Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.544.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo zavrsio sam. Stavio sam ICS. hoce li sad to dodatno objasnjenje za neki kernel ?

Zasto nemam ono google play ni nista ?

Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 13:57 (stevan94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
stevan94 kaže...

Evo zavrsio sam. Stavio sam ICS. hoce li sad to dodatno objasnjenje za neki kernel ?

Zasto nemam ono google play ni nista ?

pogledaj na 183 stranici sve ti je objašnjeno.{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
12 godina
neaktivan

Instalirao sam valu pack 2.36. (još ga nisam rootao). Koliko se isplati preći na custom rom npr. ICS333 + Semaphore 1.3.0 Kernel ili nešto slično? Jel telefon brži, stabilniji?

S time da mi je stabilnost važnija od performansi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
KRISTIJANJE kaže...

Instalirao sam valu pack 2.36. (još ga nisam rootao). Koliko se isplati preći na custom rom npr. ICS333 + Semaphore 1.3.0 Kernel ili nešto slično? Jel telefon brži, stabilniji?

S time da mi je stabilnost važnija od performansi.

Ultra stabilno i dosta brže, barem kod mene.

Nisam nijednom morao reinstalirati ICS333, a ide sve glatko.

Slobodno stavi, slijedi tamo upute, napisao sam i ja prije stranicu-dvije na šta treba paziti i onda deri {#}

Ionako se uvijek možeš vratiti i staviti koji hoćeš, ali ja zasada ne prelazim sa ovoga. (iako nakon ICS-a ne vraćam se na Gingerbread to je sigurno, možda nekada u budućnosti na Jelly Bean)

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
12 godina
neaktivan

Probat ću danas kad se vratim s posla. Hvala na savjetu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Još nešto, htio bih i overclockati. Vidio sam mnoge aplikacije al što paše uz ICS333 + Semaphore 1.3.0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne treba ti overclock jer ide sve glatko. (jedino ako ćeš ganjati neke benchmarkove)

Piše tamo: You may experience soft reboots or slow downs/hangs if you mess with voltages, specific governor-scheduler combos or if you overclock.

Vjerojatno samo generičko upozorenje, ali svejedno, nepotrebno za ovaj ROM

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Rom je http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1878961

If you start from ROM GB or ICS:

Download ROM

Flash ROM Tsunami X JB

Bootloop from change recovery

Remove Battery

Reboot into recovery

Wipe Data

Wipe Dalvik/Cache

Format System/Cache/Data/

Flash rom

Reboot!!

Zapnem na 

Reboot into recovery -ne želi ni na koju foru opet u recoveri???U cemu je problem?Takve stvari na S2 i S3 mi se nisu nikad događale :/

Uglavnom mob je od frenda,on bi sad neki rom al ne uspjevam mu to instalirati ni na koju foru.Na S2 i S3 sam ih instalirao sigurno 50 komada i sve je bilo uvjek ok.Dali ima kakav JB da se rokne preko odina? pa da onda instaliram ovaj rom?

0 0 hvala 0
15 godina

To ti se zna dogoditi. I meni je par puta. Stavi gore neki GB preko odina i rootaj i ponovo flashaj taj JB. Trebalo bi proraditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 9:53 (Switch).
12 godina
neaktivan
njonji kaže...

Ne treba ti overclock jer ide sve glatko. (jedino ako ćeš ganjati neke benchmarkove)

Piše tamo: You may experience soft reboots or slow downs/hangs if you mess with voltages, specific governor-scheduler combos or if you overclock.

Vjerojatno samo generičko upozorenje, ali svejedno, nepotrebno za ovaj ROM

Hvala ti, ROM je genijalan, super stabilan i puno puno puno brži nego 2.36 value pack. Maltene ko da imam drugi telefon. Malo sam se namučio instalirajući ga al nije ni čudo jer sam početnik u svemu ovom. pozz

14 godina
neaktivan
Switch kaže...

To ti se zna dogoditi. I meni je par puta. Stavi gore neki GB preko odina i rootaj i ponovo flashaj taj JB. Trebalo bi proraditi.

isprobal sam i to jedno 5 puta i probavao sam neke druge kombinacije i neće,na kraju sam vratio sve na original i nek se je** on i njegov mobitel :P xD

15 godina
Rašo kaže...
Switch kaže...

isprobal sam i to jedno 5 puta i probavao sam neke druge kombinacije i neće,na kraju sam vratio sve na original i nek se je** on i njegov mobitel :P xD

Pa šta si zapeo za taj rom? Stavi mu CM10 JB. Baš sam to legi neki dan namjestio i mob leti, super je zadovoljan!

12 godina
neaktivan
Switch kaže...
Rašo kaže...
Switch kaže...

Pa šta si zapeo za taj rom? Stavi mu CM10 JB. Baš sam to legi neki dan namjestio i mob leti, super je zadovoljan!

Jel mi moš poslati link za taj rom (skupa s pratećim datotekama kao gapps, pripadajući kernel ili slično). Teški sam noob po pitanju rootanja i još uvijek se teško se snalazim na XDA forumima. Sorry ako te pilam.

15 godina
KRISTIJANJE kaže...

Jel mi moš poslati link za taj rom (skupa s pratećim datotekama kao gapps, pripadajući kernel ili slično). Teški sam noob po pitanju rootanja i još uvijek se teško se snalazim na XDA forumima. Sorry ako te pilam.

Evo ti link za CM10 4.1.2. Sve imaš tu. I rom i gapps. Skini stable verziju, ta je navodno najbolja i kažu da odlično radi.

12 godina
neaktivan
Switch kaže...
KRISTIJANJE kaže...

Evo ti link za CM10 4.1.2. Sve imaš tu. I rom i gapps. Skini stable verziju, ta je navodno najbolja i kažu da odlično radi.

Ne uspijeva mi. Odabrao sam stable verziju kako si mi i rekao, no kad ga počnem flashati javlja nekakav problem s particijama (odin nudi mogućnost repartition (ako je problem u tome), al kako imam zip. a ne tar. file, odin ga ne čita). Trenutno koristim ICS333 + Semaphore 1.3.0. Ne znam što radim krivo.

15 godina
KRISTIJANJE kaže...

Ne uspijeva mi. Odabrao sam stable verziju kako si mi i rekao, no kad ga počnem flashati javlja nekakav problem s particijama (odin nudi mogućnost repartition (ako je problem u tome), al kako imam zip. a ne tar. file, odin ga ne čita). Trenutno koristim ICS333 + Semaphore 1.3.0. Ne znam što radim krivo.

Čekaj sad si na ICS333? Pa zašto mjenjaš to? Kako čitam na xda forumu to je najstabilniji rom za Galaxy-a. I ja sam na tome isto i mob mi je super stabilan i brz!

A što se tiče flashanja, kad skineš taj zip moraš ga prebaciti na internu sd karticu i onda preko recoverya flashati rom. Znači ugasiti mob, držati VOLUME UP+MENU+POWER da uđe u recovery i onda napraviti wipe cahce, wipe dalvik cache, i onda install zip form sd card.

12 godina
neaktivan
Switch kaže...
KRISTIJANJE kaže...

Čekaj sad si na ICS333? Pa zašto mjenjaš to? Kako čitam na xda forumu to je najstabilniji rom za Galaxy-a. I ja sam na tome isto i mob mi je super stabilan i brz!

A što se tiče flashanja, kad skineš taj zip moraš ga prebaciti na internu sd karticu i onda preko recoverya flashati rom. Znači ugasiti mob, držati VOLUME UP+MENU+POWER da uđe u recovery i onda napraviti wipe cahce, wipe dalvik cache, i onda install zip form sd card.

Ma radi telefon super, al ne da mi vrag mira :) Čitao sam da JB omogućuje bolju suradnju procesora i grafike (npr. zoom desktop stranica bi trebao biti puno brži) pa sam htio isprobat.

Inače, točno sam slijedio proceduru osim što nisam napravio wipe dalvik cache. Vjerovatno je u tome problem. Ipak ću ostat još neko vrijeme na ICS333, kao što kažeš, stabilan je i brz. Hvala ti još jednom na savjetima. Pozz

12 godina
neaktivan

Evo samo da prijavim bug vezan uz ICS333 sa semaphore1.30s kernelom.

Otprilike svaka dva dana mi se pobrišu kontakti pa ih nanovo moram importati sa sim-a. Ne znam da li je to do ROM-a ili je riječ o mehaničkom kvaru na uređaju. Upravo mi se treći put pobrisalo u zadnjih tjedan dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
KRISTIJANJE kaže...

Otprilike svaka dva dana mi se pobrišu kontakti pa ih nanovo moram importati sa sim-a. Ne znam da li je to do ROM-a ili je riječ o mehaničkom kvaru na uređaju. Upravo mi se treći put pobrisalo u zadnjih tjedan dana.

Nemam pojma, meni se to niti jednom nije desilo a imam taj ICS333 odkako je izašao.

Nego htio sam ti reći za onaj CM10 4.1.2. Sad sam probao prijatelju flashati taj rom i javio mi je isti onaj problem s particijama ko i tebi. Isto sam skinuo stable verziju i neće. I onda sam skinuo s te stranice zadnju nightly verziju i nju stavio i sve je prošlo bez problema. Tako da ako se hoćeš maknuti sa ICS333 to ti je moja preporuka.

15 godina
neaktivan

Imam cyanongen mod 10 , kako da pređem na IOS 6 ? Da li je to moguće , ako je kako ? Postupak bi molio..

0 1 hvala 0
15 godina
LKR kaže...

Imam cyanongen mod 10 , kako da pređem na IOS 6 ? Da li je to moguće , ako je kako ? Postupak bi molio..

Kupi iPhone!

15 godina
neaktivan

čini mi se da se ne može to napraviti..

Zaboli me i za android i za iphone...  ali ovaj CM 10 mi se ne sviđa...

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Switch kaže...
KRISTIJANJE kaže...

Nemam pojma, meni se to niti jednom nije desilo a imam taj ICS333 odkako je izašao.

Nego htio sam ti reći za onaj CM10 4.1.2. Sad sam probao prijatelju flashati taj rom i javio mi je isti onaj problem s particijama ko i tebi. Isto sam skinuo stable verziju i neće. I onda sam skinuo s te stranice zadnju nightly verziju i nju stavio i sve je prošlo bez problema. Tako da ako se hoćeš maknuti sa ICS333 to ti je moja preporuka.

Super, već sam mislio da sam ultranesposoban. Ma problem je s tim imenikom što stavim kontakte na glavni ekran i onda kad se izbrišu opet ih moraš sve dodavati nazad, svakom kontaktu staviti sliku a to je blago rečeno tlaka. No nedavno mi je telefon momački tresnuo od pod pa se nadam da nije došlo do fizičkog oštećenja. Još jednom ti hvala na savjetima. Pozz

15 godina
KRISTIJANJE kaže...

Super, već sam mislio da sam ultranesposoban. Ma problem je s tim imenikom što stavim kontakte na glavni ekran i onda kad se izbrišu opet ih moraš sve dodavati nazad, svakom kontaktu staviti sliku a to je blago rečeno tlaka. No nedavno mi je telefon momački tresnuo od pod pa se nadam da nije došlo do fizičkog oštećenja. Još jednom ti hvala na savjetima. Pozz

Kako stavljaš slike na kontakte? Ja koristim aplikaciju SyncMyPix. Povuće mi sve slike sa fejsa u kontakte koje imam u mobu, sve bude gotovo za minutu. Samo moraju kontaktima biti puno ime i prezime unešeno, odnosno da se slaže sa fejsom. Ak nije isto onda moraš ručno ali ni to nije toliki bed.

12 godina
neaktivan
Switch kaže...
KRISTIJANJE kaže...

Kako stavljaš slike na kontakte? Ja koristim aplikaciju SyncMyPix. Povuće mi sve slike sa fejsa u kontakte koje imam u mobu, sve bude gotovo za minutu. Samo moraju kontaktima biti puno ime i prezime unešeno, odnosno da se slaže sa fejsom. Ak nije isto onda moraš ručno ali ni to nije toliki bed.

Koristim slike iz galerije telefona, pa još svaku obrežem da lice bude u prvom planu itd itd. Facebook ti baš ne koristim osim za gledanje stream-a preliminarnih borbi u UFC-u (odlična slika).

Uglavnom sinoć sam instalirao JB ROM i to s ove stranice: http://www.androidegis.com/how-to/jelly-bean-based-remics-jb-rom-for-galaxy-s-gt-i9000/  Rom je super, dolazi sa simpatičnim devil kernelom i omogućuje postavljanje tri razine RAM-a (377, 390ak i oko 400), overclock do 1400 mhz i još puno opcija. Prijavit ću bugove ukoliko ih bude u idućim danima (zasad sve radi odlično). Preduvjet je da se instalira preko GB XXJW4 firmwarea.

16 godina
neaktivan

ekipa, može pomoć za jednog totalnog nooba !!

Imam Galaxy S i9000 i pošto vidim da se s njim može svašta.

Molio bih nekakav tutorijal kako ubaciti JB. Trenutno sam na 2.3.6.

Nemoj te me odmah popljuvati nego pomagajte !! Mob nije rutan i sa origigi Samsungovim firmware !

Unaprijed zahvaljujem na pomoći !!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 22:06 (Babaluba).

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo rootaj mobi sa ovim tutorialom.

A onda si stavi recimo CM10 4.1.2. Skini si zadnju nightly verziju i nju stavi. Kako šta treba napraviti imaš sve objašnjeno na toj stranici a i ovdje na zadnjih 2-3 stranice imaš objašnjeno već par puta.

16 godina
neaktivan

pozdrav ekipa znaći pošto mi je matična krepala još je pitanje dali je ekran funkcionalan ili nije eh sad htio bih to testirat ali neam matićnu a drugi način neznam .. pa ako ima tko da je iz zg-a i htio bih pomoć slobodno se javi na pp .. ili ako netko ima kakav drugi prijedlog dobro bi mi došao ..

hvala :)

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jucer stavio SLIM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1780071 

Mobitel gori leti rastura presao sa CM10 prezadovoljan probaj te....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Samo malo na temu task killera. Deinstalirao sam task killer s svog SGS-a i koristim samo Watchdog Lite (služi prije svega za nadglednje rada procesora i prijavljuje aplikacije koje previše opterećuju procesor). Watchdog je našao jednu aplikaciju koja je povremeno gutala 45% rada procesora pa sam je deinstalirao. 

Da sumiram, telefon mi sad (bez task killera i bez te loše aplikacije) radi puno glađe, lagovi su smanjeni iako se i dalje dešavaju i što me je fasciniralo, baterija mi je dosad trajala jedan dan u najboljem slučaju, a sada bez problema izdrži gotovo tri dana. Vjerovali ili ne.

Za mene su task killeri stvar prošlosti. Ne kažem da nekom neće dobro doći u specifičnim situacijama, al što se mene tiče nikad ih više neću instalirati. Na mom telefon rade tri put više štete nego koristi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice