Samsung Galaxy Note II!

poruka: 2.160
|
čitano: 493.908
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Za one koji žele napraviti backup efs foldera, morate to napraviti baš vi jer je svaki efs jedinstven. 2 uređaja nemogu (ili barem nebi smjela) imati isti efs. On sadrži vaš IMEI, wifi mac adrese, sim unlock kodove..

Uvjet je da imate root i busybox instaliran, a aplikacija ima i na play storeu. Evo jedne u prilogu, i svakako preporuka da si napravite backup efs-a, ukoliko već niste.

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.boris.efs

Kao što sam napomenuo, sa downgradeom više verzije androida na nižu, zna se dogoditi da izgubite efs folder i s njime i IMEI. Ima slučajeva da više nećete moć ni poziv uputit, a mobitel će vam biti beskoristan.

Sve se više ljudi upućuje u flashanje (pogotovo nove 4.3 verzije), pa svakako napravite backup da nebi bilo - nismo znali.

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy Note II!

Nemam rootan mobitel  niti ga trenutno mislim rootat pa me zanima  da li se taj gubitak imei broja  kod downgradea dešava samo na rootanim telefonima ili  i na onima koji nisu rootani?Također za napravit backup pomoću ove aplikacije potreban je root telefona sam u pravu? Mislim nemam se namjeru vraćat na 4.1.2 ali ako se može napravit backup zbog sigurnosti zašto ne za svaku sigurnost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 9:18 (greda).
15 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

To se može desiti na svakom mobitelu. Ne mora biti rootan...

Miro

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Baterija na 4.3...Standard. Po meni ni bolje ni lošije...

Miro

0 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Evo nešto za sve korisnike ovog moba, nadam se da će te skinuti si barem ponešto kao što sam i ja {#}!!

LINK; http://www.androidpit.com/how-to-install-galaxy-note-3-applications-on-the-galaxy-s4

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Stavija bi nešto od ovoga recimo kameru i finder, ali ne da mi se rootat mobitel, ali preporuka za next launcher na ovom telefonu mrak izgleda a još bolje radi, fluidan brz stvarno odličan, jedina mana je cijena ali vjerujte vridi tih 80 kn bar meni.

16 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ne radi ti link (bar meni)

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Ne radi ti link (bar meni)

Next launcher imaš na google play.

12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Zna li netko :odeš u postavke-više-o uređaju-broj verzije, kad stisneš taj" broj verzije "četri puta piše da je uključen način programera (slučajno sam to skužio) zna li netko šta je to način programera i čemu služi?

0 0 hvala 0
14 godina
greda kaže...

Zna li netko :odeš u postavke-više-o uređaju-broj verzije, kad stisneš taj" broj verzije "četri puta piše da je uključen način programera (slučajno sam to skužio) zna li netko šta je to način programera i čemu služi?

Ja bih kazao da je to zona za developere aplikacija, znači ti učiniš nekakvu aplikaciju, i prije nego ju postaviš na Play store, provjeravaš ju vjerojatno kroz taj način kako brzo i dobro radi!!

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
greda kaže...

Ja bih kazao da je to zona za developere aplikacija, znači ti učiniš nekakvu aplikaciju, i prije nego ju postaviš na Play store, provjeravaš ju vjerojatno kroz taj način kako brzo i dobro radi!!

Da možda je to to šta kažeš jer kad stisneš prvi put kaže ti da jo četri koraka do statusa programera i tako dok ne stisneš četri puta (sad to više ne mogu isključit).

14 godina
greda kaže...
ATJLučko kaže...
greda kaže...

Da možda je to to šta kažeš jer kad stisneš prvi put kaže ti da jo četri koraka do statusa programera i tako dok ne stisneš četri puta (sad to više ne mogu isključit).

Usprkos svemu, tu sam tanak kao papir, ali sam isto tako uvjeren da postoje ekipa koji su developeri, primjerice ekipa koja je učinila aplikaciju Bug Droid, evo ti link niže pa upitaj autore, to su dečki, ekipa prisutn i na forumu ovdje {#} !!!!

LINK;  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.bug.main&hl=hr

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Haha. Kad to stisnes 7 puta otvori ti se usb debug. Ajd ga nađi na 4.3...ne možeš drugačije upaliti ili ugasiti usb debug.

Miro
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 22:40 (pai in the ass).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pai in the ass kaže...

Haha. Kad to stisnes 7 puta otvori ti se usb debug. Ajd ga nađi na 4.3...

Mislim da ovo ima na svim android telefonima probao sam na htc isto je.

15 godina
neaktivan
greda kaže...
pai in the ass kaže...

Jucer sam trazio. Na 4.2.1 i starijim androidima je bilo aplikacije-opcije razvoja-usb ispravljanje usb pogresaka (tako nekako). Na 4.3 je ovako kako sam napisao. To upalize kad idete rootat mob. Ili napravit efs backup kad idete vracat na 4.2.1 :-)

Miro
12 godina
neaktivan
pai in the ass kaže...
greda kaže...
pai in the ass kaže...

Jucer sam trazio. Na 4.2.1 i starijim androidima je bilo aplikacije-opcije razvoja-usb ispravljanje usb pogresaka (tako nekako). Na 4.3 je ovako kako sam napisao. To upalize kad idete rootat mob. Ili napravit efs backup kad idete vracat na 4.2.1 :-)

Pa i na 4.3 ti je isto tj postavke-više-opcije razvoja ,u opcijama razvoja su ti ispravljanje usb pogresaka!

14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
greda kaže...

Ma dajte, nije to ništa striktno zona za developere aplikacija. Možete slobodno prčkati po tome, nije da ima nešto čime možete nešto naštetiti mobitelu.

Ima tu korisnih stvari i za sve, što sam i napomenuo već par puta u ovoj temi, ove dvije pogotovo. Inače do JB-a 4.2, developer optionsi nisu bili ni skriveni.

1. Skratite trajanje animacija za pola (.5x odnosno 0.5x, ovisi kako vam piše)

2. Isprobajte GPU rendering, tako da GPU renderira cijelu 2D grafiku (umjesto CPUa)

Druga stvar koju sam htio podijeliti je port Note3 aplikacija za naš Note2, uključujući i Air Command. Pa tko želi isprobat, može više saznati na XDA forumu. U linku je objašnjenje, changelog, link za download... Podrazumjeva se da morate biti na leakanom 4.3.

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Kolega @EchoOne, pogledao sam link na XDA forum, ma mi nije jasno, gdje točno trebam kliknut za download spomenutog od strane tebe {#} !?!?

Daj molim te pojasni gdje što točno trebam klikati, čini mi se da sam skužio, ali ne želim pucat na slijepo, ako postojimjesto, način i procedura koji trebaju biti, kaj ne, ispoštivani!

BTW; pod 4.3 verzijom smatraš onu što smo "mi" skinuli, ili {#} ?!?!  

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Evo da malo napišem dojmove Note 2 vs Note 3,imao sam ga par dana kod sebe pa sam usporedio sa svojim Note 2.

Najveca razlika po meni je ekran,kada se usporedno gledaju puno je ostrija slika na note 3,bijela boja je bas bijela i puno je svijetliji ekran,ali zato crna je malo slabija.

Bolje lezi u ruci jer se ne sklize,laksi je i tanji.

Sto se tice brzine tu sam jedino osjetio kod paljenja uređaja gdje je dosta brzi i malo je fluidniji u UI,u paljenju aplikacija,cak i multitaskingu sa jedno 15 popaljenih aplikacija,nema vece razlike,jako minimalno je brzi.

Posto sam vidio da je samsung varao na benchmarcima,nisam koristio razne testove nego unzip datoteke od 1.6GB.

Tu se jasno vidi kako je note 3 mocan uredjaj,note 2 je trebao 5min i 30 sek da otpakira datoteku,note 3 je zavrsio za 1min i 15 sek.

Samo steta sto tu brzinu maltene nemamo gdje iskoristiti,eventualno tko igra 3d igre i mozda neke jace aplikacije.

Kamera i video su odlicni,poboljsani.

Jos bi nadodao u korist note 3,ir za kontrolu tv-a,osjetljivost zaslona da se mogu koristiti rukavice,barometar za mjerenje temp,po meni ljepse touchwiz sucelje i poboljsan s-pen.

Eto to je manje vise to,najbolji mob koji sam probao do sada.

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 19:00 (chingy-os).
Moj PC  
4 0 hvala 6
17 godina
neaktivan

Evo koja slika

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 10:42 (chingy-os).
15 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Ja sam se oduševio s trojkom. Malo sam prčkao po njemu i oduševio me ekran i elegancija uopće. Mislim da bi to morao biti mobitel godine.

Miro

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Kolega @EchoOne, pogledao sam link na XDA forum, ma mi nije jasno, gdje točno trebam kliknut za download spomenutog od strane tebe {#} !?!?

Daj molim te pojasni gdje što točno trebam klikati, čini mi se da sam skužio, ali ne želim pucat na slijepo, ako postojimjesto, način i procedura koji trebaju biti, kaj ne, ispoštivani!

BTW; pod 4.3 verzijom smatraš onu što smo "mi" skinuli, ili {#} ?!?!  

Pa pišu upute tamo, u 3. po redu quoteu:

DOWNLOAD MOD ROM(18th October):
1-Flash the mod rom v3.5
2-Reboot
3-Download and copy this modded file to /system/app with the right permissions, clear the data of app "MyScript ResourcManager" and reboot. This should fix any keyboard issue. Thanks a lot @amit.bagaria for this great patch
4-Download and copy this modded fileto /system/app with the right permissions in order to have Incoming Call Notifications in call settings. Thanks to @RevengeDevTeam

Tako piše. Sad eventualno može biti nesuglasice kako to kopirati u /system/app.. Pa za to ti treba root explorer, ima ih na play storeu (obično kad skineš jedan od njih moraš negdje u postavkama stisnut da želiš pristup root direktoriju).

Pročitaj svakako cijeli post, da nebi bilo nismo znali..

Ako trebaš još šta, samo reci

P.S. Što se tiče Notea3, i ja sam bio oduševljen i nikako da ga dobijem opet u ruke.. Koliko sam bio oduševljen, otvorio sam čak temu za raspravu u kojoj sam napisao i svoje doživljaje.

17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Evo novih vijesti o update-u: LINK

Ukratko, update kreće (po tim informacijama) od 20. 11. 2013.

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Ali za US modele...

12 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Dardevil kaže...

Ali za US modele...

Možda će u europu i prije toga, nadajmo se.......PS evo opet neki link sa romom između ostalih i za note 2 samo ne kužim da li je to opet neka nova probna beta od samsunga ili od ovih developera sa xda..... jel netko skužio o čemu se radi 

http://www.sammobile.com/2013/10/26/android-4-3-leaks-for-a-bunch-of-att-samsung-devices-galaxy-s3-note-ii-s4-and-s4-active/

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 15:51 (greda).
14 godina
neaktivan

I to je za US modele.. at&t u ovom slucaju..

12 godina
neaktivan

Evo nove leaked verzije 4.3 za note 2 ali za Aziju  http://www.sammobile.com/2013/10/26/exclusive-n7100xxuemj5-leaked-android-4-3-test-firmware-for-galaxy-note-ii-gt-n7100/  Pretpostavljam da mi to ne možemo instalirat?

17 godina
greda kaže...

Evo nove leaked verzije 4.3 za note 2 ali za Aziju  http://www.sammobile.com/2013/10/26/exclusive-n7100xxuemj5-leaked-android-4-3-test-firmware-for-galaxy-note-ii-gt-n7100/  Pretpostavljam da mi to ne možemo instalirat?

Ma instaliraj, šta te briga. Bitno da je 4.3 i da se nemoš strpit. Rokaj na korejskom :-P

14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Dok god je oznaka N7100, ROM se moze instalirati.

Ovisno o regiji, trebalo bi barem pripaziti na baseband jer bi mogli imati problema sa pozivima (ne mora znacit, al moguce).

I naravno, pripazite jel imaju engleski u sebi. Zadnjih godina isprobavanja nisam naletio na verziju bez engleskog al nikad ne znas.

Nedavno sam imao Tajlandsku inacicu 4.1 (mozda jos uvijek, nisam 100%) i radila je savrseno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Novi testni firmware oznake MJ5 baziran na Androidu 4.3, iako je za Aziju pušten, radi i u našim krajevima bez problema.

Donosi dosta ispravki bugova i poboljšanja, no nisam još isprobao pa ne mogu potvrditi koja točno. Znam da je sad i statusbar u boji kao i pozadina (nije više crn), neki problemi sa stabilnošću su rješeni..

Za sve koji žele probati, evo i link.

http://www.sammobile.com/2013/10/26/exclusive-n7100xxuemj5-leaked-android-4-3-test-firmware-for-galaxy-note-ii-gt-n7100/

EDIT: Isprobao sam firmware pa evo kratko dojmova.

Nema nekih novih Note3 featura, očekivano, nema hrvatskog niti bilo kojeg drugog evropskog jezika (izuzev engleskog naravno), novi bootloader je tu sa KNOXom (svakako backup efs foldera, provjeriti md5 kad skinete firm, moglo bi bit belaja ako ne pazite), problemi sa google računom su riješeni, wifi se čini dosta stabilniji i veza ne puca ko na prošlom, neke nove promjene u galeriji, video playeru.. sitnice uglavnom..

ROM mi je i dalje nekako usporen, sve mi je nekako - nedovršeno. No na dobrom je putu i official verzija se bliži.

Ja se vraćam na 4.1.2. sa Perseusom jer mi je to i dalje najbolja kombinacija.

Za one koji se najviše pale na grafiku, preporučujem stavljanje neke S4/Note3 teme.

dr.ketan je složio root za ovaj ROM preko njegovog MultiToola.

Vezano uz MultiTool, za noobove je ovo vrhunski, a i za iskusnije nije loš jer je iznimno jednostavan.

Od roota, busyboxa, backupa efs-a, frameworka, pa do flashanja kernela, modema... svakako ga vrijedi pogledati.

Ukoliko vam smeta KNOX, dr.ketan je i složio rješenje i za to.

Vezano uz garanciju i KNOX, famozni marker i flashanje romova, zakon EU nas štiti i garanciju ne možemo i ne smijemo izgubiti dok god je mobitel kupljen u Europskoj Uniji.

Dok god flashanjem softvera niste sami oštetili mobitel, overclockanjem, igranjem sa naponima, pojačavanjem zvučnika izvan dopuštene razine i slično - uređaj mora biti pokriven garancijom. Servis bi morao dokazati da je baš vaš softver uzrokovao oštećenje uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 15:17 (EchoOne).

2 0 hvala 4
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice