Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.757
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molio bih nekog da mi kaže kako se mogu ugasit aplikacije koje su upaljene, tj. multitasking, jer troše mi bateriju vjerovatno, a neznam kako ih ugasit.. hvala

In principio erat verbum et verbum erat apud deum et deus erat verbum..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

Dugo stisneš Home tipku i pojeaviti će ti se screen s koristenim aplikacijama.

Ispod njih imas Upravljanje (ne znam na engleski točno jer mi je mob na HR) tamo možes vidjeti koje aplikacije su trenutno pokrenute.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
neaktivan

Evo ga, stigao DARKY 8.1! E sad lujito može početi polako i svog Galaxy pripremat za Darky-a!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lujito kaže...

Evo ga, stigao DARKY 8.1! E sad lujito može početi polako i svog Galaxy pripremat za Darky-a!

ne stavljajte još Darky 8.1, čini se da ima nekih problema

15 godina
neaktivan

Naravno da nećemo, barem ja, dok se ljudi žale na probleme nema smisla stavljati, al sad čekam da se verzija stabilizira i krećem na Darky-a ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Dugo stisneš Home tipku i pojeaviti će ti se screen s koristenim aplikacijama.

Ispod njih imas Upravljanje (ne znam na engleski točno jer mi je mob na HR) tamo možes vidjeti koje aplikacije su trenutno pokrenute.

znam ih ja pogledat, al neznam isključit >.<

In principio erat verbum et verbum erat apud deum et deus erat verbum..
17 godina
neaktivan

Pa klikneš na to Upravljanje i otvori ti se novi screen Aktivne aplikacije, pored njih imaš za kliknuti Kraj.

Imaš i widget za to.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 14:02 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isao sam updatat svoj SGS prateci ovaj tut http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628 i sve sam napravia i sad mi je na mobitelu 2.2 ver, jel to dobro, kako stavit 2.2.1 verziju i mogu li sa  ovom verzijom instalirat Darkya, na kies registryu sam odabra za oni broj CRO

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 14:56 (tk.nike).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tk.nike kaže...

Isao sam updatat svoj SGS prateci ovaj tut http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628 i sve sam napravia i sad mi je na mobitelu 2.2 ver, jel to dobro, kako stavit 2.2.1 verziju i mogu li sa  ovom verzijom instalirat Darkya, na kies registryu sam odabra za oni broj CRO

Da si stavio XEU imao bi 2.2.1, ali ako želiš instalirat Darkyev ROM ti je sve jedno. Dakle možeš instalirati Darky-ev ROM i s verzijom 2.2

16 godina
neaktivan
docx kaže...
tk.nike kaže...

Da si stavio XEU imao bi 2.2.1, ali ako želiš instalirat Darkyev ROM ti je sve jedno. Dakle možeš instalirati Darky-ev ROM i s verzijom 2.2

znaci bit ce isto, nema veze sta je 2.2?

ako je tako bi li mi mogao dati link kako se nadograđuje na Darky rom

15 godina
neaktivan

Novi Darkyev ROM izgleda JAKO dobro, vjerojatno i je najbolji od svih dostupnih custom ROM-ova. Ali ako nekome ne trebaju sve te silne djidje-midje koje dolaze s njegovim izdanjima neka pogleda Insanity ROM. I sam darky ga preporucuje svima kao vjerojatno najbrzi ROM ako vam mob ne treba osim za standardne, osnovne funkcije poput neta, gps-a, mailanja, poziva, poruka itd. Htio sam ga danas isprobati, ali sam onda naletio na Darky 8.1 i sad sam u dilemi, pogotovo zbog onih poboljsanja zvuka i poboljsanja u samom browseru.

Ako isprobam Insanity danas (tj. ako stignem) javim vam kakve su razlike izmedju ta dva cini se najbolja rom-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li netko problema s baterijom nakon updeata OS-a na verziju 2.2, i jel ima rješenja? Meni sad troši bateriju otrpilike za 1 dan kad praktički ništa ne radim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8tom kaže...

Novi Darkyev ROM izgleda JAKO dobro, vjerojatno i je najbolji od svih dostupnih custom ROM-ova. Ali ako nekome ne trebaju sve te silne djidje-midje koje dolaze s njegovim izdanjima neka pogleda Insanity ROM. I sam darky ga preporucuje svima kao vjerojatno najbrzi ROM ako vam mob ne treba osim za standardne, osnovne funkcije poput neta, gps-a, mailanja, poziva, poruka itd. Htio sam ga danas isprobati, ali sam onda naletio na Darky 8.1 i sad sam u dilemi, pogotovo zbog onih poboljsanja zvuka i poboljsanja u samom browseru.

Ako isprobam Insanity danas (tj. ako stignem) javim vam kakve su razlike izmedju ta dva cini se najbolja rom-a.

di da nadem taj Insanity?

15 godina

a kako se vratit s darkya na stock rom,pitam radi garancije..flash odinom ili ima neka bolja metoda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Darkyev 8.1 rom je zapravo 8.0 sa Speedmod kernelom što je odlično, pošto je to najbolja kombinacija koja može bit (moje mišljenje) no čini se da ima nekih problema sa marketom. Još moram malo istražit u čem je stvar. Za sigurno, ko hoče sad može jednostavno usnimit 8.0 i speedmod preko njega, tak ja imam zasad i stvarno je odlično

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ahyco kaže...

Ima li netko problema s baterijom nakon updeata OS-a na verziju 2.2, i jel ima rješenja? Meni sad troši bateriju otrpilike za 1 dan kad praktički ništa ne radim.

Ne znam kako da se oduprem porivu da prčkam po njemu i to još cijeli dan, pa ne znam koliko baterija traje.

Meni uz korištenje svega traje cijeli dan.

16 godina
neaktivan

Jel vam radi navigacija na 8.0? Ja sam ga jučer stavio, sve radi al navigacija ne... Pod Places me stavlja u Dravograd :S....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja sam imao problema s navigacijom i mapsima, ali mi je nekako sve najnormalnije proradilo (Darky 8.0). Pokusaj sa nekim alternativnim GPS aplikacijama, meni sve radi perfektno samo satellite lock traje dosta dugo. Mislim da to ovisi o reviziji modema (one MD oznake), a recenziju svih dostupnih modema potrazi na xda-developers galaxy s podforumu. 

Tamo je ekipa napravila listu svih dostupnih modema sa plusevima i minusima svakog. Na nekima baterija traje izrazito duze nego na drugima, na nekima je gps brzi, wifi stabilniji itd. Vrijedi potrazit

16 godina
neaktivan
8tom kaže...

I ja sam imao problema s navigacijom i mapsima, ali mi je nekako sve najnormalnije proradilo (Darky 8.0). Pokusaj sa nekim alternativnim GPS aplikacijama, meni sve radi perfektno samo satellite lock traje dosta dugo. Mislim da to ovisi o reviziji modema (one MD oznake), a recenziju svih dostupnih modema potrazi na xda-developers galaxy s podforumu. 

Tamo je ekipa napravila listu svih dostupnih modema sa plusevima i minusima svakog. Na nekima baterija traje izrazito duze nego na drugima, na nekima je gps brzi, wifi stabilniji itd. Vrijedi potrazit

Neka preporuka za navigaciju...?! Ne bude mi trebala baš često, al me jako živcira kad mi nekaj ne dela na njemu :D

15 godina
neaktivan

Drustvo,ne zelim vise biti dosadan,ali moze li netko sjesti i napraviti na jednom mjestu sve kako napraviti update,recimo s Eclaira na Froyo 2.2.1  (recimo da otvori temu UPDATE and ROOT samung galaxy s,)

Recimo da se prvo navede dali je potreban prvo ROOT,pa da se napravi kako,ili moze direktan Update,na koji vec nacin.

Ja mislim da bi mnogi bili zadovoljni,korak po korak,

Recimo ja sam novi u ovome svemu,i najiskrenije sto sam  nesto i znao sada nista neznam,majke mi moje neznam odakle bi krenuo,

Recimo da zelim napraviti update s 2.1 update1  NA Froyo 2.2.1, ja nemam pojma odakle bi krenuo,ni sto bi prvo ucinio( a toliko mi je potreban da neznam vise sta da ucinim,mislim potreban mi je skayp vise nego ista a nemogu ga korisitit)

,nebi bilo lose da se to sve uradi na hrvatskom,(mislim samo na postupke)

neznam recimo 1.korak

(pa tu bude kako ide)

2.korak

(pa sta ide pod drugi korak)

itdddd.....

molio bi nekoga,HVALA

And PS,ja imam Vibranta T959,vidim da i tu ima razlika sto se tice updatea

ocajni....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dao sam si vremena i procitao svih 35 stranica ove teme, pa si i vi dajte vremena i procitajte moj duzi post

Dugi niz godina koristim smartphonove, PDA Palm, Windows, poslije smartphoni u pocetku sitno Symbian, pa Windows a od 2007 iPhone + WiMo

Ovaj tjedan sam uspio u Vipu ugrabiti Galaxy S. Prvotno sam mislio HTC Desire ali nije bilo skoro nicega (jaceg) od HTCa pa me dopao Galaxy S.

E sad, nakon uvoda, natrag na temu.

35 stranica. Ocekivao sam savjete, trikove, tweakove, preporuke za aplikacije, widgete, teme i jos brdo toga.

A sve se svelo na par pojmova: rootanje, flesanje, Darky, lagfix i nesto sitno kako do Android  Marketa.

Uredjaj koristim intenzivno. Upgradea sam ga na 2.2.1 i rootao.

Vidim da su svi zapeli za to rootanje i taj Darkyjev rom.

Ako ne baratate dovoljno informatikom , mozda je pametnije da ne prtljate po custom romovima jer puno toga moze poci naopako.

Isto tako iz iskustva znam da custom romovi nisu uvijek najbolje rijesenje ( bar ne ako intenzivno trebate mob u npr. poslovne potrebe )

Custom romovi su mi savrseno imali smisla na WiMo 6.1 6.5 uredjajima, jer dobijete odlican hardver a ubitacno los OS, na kojem se i prazan OS vuce.

Uz Galaxy jos imam i HTC Tytn II na kojem je defaultno WiMo 6.1. S njim se intenzivno igram, kuham, stavljam romove.Sada se na njemu vrti WiMo 6.5 + Android :)

Ali to sve zato sto je WiMo ocajno los i zaista treba custom romove.

Ovaj Galaxy S na 2.2.1 meni radi odlicno, hardver je odlican, i ostavljam si prostora samo za tweakanje, igranje s aplikacijama, widgetima, postavkama...

Na Galaxy S mislim stavljati custom romove tek nakon nekog vremena ali to sigurno nece biti skoro.

Vidim da Darky malo malo pa ima novu verziju, (karikiram ) prekjucer je bila verzija 7.7 danas je 8.1

Sto znaci da osim sto je brz, i bugovit je, moguce nakon dugorocne uporabe i nestabilan ( al tko ce to znat kad se svaki dan flasha nova verzija :D )

SAVJET: Ako se mozete kontrolirati ne stavljajte odmah svaku novu verziju roma. Nova verzija roma ne znaci da je uvijek sve bolje i popravljeno.

Moze bit (ali i nemora) da se krije neki opaki bug koji ce vam zagorcat zivot, i moguce osteti telefon.Pricekajte da vidite reakcije i tek onda flashajte.

Sto se tice procedure rootanja, update.

Prije svih ovih procedura, procitajte sve upute triput ako treba.

Instalirajte sav potreban softver, osigurajte da ima sva potrebna prava ( Win 7 , Vista - Run as administrator )  i kad prikljucite telefon budite sigurni da je instalirao sve potrebne drivere ( nema upitnika ? )

Update sa 2.2.1.

Instalirajte Kies 1.5 + Registry patcher 1.7.0 i onda uredjaj updatajte odmah na 2.2.1

Rootanje

Ako vam neradi 3 button recovery mode, najsigurnija opcija je Android SDk, tj. jedna komanda pod nazivom ADB.

Softver s kojim radi rootanje na 99% Galaxyja je SuperOneClick

Eto to je sto se tice dosadasnje teme.

===> Tips/trikovi:

MarketAccess

Citam da sto se tice Marketa i opcije da se kupuju aplikacije svi spominju Market Enabler.

Market Enabler radi na 2.2 ali sluzbeno nije kompatibilan.

Ono sto je, sto je temeljito pripravljeno za 2.2+ je MarketAccess -> http://amip.org.ru/android/marketaccess

Sve se instalira u interni ROM telefona?? ( samo 2GB)

nisam primjetio da se netko zali na prostor na mobu?

Po defaultu sve aplikacije se instaliraju u interni rom telefona koji ima samo 2GB.

Nemozete nista instalirati na SD, bilo interni ili eksterni koji ste dodali. Osim ako bas u aplikaciji nije definirano da se instalira na eksterni SD ali s tim se jos nisam susreo.

kako natjerati Android da aplikacije instalira na SD?

sa komandnom linijom (adb)

http://androinica.com/2010/08/03/how-to-install-apps-to-the-sd-card-by-default-on-android-2-2-froyo/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+androinica+%28Androinica+-++A+Google+Android+Blog%29

Ili jednostavnije sa aplikacijom - SDMove

http://www.appbrain.com/app/sdmove/com.beaglebros.SDMove

Kako napraviti screenshot bez dodatne aplikacije?

Galaxy S na 2.2 + nemora vise imati instaliranu dodatnu aplikaciju za screenshot

jednostavno drzite gumb back i pritisnite gumb home i cut cete zvuk okidaca. :) Napravili ste screenshot.

Eto, par tipova s moje strane...

Necu vise pisati, oduzio sam. : )))

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 22:49 (civicar).
15 godina
neaktivan

Civicar u osnovi se slažem s tobom. Imam instaliran 2.2.1 i do sada sam imao voodoo 5.0.3 kernel jer je isti baziran na stock kernelu a u sebi ima CWM recovery (što rješava pitanje 3 button combo i 2e ili 3e recoverya), a ima i lagfix, a i bazični root. Od kad imam galaxy s (9 mj) se družim s voodoo kernelima i do sad nikakvih problema. Jučer sam prvi put stavio trasigov kernel jer  je baziran na voodoo kernelu 5.1 i ima BLN što mije zgodna stvarčica. I za sad radi sve OK. I slažem se s tobom u pogeldu custom romova. Imam AT&T tilt (Tytn II) I na njemu sam izmjeni x ROM-ova... No sad mi mob treba raditi 24/7 i što znači da si ne mogu dopustiti da ima čudne bugove. A i 2.2.1. radi bez greške. Stavio sam tweak za kameru da mogu "okinut" s power buttonom, a u okviru voodooa 5.1 dolazi i tweak za zvuk na slušalicama... Ovaj trasigov kernel dopušta i oc-anje ali me to ne zanima... također kao i voodoo dolazi sa CWM recoveryem no verzija 3 koja i nije sasvim kompatibilna sa SGS, ali dok radi download mod i nije mi toliko važno. Ipak postoji jedna mala stvar s kojom se ne bih složio. Jest da ADB komande (Android SDK) mogu zamijeniti 3 button combo no, ukoliko dođe do brickanja, a prema napisima koji se mogu pronaći, možeš se naći u situaciji da komp nemre prepoznat mob, e da bi s adb komanade radile (naime nemreš uć u usb debugging), no download mod radi i onda si možeš pomoći, tako da ako išta želiš prčkat po mobu, pa makar i root mislim da treba osposobiti 3 button combo ranije.

Hvala za linkove, pokotovo ovaj drugi.... Što se tiče market enablera, meni radi bez problema iako nije službeno kompatibilan.... I apsolutno pozdravljam ideju proširenja tema na forumu. 

Eh sad spomenut je i speedmod kerenel. To je bio moj jedini ustupak radoznalosti.... Stavio sam isti i nisam bio zadovoljan. Trzanje kod skrolanja, čudni bugovi, a i famozni quadrant benchmark niži za više od 200 u uspredbi sa voodoo kernelom 5.0.3. Odmah flešao na staro. I sve rad ko urica.

15 godina
neaktivan
gorki8701 kaže...

Drustvo,ne zelim vise biti dosadan,ali moze li netko sjesti i napraviti na jednom mjestu sve kako napraviti update,recimo s Eclaira na Froyo 2.2.1  (recimo da otvori temu UPDATE and ROOT samung galaxy s,)

Recimo da se prvo navede dali je potreban prvo ROOT,pa da se napravi kako,ili moze direktan Update,na koji vec nacin.

Ja mislim da bi mnogi bili zadovoljni,korak po korak,

Recimo ja sam novi u ovome svemu,i najiskrenije sto sam  nesto i znao sada nista neznam,majke mi moje neznam odakle bi krenuo,

Recimo da zelim napraviti update s 2.1 update1  NA Froyo 2.2.1, ja nemam pojma odakle bi krenuo,ni sto bi prvo ucinio( a toliko mi je potreban da neznam vise sta da ucinim,mislim potreban mi je skayp vise nego ista a nemogu ga korisitit)

,nebi bilo lose da se to sve uradi na hrvatskom,(mislim samo na postupke)

neznam recimo 1.korak

(pa tu bude kako ide)

2.korak

(pa sta ide pod drugi korak)

itdddd.....

molio bi nekoga,HVALA

And PS,ja imam Vibranta T959,vidim da i tu ima razlika sto se tice updatea

ocajni....

Gle još jednom.... Ti imaš Vibranta (US T-mobile brandiran Galxy S). On je dovoljno različit da bilo kakav udate na Froyo 2.2.1 za Galaxy S vodi u brickanje moba. Tako da netko i napravi tutorial za prelazak na 2.2.1 tebi to ne bi pomoglo. Kao što rekoh, još nije izašao update na Froyo 2.2 za bilo koji US bredirani telefon. Ni za Vibrant, ni za Captivate niti ostale. Na XDA forumu imaš poseban podforum za Vibrant i koliko sam letimično pogledao postoje custom ROM-ovi bazirani na 2.2. Nisam pristalica Custom ROM-ova no ukoliko tije Skype nužan... No negdje sam našao da je nekima Skype radio na 2.1 iako nije kompatibilan. Kako tvoj mob nije klasični Galaxy S, jesi li možda probao instalirati Skype i probati?. A što se tiče tuta za update na 2.2.1 ukliko budem imao vremena u narednim danima mogu pokušati složiti... A ako se update radi preko Kiesa root nije potreban.

15 godina
neaktivan
docx kaže...

. Ipak postoji jedna mala stvar s kojom se ne bih složio. Jest da ADB komande (Android SDK) mogu zamijeniti 3 button combo no, ukoliko dođe do brickanja, a prema napisima koji se mogu pronaći, možeš se naći u situaciji da komp nemre prepoznat mob, e da bi s adb komanade radile (naime nemreš uć u usb debugging), no download mod radi i onda si možeš pomoći, tako da ako išta želiš prčkat po mobu, pa makar i root mislim da treba osposobiti 3 button combo ranije.

Odlicno, drago mi je da se slazemo. :)

Je, mogu se i ja sloziti s tobom oko ADBa. :) Tocno je to sto kazes, za ADB trebas debugging mode, pa ako ga nemas, malo je problem. : )))

Ja sam ga isprobavao za neke opcije rootanja ( koje nisu radile ) i ucinila mi se super komanda, pogotovo poslije kad sam isao cackat i vidio i ostale mogucnosti ADBa.

Ali u potpunosti se slazem da za ozbiljnije cackanje ( pod tim mislim flesanje moba ) ADB nije dovoljan.

Kad vec pisem, podijelit cu jos jednu meni cool stvar a koju nisam primjetio ( bar ne detaljnije ) u ovih 35 stranica...

AppBrain -> http://www.appbrain.com

Registrirate se na kompu na taj site ( dovoljan google mail account, navodno ne kupi nista osim usernamea)

Onda skinete i aplikaciju za Android i logirate se s accountom koji ste napravili.

A koja je svrha AppBraina?

Meni je zgodan jer volim pretrazivati aplikacije za Galaxy na kompu, preglednije mi je, zgodnije.

Kad sam odabrao sve sto zelim, na Galaxyju samo syncam i instaliram sve sto sam odabrao na kompu.

AppBrain takodjer vodi racuna da dobijete i update za aplikacije koje su instalirane sto je takodjer odlicno.

15 godina
neaktivan
civicar kaže...
docx kaže...

. Ipak postoji jedna mala stvar s kojom se ne bih složio. Jest da ADB komande (Android SDK) mogu zamijeniti 3 button combo no, ukoliko dođe do brickanja, a prema napisima koji se mogu pronaći, možeš se naći u situaciji da komp nemre prepoznat mob, e da bi s adb komanade radile (naime nemreš uć u usb debugging), no download mod radi i onda si možeš pomoći, tako da ako išta želiš prčkat po mobu, pa makar i root mislim da treba osposobiti 3 button combo ranije.

Odlicno, drago mi je da se slazemo. :)

Je, mogu se i ja sloziti s tobom oko ADBa. :) Tocno je to sto kazes, za ADB trebas debugging mode, pa ako ga nemas, malo je problem. : )))

Ja sam ga isprobavao za neke opcije rootanja ( koje nisu radile ) i ucinila mi se super komanda, pogotovo poslije kad sam isao cackat i vidio i ostale mogucnosti ADBa.

Ali u potpunosti se slazem da za ozbiljnije cackanje ( pod tim mislim flesanje moba ) ADB nije dovoljan.

Kad vec pisem, podijelit cu jos jednu meni cool stvar a koju nisam primjetio ( bar ne detaljnije ) u ovih 35 stranica...

AppBrain -> http://www.appbrain.com

Registrirate se na kompu na taj site ( dovoljan google mail account, navodno ne kupi nista osim usernamea)

Onda skinete i aplikaciju za Android i logirate se s accountom koji ste napravili.

A koja je svrha AppBraina?

Meni je zgodan jer volim pretrazivati aplikacije za Galaxy na kompu, preglednije mi je, zgodnije.

Kad sam odabrao sve sto zelim, na Galaxyju samo syncam i instaliram sve sto sam odabrao na kompu.

AppBrain takodjer vodi racuna da dobijete i update za aplikacije koje su instalirane sto je takodjer odlicno.

A zgodan je i kod factory reseta jer sve aplikacije koje su bile instalirane prije na mobu se lako onda mogu vratiti...

16 godina
protjeran

Ja praktički nisam bio na 2.1 jer sam drugi dan nakon kupnje stavio 2.2 tako da ne znam kakva je situacija s baterijom bila s 2.1, ali ovo po meni nije normalno.

Ne radim ništa na njemu, a on ždere bateriju k'o lud.

Recimo, napunim ga do vrha u 20:00 da bi ujutro u 8:00 baterija bila na kakvih 70%, a da ga nisam ni taknuo.

Kad ga malo uzmem da se igram skoro da na očigled mogu primjetiti kako postoci baterije padaju.

Inače, nije rootan ili nešto slično... stavio sam gore par widgeta i programa/igrica i to je sve.

I da, isključio sam sve što mislim da bi moglo trošiti bateriju... wifi, gps, osvjetljenje ekrana na minimumu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve sam pokusao,kao prvo nece da se spoji preko kiesa,ako drugo skajp chekiram svaki dan skoro,ali samo kaze za sos pozive,neda mi da se poveze,vrti se po 20 minuta i onda mi prekine,nemoze se spojiti,tako da neznam vise sta da radim,ali hvala ti lijepo,sto si se potrudio,bio bit i zahvalan ako bi mogao tako nesto uciniti

15 godina
neaktivan
Antraks kaže...

Ja praktički nisam bio na 2.1 jer sam drugi dan nakon kupnje stavio 2.2 tako da ne znam kakva je situacija s baterijom bila s 2.1, ali ovo po meni nije normalno.

Ne radim ništa na njemu, a on ždere bateriju k'o lud.

Recimo, napunim ga do vrha u 20:00 da bi ujutro u 8:00 baterija bila na kakvih 70%, a da ga nisam ni taknuo.

Kad ga malo uzmem da se igram skoro da na očigled mogu primjetiti kako postoci baterije padaju.

Inače, nije rootan ili nešto slično... stavio sam gore par widgeta i programa/igrica i to je sve.

I da, isključio sam sve što mislim da bi moglo trošiti bateriju... wifi, gps, osvjetljenje ekrana na minimumu.

Sad može biti više razloga. jesi li ikad bateriju ispraznio do kraja? Naime može se dogoditi da vidiš kao baterija curi do recimo 30-40% a onda se prazni polako..... Pokušaj ga 2-3 puta isparznit do kraja, možda ćes i primjetiti da postoji nivo na kojem dulje traje.... S druge strane probaj prijeći na 2.2.1.... Ja jesam i baterija je OK koliko na mobu s tako velikim ekranom može biti... Punim ga otprilike svakih 48 h sa uključenim 3G.

16 godina
protjeran

Baš mi je danas iscurio do kraja pa ću ga sljedećih par punjenja pustit da se isprazni na taj način.

Ako to ne upali onda možda i probam sa 2.2.1

BTW ako ga uprgrejdam na 2.2.1 dal ga moram rootat i sl. ili to ide normalnim putem preko Kiesa?

P.S.

Baterija mi curi istim intenzitetom cijelo vrijeme... ne primjećujem da se prazni sporije kad je na 30-40%

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 15:23 (Antraks).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na 2.2.1 i iskljucen mi je 3g jer zdere bolesno bateriju (samo 2g koristim).ukljucen mi je gmail i imam widget prognoza koji se osvjezava svkih 2 sata i skine mi oko 3,4 % baterije prek noci ali preko dana mi je fino pojede...onak recimo ujutro u 9 imam 100 % i navecer oko 8 imam oko 30 % sa ne bas pretjeranim koristenjem....ali ocito mora tako bit.ali koliko sam skuzio svakome drugacije...nekome traje (na forumu) 4 dana baterija (što sumnjam ali dobro),nekome 2 dana a cak sam vidio da nekome i pola dana....eto meni jedan dan (ali mislim da tu igra i malu ulogu to sto sam iskljucio automatsko osvjetljenje) ali to je takav mobitel {#}!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice