Quadro smartphone

poruka: 253
|
čitano: 206.987
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Quadro smartphone

Molim te ako nades jer mozes mi rec dal ima 512MB rama :) da sam sigurna :D 

ljepilo..xD
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Za moju Xperiu mini st15i pise da ima 512 MB rama ali zapravo nema toliko vec ima ukupno 340 MB rama

Settings - Apps - Running (tu ti pise koliko je zauzeto i koliko je slobodno memorije)

Ja sam do nedavno imao Xperiu Mini ST15i, i da ima 512 mb rama, samo dio odlazi na grafiku pa ti zato prikazuje 340.

17 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Ja sam uzeo quadra od 5incha.

Prvi dojmovi

Mobitel je dosao sa baterijom punjacom usb microusb kojega ima metar sta je jako pohvalno plus kabel je bas jak deblji a ne kao od samsunga oni tanki i na veliko iznenadenje dosao je sa futrolom na otvaranje, na ekranu je tvornicki stavljena folija protiv grebanja i dosla je jos jedna rezervna u paketu. Baterija je 2200mAh i poprilicno je velika.

Plasticno kuciste uopce ne djeluje da je na nekom jeftinom mobitelu. Plastika je kakva bas treba da bude bez straha da cete je slomiti kada se skida zadnja stranica. Mobilni cili izgled je kao s3 i i doslovno one tipke back i more option se pali kada se stisne na taj dio ne biste uopce rekli da su dodatne tipke. Touch od mobitela je savrsen al stvarno imao sam s3 i one x i nemam nijednu primjedbu. Radio sam sveukupno nekih pola sata  samo sam postavio google acc i aplikacije koje koristim premda dode sa dosta predinstaliranih aplikacija. Sta se tice pitanja perfomansi ja nisam nesto prezahtjevan korisnik al lag mozete jedino primjetiti dok on instalira aplikacije a vi surfate netom premda to nije da on cili frozne na par sec nego ono laksi lag kada se otvara il scrola livo desno gori doli. Najbolje kako bih mogao objasniti kao da surfate na kompu i scrolate a nisu vam instalirani driveri od gpu-a. Kamera nije nesto specijalno al nije ni losa slike su ono prosjek okinio sam ih samo par al bljeskalica te lijepo zaslipi. WLAN ovo me stvarno iznenadilo. Nisam wifi niti upalio stistka sam ikonu wifi-a da se upali al doslovno momentalno je nasao mreze. Signal je dosta jak jedno 20% jaci nego na one-xu. 
Poslije cu odvrtiti benchmark  viditi koliko ram-a itd..

I jos jedna prednost. Radio sam pola sata baterija je dosla sa 67% a pala je na 60% a to je sve ono hardcore BLOKADA JER se su se instalirale aplikacije i ja jos surfao nesto. I svjetlina ekrana Nema teorije da na suncu cete slipati. U zatvorenome prostoru svjetlina je totalno na nuli i meni bljesti u oci a kada udrem na full svjetlinu zabole oci od gledanja to cemo jos vidjeti sutra u sri podnevana suncu.

Evo nadam se da ce pomoci malo prvi dojmovi al mobitel je po meni totalni pogodak. Ja downsizing sa one-xa ne osjecam al ekran je real deal

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Probala sam snimati video i slikavati, bilo sunce, slike su ok, možda malo tamne, mislila sam da će biti i bolje za 8 MP, definitvno su bolje na Samsungu sa kamerom od 8 MP. Baterija se može koristiti do kraja, gasi se na 0%, mislim da će ga tribati puniti svaki dan.

Malo mi je čudan pri razgovorima, nije da se ne čuje, kao da je malo iz dubine iz daleka. Možda se samo tribam navikniti, na staroj Nokiji mi je bolje odgovaralo (imala sam osjećaj da je sugovornik kraj mene, sa Quadrom ne).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nisam mislio 5-inčnog kupovat ali sad mi se i on čini zanimljiv. Znači tako dobro djeluje?

Malo me rezočarava kvaliteta tj. jačina zvuka u slušalici na 4.5-inčnom modelu (imao sam dvije top model nokie nekad "davno" i stvarno su me oduševljavale kvalitetom zvuka u slušalici).

Bitna mi je i baterija pa ako se 5-inčni i tu pokaže bolji moga bi on bit izbor. Jeli preklopna futrola i folije dolaze sa svakim 5-inčnim pošto ima u dvi boje kupit mob?

Imam 10% popusta i po svemu mi se čini isplativo kupit il jedan il drugi. Jeli garancija 2 godine il jednu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 19:29 (Tupislav).
11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Garancija je 2 godine, u Konzuma su imali samo model od 4,5".

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

u kauflandu je manji (znači vjerojatno 4,5'') po 699 kn, a veći 5'' je 999 kn. Manjeg ima sam crnog a većeg tamno plavog i bijelog {#} malo sam ih gledala pa eto da znate di ih još ima, možda nekome posluži

11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Evo ja danas uzeo u Protisu 4,5' model za 699,00 Kn. Nisam ga jos ukljucio (jbg nemam vremena). Sutra cu ga isprobati pa cu vam prenijeti dojmove.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Stavite slike {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

4.5" quadro za 699kn? Zar nije 4" model po toj cijeni?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 21:25 (Tupislav).
11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Nisam baš stručnjak za slikavanje, al bolje išta nego ništa. Slikano sa 4,5" modelom oko 14 h.

slikano oko 14 h, sa 4,5" modelom slikano oko 14 h, sa 4,5" modelom

3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Čine mi se sasvim dobre slike. Ipak je to mob, a ne fotoaparat i to ispod 1000kn.

Kakva je bljeskalica u mraku? I to mi vrlo često posluži dobro. Za 5" model gore čitam da je dosta jaka.

17 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Evo odvrtio sam bench slike u prilogu.

Uglavnom svjetlina ekrana kao sta sam rekao uopce je ne treba pojacavati na suncu sve se vidi nema slipanja po mobitelu znaci svjetlina na nuli sve uredno se vidi.

Moze se pojacati na max onda nema nikakve brige. App screen filter pod obavezno mora biti instalirana da bi se u mraku moglo gledati jer toliko blijesti ko da je neko bateriju slabiju upalio. Kvaliteta zvucnika u slusalici odlicna cuje se milijun puta bolje nego na htc i samsung i to ja jos ovaj mobitel drzim centimetar od uha. Baterija traje stvarno dugo vjerovatno zato sta je konstano na 0 posto svjetline al uglavnom na sat vrimena od max 10posto baterije konstantnog surfanja preko 3g ili igranja.

Zvuk sa slušalicama je dovoljno jak kada ste u vanka i pored jako prometne ceste nemorate pojacavati nego do 70posto jedovoljno. Vjerovatno je zato quadro bio pametan pa poslao vakumske slusalice i imaju dobre visoke tonove al malo slabiji bas sta mi se sviđa. Jedino jos moram slikati sa fotoaparatom da vidite da je vise nego ok i snimiti video.

Ekran i touch kao sta sam rekao iz prve su odlicni.Cistoca ekrana odnosno sveukupni dojam boja na ekranu je ODLICAN.  Jedino ono malo laga frikove bi moglo ubiti kada se brzo seta po aplikacijama al nista strasno. Stavio sam print screen da se vidi kako na ovoj rezi na 5 inch ikone izgledaju.

Sveukupni dojam mobitela odlican. Nakon ovoga mobitela tek sada vidim koliko je glupo baciti pare na s3 il tako nesto toga ranga a ono moras slipat zbog nedovoljne svjetline il je pretiha slusalica BAREM MENI moj subjektivan dojam. Nije da hvalim mobitel al mobitel je stvarno dobar jedino jos da je malo hardverski jaci bio bi pun pogodak na duže staze premda meni uopce nije slab. Ako ga uzmete sigurno necete pozaliti ako ste kao ja povremeno vidjeti nesto po internetu malo koju igricu fejs mail itd.

Previse sam nahvalio mobitel ko da im dio kolaca od quadra al mobitel je stvarno EKSTRA. AL opet moram reci za bateriju ovo je kao da sam se vratio u eru sony ericssona i baterija drzi i drzi. Ovako normalnoga koristenja bez problema 2 dana a moze i 3 dana al ovako po trenutnom stranju. Tek je sada punim prvi put nakon jednoga dana a bila je na 67posto kada je kupljena.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Evo slikao sam malo sa mobitelom

Moram naglasiti kada slikajete imate dojam kao da slikajete sa prvom generacijom mobitela koji imaju kameru. Slika je losa veoma bijela autofokus nije bas nesto malo zrnasta.

Kada slikate i slika se spremi i idete je pogledati onda slika izgleda kako bi tribalo normalno. SLike u prilogu,

Potrudio sam se i napravio video.  Stavio sam najevecu kvalitetu i iznenadio se da je 720p rezolucija al video je cisto za prvu pomoc nije za neko snimanje, zvuk je losiji i 3gp je TO SVE GOVORI al svejedno dobije se puno toga za onakvu cijenu. 21sekunda videa 25,6MB

Link od videa

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Je, sorry, moj bed...

12 godina
Quadro smartphone

Pozz ja sam prije tri dana kupio mobitel Quadro SQ-40E86H. Meni je mobitel super cak sam se i iznenadio. Jako brzo sa interneta skida bilo sta. Igrice sam svakakve instalirao da vidim moze li izdrzat. I moze. Jedina mana koju sam primjetio je kamera. Kamera nije bas najbolja,bas sa svojim prijateljom isprobao na njegovom samsung galaxy core i vidio da je njegova kamera puno bolja mada je u njega 5 megapixela a  u mene "8"megapixela al dobro.To sam se iznenadio sve drugo je super. Ne ledi se radio ko sat. Baterija je super isto sto me je iznenadilo. Zavisi koliko ste na mobitelu ako vam je cijelo vrijeme ukljucen wi-fi naravno da se trosi vise. Inace sve osim kamere je dobro. 

pero
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Piše u karakteristikama na inem.hr da nema senzor blizine? Nije mi jasno da ekran ostaje uključen pri razgovoru i znači kad ga prisloniš na lice možes prekinuti poziv ili aktivirati čekanje i sl.? Koliko znam senzor blizine služi da se to nebi događalo, a i da ekran ne troši bateriju nepotrebno

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 9:11 (Tupislav).
11 godina
neaktivan

Stvarno sam ispočetka bio zagrijan za 4.5" model, a sad vec mislim da bi moga i 5" uzet, nemogu bit pametan!

4" model je čak zanimljiv, a stvarno povoljan.

Teško će bit odlučit{#}

11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

ja sam kupio u kauflandu model SQ-40E86H za 699kn.kao prvo,iznenadila me garancija od 3 godine.sve šljaka ok ,sve specifikacije navedene na pakiranju su istinite OSIM kamere.s obzirom na navedenih 8 mp slike u unutarnjem ambijentu su dosta loše.probao sam slikati i na nižoj "pixelaži" i nije bilo neke velike razlike s obzirom na navedenih 8mp.jel ima netko sličan problem ili da počnem razmišljati o reklamaciji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
slawio kaže...

ja sam kupio u kauflandu model SQ-40E86H za 699kn.kao prvo,iznenadila me garancija od 3 godine.sve šljaka ok ,sve specifikacije navedene na pakiranju su istinite OSIM kamere.s obzirom na navedenih 8 mp slike u unutarnjem ambijentu su dosta loše.probao sam slikati i na nižoj "pixelaži" i nije bilo neke velike razlike s obzirom na navedenih 8mp.jel ima netko sličan problem ili da počnem razmišljati o reklamaciji?

Slike izgledaju bolje kada ih pogledaš na računalu nego na mobitelu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
11 godina
neaktivan

Možda mob ima softwerski problem pošto su slike na računalu ok?

15 godina
neaktivan
Tupislav kaže...

Možda mob ima softwerski problem pošto su slike na računalu ok?

Prije bih rekao da je razlog slaba rezolucija ekrana.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
11 godina
neaktivan
q
jučer sam također kupio SQ-40E86H u kauflandu pa me zanima da li ove tri tipke u dnu mobitela svijetle( tipka Nazad, Opcije, Početnu stranu),
pa da provjerim prije reklamacije, možda je to tako ??
11 godina
neaktivan
Re: q

moje nisu svjetlile kad sam uzeo mob, tako da mislim da je to tako.

a sada par crta, uzeo ga danas u kauflandu, za 699 kn. na prvu uredaj izgleda ok, plastika je zbilja cvrsta, samo mi djeluje prelagano, kao da unutra nema nista. Ekran je ok, boje su detaljne, ali slika je ok dok se gleda pod jednim kutem. kad se mob nagne prema dolje (znaci gornji dio prema dolje), boja se promjeni za nijansu, uglavnom nista strasno. Antutu score je oko 9800, uredaj je fluidan, nisam osjetio zastajkivanje iako ima 512 mb rama, jedino je malo pocelo stekat kad su se sve aplikacije pocele updejtat, ali nista zabrinjavajuce. e sad, dio zbog kojeg sam ga ipak odlucio vratiti je kamera. fotke slikane u polutamnoj sobi su katastrofa, predmet fotkan na udaljenosti 25-30 cm je osvjetljen slabasnim svjetlom bljeskalice u tocki promjera 10 cm, koja svijetli nekim plavkastim svijetlom, ostalo u mraku. isti predmet slikan sa prastarom xperiom mini pro u istim uvjetima je savrseno osvjetljen. neznam da li se radi samo o mom mobitelu ili su svi takvi, ali su se mogli potruditi i ubaciti malo jacu ledicu. uredaj nije dosao rootan.

Zakljucak, solidan uredaj koji ima samo jednu manu, a to je bljeskalica. buduci da uglavnom radim navecer, bljeskalicu koristim kao svjetiljku i to mi je vrlo bitna stavka i samo zbog tog detalja sam ga ipak odlucio vratiti.

EDIT: nisam napisano, radi se o SQ-40E86H

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:55 (thordall).
15 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Dali koji operater ima 5" model u ponudi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koliko znam nema jer teško će dual sim uređaji kod njih jer oni kodiraju na svoje mreže, a samim time dual sim uređaj gubi svoj smisao.

Po svim komentarima dosada čini mi se najprihvatljiviji od Quadrovih modela, šteta šta ga nema u konzumu pa da iskoristim popust. Gleda sam danas i ima samo 4.5" model, ali prednost mi je šta se dobije preklopna futrola i folije za ekran pošto toga nema za kupit zasebno.

11 godina
neaktivan

Nadam se još kojoj "mini recenziji" od vas šta ste kupili mobitele prije nekoliko ili više dana, kakvi su sada? Mislim na 4.5" i 5" model pošto su iste cijene, hvala

p.s. prvenstveno se nadam da ste svi zadovoljni{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 20:08 (Tupislav).
16 godina
Imate ga u Frigo-u
Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Tupislav ajde kupi vise taj mobitel, pocasti se sad za Božić :P Samo pises i pises a nikako da ga kupis hehe =)

PS. ja ipak nisam kupio quadro, ali kupio sam vrlo slican mobitel sudeci po karakteristikama...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a koji bi to bio? I ja sam pikirao na quadro, ali uzeo NGM

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice