Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.676
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
8ax kaže...
Za Europu se korisi XX firmware, a ne XW.
Skini ROM Manager i stisni Fix Permissions i rebootaj mob.
Ak ti se to jos dogadja, izbrisi te dvije aplikacije, nepotrebne su.
A mob lagano mozes otkljucat sa GalaxyS Unlock s Marketa.

Mozes li pojasniti sto tocno moram napraviti, jer nemam bas previse iskustva sa mobitelima.

Nekakav link za skinuti " ROM Manager"?

Nesvacam sto mislis pod ovaj XX firmware, ja gore imam GINGERBREAD.XFJV7.?

Kako mislis da ga otkljucam sa Galaxy S unlock Marketa?, to je aplikacija ili?

Nemam bas iskustva sa mobitelima, novi sam u tom svijetu.

Hvala!

EDIT: Shvatio sam sto si mislio pod Galaxy S Unlock , imam tu aplikaciju te je preko nje mob unlockan, ali sam zbog te aplikacije ga morao i root-ati.

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 11:29 (Brega55).
16 godina
neaktivan
Brega55 kaže...
8ax kaže...
Za Europu se korisi XX firmware, a ne XW.
Skini ROM Manager i stisni Fix Permissions i rebootaj mob.
Ak ti se to jos dogadja, izbrisi te dvije aplikacije, nepotrebne su.
A mob lagano mozes otkljucat sa GalaxyS Unlock s Marketa.

Mozes li pojasniti sto tocno moram napraviti, jer nemam bas previse iskustva sa mobitelima.

Nekakav link za skinuti " ROM Manager"?

Nesvacam sto mislis pod ovaj XX firmware, ja gore imam GINGERBREAD.XFJV7.?

Kako mislis da ga otkljucam sa Galaxy S unlock Marketa?, to je aplikacija ili?

Nemam bas iskustva sa mobitelima, novi sam u tom svijetu.

Hvala!

EDIT: Shvatio sam sto si mislio pod Galaxy S Unlock , imam tu aplikaciju te je preko nje mob unlockan, ali sam zbog te aplikacije ga morao i root-ati.

Moje preporuke su ti da se malo prvo informiras o svemu tome, odi na xda forum i malo probaj naučiti neke osnove. Rom Manager se skida sa marketa, što će ti link ?? Takve stvari poput rutanja, flashanja mogu biti opasne za mob, može se zbrikat i onda si u banani. Tako da malo se informiraj i pogledaj par tutorijala ili slično.

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
15 godina
neaktivan

Jel zna netko kako da provjerim dal mobitel radi na sve mreže? Isprobao sam samo T-mobile karticu al me zanima i za ostale, a nemam ih.

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ti rootan ?? Ako je skini Ovu aplikaciju (Nije free nažalost) ... I onda kad ju instaliraš klikneš na Unlock phone i dobiješovakav prozor di ti u prvom redu da li je otključan ili zaključan. Ako nemaš rootan mob, onda sorry ne bih znao :D

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
17 godina
neaktivan

Imam slijedeće probleme sa svojim SGS-om:

Phone aplikacija se gasi vrlo često nakon obavljanja poziva, i SNS se restarta stalno.

Čitao sam o SNS-u da se freeza itd., ali svejedno bi htio stavit ICS ili neki drugi ROM pa se nadam da će se ti problemi riješiti tada sami od sebe... Hoće li? {#}

E sad što se tiče ROM-ova i Kernela... Što mi preporučate?  Želim efikasnost i stabilnost. Jel neki od ICS-ova zadovoljava te uvjete? Ako da, koju verziju preporučate? Koji kernel da stavim?

Neću davit s pitanjima kako se što instalira, zato postoji google, ali ova iskustva i preporuke se vrlo lako izgube po forumima pa vas lijepo molim za savjete.

LoL EU: Ferinus
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dosta je cest taj problem sa Phoneom, guglaj Phone.apk fix sgs.
Ja sam imao taj problem, samo je trebalo flashat neki zip.
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running? /// Everyone has a dark side--you show me yours and I'll show you mine.
17 godina
neaktivan
8ax kaže...

A jel bi se to trebalo riješit kad stavim drugi ROM?

16 godina
zv'jer2 kaže...
8ax kaže...

A jel bi se to trebalo riješit kad stavim drugi ROM?

Ovisi o ROMu.

Pogledaj pod flaws/problems.

You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running? /// Everyone has a dark side--you show me yours and I'll show you mine.
15 godina
Team ICS SGS je brz, fluidan, i stabilan rom. Problem je sto neke stvari fale u odnosu na Gingerbread.
Kamera je lošija od stock samsungove. Nema Fm radija. Autobrightness ne radi kvalitetno kao na gingerbreadu. Ne mozes postaviti drugi wallpaper za lck screen i mozda jos ponesto.

Koga ove sitnce ne smetaju toliko rom je za preporuku.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

A jel bi preporučili nešto drugo? Nije mi toliko bitno da je ICS, to bi možda samo probo na tjedan dana, nego koji je od Custom ROM-ova da nije ICS najbolji, najstabilniji i zaokružen?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Teško je to reći. Morao bi sam probati pa vidjeti. Uglavnom sam primijetio da ako pretpostavimo da je rom složen ok, većina toga ovisi o kernelu. Mislim na fluidnost i stabilnost.

Probaj po Darky ressurection. To je u biti skoro stock rom ali malo dotjeran. Možda Simplicity rom. Ima ih dosta. Moraš sam isprobati, koristit ga par dana pa vidit jeli ti odgovara. Za niti jedan rom se nisu svi složili da im je super. Svakom neki drugi odgovara a isto tako niti jedan nije savršen i kod svakog će se naći neko ko ima problema nekih.

Ima i GamersRom koji vi mogao biti ok ovisno od verzija. Lik svako malo nešto promijeni i izda novu verziju pa mu svaka druga ima nekih bugova ali kad pogodi dobru onda ga svi hvale.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

pozz ekipa evo nekidan mi je stigao galaxy s,poprilicno san zadovoljan mobitelom usto mi je ovo pvi mob s androidom prije njega sam imao omniu i900 kojoj sam nazalost sjebo ekran na poslu no itako mi dosadilo ono smece od windows mobilea,ugl uvjek vjeran samsungu :D ...

ugl na mobitelu je 2.3.4 gingerbread e sad u planu mi je stavit nesto drugo koliko citam najbolje stavit ics 4.0.3 ako se nevaram? e sad volio bi neko od upucenih posto sam njab s androidom ako ima neki link kako napravit backup posto ima jos garanciju i uvalit ics,ugl sve preporuke su dobrodosle,na omniji sam dosad par puta rootao rom tako da mi nebi trealo bit problem s ovim :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo hvala puno uspio sam si rootat galaxyja, međutim sad nemam 3G pristup. Uključim ga na postavkama i ne radi mi svejedno, je moguće da je to zato što sam stavio XWJW1 firmware?

0 0 hvala 0
17 godina

Moras postaviti APN postavke

Postavke -> Bežično i mreže -> Mobilne mreže -> Pristupne točke (APN) i ako nemaš ništa onda napraviš novi APN sa postavkama

Evo za T-mobile : 

Naziv: TM HR Internet
APN: web.gprs
MCC: 219
MNC: 01
Vrsta provjere: PAP
APN vrsta: internet

sve ostalo ostaviš prazno.

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 15:14 (tony THE Noob).
15 godina
neaktivan

Jel netko probao ovaj CM9 ? Trenutno sam na Teamhacksungovom CM9. Sad ću probati taj novi pa javim rezultate.

BTW. U školi sam bio na fejsu cijeli sat (45 min) imao sam punu bateriju, a kad sam ugasio fejs, vidim baterija na 17%.

Evo vam screenshot od danas u jutro. Bio sam oko 15min na fejsu i ostalih 5 min na BugDroidu i opet nešto jede bateriju očito zaslon ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 11:24 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako pobrisat kontakte u ics u jel imam pun k koji su mi dupli...(a da nije jedan po jedan)..?

AMD-ATI

0 0 hvala 0
17 godina
mirza64 kaže...

Kako pobrisat kontakte u ics u jel imam pun k koji su mi dupli...(a da nije jedan po jedan)..?

U Google na kompu ukucaj ''Contacts''. logiraj se i kreni... :)

Na žalost nema jednostavnijeg načina.

I onda na mobu napravi sync sa svojim google accom.

Do NOT feed the troll!!
17 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Jel netko probao ovaj CM9 ? Trenutno sam na Teamhacksungovom CM9. Sad ću probati taj novi pa javim rezultate.

BTW. U školi sam bio na fejsu cijeli sat (45 min) imao sam punu bateriju, a kad sam ugasio fejs, vidim baterija na 17%.

Evo vam screenshot od danas u jutro. Bio sam oko 15min na fejsu i ostalih 5 min na BugDroidu i opet nešto jede bateriju očito zaslon ? 

To i je teamhacksungov CM9.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...
mirza64 kaže...

Pa ni nije toliko kompliciran nacin,ljepo sve tak mogu urediti :D

AMD-ATI
17 godina
mirza64 kaže...
CrnaBitanga kaže...
mirza64 kaže...

Pa ni nije toliko kompliciran nacin,ljepo sve tak mogu urediti :D

Pa i nije, zapravo.. Možeš spajati više brojeva pod jedan kontakt, dodavati email adrese, itd, itd.. A prije svega služi kao sejvani imenik ako prodaješ mob ili slično, pa na novom samo syncaš i sve je tu.

Do NOT feed the troll!!
17 godina

za sta sluzi ovaj mediaserver?? cucla mi bateriju 25% :S flesovao sam ics AOKP Build30v4 (unofficial mdpi) Anarkia.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima kaj novog po pitanju ICS-a?gledam ovaj rom ima ko kakvih iskustva sa njim?

jel su popravili kaj po pitanju gubljenja imei-a nakon flašanja?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 0:48 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jura kaže...

ima kaj novog po pitanju ICS-a?gledam ovaj rom ima ko kakvih iskustva sa njim?

jel su popravili kaj po pitanju gubljenja imei-a nakon flašanja?

ja sam jucer izgubio bio IMEI :( ali flesovao opet stock JVT 2.3.6 i IMEI se vratio :D i odmah nakon toga sam odradio backup IMEI :)

17 godina
neaktivan

koji ics si stavljal?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jura kaže...

koji ics si stavljal?

AOKP Build30v4 (unofficial mdpi) Anarkia

16 godina
MDPI? dafup?
Pa tko ne zeli HDPI?
HEY WHAT'S YOUR NAME?? MY NAME IS TOOOOOOOOOOOOOOM BENNEEGEHGHHGHGHGHGHGHGHGHGH
15 godina
neaktivan
PhoenixGold kaže...

pozz ekipa evo nekidan mi je stigao galaxy s,poprilicno san zadovoljan mobitelom usto mi je ovo pvi mob s androidom prije njega sam imao omniu i900 kojoj sam nazalost sjebo ekran na poslu no itako mi dosadilo ono smece od windows mobilea,ugl uvjek vjeran samsungu :D ...

ugl na mobitelu je 2.3.4 gingerbread e sad u planu mi je stavit nesto drugo koliko citam najbolje stavit ics 4.0.3 ako se nevaram? e sad volio bi neko od upucenih posto sam njab s androidom ako ima neki link kako napravit backup posto ima jos garanciju i uvalit ics,ugl sve preporuke su dobrodosle,na omniji sam dosad par puta rootao rom tako da mi nebi trealo bit problem s ovim :)

E ja bih takoder volio kad bi mi neko mogao pojasnit !

Imao sam SGS prije, i sad ga nakon iPhonea ponovno nabavljam .. I prije sam citao nesto za flashanje romova na xda, da prostite na izrazu nisam *urca razumio pa bih trazio ako moze neko detaljnije objasnjenje ili tutorijal sta sve uopce napravit da bi se mogo fleshat bilo koji rom, ali prvenstveno zelim stavit ICS na uredaj jer vidim da se performanse uredaja skoro pa udvostruce :)

Hvala unaprijed !

WHY SO SERIOUS ??
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 2:05 (fakEEE).
16 godina
neaktivan

Pa potrebno je kao prvo rootat mob da dobiješ pristup CWM (Custom Recovery.) E sad za to imaš nekoliko načina, najbolje je da kroz ODIN . Na ovom Linku otvori spoiler pod 2. Root i pročitaj NAPOMENU. Kad to napraviš na mobu će ti se pojavim aplikacija Superuser i još neka, mislim da se zove CWM ili tak nešto. Nakon toga moraš provjeriti na mobu da li sa držanjem 3 tipke možeš ući u recovery (VOL +, Home, Power). E ako ti to uspije, onda se vrati pa ćemo dalje.

17 godina
salih88 kaže...

Dalje, sad naravno ti želiš neki noviji ROM, recimo 4.0.3 rc 4.2, ali uz njega moramo skinuti i odgovarajući kernel, bitno ti je samo da fajlove koje skineš za taj rom ubaciš na svoj telefon, ili karticu, te pokreneš mobitel u recovery mod (slijedeća kombinacija tipki na telefonu Tipka za pojačavanje + tipka za zaključavanje + home tipka sve zajedno) , u ovom slučaju pisat će ti clockworkmod. Ideš na wipe data/factory reset, time brišeš sve na mobu, pa wipe catch, te nakon toga idi na instal zip from sd card, nadješ fajlove gdje si ih smjestion na sd kartici (napravi sebi jedan folderčić, da ti ih je lakše naći) te nakon toga samo stisneš instal ICS_4.0.3_MR!-rc4.3_i9000 i čekaš. Mobitel će se restartovati kad završi, i doći će opet početni ekran koji će malo duže trajati

Nakon što to završi, potrebno je flashovati i određeni kernel, koji smo skinuli sa linka KERNEL par redova gore, tj. Semaphore_ics_0.9.1. opet znači gasimo mobitel i uključujemo ga u recovery mod, nadjemo install from sd card, nadjemo onaj isti folder gdje smo oboje postavili i odaberemo semaphore_ics_0.9.1. kad završi restartovat će se sam, upaliti i TO JE TO.

NADAM SE DA NEŠTO NISAM IZOSTAVIO, AKO JESAM MOLIM VAS DA DODATE :)

Ako hocu staviti neki drugi kernel, onda moram neki factory reset raditi ili samo instaliram preko postojecega ?

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice