Evo vrag mi nije da mira...i ja lipo ubacija darkyy's v8 gingerbread edition...ajme majko ovo je prebolesno...hiihihihihihi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OK, još jedno pitanje. Koji bi ja CF root package trebao skinut od svih ponuđenih? Moj sustav je JPP, a takvog nema na listi.
Navodno bi za JPO trebao raditi. kažem navodno jer ja nisam probao. kad sam bio na 2.2 stavio sam voodoo lagfix 5.0.1 koji je imao u sebi CWM i bazični root pa mi nije trebalo. No i voodoo lagfix nije poimence navodio JPP već JPM i JPO i predhodne firmwaree.
Hm, dal se sad igrat s tim ili ne? :) Mala digresija s ovoga, puno puta sam već na otključanom I9000 radio update preko ODIN-a, ono kaj me sad zanima je dal je moguće stavit bilo koji ROM, custom ili oriđiđi na zaključan I9000? U svakim instrukcijama za update preko ODIN-a je napomenuto da mobitel mora biti otključan, a naletio sam na više mjesta po netu da je ekipa bez problema stavljala ROM-ove preko ODINA-a i na zaključane modele, jel zna netko išta o tome?
mislis zakljucanog na mrezu?
Hm, dal se sad igrat s tim ili ne? :) Mala digresija s ovoga, puno puta sam već na otključanom I9000 radio update preko ODIN-a, ono kaj me sad zanima je dal je moguće stavit bilo koji ROM, custom ili oriđiđi na zaključan I9000? U svakim instrukcijama za update preko ODIN-a je napomenuto da mobitel mora biti otključan, a naletio sam na više mjesta po netu da je ekipa bez problema stavljala ROM-ove preko ODINA-a i na zaključane modele, jel zna netko išta o tome?
Dvije stvari ne treba miješati: otključan i brendiran. Svi mobovi koji se prodaju kod nas su zaključani ali ne i brendirani. I svi su tzv. internacionalna verzija. Dakle kad rootaš mob, ili stavljaš lagfix uglavnom flashas kernel, ili preko Odina ili preko recovery-a. dakle slično kao kad stavljaš cijeli custom ROM. Moj mob je zaključan na VIP, stavljao sam lagfix preko ODIN-a bez greške. I gotovo svi na ovom forumu nisu otključavali mobove. Bitno je da je mob internacionalna verzija. Ja sam stavio 2.2.1 koji je verzija za englesko tržište bez otključavanja mob-a i to preko KIES-a. Da je zaključan mob zapreka to ne bi bilo moguće. Za brandirane mobove je druga stvar.
Dobro, brendirani modeli se tak i tak nigdje ne spominju kod korištenja ODIN-a. I ja sam imao 2.2.1 na I9000 koji je kupljen u slobodnoj prodaji, znači bio je otključan na sve mreže, ali pošto sad imam model koji je zaključan na VIP, zanimalo me da li to ima ikakve veze, mislio sam da nema, ali bunile su me te instrukcije s ODIN-om "no network lock, no sim lock".
Dobro, brendirani modeli se tak i tak nigdje ne spominju kod korištenja ODIN-a. I ja sam imao 2.2.1 na I9000 koji je kupljen u slobodnoj prodaji, znači bio je otključan na sve mreže, ali pošto sad imam model koji je zaključan na VIP, zanimalo me da li to ima ikakve veze, mislio sam da nema, ali bunile su me te instrukcije s ODIN-om "no network lock, no sim lock".
Ja sam svoj kupio u Tele2 i bio ti je na njemu 2.1-update 1.
Onda sam šiknuo unutra 2.2.1 FROYO preko Odina, a sinoć sam ubacio darkyy's v.8 Gingerbread bez Odina...i to je to...
Dakle očito mob ne mora biti otključan.
OK, još jedno pitanje. Koji bi ja CF root package trebao skinut od svih ponuđenih? Moj sustav je JPP, a takvog nema na listi.
Navodno bi za JPO trebao raditi. kažem navodno jer ja nisam probao. kad sam bio na 2.2 stavio sam voodoo lagfix 5.0.1 koji je imao u sebi CWM i bazični root pa mi nije trebalo. No i voodoo lagfix nije poimence navodio JPP već JPM i JPO i predhodne firmwaree.
Ja sam stao na istoj tocki...mob iz vipa, nakon sluzbenog 2.2 vratio sam 3 button combo (Heimdall metoda) i imam recovery 3e.
E sada, ono sto mene buni oko cijele price sa CF root-om je naravno verzija...u postu na xda forumu lijepo pise: First, go to Settings -> About phone -> Build number. It should say something like FROYO.xxJPy -- pri cemu je interesantan taj JPy...znaci to je build number, a ne baseband odn. PHONE koji je i kod mene I9000XXJPP (pod baseband je kada se koristi gore navedena putanja u meni-ju, a pod PHONE je kada se upise u telefon *#1234#).
Buld number kod mene je FROYO.XXJP9 vjerovatno kao i kod Chronica.
Ako gledamo Build number, tada JPO definitivno nije verzija najbliza stvarnom buildu JP9, vec bi po uputama to bio CF root kernel JP6 ili JPA (A bi trebao biti 10 u nedostatku brojeva iznad 9)... moze se naci reply autora samog thread-a vezano za JP9 na tocno ovoj stranici: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=10116718&highlight=JP9#post10116718
Da li sam ja to dobro shvatio ili ne...ili neznam citat :D
Pozdrav svima
bog ljudi,
ja trazim vec neko vrijeme kako provjeriti radi li mi 3 button download, na VIP-u sam. da li ima netko, ko je na VIP-u, da zna?
zadnji put kad sam slucajno stiskao, mob mi je zavrsio na servisu. 
Evo da napokon maknemo sav misterij oko ovoga. Znači imam I9000 zaključan na VIP sa službenim Froyom (JPP), mučio me 3e Recovery Mode. Preko ODIN-a sam bez ikakvih problema stavio 2.2.1 Froyo i to JPU jer za njega je dostupan CF-root package JPU i na taj način sam dobio 2e Recovery Mode. Nakon toga instaliranje Darky-a je mačji kašalj. Hvala svima!
Evo da napokon maknemo sav misterij oko ovoga. Znači imam I9000 zaključan na VIP sa službenim Froyom (JPP), mučio me 3e Recovery Mode. Preko ODIN-a sam bez ikakvih problema stavio 2.2.1 Froyo i to JPU jer za njega je dostupan CF-root package JPU i na taj način sam dobio 2e Recovery Mode. Nakon toga instaliranje Darky-a je mačji kašalj. Hvala svima!
Mozes poslati link za 2.2.1 JPU i link na xda za proceduru?
Hvala puno
pozz
Ovako izgleda moj konačni oblik mob. iznutra i izvana, kom se sviđa nek se posluži linkovima 
Ovaj vučji dizajn izvana
zajedno sa ovom plavom prelijepom temom na Darkyev rom
http://darkyrom.com/community/index.php?threads/theme-r64s-pro-theme-the-cleanest-most-professional-theme.124/
+ ovaj stakleni dialer koji mi se uklapa u skin i temu
http://darkyrom.com/community/index.php?threads/phone-dialer-dark-glass.114/
i na kraju prozirna (ne bijela) zaštitna gel futrola za mob da se vidi dizajn kroz nju
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180596803160&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
i onda je moj mastepiece gotov, buahahhaa
@Blade3, reci mi što je sa SMS notifikacijama na Darky-u? Je li stoji prikazana SMS notifikacija kad se mob zaključi i ugasi se ekran? I je li ima mogućnost da ti se ton poruke javlja svako recimo 3-4 minute?
@Blade3, reci mi što je sa SMS notifikacijama na Darky-u? Je li stoji prikazana SMS notifikacija kad se mob zaključi i ugasi se ekran? I je li ima mogućnost da ti se ton poruke javlja svako recimo 3-4 minute?
Isto je ko u službenom JPY, kad dobiš poruku, čuješ zvuk i stoji ti tamo u notification bar dok ju ne pročitaš bio mob. zaključan ili ne. Ako misliš na BLN notification (backlight) to doalzi sa Darkyevim romom, to jest, kad ti je ekran ugašen, svijetle ti gumbi (back, setting...) dok ne pročitaš poruku, isto ko na bilo kojem drugom mob. samo što to galaxy s nije imo dok nisu hakirali i ubacili u Darkya to, Ovo da se javlja kad hočeš mislim da možeš namjestit i na android 2.1 čak.
Ovako izgleda moj konačni oblik mob. iznutra i izvana, kom se sviđa nek se posluži linkovima 
Ovaj vučji dizajn izvana
file:///C:/Users/Igor/Desktop/1294621210_thumb.jpg
Bogami ja taj tvoj vučji dizajn ne vidim 
Ovaj vučji dizajn izvana
file:///C:/Users/Igor/Desktop/1294621210_thumb.jpg
Bogami ja taj tvoj vučji dizajn ne vidim 
hmmm, čudno, trebo bi se samo skopirat ovaj link točno tak kak je gore u search bar
uglavnom baziran je na ovoj slici OVDJE
i možete bilo koju vama dragu sliku stavit/napravit na mob. na ovoj stranici GELASKINS
Jel ima neka dobra dusa koja bi mi mogla pomoci rootati i staviti drugi rom na moj galaxy, vec sam jedan skrsio u roku od 2 sata odkada sam ga kupio, pa si to ne zelim ponoviti sa drugim mobitelom hehe...
Ako mi netko zeli pomoci neka mi se javi na pm...
stavi NOLED app
bolja ti je nego ova sto se nalazi na Darky rom-u
ako ti dode neka poruke, ili imas propusten poziv
mala ikona kuverte ili simbol propustenog poziva ti trckara
po ekranu
super fora i super radi
@Blade, samo bih ti sugerirao da korisitš URL poveznice, pa da se ljudi mogu lakše snalaziti, da ne moraju klikati i kopirati da postovi ne izgledaju ko hrpa kodova.
Tvoju vučju sliku ljudi mogu vidjeti OVDJE, nema potrebe da njezin url zauzme pola posta.
P.S: nemoj ovo shvatiti ko pametovanje, samo te savjetujem kako da tvoji korisni i pouzdani postovi budu još pregledniji :)
@Blade, samo bih ti sugerirao da korisitš URL poveznice, pa da se ljudi mogu lakše snalaziti, da ne moraju klikati i kopirati da postovi ne izgledaju ko hrpa kodova.
Tvoju vučju sliku ljudi mogu vidjeti OVDJE, nema potrebe da njezin url zauzme pola posta.
P.S: nemoj ovo shvatiti ko pametovanje, samo te savjetujem kako da tvoji korisni i pouzdani postovi budu još pregledniji :)
Nema problema, samo što neznam kak, npr. par postova iznad mi je lijepo skopiro link koji kad se klikne odvede tam gdje treba a onda koij post poslije mi samo skopira kobasicu od formule koja nikamo ne vodi. Isto tak, još nisam skužio kak citirat više postova od jednom. Isprobavo bi ja dok ne uspijem/skužim al onda bi zaspamo temu hrpom beskorisnih postova koje samo moderator može izbrisat
neću više stavljat tolko linkova dok ne skužim 
Evo ja cu ti objasnit ovo u vezi linkova, ti trebaš stavljat linkove jer ti stavljaš prave stvari koje ljudi vole gledati 
Znači, dovoljno ti je napisat jednu riječ npr OVDJE i onda nju označiti. Kad je označiš gore ti se u alatnoj traci lijevo od smajlića nud mogućnost umetanja/uređivanja poveznice. Otvara ti se proozor gdje na mjesto URL poveznice ubaciš link kojeg želiš (npr. link slike) i to je to.
Kada si našao neku sliku na Internetu koju želiš podjeliti na forumu klikneš desni klik na tu sliku i ideš na Copy Image Location. To ti kopira direktni link slike kojeg zalijepiš u ovaj prozor na mjesto URL poveznice.
Kada imaš sliku u računalu onda je prvo trebaš uploadati na internet da bi je mogao pokazati/podijeliti na forumu. Jedan od popularnijih servia za slike je OVAJ - IMAGESHACK.
Kada uploadaš sliku, odaberiš njen direct link i ubaciš ga u prozor na mjesto URL poveznice. I to ti je to, najvažnije o poveznicama :)
Evo ja cu ti objasnit ovo u vezi linkova, ti trebaš stavljat linkove jer ti stavljaš prave stvari koje ljudi vole gledati 
Znači, dovoljno ti je napisat jednu riječ npr OVDJE i onda nju označiti. Kad je označiš gore ti se u alatnoj traci lijevo od smajlića nud mogućnost umetanja/uređivanja poveznice. Otvara ti se proozor gdje na mjesto URL poveznice ubaciš link kojeg želiš (npr. link slike) i to je to.
Kada si našao neku sliku na Internetu koju želiš podjeliti na forumu klikneš desni klik na tu sliku i ideš na Copy Image Location. To ti kopira direktni link slike kojeg zalijepiš u ovaj prozor na mjesto URL poveznice.
Kada imaš sliku u računalu onda je prvo trebaš uploadati na internet da bi je mogao pokazati/podijeliti na forumu. Jedan od popularnijih servia za slike je OVAJ - IMAGESHACK.
Kada uploadaš sliku, odaberiš njen direct link i ubaciš ga u prozor na mjesto URL poveznice. I to ti je to, najvažnije o poveznicama :)
Odlično, puno hvala, evo isprobano na zadnja 2 posta i uređana su
. Vidljiv je i vučji skin TU
Jel mi netko moze reci kojim redosljedom moram doci do nekog custom roma... sta prvo trebam? lag fix? root? 3 button fix?
Jel mi netko moze reci kojim redosljedom moram doci do nekog custom roma... sta prvo trebam? lag fix? root? 3 button fix?
3 post odozdo na 20 stranici, već objašnjeno
sad je uređen sa mojim novim znanjem kako stavljati linkove
Jel ima neka dobra dusa koja bi mi mogla pomoci rootati i staviti drugi rom na moj galaxy, vec sam jedan skrsio u roku od 2 sata odkada sam ga kupio, pa si to ne zelim ponoviti sa drugim mobitelom hehe...
Ako mi netko zeli pomoci neka mi se javi na pm...
Aj bit ću ja ta dobra duša koja će ti pomoći...hehehe...
Imaš PM!!!
Dali je netko od vas imao problema s samsungom da mu nece da ocita data promet na mobitelu,nece da se pojavi 3G,niti EDGE,neznam sta mu je,stavio sam dvije kartice na kojima imam DATA i nece da se pokaye,nov je i pokusao sam da ga aktiviram tako da aktiviram gmail,ali me iybaci i kaze da nemam Data signala
upravo sam si brickao mobitel po drugi put, zbog tog idiotskog tuta za 3 button fix...ma super...bas me zanima kako ce me gledati u t.mobileu kad budem po drugi put dosao zamjeniti mobitel :)
upravo sam si brickao mobitel po drugi put, zbog tog idiotskog tuta za 3 button fix...ma super...bas me zanima kako ce me gledati u t.mobileu kad budem po drugi put dosao zamjeniti mobitel :)
ufff, baš mi je žao, sve to ulazi u opasnosti flashanja, dosta nas je dobilo mob. gdje je već radio 3button combo odmah iz dučana. Sljedeći put ako se odlučiš riskirati da ga 3 put brikaš, nemoj uopće stavljat taj fix,( očito neš nije dobro za t mobile, ili nekaj krivo radiš, ko zna). Odi odmah na 2.2.1 preko Kiesa.
ufff, baš mi je žao, sve to ulazi u opasnosti flashanja, dosta nas je dobilo mob. gdje je već radio 3button combo odmah iz dučana. Sljedeći put ako se odlučiš riskirati da ga 3 put brikaš, nemoj uopće stavljat taj fix,( očito neš nije dobro za t mobile, ili nekaj krivo radiš, ko zna). Odi odmah na 2.2.1 preko Kiesa.
Sta bi dao da mogu ici na 2.2.1... mobitel vise UOPCE ne mogu upaliti, nema nikakve naznake da je "ziv"
a ja uopce nemogu da spojim samsung i kies,samo kaze da ga ne prepoynaje i to je to