Znate li možda da li je moguće slike različitih rezolucija prebaciti u 240x320, tj. rezoluciju pogodnu za mobitel? Kad god pokušavam to učiniti, Irfanview mi promijeni sve brojke. Jedino kad sliku postavim okomito, dopušta mi točnu promijenu rezolucije. Ali, slika je tada okomita i neupotrebljiva. Zna li netko rješenje problema?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda GIMP?(besplatan image editor,često se nalazi na bug cd ako ne i stalno!)
Znate li možda da li je moguće slike različitih rezolucija prebaciti u 240x320, tj. rezoluciju pogodnu za mobitel? Kad god pokušavam to učiniti, Irfanview mi promijeni sve brojke. Jedino kad sliku postavim okomito, dopušta mi točnu promijenu rezolucije. Ali, slika je tada okomita i neupotrebljiva. Zna li netko rješenje problema?
Photoshopom
Pa, mislio sam da rezoluciju od npr. 817x612 ili neka slična u 24ox320. Na koji način se to postiže u Photoshopu??
Vjerojatno ti je uključena opcija maintain aspect ratio, pa kad resizaš sliku koja nije 4x3, odnosn 3x4, uspravna za mobitele, onda ti ona se ona resiza na vjerojatno 320xnešto, da bi zadržala aspect ratio, odnosn omjer širina/visina. U Photoshopu, Image Resize - makneš kvačicu sa maintain aspect ratio i staviše rezu 320x240. Ili prvo cropaš na 4x3 format pa tek onda resizaš.
Hvala!!
Cek malo, ako zelis sliku iz tvog primjera (817x612, landscape orijentacija, nije bas 4:3 al je blizu) prebaciti u portrait orjentaciju (uspravnu 3:4 kao display mobitela) to sto ne zadrzavas aspect ratio ce imati za posljedicu izduzenje po vertikali i suzavanje po horizontali, tj. nece liciti na ono sto je bilo bez obzira na rezu.
Znači, nemoguće je prebaciti sliku u 240x320 rezoluciju??
Shvaćam....hvala na pomoći.