Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.603.987
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
skank666 kaže...
Blade3 kaže...

tak sam ga i ja pratio od 7 pa sve do 9.5 i svaki put radio potpuni wipe mob. i tak mi sijeo ovaj zadnji, najbolji, prešo bi ja na gingera već prije al zadnje vrijeme nikak da stignem sijest i pročitat koji su nedostaci za sad u njemu a koji dobici, kad sam gledo zadnji put još nije imo ni CWM ni extended power menu ni custom kernel sa lagfixom ni voodoo sound...vidim da ima sad dark core i voodoo sound al za ovo ostalo još nisam našo info?

Ima sad sve..

@ tonihorvat

si stavio 0.2 ili 1.0 ROM.? meni je ovo dosada najbolji rom, i od darkija koje sam probao.

toniHRVAT :P

stavio sam 1.0

14 godina
neaktivan

Zna li netko kako / gdje se mogu skinuti neki free fontovi za Galaxy?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 19:08 (boyontherun).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boyontherun kaže...

Zna li netko kako / gdje se mogu skinuti neki free fontovi za Galaxy?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=894397

17 godina

Ja sam stavio Ficeto's JVH Base ROM (Odin verziju).

Za sada sam jako zadovoljan.

Nema dodatnih gluposti u romu vec je 'cist' i radi jako dobro, po meni bolje od Darky verzije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam evo dugo već na Darky 9.5. Sve mi radi super. Od baterije, brzine itd. Nekak nemam ni volje ga dirati i sve nanovo instalirati ali opet ako taj gingerbread nudi nesto bolje stavio bi ga.

Kako vidim Darkyev gingerbread ima bugove i nije jos to to. Kakav je originalni gingerbread i jeli on vrijedan stavljanja umjesto Darky-a 9.5?

0 0 hvala 0
17 godina
Chome kaže...

Ja sam evo dugo već na Darky 9.5. Sve mi radi super. Od baterije, brzine itd. Nekak nemam ni volje ga dirati i sve nanovo instalirati ali opet ako taj gingerbread nudi nesto bolje stavio bi ga.

Kako vidim Darkyev gingerbread ima bugove i nije jos to to. Kakav je originalni gingerbread i jeli on vrijedan stavljanja umjesto Darky-a 9.5?

Ja sam isprobao Darky 10 i mogu ti reci da sam cak jedno vrijeme mislio kako se vratiti na 9.5.

Jucer sam instalirao Ficetov rom i sad sam totalno zadovoljan. Jos je prerano da bih mogao sa sigurnoscu reci, ali do sada bi Darky 10 vec pokazao svoje boljke.

Ovaj rom radi kako treba i mislim da je najbolji do sada. Uskoro ce Darky 10 final (pravi, ne ovaj bugoviti) pa mozda da njega pocekas i odlucis.

16 godina
neaktivan

Vidim svi se ovdje raspisali o ROMovima, a ja novi u svijetu Androida i i9000 borim se s mnogo elementarnijim stvarima.

Za one "zelene" slične meni možda pomogne ovo dolje.

Nakon nekoliko dana zaključci su:

USB:

- spajanje USB kabelom može biti prava avantura

- najveći problem je spajanje kabela. Inicijelno ne pokušavajte ništa drugo nego originalni kabel spojiti direktno u PC i to najsigurnije sa zadnje strane (direktno u utičnicu koja je na matičnoj ploči).

Slučajno sam pri svojim pokušajima nabasao na neki blog u kojem se tvrdi kako je osjetljivo na napone, na što sam inicijalno odpuhnou s nemalom nevjericom.

Evi i danas sam sebi dokazujem problem. Imam originalni kabel i "neki drugi". Doma na 2 PC-a s Win7 sam instalirao drivere. Na jednom full Kies, a jučer na drugom bez Kies -samo  drivere skinute s xda-developers. Ovo zadnje danas pokušavam u uredu. I opet isti problem - Unknown device. Nakon toga sam otišao do auta po originalni USB kabel i spojio - i voila - sve prepoznaje.

Nakon toga 2 testa. Sad kad imam instalirane drivere koji rade samo sam zamijenio kabel s "nekim drugom" - ponovno ne prepoznaje uređaj. 

No nakon toga još zanimljivije - od 3 USB kabela koja su mi iz PC-a izvučena do radnog stola upravo da se ne moram saginjati da spojim stock, mob, ... i slično - niti na jednom ako ga koristim kao "produžni" ne radi iako na njih ponovno spajam originalni kabel.

Vraćanjem direktnog spajanja na PC iz prve proradi.

Molim ako netko ima riješenje/trik za "produžni" kabel za USB da pomogne.

Kontakti: 

- dosad sam koristio Outlook sinkroniziran s mobitelom (na starom mobu). Ovo sam probao preko Kiesa importirati na i9000. Uspješno ali - pri pokušaku editiranja kontakata imam problem jer ih neće normalno sinkronizirati. Nakon toga sam sve pobiisao i doslovno krenuo s copy paste u Kies - ovo je ispalo bolje i više se ne javljaju problemi sy sync, no prijmjetio sam da sam imao neke tel brojeve upisane s razmakom što i9000 i Kies ne gutaju - možda je to razlog problema sa sinkronizacijom.

Pitanje: koristi li netko kontakte iz Gmaila (e tu sam tek imao sve što ne trebam, pa sam brisao i gotovo sve izgubio na gmail (srećom da ovaj ima recycle bin od mjesec dana).

Nekako mi se ne da koristiti trikove i fore za spajanja USBom za edit kontakata, pa je možda varijanta s gmail povoljnija.

PITANJE:Da li netko ovo koristi kao jedini izvor kontakata  - i da li uočavate probleme?

Kontrola moba s PC-a:

Najbolje su mi se pokazali Android dektop (pogotovo zato što radi i preko WiFi - doma i preko USB - ured) iako je još vrlo zelen - u razvoju

Pored njega koristan mi je bio za kontakte i Android Sync Manager (WiFi).

Kies mi nije sjeo.

Jako mi fali ono što sam imao na WinMo - mymobiler - doslovno mi dinamčki pokazuje sadržaj ekrana na PC, pa mogu direktno koristiti PC tastaturu, funkcijske tipke i slično.

Ako dobro kužim problem je s ovlastima. Android dektop ima "nekakav" screen capture ali ne i živu sliku. Ima i WiFi keyboard no daleko od onog na što sam naviknuo - što bih sad trebao pisati po tastaturi a gledati ekran moba umjesto velikog ekrana PC-a?

Što se ROMova i rootanja tiče - jesam rootao no daosad osim skidanja slike ekrana u Android dektop nisam imao potrebe za ovime.

ROM - neka pričeka (imamo Froyo). Več i rootanje mi je u jednoj kombinaciji onemogućilo slikanje. Na starom mobu (nije android!) sam kod novog ROMA izgubio zoom.

Nisam shvatio što je sa službenim ROMom za zaj 2.3.* Da li će to na kraju ipak izaći ili je odgtođeno na malo duže?

Inače baterija - ha nisam ni očekivao puno duže trajanje - naviknut na smartphone - neovisno o ROMu.

Planiram kupiti još jednu bateriju i punjač kako sam i dosad imao - najbolja kombinacija pogotovo kad krenete negdje (ovo kad ste u rutini doma-posao funkcionira rutinom sličnom pranju zuba.)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jeli ima neko link na stranicu di je opis službenih firmwarea? Na Sammyfirmware nema dodatnog infoa o firmwareu a zanima me koje jezike koji ima u sebi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo da se javim nakon dva dana korištenja darkya 10 final.ovaj final bi trebal biti pod navodnicima jer je to daleko od final verzije.prvi dan korištenja nisam imal problema,ali nakon kaj sam stavil nekoliko aplikacija počeli su problemi.sa gmailom nisam imal probleme ali mi nije dal otvoriti galery i bilo je nekoliko FC.e da i zna se zamrznuti na nekih 2-3 sekunde prilikom surfanja ili listanja po meniju.ako izuzmem ove nedostake,listanje po meniju ide glatko i sviđa mi se općenito izgled.quadrant bez lag fixa mi je oko 1000,a sa lagfixom nisam isprobal.baterija mi je držala oko jednog dana ali ja sam puno na netu(nekoliko sati) pa valjda zato.ako poprave i ispoliraju kak treba biti,mislim da bude rom super.evo ukratko to bi bilo to.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo da i ja stavim par slika (Ficeto's JVH Base ROM)

Screenshot sam napravio sa TwLauncherom. Inace koristim LauncherPro...

Svidja mi se stock look :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Meni više ne prima niti šalje MMS poruke.

Mislim da se to dogodilo sa updejtom zadnjim 2.1 ili koji već?

Nisam ništa prčkao po njemu, postavke, Darky i sl.

Prije mi je radilo a sad više ne??

Pod postavkama APN mi je sve namješteno.

Imam nekakav TM Internet i TM MSS i pored tog Internet imam polje gdje je upaljena zelena lampica, ali pod MMS nema toga.

Možda je u tome caka?

U svakom slučaju.... help please :)

EDIT:

Čitam malo po ostalim forumima i izgleda da je to od tog updejta i da mi podatkovna veza mora biti upaljena da bi primao MMS-ove.

To mi se nimalo ne sviđa :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 13:49 (Antraks).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
jura kaže...

evo da se javim nakon dva dana korištenja darkya 10 final.ovaj final bi trebal biti pod navodnicima jer je to daleko od final verzije.prvi dan korištenja nisam imal problema,ali nakon kaj sam stavil nekoliko aplikacija počeli su problemi.sa gmailom nisam imal probleme ali mi nije dal otvoriti galery i bilo je nekoliko FC.e da i zna se zamrznuti na nekih 2-3 sekunde prilikom surfanja ili listanja po meniju.ako izuzmem ove nedostake,listanje po meniju ide glatko i sviđa mi se općenito izgled.quadrant bez lag fixa mi je oko 1000,a sa lagfixom nisam isprobal.baterija mi je držala oko jednog dana ali ja sam puno na netu(nekoliko sati) pa valjda zato.ako poprave i ispoliraju kak treba biti,mislim da bude rom super.evo ukratko to bi bilo to.

meni je jednostavno preheben ovaj TW 4

17 godina
odjavljen

sto je drugacije?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan

Evo ja sam već jedno 10 dana na romu Juwe's Smart Edition v4.2 (XWJVB), najbolje trajanje baterije do sada.

Nekakvo normalno korištenje (pozivi,poruke,internet,muzika, jedan film), po noći ga ne gasim.

Formatirao sam unutarnju i vanjsku memoriju i snimio wipe verziju, do sada ni jedan FC ili nešto slično,

meni najbolji rom do sada, izašao je i 4.3, ali mi je ovaj dobar pa neću više dirati.

Baterija 37 % nakon više od 3 dana , dok na Darkyu 9.5 sa istim korištenjem jedva 1,5 dan

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kako si stavio taj ROM?  ja sam na darky 10.06 RC, prvi dan baterija mi je trajala cca 40 sati (rekoh super), drugi dan malo manje, da bi jucer izdrzala citavih 5 sati!! {#}

sve sam napravio po uputama, prvo ga ispraznio da kraja, pa napunio, pa ubacio novi darky.

zadovoljan sam sa mobitelom, al me ta baterija sad vec ubija u pojam. imam ga od 09 mjeseca 2010. svo se vrijeme nadam da ce netko napraviti nesto sa cim ce mi baterija izdrzati bar dva dana.

hvala!

EDIT: nasao sam na XDA. pokusati cu veceras.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 13:39 (hrabri zec).
17 godina
odjavljen

upravo puknuo thunder 1.0... rom mi je sve ostavio kako je i bilo... jos je i ljepsi i sad cemo vidjeti kako ce se ponasati u akciji.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

napunio bateriju na 100%,prvo formatirao unutarnju i vanjsku memoriju (znači obrisalo se sve), instalirao preko odina original JVB rom, i onda po uputama sa xda instalirao juwe 4.2 wipe,instalirao programe koje koristim (ništa preko backupa, nego sve nanovo),prva dva puta pustio mob da se sam ugasi pa ga punio do kraja, i to je to. i meni je prije baterija brzo curila pa sam ćak mislio da ne valja ali s ovim romom je super (barem meni) i više ga ne diram,e da nisam morao ni brisati batery stats,evo sada nakon gledanja još jednog filma i malo muzike,poziva i sms-a baterija na 30%

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 19:05 (nujke71).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel tko probao insanity ROM? Ovo mislim: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=843019

Valja li?

Iskustva: vizualno, stabilnost itd...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 19:37 (Denyken).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel ima kakav update.zip ili šta slično da se instaliraju na mob drukčiji koji unlock screen ili se mora stavljati baš rom koji ima u sebi to.

i ne ne zanima me widget locker i takve aplikacije nego da se baš u postavkama može mjenjati kao npr. juwe rom i slični šta imaju

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A je li netko probao Simply Honey?

Malo ROM-ove gledam dok ne izađe Darky v10 Final koji nije bugovit :P

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li neko ima orig tmobile fw za galaxy s? Hitno mi treba. ili link i sl. ako neko zna, trazim i nikako da nadem. Jel se neko vracao sa custom roma na orig fw?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
marko12 kaže...

Da li neko ima orig tmobile fw za galaxy s? Hitno mi treba. ili link i sl. ako neko zna, trazim i nikako da nadem. Jel se neko vracao sa custom roma na orig fw?

ja sam i nisam bas bil zadovoljan.mislim da ovo tražiš:

Froyo XXJPY 2.2.1

ili

2.3.3 Gingerbread Official.

imaš na kraju stranice i za root i za cwm.

imaš i tu upute:

XDA

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 16:56 (jura).
15 godina
neaktivan
jura kaže...
marko12 kaže...

ja sam i nisam bas bil zadovoljan.mislim da ovo tražiš:

Froyo XXJPY 2.2.1

ili

2.3.3 Gingerbread Official.

imaš na kraju stranice i za root i za cwm.

imaš i tu upute:

XDA

treba mi bas orig od tmobile jer cu morat nosit mob na servis najvjerojantnije. mislim da ovi gore nisu dobri

14 godina
neaktivan

Evo volio bi da mi kazete koji custom ROM je za vas vizuelno najljepsi? Nesto bi probao interesantno...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

već sam pitao ali nisam dobio odgovor 
postoji li način da se poveća broj fps-a u izbornika na adw ex launcheru?

i još jedno pitanje

koji internet browser koristite
hvala :D

17 godina
odjavljen

na ono prvo ne znam a sto se tice browsera : besplatni mi je miren bio odlican a krekani xscope.. to su mi najbolji

16 godina
neaktivan

tnx skank 
a daj mi reci za voodoo sound 
vrtim juwe 4.3 rom ali kernel ne dozvoljava pojačavanje zvuka putem voodoo control aplikacije nego treba staviti nešto od supercuria 
e sad na xda ima samo za froyo, a ovo je ginger 
kako da tto riješim?

15 godina
protjeran

Upravo sam na MIUI!

Oduševljen sam :P

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tonihrvat kaže...

Upravo sam na MIUI!

Dobar?

15 godina
protjeran
Denyken kaže...
tonihrvat kaže...

Upravo sam na MIUI!

Dobar?

ma izvrstan je 

ne želim više na darkya :D

kao što sam negdje pročitao, kao skroz novi mobitel izgleda

izgled ti je lijep i još teme imaš za njega

tutorial posebno za noobove napravljen :P

ne možeš pogriješiti

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 23:19 (tonihrvat).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice