Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.590.313
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Hvala, hvala.. I bama svim sretan Uskrs koliko vas ima :-)...

Stavio stavio sam neki dan ging 2.3.3 , odmah pukno gore juwea... Nije mi se svidjao, previse bugova. Onda sam stavio goatrip 1.7... I mogu reći najbolji rom kojega sam do sada imao... Sve 5... Baterija, brzina, gps.... Nema lagova, bugova, drainova... Toplo preporucujem... Mob sam skino s punjaca prije 19 sati, jos 42% baterija... nekog srednjeg koristenja... A i kod super teskog koristenja sam primjetio dosta smanjenu potrosnju baterije...

Quadrant, sa ext4 ukljucenim 1800, ali sve u svemu.... Nekako mi se cini fluidniji nego ma froji..
16 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...
Hvala, hvala.. I bama svim sretan Uskrs koliko vas ima :-)...

Stavio stavio sam neki dan ging 2.3.3 , odmah pukno gore juwea... Nije mi se svidjao, previse bugova. Onda sam stavio goatrip 1.7... I mogu reći najbolji rom kojega sam do sada imao... Sve 5... Baterija, brzina, gps.... Nema lagova, bugova, drainova... Toplo preporucujem... Mob sam skino s punjaca prije 19 sati, jos 42% baterija... nekog srednjeg koristenja... A i kod super teskog koristenja sam primjetio dosta smanjenu potrosnju baterije...

Quadrant, sa ext4 ukljucenim 1800, ali sve u svemu.... Nekako mi se cini fluidniji nego ma froji..

moze neki link ili uputstvo kako si to napravio. ja sam na darky 10.4 RC, al nisam uopce zadovoljan. pitam te kako si to napravio je sam nisam bas strucnjak, a za 10.4 sam slijedio neki film na youtube.

hvala!

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
15 godina
neaktivan
Prvo osnovni gingebred s ovog linka, tu su ti download linkovi i upute

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=846913

Onda root i cwm preko, odina

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

Kad si to napravio... Preko cwm-a si stavis gore koji god hoces ging custom rom...

Jos jedna stvar.... Ext4 lagfix controller.. isto ti je u drugom linku sve objasnjeno...

15 godina
neaktivan

hoce li netko tako sta napraviti na vibrantu t959

i jos da je postupak na hrvatskome,poredan od pocetka do kraja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel ima neko dobre upute za omogućiti download mod na vipovom SGS-u? radio sam po nekim uputama s xda - flashao sam bootloader, ali svejedno me ne pušta u download mode. jel netko uspio ovdje?

edit: ipak je radio. nisam dovoljno istovremeno stiskao 3 tipke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 10:55 (funat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo, procitao sam veci dio ove teme i citam vec satima. Neki dan sam ga kupio u t-mobilu. Sve super, sve pet samo sto baterija kratko traje. Jedino sta radi je gmail, facebook i skype. Frendu isto radi to i josh puuuno vise toga ali on ima neki rom od darkya koji ja ne zelim.

Nov sam u androidu i nista ne kuzim.

Dal je sigurno da napravim update na onu procurenu verziju 2.3.3 koristeci ovaj tutorial http://mob.hr/kako-instalirati-gingerbread-na-samsung-galaxy-s-pomocu-odin-a/ u nadi da ce mi se vrijeme trajanja baterije produljiti. Jer ovak ga moram puniti svakih 8 sati a mobitel je od toga prakticki 7,5 sati u standby-u. Zgasen je wireless, gps, itd. Upaljen je samo 3g. Latitude i te sve lokacijske usluge su zgasene

Samo se bojim da ga ne zeznem prilikom flashanja na taj novi rom pa ako moze kakva pomoc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa ako imas download mod nebi trebalo biti problema.ako si cital cijelu temu znas o cemu pricam.go for it!
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sori :S ali neznam. Previse toga sam procitao i izgubio u tim romovima, loaderima itd.

17 godina
neaktivan

evo za bokizg.pogledaj 81 stranicu zadnja poruka od brane_og pogledaj i sve ti piše.prati taj tutorial i imal budes 2.3.3 i rootani mob i CWM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi,trebam pomoć...nešto sam obrisao na mobitelu i sad uopće nema slike..... kaj da radim???

0 0 hvala 0
15 godina
Koje slike?
15 godina
neaktivan
Može biti da je facebook glavni krivac, ako cijelo vrijeme obnavlja podatke....
16 godina
odjavljen

heh... evo vec tjedan dana sam na "nasem" romu i moram reci da sam extra zadovoljan... sve radi, ne laga i baterija jako dugo traje ali jako dugo... 3. dan je bio na cca 25% i da ga nisam stavio punit izgurao bi i taj 4. dan

nema je8ene sanse da stavljam ista drugo dok ovo radi kako treba... mozda noviju verziju istog ali samo ako bude u updejtu nesto sto mi je bitno.. 

svaka cast autoru!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam presao na Darky v10 RC5.3

Sve super radi, baterija bolje drzi nego prije. Cijeli mob malo brze radi. Najbolji ROM do sada.

Ne da mi se prelaziti na neke druge (a ima ih dosta na xda).

Sa lagfixom ukljucenim Quadrant se krece oko 1600

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koji je to "naš" rom?

17 godina
lujito kaže...

Koji je to "naš" rom?

Thunder (xda)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 17:35 (parizer).
16 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...
Evo baš gledam kako se instalira taj goatrip 1.7.
Osim stock ROM-a kojeg sam već stavio treba root-ati s CF-Root.
Eh sad, milion stvari mi je nejasno i teško se snalazim po XDADEV forumu (nikad nisam siguran je li ono što sam našao zadnja verzija za ono što meni treba i sl.), ne kužim još termine itd. 
Ne tražim da mi netko sve objašnjava i prepisuje i crta, kopat ću sam dalje dok ne skontam, ali par stvari moram pitat...
1. Ako s Odinom stavim ovaj CF-Root jel mogu napraviti unroot nekako? Ili se unroot svodi na to da ponovim flashanje stock verzije 2.3.3 s Odinom? Ili samo flasham originalni stock PDA file?
2. Što znači 'install Goatrip.1.7 in CMW'? Što je CMW? A što je onda CWM? 
Inače, sve ovo radim zato jer mi se baterija previše troši pa se nadam da će mi neki od custom romova pomoć. Evo, nakon što sam stavio stock 2.3.3 jutros mi je za 6h tokom noći palo na ispod 50%. Sve je potrošio Android OS.  Nisam ga ni taknuo.
Hvala unaprijed.
EDIT:
Evo, još sam malo kopao pa zaključio da je CMW isto što i CMW i da ga CF-Root za Gingerbread već ima unutra.
Ako sam dobro zaključio, 'install Goatrip.1.7 in CMW' bi značilo da goatrip.1.7.zip preimenujem u update.zip, stavim u root SD kartice i bootam phone u recovery modu (Home+Power) te kad mi se pojavi CMW interface odaberem samo 'apply update from sdcard'
Jel to to?
Ostaje dakle samo pitanje: kako se vratiti u prvobitno stanje? Samo ponoviti Flash gingerbreada preko Odina? Ok, izgubim stvari koje nisu zapisane na SD karticu ali opet imam phone koji ima garanciju?
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 11:33 (zvranic).
17 godina
neaktivan
1.da dok stavis natrag prek odina 2.3.3 onda je mob unrootan.ima opet procedura za rootati uredaj.
2.cwm ili clockworkmode.ako ga nemas dok duze drzis tipku za iskljucivanje onda mozes uci u njega dok drzis tipku volume up,home tipku i za isklnucivanje tipku.znaci sve tri tipke istovremeno.prethodno ubaci zip file koji hoces prek cwm-a instalirat i to ti je ukratko to.
sorry ali s mobitela pisem pa sam probal sto ukrace objasniti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvranic kaže...
8rda3+ kaže...
Evo baš gledam kako se instalira taj goatrip 1.7.
Osim stock ROM-a kojeg sam već stavio treba root-ati s CF-Root.
Eh sad, milion stvari mi je nejasno i teško se snalazim po XDADEV forumu (nikad nisam siguran je li ono što sam našao zadnja verzija za ono što meni treba i sl.), ne kužim još termine itd. 
Ne tražim da mi netko sve objašnjava i prepisuje i crta, kopat ću sam dalje dok ne skontam, ali par stvari moram pitat...
1. Ako s Odinom stavim ovaj CF-Root jel mogu napraviti unroot nekako? Ili se unroot svodi na to da ponovim flashanje stock verzije 2.3.3 s Odinom? Ili samo flasham originalni stock PDA file?
2. Što znači 'install Goatrip.1.7 in CMW'? Što je CMW? A što je onda CWM? 
Inače, sve ovo radim zato jer mi se baterija previše troši pa se nadam da će mi neki od custom romova pomoć. Evo, nakon što sam stavio stock 2.3.3 jutros mi je za 6h tokom noći palo na ispod 50%. Sve je potrošio Android OS.  Nisam ga ni taknuo.
Hvala unaprijed.

Ako to sve radiš samo zbog baterije, nemoj! Vidim da si nedavno stavljao 2.3.3 i baterija ti je loša, vjerujem. Ali ni jedan drugi ROM ti neće napraviti ništa što bi spektakularno popravilo bateriju, ma šta god da ti netko kaže. Tajna je u tome da nakon flasha jednostavno baterija ne radi dobro dok ga nekoliko puta ne isprazniš i napuniš do kraja. Ja sam na Darky-u 9.5 već duuugooo i ako pogledaš unazad par stranica vidjet ćeš kako se žalim da je ROM ubojica za bateriju, i bio je. Od tada, nisam jednu novu aplikaciju skinuo, jednu postavku nisam promijenio (jer mi se iskreno neda više stalno zajebavat, svaki dan nešto novo izađe) a baterija mi radi 2 ako ne i 3 puta bolje. Dakle ništa novoga već samo normalno korištenje baterije dok se ona ne ''stabilizira''...

edit: dakle Darky 9.5, DarkCore 1.2, 10-tak widgeta, WiFi i 3g, GPS uvijek upaljeni, telefoniranja oko 1,5-2 sata dnevno, hrpa poruka preko Google Talka, SMS-a i What's up-a, igrice ne igram. Baterija drži jedno 40-48 sati. I ne očekujem više. Svaku večer na punjač i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 11:26 (tvrtkoq).
14 godina
neaktivan

pozz svima zanima me par stvari za samsung galaxy S i9000. je jako dobar taj mobitel? ako se instaliraju programi u mobu dali bi vrijedila jos garancija? koji su najbolji programi za njega? dali je istina kad npr se slusa pjesma s you tuba s 100% zvukom cuje se da dosta zvuji? hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@jura

Thanks, radio sam edit svog posta i u međuvremenu već dobio odgovore koje sam nekako na kraju uspio i sam prokljuvit (phpBB ti pokaže ako ima novih odgovora u temi prije nego što postaš - na to sam navikao).

@tvrtkoq

Hvala ti na ovome, istina, prvenstveno se zajeb.... s ovim zato jer želim imati telefon kojeg neću morati puniti dva puta dnevno i koji mi neće riknut kad mi najviše treba a nigdje utičnice - s 48h bi bio sasvim zadovoljan. Neki komentari su dali naslutiti da custom ROM može popraviti prebrzo trošenje baterije.

S druge strane, sad kad sam se malko familijalizirao sa svim time, nije mi više toliki bauk staviti custom ROM. Svejedno, budem malo prvo pogledao što to nasušno mogu dobiti s rootanim telefonom i custom ROM-om da bi vrijedilo truda.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

jedno pitanjce za ekipu sa Gingerbreadom...ima li netko da je opravio hrvatski swype. trenutno sam na Juwe 4.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Goatrip ima hrv swipe... Juwe nema... Ja pokusao staviti na juwe ali bezuspjesno.... Jedino ako netko zna iz official ging izvuci swipe i napraviti update zip
15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...
Goatrip ima hrv swipe... Juwe nema... Ja pokusao staviti na juwe ali bezuspjesno.... Jedino ako netko zna iz official ging izvuci swipe i napraviti update zip

Tnx za info, mislim da cu stavit Goatrip, Juwe mi nije nekako legao :)

14 godina
neaktivan

Pozz..zelio bi znati koji je bolji IPHONE 4 ILI SAMSUNG GALAXY S I9000 ..i šta jedan ima a drugi nema. koji mi preporucite da si uzmem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Po pitanju se vec vidi da za tebe nije nista drugo doli iPhone, ili ako ces da poludis eventualno nokia 3310... Iako, kad bolje razmislim... Ostavi se ti 3310 i uzmi iPhone...
15 godina
neaktivan
miky03 kaže...

Pozz..zelio bi znati koji je bolji IPHONE 4 ILI SAMSUNG GALAXY S I9000 ..i šta jedan ima a drugi nema. koji mi preporucite da si uzmem?

Odi u T-centar,VIP... i probaj mobove i koji ti više paše,uzmi taj.

14 godina
neaktivan

mene je puno ljepsi samsung galaxy s i cijena je skoro ista. pa bi zelio barem par savjeta od vas koji je bolji i u cemu. hvala vam

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miky03 kaže...

Ja sam imao isti problem kada sam kupovao mobitel, kupio sam na kraju samsung galaxy i nije mi zao niti jedne kune sam dao :)

znaci ovako mene je privukao lijepsi i veci ekran(pogledaj si na youtube-u imas uspordbe)I ako se odlucis na samsung morat ces stavit neki custum rom kako bi mobitel radio brze i bolje :)

15 godina
Ja imam Galaxy-a, imao sam istu dilemu
Nije mi zao ni malo. Makar mi flash radi ko avion, a da ne pricam o prednostima androida (sto meni trebq)
kad sada navale iLjudi haha
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice