Prebacivanje u rezoluciju 240x320

poruka: 12
|
čitano: 3.573
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znate li možda da li je moguće slike različitih rezolucija prebaciti u 240x320, tj. rezoluciju pogodnu za mobitel? Kad god pokušavam to učiniti, Irfanview mi promijeni sve brojke. Jedino kad sliku postavim okomito, dopušta mi točnu promijenu rezolucije. Ali, slika je tada okomita i neupotrebljiva. Zna li netko rješenje problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prebacivanje u rezoluciju 240x320

Možda GIMP?(besplatan image editor,često se nalazi na bug cd ako ne i stalno!)

17 godina
moderator
Riker kaže...

Znate li možda da li je moguće slike različitih rezolucija prebaciti u 240x320, tj. rezoluciju pogodnu za mobitel? Kad god pokušavam to učiniti, Irfanview mi promijeni sve brojke. Jedino kad sliku postavim okomito, dopušta mi točnu promijenu rezolucije. Ali, slika je tada okomita i neupotrebljiva. Zna li netko rješenje problema?

Na koje tacno brojke mislis? Ja cesto koristim Iview za mijenjanje rezolucija al mi nije jasno sta si htio reci.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Moguce je.
Photoshopom
P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)
17 godina
neaktivan

Pa, mislio sam da rezoluciju od npr. 817x612 ili neka slična u 24ox320. Na koji način se to postiže u Photoshopu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerojatno ti je uključena opcija maintain aspect ratio, pa kad resizaš sliku koja nije 4x3, odnosn 3x4, uspravna za mobitele, onda ti ona se ona resiza na vjerojatno 320xnešto, da bi zadržala aspect ratio, odnosn omjer širina/visina. U Photoshopu, Image Resize - makneš kvačicu sa maintain aspect ratio i staviše rezu 320x240. Ili prvo cropaš na 4x3 format pa tek onda resizaš.

C2D E6750 OC@3.2GHz, P35, FireGL V5600, DDR2 2Gb @960 MHz
17 godina
neaktivan

Hvala!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Cek malo, ako zelis sliku iz tvog primjera (817x612, landscape orijentacija, nije bas 4:3 al je blizu) prebaciti u portrait orjentaciju (uspravnu 3:4 kao display mobitela) to sto ne zadrzavas aspect ratio ce imati za posljedicu izduzenje po vertikali i suzavanje po horizontali, tj. nece liciti na ono sto je bilo bez obzira na rezu.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači, nemoguće je prebaciti sliku u 240x320 rezoluciju??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ma k.... nije!
djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
17 godina
moderator
Riker kaže...

Gle, monitori imaju onjer strana slike 4:3 (sirina:visina=4:3). Kod mobitela je drugacije, kod njih je 3:4 (sirina:visina=3:4).
Nije tu bitna rezolucija, recimo tvoj primjer, 817:612 bi mogao prebaciti u 320x240, ali ne 240x320 jer je to portrait orjentacija, odnosno uspravljena slika.
Mozes otkinuti dio slike sa obe strane i napraviti uspravnu, al tad ces izgubiti sirinu.
Pogledaj moju sliku:
Prva je originalna (landscape), druga je ista samo u rezi 320x240, a treca je 240x320 (vidis sta bude kad landscape prebacis u portrait)
17 godina
neaktivan

Shvaćam....hvala na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice