvera niste sami oštetili mobitel, overclockanjem, igranjem sa naponima, pojačavanjem zvučnika izvan dopuštene razine i slično - uređaj mora biti pokriven garancijom. Servis bi morao dokazati da je baš vaš softver uzrokovao oštećenje uređaja.
Zašto se vračaš na 4.1.2? Ja sam probao, skinuo sam sa Ammobile-a rom koji sam i imao alo nisam uspio ga flashat. Jednostavno mi se nije htio mob rebootat pa sam morao vratiti na 4.3 i sad sam se pomirio s tim. Bolja grafika, super izgleda ali mi se gmail (2 računa) skoro pa svakodnevno crash-a...
Dali se ikako moze ubaciti S4/Note III Accuweather widget bez da rootam mob ?
@pain in the ass
Vratio sam se jer je stabilniji i nije dzaba ono testni firmware.
Kad Samsung izda kernel source code, a AL slozi Perseus, onda ce 4.3 bit vrhunski ;)
Sto se tice gmail crasha, imas rjesenje na xda, trebas samo jednu datoteku izbrisat iz system/app foldera.
Ili mos flesat MJ5 preko ovog..
Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
@pain in the ass
Vratio sam se jer je stabilniji i nije dzaba ono testni firmware.
Kad Samsung izda kernel source code, a AL slozi Perseus, onda ce 4.3 bit vrhunski ;)
Sto se tice gmail crasha, imas rjesenje na xda, trebas samo jednu datoteku izbrisat iz system/app foldera.
Ili mos flesat MJ5 preko ovog..
Imas kakav link na xda gdje to pise koji tocno folder moram izbrisati...
Hoce oni nama ponuditi normalan update kad izađe regulatni 4.3?
Hoce oni nama ponuditi normalan update kad izađe regulatni 4.3?
sns.apk u system/app. Njega bi trebao izbrisati, ali ne mogu pronaći link točan. To bi trebalo rješiti stvar.
Update ćeš vjerojatno morat napraviti opet tako da skineš cijeli firmware sa sammobilea pa ga preko odina flešaš. Ne vjerujem da će doć OTA update.
Jos jedno pitanje za sve koji imaju 4.3. Da li se vama cini da Viber i WhatsApp lošije rade?
Ja sam WhatsApp deinstalirao prije par dana, ne koristi ga mnogo mojih poznanika, ali radio je normalno. Viber mi radi sasvim normalno.
Sudeći po komentarima i iskustvima korisnika sa novim testnim romom, čini mi se da je prva testna verzija (europska) puno stabilnija tj izgleda da ova azijska verzija ima još više bugova umjesto da ih uopće nema, isto tako čisto sumnjam da ćemo dobiti neke atraktivnije novitete sa note 3(mislim na radnje sa s-penom, news.......) sudeći prema ovim testnim verzijama.
S obzirom da sve spen 'radnje' sa Note3 mozemo i vec sad imat, imat cemo ih i kad dodje puna verzija, makar ih morali zasebno flesat ;)
Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
OĆu pogledat koliko koja aplikacija troši bateriju u postavkama moba kad ono cijeli dan stoji "android os 100%",i to je sve, ne pokazuje koliko druge aplikacije troše?Neki bug ili ......?
OĆu pogledat koliko koja aplikacija troši bateriju u postavkama moba kad ono cijeli dan stoji "android os 100%",i to je sve, ne pokazuje koliko druge aplikacije troše?Neki bug ili ......?
Koja si verzija androida ?!
Makar, nekako ne vjerujem da je posrijedi bug!
ATJ Lučko
Ako ti stoji 100%, naravno da je bug.
Kad sam stavija punit bateriju,tj kad se potpuno napunila i kad sam skinija punjač, sve se samo rješilo prikazuje sve kako treba.
htio bih da pitam dal se desava Vama,da se grije dio vaseg Note-2 i to samo gornji dio telefona,oko logo SAMSUNGA i front camere.i da li je to normalno.pozz
htio bih da pitam dal se desava Vama,da se grije dio vaseg Note-2 i to samo gornji dio telefona,oko logo SAMSUNGA i front camere.i da li je to normalno.pozz
Normalno je. Tu se nalazi CPU, nista se ne brini.
Life is a pretty cheezy game, but at least it has good graphics.
Od jutros je moguće skinuti službeni 4.3 za S3, valjda smo mi uskoro na redu onda 
Od jutros je moguće skinuti službeni 4.3 za S3, valjda smo mi uskoro na redu onda 
Po nekakvoj logici, ako logika uopće postoji u ovoj i ovakvoj sferi života, valjda bi bilo logično da Note 2 dobije Prije update, ili sam ja nešto prespavao kada je bila ta tema na nastavi?!?!
ATJ Lučko
Nadajmo se da smo zadnji zbog toga što na našem romu ima najviše posla......!Ali mislim da ga možemo očekivati svaki dan.
Po nekakvoj logici, ako logika uopće postoji u ovoj i ovakvoj sferi života, valjda bi bilo logično da Note 2 dobije Prije update, ili sam ja nešto prespavao kada je bila ta tema na nastavi?!?!
Nope, logično je da prvi update dobije najnoviji uređaj koji se trenutno treba prodavat ko vruće kifle (S4), iza njega prošlogodišnji modeli, redom po popularnosti odnosno po broju prodanih primjeraka, znači S3 pa Note2..
Ipak se S3 prodao 5-6 puta više nego Note2
Nope, logično je da prvi update dobije najnoviji uređaj koji se trenutno treba prodavat ko vruće kifle (S4), iza njega prošlogodišnji modeli, redom po popularnosti odnosno po broju prodanih primjeraka, znači S3 pa Note2..
Uredu, ali po specifikacijama Note 2 pere S3 u apsolutno svim segmentima, stoga kao"jači" bi "morao" dobiti update prije, ili ja ne kužim dobro matematiku?!?!
ATJ Lučko
Čudno je jedino to šta Note 2 ima već dvije testne verzije vani koje su izašle u razmaku od mjesec dana,gotovo identične ,a slične su gotovo iste službenoj nadogradnji S4 na android 4.3 danas sam imao u ruci nadograđeni S4 i nisam primjetio neku razliku sa našom testnom nadogradnjom,s tim šta je S4 a danas i S3 dobio službenu nadogradnju dan nakon curenja testne verzije.Ne bi me čudilo da mi dobijemo još neku testnu verziju.
Uredu, ali po specifikacijama Note 2 pere S3 u apsolutno svim segmentima, stoga kao"jači" bi "morao" dobiti update prije, ili ja ne kužim dobro matematiku?!?!
Prodaja prije performansi. 
Neka se onda je8u o svom strošku, ja im nisam kriv što moraju učiniti xyz modela tijekom godine "zbog profita", ja sam kupio flagship model njihov, kao i duplo xyz "budala" na kugli zemaljskoj i s razlogom očekujem neke minorne privilegije.
JEDINI zaje8 koji sam svjesno popušio kupnjom ovog 16 GB moba je ograničena memorija, koja se doduše može srediti dodatnom vanjskom memorijom, ali mi svejedno nije jasno niti dan danas, zašto ovi naši tulavci od operatera foliraju i samo prodavaju i forsiraju low memorijske uređaje, zadnji primjer sa iPhone 5S, zašto?!?!
ATJ Lučko
Neka se onda je8u o svom strošku, ja im nisam kriv što moraju učiniti xyz modela tijekom godine "zbog profita", ja sam kupio flagship model njihov, kao i duplo xyz "budala" na kugli zemaljskoj i s razlogom očekujem neke minorne privilegije.
JEDINI zaje8 koji sam svjesno popušio kupnjom ovog 16 GB moba je ograničena memorija, koja se doduše može srediti dodatnom vanjskom memorijom, ali mi svejedno nije jasno niti dan danas, zašto ovi naši tulavci od operatera foliraju i samo prodavaju i forsiraju low memorijske uređaje, zadnji primjer sa iPhone 5S, zašto?!?!
vole j... narod u zdrav mozak 
Stvarno mi nije jasno što vas toliko žulja oće li update doći danas ili za 15 dana ili zašto s3 dobiva update pr8je nota 2..strpljen spašen 
Planiram sa S3 preći na Note 2 pa me zanima, jel i kod note 2 onaj SDS problem "riješen" softwerski i s kojim firmwareom ? I ako ima netko tko je koristio oba moba, koja je razlika u performansama, jel se primjeti malo samo ili dosta ? Hvala.
Kazu iz Samsunga da je taj problem rijesen sa 4.1.2 softwerom,imao sam s3 i razlika je brutalna,pogotovo u multitaskingu,jer mi je s3 gasio aplikacije i refreshao,dok na note 2 odlicno radi.
Note je po meni neusporediv sa s serijom,po svemu je bolji,od performansi,velicine zaslona i bolje baterije.
Može li netko objasnit termine "prerooted" i deodexed room?
Kazu iz Samsunga da je taj problem rijesen sa 4.1.2 softwerom,imao sam s3 i razlika je brutalna,pogotovo u multitaskingu,jer mi je s3 gasio aplikacije i refreshao,dok na note 2 odlicno radi.
Note je po meni neusporediv sa s serijom,po svemu je bolji,od performansi,velicine zaslona i bolje baterije.
Hahahahaha, hvala :D