Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.624.428
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
marijanooo kaže...

zdravo ljudi!

jucer sam dobio samsung galaxy s i9000 pa malo guglam i izbacilo me na vas forum..

znaci ne snalazim se uopce a tu sam malo preskrolao pa vidim da ima ljudi koji se kuze..

pa eto - ako ima neka voljan da objasni totalnom laiku sta mi je ciniti sad u pocetki - koje programe skinuti, updateove, neke bug fixeve i slicno... koje su najbolje aplikacije??

i jos jedno pitanje - uzeo sam mob preko oglasa od nekih likova iz zga... uglavnom mob je nov, bio je za strano trziste, oni su ga otkodirali, stavili hrvatski meni.. i sad su mi poslali pisanu garanciju od europatrade.. zanima me da li ce mi vrijediti ta garancija ako je mobitel otkodiran???

eto, biti cu zahvalan ako mi odgovorite :)

Jel mi moze tko pomoci? Znaci imam uredjaj 6 dana. i baterija mi traje 10 sati, bez da gledam filmove, slusam glazbu i slicno :O evo punio sam ju cijelu noc. ujutro iskopcao i cijeli dan minimalno koristio phone. sad pred 10 minuta mi kaze da je baterija prazna i da je prikljucim na punjac :(

e sad... ne znam ako sam to ja zeznuo ili su mi uvalili. jer na uputstvima od mobitela je pisalo da odmah krenem puniti do kraja, što sam i napravio (makar je baterija bila na 60ak posto). a inace pustam da baterija crkne pa onda punjenje do kraja i tako par puta.

jel ima di kod nas za uzeti samo bateeriju u ducanu?

i jel mi mozete odgovoriti na ovo pitanje vezano uz garanciju (navedeno u kvotu)?

15 godina

Molio bih ako mi netko može zaljepiti ovdje d/l link za Darkyev ROM koji koristite, probao sam ih par različitih i ni jedan mi se iskreno ne sviđa....

Hvala

15 godina
neaktivan
9.3....... Par različitih? Molim...isti je rom, samo druga verzija...sto veci broj = novija verzija = bolja varzija.... Svi ovdje koriste ili 9.3, ili 9.2....imas na xda forumu pod android development....
15 godina

sorry krivo sam se izrazio, nisam mislio na više darkyevih ROM_ova nego ostalih, više različitih.... skinuo sam neki darkyev 9.3 ali nemogu ga instalirati, neznam zašto, pukne mi instalacija....

15 godina
neaktivan
Kako pukne...tj. Kada? Koji error? Koji neki darkijev? Odakle?

Odi na xda forum, tamo s linka skini...pomoću njihovih instrukcija probaj instalirati pa ako onda nejde javi....

Pojednostavljeno...
Skini rom
Darky configurator s market
U njemu oznaci wipe (uz modem i kernel koji zelis)
napravi backup
Recovery
factory reset, clear cache, clesr dalvik cache
Chose zip from sd card..izaberi darkija...

..cekaj....
...cekaj...
Cekaj...

Gotovo
15 godina

Pukne prilikom instalacije kad izaberem sa sd carda darkyev ROM, radi se o 9.3 inačici. Nema veze, stavio sam 9.2 i užasno loše mi izgleda, nisam zadovoljan... 

15 godina
neaktivan
marijanooo kaže...

Jel mi moze tko pomoci? Znaci imam uredjaj 6 dana. i baterija mi traje 10 sati, bez da gledam filmove, slusam glazbu i slicno :O evo punio sam ju cijelu noc. ujutro iskopcao i cijeli dan minimalno koristio phone. sad pred 10 minuta mi kaze da je baterija prazna i da je prikljucim na punjac :(

e sad... ne znam ako sam to ja zeznuo ili su mi uvalili. jer na uputstvima od mobitela je pisalo da odmah krenem puniti do kraja, što sam i napravio (makar je baterija bila na 60ak posto). a inace pustam da baterija crkne pa onda punjenje do kraja i tako par puta.

jel ima di kod nas za uzeti samo bateeriju u ducanu?

i jel mi mozete odgovoriti na ovo pitanje vezano uz garanciju (navedeno u kvotu)?

Isprazni je do kraja da se ugasi mob pa onda napuni na 100% i nek odstoji na punjaču na 100% neko vrijeme. Zatim kad ga otkopčaš treba u recovery modu (ako možeš u taj mod) pobrisat battery stats i još par puta puniti na način kako sam opisao.

15 godina
neaktivan
quickr kaže...

Pukne prilikom instalacije kad izaberem sa sd carda darkyev ROM, radi se o 9.3 inačici. Nema veze, stavio sam 9.2 i užasno loše mi izgleda, nisam zadovoljan... 

meni se to dogodilo kada mi nije .zip file skinuo u potpunosti (skidao sam ga preko moba), probaj ga ponovo skinut, ako flasha 9.2 morao bi i 9.3.     9.3. u kombinaciji sa Speedmodom i još nekom dobrom temom radi i izgleda fenomenalno

15 godina

Probat ću ponovno skinuti. Čudno mi je da sve moguće ROMove stavljam normalno, bez problema samo darkijev 9.3 ne ide...

EDIT:

uspio sam, izgleda da je bilo do toga, ponovno sam skinuo i iz prve je prošlo.... još jedno banalno pitanje: koji kernel koristite uz 9.3?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 15:27 (quickr).
15 godina
neaktivan
Speedmod
15 godina
neaktivan

Več sam bio jednom napiso ali ako neko nije slučajno vidio evo još jednom, toplo preporučam ova tweak za napravit samo nemojte flashat iz cwma nego odzipajte i pomoću root explorer.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=981125

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 16:58 (Blade3).

0 0 hvala 1
17 godina
Blade3 kaže...

Več sam bio jednom napiso ali ako neko nije slučajno vidio evo još jednom, toplo preporučam ova tweak za napravit samo nemojte flashat iz cwma nego odzipajte i pomoću root explorer.

Hvala. Super radi, puno bolji response

I certainly hope Tim Cook is more reasonable
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 17:54 (parizer).
18 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

pa kolko vidim ima i za flashat iz cwm-a.zakaj ne onda iz cwm-a???jel radi na 9.2 verziji?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 19:05 (jura).
15 godina
neaktivan
jura kaže...
Blade3 kaže...

pa kolko vidim ima i za flashat iz cwm-a.zakaj ne onda iz cwm-a???jel radi na 9.2 verziji?

ja sam probo a i vidim da su isto još neki probali iz cwma i nije uspijelo. Kaže, instal i sve gotov al kad pogledam vidim da nije zamijenio fileove. Ma i ovak je sekunda posla samo odizipat one  dve bin datoteke, stavit ih na sd karticu i onda sa root explorer ih staviti u system/bin   i rebootat mob. Pretpostavljam da radi, ne vidim zašto nebi.

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
jura kaže...
Blade3 kaže...

ja sam probo a i vidim da su isto još neki probali iz cwma i nije uspijelo. Kaže, instal i sve gotov al kad pogledam vidim da nije zamijenio fileove. Ma i ovak je sekunda posla samo odizipat one  dve bin datoteke, stavit ih na sd karticu i onda sa root explorer ih staviti u system/bin   i rebootat mob. Pretpostavljam da radi, ne vidim zašto nebi.

probam kopirat na system/bin i onda m kaze da vec postoji ta datoteka tamo. predpostavljam da je to stara pa je probam izbrisat i nedam mi da obrisem jer mi kaze da je koristim. dali da promjenim naziv i onda da kopiram ili?

app-pocess cannot be deleted because the file system is read only (kad zelim obrisat) a kad zelim kopirat u system/bin You cannot paste here because the file system is read-only.

rjesio sam ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 21:34 (fredy26).
15 godina
neaktivan
fredy26 kaže...
Blade3 kaže...
jura kaže...
Blade3 kaže...

probam kopirat na system/bin i onda m kaze da vec postoji ta datoteka tamo. predpostavljam da je to stara pa je probam izbrisat i nedam mi da obrisem jer mi kaze da je koristim. dali da promjenim naziv i onda da kopiram ili?

app-pocess cannot be deleted because the file system is read only (kad zelim obrisat) a kad zelim kopirat u system/bin You cannot paste here because the file system is read-only.

rjesio sam ;)

Stisneš ono Mount R/W (read/write) na vrhu prije....a riješio si, super, lol :)

16 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
jura kaže...
Blade3 kaže...

Možeš li objasnit ovo kako ih sa root explorerom stavit u system/bin?

Treba imat neku posebnu aplikaciju ili se to može napraviti sa bilo kojom, bitno samo da je mobitel rootan??

15 godina
neaktivan
extract .zip file, u system folder nađeš 2 bin file-a, copy u system/bin folder od moba. Reboot, i to je to
18 godina
neaktivan
Ja sam napravil copy/paste i reboot i ne vidim nikakvu razliku bas.znaci zamjenil sam ona dva fila i napravil restart.ja sam na darky-u 9.2.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sry na duplom postu ali sam na mobitelu pa nisam mogel edit napraviti.

Dal postoji neki nacin da dok stavljam shourtcouts na pocetni zaslon da odaberem vise njih odjedanput a ne da moram stavljati jedan po jedan?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
extract .zip file, u system folder nađeš 2 bin file-a, copy u system/bin folder od moba. Reboot, i to je to

Da, to sam i ja pretpostavio, al kad kopiram file i krenem u BIN datoteku, tamo mi ne dozvoljava da napravim PASTE. Radio sam preko Astro file managera, a mobitel je rootan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 9:48 (lujito).
15 godina
neaktivan
system folder od moba je r/o (read only), otvori SGS toolbox ako si dobio s Darky-em i na dnu imaš opciju mount system as r/w (read/write), te onda iskopiraj s astrom, mislim da bi se trebalo moći i s njime, ili skini root explorer pa napravi mount i kopiranje pomoću njega
15 godina
neaktivan

Kies mi nudi ugrade na 2.2.1 (JS5/JPY/JS4), mobitel je kupljen u T-mobileu. Evo kaj mene zanima. On ga mora spremiti na disk prije samog downloadanja na mobitel. Zanima me gdje ga sprema na disku tako da ga sačuvam za ponovno vraćanje, ako ikad stavim neki custom rom? I jel moguće preko Kiesa napraviti backup firmwarea?

Drugo pitanje. S kojim programom napraviti backup svega na mobu (fajlova, kontakata, kalendara, aplikacija)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 10:17 (zdralac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zdralac kaže...

Kies mi nudi ugrade na 2.2.1 (JS5/JPY/JS4), mobitel je kupljen u T-mobileu. Evo kaj mene zanima. On ga mora spremiti na disk prije samog downloadanja na mobitel. Zanima me gdje ga sprema na disku tako da ga sačuvam za ponovno vraćanje, ako ikad stavim neki custom rom? I jel moguće preko Kiesa napraviti backup firmwarea?

Drugo pitanje. S kojim programom napraviti backup svega na mobu (fajlova, kontakata, kalendara, aplikacija)?

My backup pro, titanium backup pro....

15 godina
neaktivan

Zna li itko kada će doći 2.2.1 firmware za SGS na Vip mreži?? Umirem na 2.2... Baš umirem, nešto prestrašno. Ljudima koji mi gledaju mob govorim inače nije tak spor, zbog software se sad zblokiro, inače je predobar.... Sad će se on krzo dvije minute odmrznut...

Ugl postalo je nemoguće sa 2.2...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lagfix? Jel ti radi 3 button recovery?
15 godina
neaktivan

Ako ti se da pročitaj moje postove unazad nekih desetak str. Ukratko, nemam 3 botton combo, pokušavo ga stavit-nije išlo. Što naravno veže posljedicu da ne želim ništa stavljat na njega, niti rootat, niti službeni niti neslužbeni software. Jer mob mi se bricko prilikom inst. službenog. u Europatrade su stavili 2.2. i sad alagano umirem.... i čekam novi 2.2.1

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lukazg kaže...

Ako ti se da pročitaj moje postove unazad nekih desetak str. Ukratko, nemam 3 botton combo, pokušavo ga stavit-nije išlo. Što naravno veže posljedicu da ne želim ništa stavljat na njega, niti rootat, niti službeni niti neslužbeni software. Jer mob mi se bricko prilikom inst. službenog. u Europatrade su stavili 2.2. i sad alagano umirem.... i čekam novi 2.2.1

IMAŠ KOMPLETNI TUTORIAL KAKO RADITI 3BC, SA SVIM POTRBNIM FILEOVIMA, UNAZAD PAR STRANICA GA NAĐI.

AKO NISI USPIO ZNAČI DA NEŠTO NISI DOBRO NAPRAVIO, AKO JE USPJELO SVIMA, ALI SVIMA, ONDA MORA I TEBI.

MOBITEL PO DEFAULTU SA SLUŽBENIM VERZIJAMA IČEGA JE STVARNO LOŠ, I MISLIM DA NI IDUČE SLUŽBENE VERZIJE NEĆE BITI NIŠTA PUNO BOLJE...

15 godina
neaktivan

Kako sam mogao nešto krivo napraviti ako sam pokušavao barem 7 puta sa više metoda koje su navedene na xda? Točno po postupku, svaki detalj sam pazio, apsolutno sve je išlo kako je trebalo. Samo jednom sam uspio uć u recovery i nakon toga više nikako.

hhh Evo, ako netko želi provjeriti istinost mog iskaza :D ja ću mu rado dat mobitel pa nek proba napraviti ono šta meni nije uspjelo. I ako uspije šaljem javnu ispriku na izazvanoj drami :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
imaš sve na hrvatskom, u tutorialu koji je netko stavio, jednostavnije objašnjeno nego na XDA, probaj to, ili se pati s ovime...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice