Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.597.696
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Blade3 kaže...
lujito kaže...

Da, i ja mislim da bi bilo dobro imati jedan stick thread o updatanju na 2.2.1 i na više, rootanju i famoznom Darky ROM-u.

Na stranici broj 20 već sam stavio guide kako se radi sve, od početka do kraja (stock roma do darkya) {#}

Da Blade3, upravo sam po tvojim linkovima vrlo jednostavno updataeo na 2.2.1, al eto kažem da bi bilo lijepo imati jednu temu sa detaljnim tutorijalima, prema XDA forumu.

15 godina
neaktivan
lujito kaže...
Blade3 kaže...
lujito kaže...

Da, i ja mislim da bi bilo dobro imati jedan stick thread o updatanju na 2.2.1 i na više, rootanju i famoznom Darky ROM-u.

Na stranici broj 20 već sam stavio guide kako se radi sve, od početka do kraja (stock roma do darkya) {#}

Da Blade3, upravo sam po tvojim linkovima vrlo jednostavno updataeo na 2.2.1, al eto kažem da bi bilo lijepo imati jednu temu sa detaljnim tutorijalima, prema XDA forumu.

Da, no to bi onda bilo doslovno prevođenje njihovih uputstva koja nemogu biti detaljnija, uglavnom mi nemamo ništa za nadodat pa da bi tu nadogradnju olakšali i napravili neki guide. No ajde, ako se nekom da i ima volje, zašto ne {#}

15 godina
neaktivan

Evo samo da znate (oni koji kupuju mob)....biosam dansas u westgateu i avenue mallu i nemaju ga ni u jednom i doci ce tek za oko 2 tjedna,mozda nesto malo prije!

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Dali samsung ima SHARING interneta.s moba na laptop kao modem

17 godina
Hose Marinho 46 kaže...

Evo samo da znate (oni koji kupuju mob)....biosam dansas u westgateu i avenue mallu i nemaju ga ni u jednom i doci ce tek za oko 2 tjedna,mozda nesto malo prije!

Menu su otkazali narudzbu. Rekli su da ga nemaju tj. ne mogu garantirati kad ce doci

15 godina
gorki8701 kaže...

Dali samsung ima SHARING interneta.s moba na laptop kao modem

doslovno 1 stranicu moras pogledat nazad...

15 godina
neaktivan

to bi bilo odlicno,otvoriti novu temu korak po korak,kako ga rotati,kako staviti dark rom,odakle sve to povuci,i nebi vise o tome morali stotinu puta ispitivati,

ja prvi zelim napraviti root,ali neznam vise odakle bi krenuo,treba napraviit neki osnovni nacin na koji to ucnitii,i to bi bilo odlico,a ne samo za Galaxya,vec i za ostale modele mob.

Nebi se onda na jednoj temi pojavilo stotinu istih pitanja,kada pogledasa da ima 100 i koja stranica prisjedne ti,ja osobno svaki dan od kako sam se prijavio chekiram BUG forum cak i nekoliko puta,i tesko mi je doci do nekih odgovora jer razumijem kada netko dodje novi i pocne ispitivati sve sto su pojedini kpoji su sve ovo osnbovali i prosli,zato bi to bilo odlicno da se tako sta ucini,Svaka cast na ideji,nadsam se da ce zazivjeti.\\

15 godina
neaktivan

hvala nasao sam

15 godina
neaktivan

poz svima. jedno pitanje kako da instaliram  clockwordmod sa 3buton ili ako postoji neko jednostavnije rjesenje (preko odina) meni je to najlakse. ali da mi netko detaljnije objasni zelim darky a trentno imam froyo 2.2.1  i dali treba skinut lag fix ako hocu stavit darky?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li netko ima problema sa GPS ? Od kada sam ga kupio ( ima mjesec dana ) nisam uspio dobit lock na satelite. Sada ,po vašim postovima, me je strah odnest na servis !{#}{#} Malo sam švrlja po netu pa sam vidio da postoji mogućnost da se preko upari sa nekim bluetooth gps resceiverom pa da li netko ima takvih iskustva i naravno kakav savjet.

p.s. probao sa manje više sve "cake" na koje sam naletio na netu ( xda i ini..)

Unaprijed zahvaljuem !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 11:30 (lujito).
17 godina
neaktivan
Babaluba kaže...

Da li netko ima problema sa GPS ? Od kada sam ga kupio ( ima mjesec dana ) nisam uspio dobit lock na satelite. Sada ,po vašim postovima, me je strah odnest na servis !{#}{#} Malo sam švrlja po netu pa sam vidio da postoji mogućnost da se preko upari sa nekim bluetooth gps resceiverom pa da li netko ima takvih iskustva i naravno kakav savjet.

Unaprijed zahvaljuem !

Da bi ti gps radio moras prvo biti vani. U zatvorenom prostoru ne radi jer ne vidi nebo. Drugo treba vidjeti poprilicno horizonta. Izmedju visokih zgrada tesko hvata. Takodje u sumi tesko hvata. Prvi lock nekad traje i po 15 minuta zato budi strpljiv. Stavi neku offline navigaciju tima igo, motonav, navigon i sl koja pase u tvoj mob s obzirom na rezoluciju. U njemu mozes vidjeti da li ti hvata satelite uopste. Isto tako na marketu imas more aplikacija u kojima to takodje mozes vidjeti. Malo je nevjerovatno da ti gps ne radi uopste.

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...
Babaluba kaže...

Unaprijed zahvaljuem !

Da bi ti gps radio moras prvo biti vani. U zatvorenom prostoru ne radi jer ne vidi nebo. Drugo treba vidjeti poprilicno horizonta. Izmedju visokih zgrada tesko hvata. Takodje u sumi tesko hvata. Prvi lock nekad traje i po 15 minuta zato budi strpljiv. Stavi neku offline navigaciju tima igo, motonav, navigon i sl koja pase u tvoj mob s obzirom na rezoluciju. U njemu mozes vidjeti da li ti hvata satelite uopste. Isto tako na marketu imas more aplikacija u kojima to takodje mozes vidjeti. Malo je nevjerovatno da ti gps ne radi uopste.

"...moraš prvo biti vani..." !?!? Situacija: ja i moja kćer ( sa HTC Wildfire ) stojimo na balkonu i njen mog nađe i locka se na 7-9 satelita u 15-20 sec a moj ni da prdne !!!

17 godina
neaktivan
lujito kaže...

Vidiš nisam na to naletio. Mislim, imam tu aplikaciju i ona mi i pokazuje da vidim 1-2 satelita ali se nikad nisam uspio lock-at.

Probam pa javim !!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 12:51 (Babaluba).
17 godina
neaktivan

kak mogu videt dal je opce mob rootan ili ne.probal sam ono sa prve stranice za rootanje automatski ali mi je javil neku gresku.

ako vam pomogne ovo:

-Baseband version: I9000XXJPP

-Kernel version: 2.6.32.9 root@SE-S608 #1

-Build number:  FROYO.XFJP9

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na stranici 20 u postupku stavljanja Darkya primjetio sam da sam pod korak 2 i 3 stavio isti link. Pod korak 3 je pravi link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

Sad sam ispravio.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidiš ti to... Ja sam nešto kemijao sa onim Super One Click, i dobio opciju Superuser, al mislim da nije nešto bilo u redu pa sam ga unrootao. Kasnije sam stavljao 2.2.1 preko KIES-a i mislim da sad nije rootan.

Ja sam nekih tjedan dana na 2.2.1 verziji i nisam išao dalje od toga. Zadovoljan sam, mob radi odlično, baterija zna trajati i 3 dana, prosjek je 2.

E sad bi ga rootao.

U ovim uputama koriste se ODIN, da li je OVO taj što mi treba za root, vidim da ima više verzija, a ti si Blade naveo da treba bit 1.31 ako se ne varam?

Još jedno pitanje prije nego počmem, želim da bude sve jasno da ne bude problema dok se roota. Ova uputa:

- Make sure repartition is NOT checked

Jel se ta opcija nalazi u ODIN-u, i tamo moram pazit da ne bude označen?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 19:03 (lujito).
15 godina
neaktivan
lujito kaže...

Vidiš ti to... Ja sam nešto kemijao sa onim Super One Click, i dobio opciju Superuser, al mislim da nije nešto bilo u redu pa sam ga unrootao. Kasnije sam stavljao 2.2.1 preko KIES-a i mislim da sad nije rootan.

Ja sam nekih tjedan dana na 2.2.1 verziji i nisam išao dalje od toga. Zadovoljan sam, mob radi odlično, baterija zna trajati i 3 dana, prosjek je 2.

E sad bi ga rootao.

U ovim uputama koriste se ODIN, da li je OVO taj što mi treba za root, vidim da ima više verzija, a ti si Blade naveo da treba bit 1.31 ako se ne varam?

Još jedno pitanje prije nego počmem, želim da bude sve jasno da ne bude problema dok se roota. Ova uputa:

- Make sure repartition is NOT checked

Jel se ta opcija nalazi u ODIN-u, i tamo moram pazit da ne bude označen?

Da, to je taj i CF-Root sa linka 2 posta iznad od JPY (nalazi se u potpisu). Neznam di se točno nalazi, mislim da je u Odinu, zaboravio sam, uglavnom vidit češ ju, nekak je istaknuta.

15 godina
neaktivan

Da, pronašao sam, jako jednostavan proces. Sad je i rootan, lijepo napredujem :D

E sad, kad je rootan, sad bi bilo dobro ubacit koju glasovnu navigaciju. Čitam da je MY IGO dobar al da mu je rezolucija mala za Galaxy S, pa se preporučuje MotoNav. Pa bi mi trebao link za njega, ili za neku drugu glasovnu navigaciju za Galaxy S, naravno na hrvatskom jeziku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 21:00 (lujito).
15 godina

trebam pomoc kako nariktati mail da mogu slati sa bilo koje mreze tj. wifi konekcije

ja sam na vipu i podesio sam mail sa postavkama ulaznog i izlaznog vip servera

unio sifru i korisnicko ime

i sve to radi super kad sam spojen preko edge, 3g ili Hmogu primat i slat

ali kod dodem kuci i spojim se na svoj WIFI koji je preko optime

onda mogu samo primat mailove ali ne mogu slati

vec trebam zagasiti wifi i onda poslati mail pa ponovo ukopcati wifi

moze li se ikako nariktati da se mogu slati mail bez obzira na ciji sam wifi sopojen

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pasko kaže...

trebam pomoc kako nariktati mail da mogu slati sa bilo koje mreze tj. wifi konekcije

moze li se ikako nariktati da se mogu slati mail bez obzira na ciji sam wifi sopojen

hvala

Stvar ti je u mail serverima. POP3 server ti ostaje isti bez obzira da li primaš preko 3G ili preko rutera (WiFi). No nije ti SMPT server isti kad šalješ preko 3G ili preko WiFi. Naime kad šalješ preko 3G SMPT server ti je od VIP-a, a kad šalješ preko rutera SMTP server je od Optime. To moraš poštimati.  No kad si već doma nije li ugdnije e-mail slati sa kompa?

15 godina
neaktivan
lujito kaže...

Da, pronašao sam, jako jednostavan proces. Sad je i rootan, lijepo napredujem :D

E sad, kad je rootan, sad bi bilo dobro ubacit koju glasovnu navigaciju. Čitam da je MY IGO dobar al da mu je rezolucija mala za Galaxy S, pa se preporučuje MotoNav. Pa bi mi trebao link za njega, ili za neku drugu glasovnu navigaciju za Galaxy S, naravno na hrvatskom jeziku.

Motonav nisam probao. Ali imam IGO. Motonav je ionako IGO verzija za Motorolu. IGO koji ja imam verzija prilagođena za reoluciju Galaxy-a tako da je to OK. Na forumu RedGSM (http://www.red-gsm.net/) imaš thread o tome sa linkovima. Nisam dugo bio pa ne zanm koje je stanje. Ali ako ti zatreba .apk ja ti mogu poslat na mail. Sad za karte poštimavanje i ostalo pogledaj tamo.

15 godina
neaktivan
docx kaže...
pasko kaže...

hvala

Stvar ti je u mail serverima. POP3 server ti ostaje isti bez obzira da li primaš preko 3G ili preko rutera (WiFi). No nije ti SMPT server isti kad šalješ preko 3G ili preko WiFi. Naime kad šalješ preko 3G SMPT server ti je od VIP-a, a kad šalješ preko rutera SMTP server je od Optime. To moraš poštimati.  No kad si već doma nije li ugdnije e-mail slati sa kompa?

Vidiš, zanimljivo, meni isto nije htijelo preko wifi nego samo 3g no uvijek sam to prihvačao kao a vljda tak mora bit. To bi mi dobro došlo jer na poslu imam wifi ali nemam komp pa da ne trošim promet. Doma mi je wifi od bneta, to njih nazvem za info ili kak?

15 godina
neaktivan
jura kaže...

kak mogu videt dal je opce mob rootan ili ne.probal sam ono sa prve stranice za rootanje automatski ali mi je javil neku gresku.

ako vam pomogne ovo:

-Baseband version: I9000XXJPP

-Kernel version: 2.6.32.9 root@SE-S608 #1

-Build number:  FROYO.XFJP9

Ti imaš verziju firmwarea za naše područje, dakle Froyo 2.2 JPP. Taj je malo teži za rootat. ja sam isprobao voodoo lagfix 5.0.1 koji daje bazični root, ali da bi radio moraš još instalirat BusyBox i superuser app. To skineš s marketa. I imaš lagfix i rooti sve radi. Link ti je http://project-voodoo.org/. Imaš tamo upute. Navodno radi i CF-root, samo odaberi verziju za JPO jer JPP nema. Ali to je navdno jer ja nisam probao. Imaš link negdje u Blade3-ovim postovima.

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
docx kaže...
pasko kaže...

hvala

Vidiš, zanimljivo, meni isto nije htijelo preko wifi nego samo 3g no uvijek sam to prihvačao kao a vljda tak mora bit. To bi mi dobro došlo jer na poslu imam wifi ali nemam komp pa da ne trošim promet. Doma mi je wifi od bneta, to njih nazvem za info ili kak?

Je trebaš zvat providera. Oni ti moraju reć koji im je SMPT server. Premda bi i na njihovim strnicama to trebalo pisat.

15 godina
neaktivan

Sorry, pravopisna greška, pravilno je SMTP (outgoing server)

15 godina
neaktivan

Ej @docx, evo uspio sam srediti navigaciju, na ovom linku ispod sam našao sve upute. Navigacija je CoPilot sa glasovnim navođenjem na hrvatski (Ivana :) ). Radi solidno, vozikao se malo oko kuće, čisto ok je :)

http://www.saznajkako.tv/photo/1533/Kako+do+vrhunske+navigacije+za+Android+%28GPS%29

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 1:21 (lujito).
15 godina
neaktivan
Babaluba kaže...

Unaprijed zahvaljuem !

Koju verziju firmwarea imaš? 2.1 ili 2.2? Dok sam bio na 2.1 našao bih satelite lockao se i OK. No kada bih isključio GPS navigaciju, pa onda poslije uključio nije bilo šanse da pronađe i jedan. Svaki put sam morao rebootat. No kad sam prešao na 2.2 JPP ono kratko vrijeme koliko sam bio, sve je radilo. Pa ako si još uvijek 2.1 nadogradi ga na 2.2. To je službena nadogranja pa ne gubiš garanciju. Ako ni onda ne radi, moda mob ipak treba odnijeti na servis.

15 godina
neaktivan
lujito kaže...

Ej @docx, evo uspio sam srediti navigaciju, na ovom linku ispod sam našao sve upute. Navigacija je CoPilot sa glasovnim navođenjem na hrvatski (Ivana :) ). Radi solidno, vozikao se malo oko kuće, čisto ok je :)

http://www.saznajkako.tv/photo/1533/Kako+do+vrhunske+navigacije+za+Android+%28GPS%29

Super. Nisam probao CoPilot. Ne znam kakve su karte. Malo to još testiraj pa, ako ti nije teško, obavijesti.

17 godina
neaktivan
pasko kaže...

hvala

Stavi kao smtp googleov smtp. Udjes u podesavanje svakog maila i smtp server ili server za slanje podesis kao na ovom linku.

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=13287

:)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice