Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.600.778
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
upsalarunvk kaže...

bok!

ako netko zna da li postoji mogućnos stavljanja hrvatskog jezika neovisno u romu jer za moj mobitel, samsung vibrant galaxy s, ne postoji

rom sa hrvatskim jezikom a najvjerojatnije neće ga ni biti, a nijedan rom od standardnog i9000 mi nepaše

Ne znam na što misliš. Ako misliš na hrvatski kao defaultni jezik (odnosno da je sve što piše na hrvatskom) mislim da ne možeš. Ukoliko misliš na tipkovnicu koja podržava hrvatski jezik i znakove, ja korisim Smart keyboard pro uz download Croatian dictionary-a, i time sam riješio prioblem.

15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...

da me ubijes ali nece {#}

evo sve sam napravio prema tvom postupku i jednostavno nece...kies prepoznam mob i sve 5 ali stisnem na firmware upgrade pise "this device version cannont be updated"

kada stavim xeu dobijem "I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3"

Pa to što dobiješ je u stvari fejkano "prepoznavanje" moba. Kad stisneš firmware upgrade nakon xeu trebao bi ti dati da nadograiš firmware.

15 godina
neaktivan
docx kaže...
Cro01 kaže...

evo sve sam napravio prema tvom postupku i jednostavno nece...kies prepoznam mob i sve 5 ali stisnem na firmware upgrade pise "this device version cannont be updated"

Pa to što dobiješ je u stvari fejkano "prepoznavanje" moba. Kad stisneš firmware upgrade nakon xeu trebao bi ti dati da nadograiš firmware.

Doduše moguće je da je Samsung zeznu stvar pa da dopušta nadogradnju samo sa najnovije verzije Kiesa. U tom slučaju bojim se da ništa preko registry patchera... Ostaje Odin...

15 godina
neaktivan
docx kaže...
docx kaže...
Cro01 kaže...

Doduše moguće je da je Samsung zeznu stvar pa da dopušta nadogradnju samo sa najnovije verzije Kiesa. U tom slučaju bojim se da ništa preko registry patchera... Ostaje Odin...

Evo upravo sam našao ovo: "Samsung have blocked the 1.5.3.10103.102 server and the only one that is now up is the Kies 2 server so even if you had it it would be of no use to you sorry." Sorry. Dakle Odin...

15 godina
neaktivan

Koje muke ja imam pa to je nevjerovatno ,da ostaje mi jos odin samo neznam da li mobitel mora biti otkljucan na sve mreze?negdje sam citao da mora ima li tko iskustva?

Inace hvala na trudu docx :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 0:43 (Cro01).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zasto odin ? Npr. za darkya ti ne treba odin....ja sam ga stavio bez odina...
15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Jel zna tko kako rijesiti problem sa applanetom?

http://www.megaupload.com/?d=BGXZFCCK ja sam ovdje skinuo i radi super

15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...
zasto odin ? Npr. za darkya ti ne treba odin....ja sam ga stavio bez odina...

Dakle čovjek hoće stock 2.2.1. Uglavnom stock ROM-ovi idu preko odina, a ne preko CMV-a. Ali postoji način i preko Kiesa i Registry patchera pod uvjetm da imaš save ROM-a. Prilikom nadogradnje na 2.2.1 napravio sam ROM save tako da imam stock ROM 2.2.1 sejvan, a postoji način da se tako sejvan ROM preko Registry Patchera i Kiesa vrati na mob.

15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...

Koje muke ja imam pa to je nevjerovatno ,da ostaje mi jos odin samo neznam da li mobitel mora biti otkljucan na sve mreze?negdje sam citao da mora ima li tko iskustva?

Flešao sam i Darkyja i stock ROM preko Odina, netreba mob biti otkljucan, bar moj nije, i nije bilo nikakvih problema. :)

14 godina
neaktivan

Ja sam nadogradio prema ovim uputama.

Otvorit kies, spojit mob, nadogradnja frimwera. ostaviti tako. otvorit pacher odabrati eu ponovo na kies zatvoriti prozorčić od updeta pa ponovo otvorit i onda mi je pisalo nadogradnja na JPY

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Cro01 kaže...

Flešao sam i Darkyja i stock ROM preko Odina, netreba mob biti otkljucan, bar moj nije, i nije bilo nikakvih problema. :)

Ok sad mi je lakse,budem probao preko ODINa,jel ti mob zakljucan na T-com ?

moze link sa xda foruma gdje pise kako ti napravit...?

15 godina
neaktivan
Slatix kaže...

Ja sam nadogradio prema ovim uputama.

Otvorit kies, spojit mob, nadogradnja frimwera. ostaviti tako. otvorit pacher odabrati eu ponovo na kies zatvoriti prozorčić od updeta pa ponovo otvorit i onda mi je pisalo nadogradnja na JPY

Ja sam ti isto pokusavao jucer cijeli dan i nisam uspio na kraju,izgleda da se vise nemoze napravit update preko starog kiesa...

15 godina
neaktivan
gorki8701 kaže...

Pozz drustvo,

Imam jedan mali problemcic,s kojim se borim vec mjesec dana.

Radi se o AUTO rotaciji.

Steka mi,i to dobro,kada ga nagnem na desno ili lijevo,odmah reagira,a kada ga ponovno ispravim na normalno,treba mu i 10 ak secundi da se vrati u normalu.

Malo sam postao histerican sto se tice toga,pa sam isljucio auto rotaciju.

Dali je netko imao slican problemcic,s ovime,

PS na 2.2 sam froyo

DALI NETKO ZNA MOZDA NESTO O OVOME

15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...
civicar kaže...
Cro01 kaže...

Moj mob je zakljucan na vip.

Nemam ti link sa XDA, ali ti imam link gdje su ti svi tvornicki firmwarei na jednom mjestu -> http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm

Prije nego krenes bilo sta pazi da maknes lagfix ukoliko ga imas instaliran.

Isto tako je bitno da u svakom trenutku imas bar 3e recovery.

Nakon silnih metoda flesanja koje sam probao svoj sam najjednostavnije na stock vratio ovako:

Stavio mob u download mode ( prije toga kroz recovery wipe cache i sve sto se da wipeati )

Pokrenuo Odin i pod PDA ubacio file koji sam skinuo sa vec navedene stranice ( provjeriti upute za file koji skidas, ako u paketu dolazi i pit file onda ga trebas, ako ne netreba ti. Takodjer re-partition ti moze i nemora trebati )

Popikas u Odinu sve potrebne opcije, stavis fileove (PDA obavezno, pit i re-partion je opcija - ovisno koji rom skidas )

i Start - pustis da odradi i zacas si na stock romu.

15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...
civicar kaže...
Cro01 kaže...

Evo i tu imaš stock ROM-ove i upute. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=948790

15 godina
neaktivan
docx kaže...
Cro01 kaže...
civicar kaže...
Cro01 kaže...

Evo i tu imaš stock ROM-ove i upute. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=948790

A i ovdje:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=846913

15 godina
neaktivan

AAAAAAAAAAAAAAAAA, ekipa, čini se da je došo, procurio 2.3.2 gingerbread XWJV1, svaka čast Samsung, ima da se kuhari poput Darkya i Doca bace na poso, očekujem čuda, čuuuuda :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974117

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AAAAAAA....pretekao si me...bas sam to mislio sada staviti...jedva čekam...
17 godina
neaktivan

Sta sam vam rekao!!!! 2.3 je stigao prije na Galaxy S nego na Desire!!! hahaha

Upravo skidam, jos samo sat i po vremena haha....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma Samsung, svaka ti dala :) i to ne 2.3 ko kad je došo 2.2 pa 2.2.1 nego odmah 2.3.2 i ovo je samo prvo izdanje, očekujem JV2 pa preksutra JV3 pa Darky 10 baziran na tome, ufffff, happy days

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ma Samsung, svaka ti dala :) i to ne 2.3 ko kad je došo 2.2 pa 2.2.1 nego odmah 2.3.2 i ovo je samo prvo izdanje, očekujem JV2 pa preksutra JV3 pa Darky 10 baziran na tome, ufffff, happy days

Bas to... Ja sam mislio da cu cekati do 5 mjeseca minimum, kad ono vec danas...ajme... srece sto nisam kupio Desire...haha... malo previse spominjem Desire trenutno  {#}

15 godina
neaktivan

ufff, ima da se kuhari bace na poso, očekujem nove kernele, nove romove tj. stare ali bazirani na 2.3  {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne radi forum od xda :-).....previse sgs-ovaca klika refresh na gingebred temi :-)
15 godina
neaktivan

ufff, kolko got me žulja da idem flashat, strpit ću se do sutra bar, još dosta tog neznam, dal se može rootat, dal ostaje download mod i takve stvari, nek neko drugi bude pokusni :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ufff, kolko got me žulja da idem flashat, strpit ću se do sutra bar, još dosta tog neznam, dal se može rootat, dal ostaje download mod i takve stvari, nek neko drugi bude pokusni :)

Market ne radi... Nema bas puno naznaka da je 2.3 ali je sto posto gingerbread... iako tako ne izgleda haha

I jos je beta...

15 godina
neaktivan

Nisam očekivo da će odmah nešto bit, to nije službena verzija, glavno da je tu i da ludilo počne, sad će Samsung izbacivat JV2 pa JV3... kak sam napiso gore svakih par dana, tak je i bilo sa froyom dok nisu došli do super JPY roma.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Cro01 kaže...
civicar kaže...
Cro01 kaže...

Moj mob je zakljucan na vip.

Nemam ti link sa XDA, ali ti imam link gdje su ti svi tvornicki firmwarei na jednom mjestu -> http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm

Prije nego krenes bilo sta pazi da maknes lagfix ukoliko ga imas instaliran.

Isto tako je bitno da u svakom trenutku imas bar 3e recovery.

Nakon silnih metoda flesanja koje sam probao svoj sam najjednostavnije na stock vratio ovako:

Stavio mob u download mode ( prije toga kroz recovery wipe cache i sve sto se da wipeati )

Pokrenuo Odin i pod PDA ubacio file koji sam skinuo sa vec navedene stranice ( provjeriti upute za file koji skidas, ako u paketu dolazi i pit file onda ga trebas, ako ne netreba ti. Takodjer re-partition ti moze i nemora trebati )

Popikas u Odinu sve potrebne opcije, stavis fileove (PDA obavezno, pit i re-partion je opcija - ovisno koji rom skidas )

i Start - pustis da odradi i zacas si na stock romu.

Evo sam da javim da sam uspjesno nadogradio na 2.2.1 i zatim sam odmah presao na darky-a i prezadovoljan sam sa darkyem :)

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
I certainly hope Tim Cook is more reasonable
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 0:46 (parizer).
15 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice