Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.429
|
čitano: 12.907.712
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Mile 74 kaže...

Može preporuka za neki best buy mobitel sa što više rama i pohrane za 300-350 eura.

A56 8/256 GB. U 48 dana od aktivacije telefona a samim tim i baterije u ovom trenutku mi piše da imam tek 13 ciklusa punjenja. Dnevno imam između 6 do 9 sati SOT-a, zavisno kako koji dan. Ne igram igrice. Prije sam imao A52s i preporodio sam se što se tiče trajanja baterije. Ne mogu vjerovati da ta razlika od 500 mAh toliko znači. Po mom mišljenju to je best buy za tu cijenu. Ima 6 godina velikih ažuriranja i 7 godina prima sigurnosne zakrpe.

9 godina
RobotTitan kaže...
Mile 74 kaže...

Može preporuka za neki best buy mobitel sa što više rama i pohrane za 300-350 eura.

A56 8/256 GB. U 48 dana od aktivacije telefona a samim tim i baterije u ovom trenutku mi piše da imam tek 13 ciklusa punjenja. Dnevno imam između 6 do 9 sati SOT-a, zavisno kako koji dan. Ne igram igrice. Prije sam imao A52s i preporodio sam se što se tiče trajanja baterije. Ne mogu vjerovati da ta razlika od 500 mAh toliko znači. Po mom mišljenju to je best buy za tu cijenu. Ima 6 godina velikih ažuriranja i 7 godina prima sigurnosne zakrpe.

Tu uopće nije stvar u tih 500 mAh.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2025 12:58 (It'sMe932).
12 godina
It'sMe932 kaže...
RobotTitan kaže...
Mile 74 kaže...

Tu uopće nije stvar u tih 500 mAh.

Naravno da nije stvar samo u tih 500 mAh. Radi se o sveukupnom skladu telefona (procesor, RAM, softver, baterija i.t.d.) ali isto tako nije svejedno dali ima ili nema tih 500 mAh više od A52s.

12 godina
vepar kaže...
Slow Rodriguez kaže...

Ja sam imao trojbu, znači A36 ili A56 ili S25 FE. Uzeo sam na kraju S25 FE, platio ga novog, zapakiranog 350€. Mislim da sam ok prošao. Ja isto iz principa ne dam za mobitel više od 300€, ali eto ovoga puta sam dao 350€, i mogu vam reći da mi nije žao tih 50€ više. Prezadovoljan sam za sada. 

Super si prošao. S25Fe je klasa iznad A56. Ipak je tu flagship Exynos, brza 4.0 UFS memorija (osim ako si uzeo 128gb verziju) i LPDDR5X RAM, isti onaj koji koristi S25 serija...Te novce vrijedi sigurno.

Sve je to točno. Imao sam i ja dvojbu između A56 i S25 FE. S obzirom da sam prosječan lagani korisnik kojem je bitnije dulje trajanje baterije od performansi (s obzirom da ne igram igrice) svjesno sam izabrao A56 kojem baterija traje u prosjeku skoro 20% duže u istim mješovitim uvjetima rada. Tako su pokazali testovi i to je bilo presudno. Cijenom su vrlo blizu. Moćan flagship čip Exynos 2400 brže prazni bateriju od manje moćnog 1580 čipseta.

8 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ima mi prijatelj A56, i što se tiče potrošnje baterije i A56 i S25 FE, su skoro pa isti. Ja sam ipak uzeo S25 FE, jer je klasa iznad, kako je i rekao @vepar. I nije mi žao. Sve zavisi kako tko koristi mobitel. 

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipa!

Godinama sam koristila Xiaomi Redmi seriju, da bi prije nekih 6mj kupila si Samsung A56 i iskreno nisam zadovoljna po pitanju kamere, zoom je los, cak je Xiaomi imao to bolje, onda nikako nemogu dual sim napraviti za neke aplikacije, kao ne podržava a na Xiaomi je islo. Kod Xiaomi su mi smetale reklame tipa kad pogledam video ili neki PDF dodu neke kineske reklame. I ev sad nisam pametna da li da se vratim na Xiaomi ili da uzmem si Honor ili potaj boga sta..

Inace koristim na mob internet, gmail, WhatsApp i to je to..nikakve igrice ili vec sta..

Honor ide gratis punjac i slusalice, a kod Poco punjač moram kupiti ali je ukljuceno uz cijenu uređaja doli na glasanju!

6 Honor 400 Pro za 495€
3 Xiaomi Poco F8 za 484€
2 ili nesto drugo
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2025 15:34 (Miki_16).

0 0 hvala 0
16 godina

na mobu se pod dodatnim postavkama veze postavi privatni DNS: dns.adguard.com

i nema reklama

dakle - Xiaomi!

Ju je je? Je ju je!
16 godina
Ili kupiš normalan telefon bez reklama

1 1 hvala 0
16 godina
Miki_16 kaže...

Pozdrav ekipa!

Godinama sam koristila Xiaomi Redmi seriju, da bi prije nekih 6mj kupila si Samsung A56 i iskreno nisam zadovoljna po pitanju kamere, zoom je los, cak je Xiaomi imao to bolje, onda nikako nemogu dual sim napraviti za neke aplikacije, kao ne podržava a na Xiaomi je islo. Kod Xiaomi su mi smetale reklame tipa kad pogledam video ili neki PDF dodu neke kineske reklame. I ev sad nisam pametna da li da se vratim na Xiaomi ili da uzmem si Honor ili potaj boga sta..

Inace koristim na mob internet, gmail, WhatsApp i to je to..nikakve igrice ili vec sta..

Honor ide gratis punjac i slusalice, a kod Poco punjač moram kupiti ali je ukljuceno uz cijenu uređaja doli na glasanju!

Honor 400 Pro solidan, kamere prosječne. Po meni vrijedi max 400e. Ima tu još OnePlus 13R, bolji od tog Honora....

14 godina

Al 13R nema neku zoom kameru.

Nothing 3a Pro ima periskop zoom kameru za 400 eura. Nema jaki procesor, ali ako nije za gaming, nema problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Honor 400 pro je za mene promašaj po tim cijenama. Strpali su unutra 200mp kameru iz Honor 90, spustili taktove procesora i nema UFS 4.0 kao što bi očekivali, nego 3.1. Još kad dodamo jeftinjarsko plastično kućište i manju bateriju o odnosu na kinesku verzija, meni je to razočaranje...

taj Nothing izgleda ok, ali proc je daleko ispod svega. OP 13R ima UFS 4.0, 6000 mAh bateriju, aluminijski okvir i staklo iza + Sd 8 Gen3. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

0 0 hvala 0
16 godina

Koliko kasne? samo 2 godine?

0 0 hvala 0
9 godina

Koji mob uzeti iz više klase. Imam sada S24 i mijenjao bih ga boljim. Bitna mi je pouzdanost, baterija i kamera (tim redoslijedom) - ne igram igrice niti vrtim neke intenzivne aplikacije, ali volim zabilježiti neki trenutak, i na poslu puno koristim mob, pa mi je bitno da baterija stvarno traje (ovaj S24 je OK, na granici, na kraju dana je prazan)

Razmišljam o Xiaomi 15 Ultra, S25 Ultra, Honor Magic 8 Pro... ali nemam pojma što je najbolje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2025 15:47 (vinjoza).

0 0 hvala 0
14 godina

Pa sad je dobro vrijeme za uzeti S25 Ultru ako je na dobrom popustu.

Pogledaj si ako te zanima OnePlus 15 koji ima iznimnu bateriju

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

OP je njesra u odnosni na 13 po pitanju kamera.

0 0 hvala 0
14 godina

Nije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
OP15 ima istu glavnu kameru kao Samsung A56 i Honor 200...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zuper kaže...

Nije

ne mlati. Nije kad gledaš plaćene recenzente. Usporedi pa vidi ... u najboljem slučaju u nekim situacijama jednake

14 godina
vepar kaže...

Pa ima i Redmi istu glavnu, Galaxy S25, iPhone 17... 

Kamera nije sranje kako mnogi vole odmah etiketirati.

Mobitel je u kameri iznad midrangera, ispod drugih flagshipa. A u svemu ostalome zvijer

Memphis kaže...
zuper kaže...

Nije

ne mlati. Nije kad gledaš plaćene recenzente. Usporedi pa vidi ... u najboljem slučaju u nekim situacijama jednake

Koji su to plaćeni recenzenti? Daj listu njih da ih ignoriram

16 godina
zuper kaže...
vepar kaže...

Pa ima i Redmi istu glavnu, Galaxy S25, iPhone 17... 

Kamera nije sranje kako mnogi vole odmah etiketirati.

Mobitel je u kameri iznad midrangera, ispod drugih flagshipa. A u svemu ostalome zvijer

Memphis kaže...
zuper kaže...

Nije

Koji su to plaćeni recenzenti? Daj listu njih da ih ignoriram

Ne laprdaj. Kamere su ispod očekivanja. Za OP to nije prvi put jer je to performance telefon a kamaeru su mu uvijek bile slabe. Jedino su se malo istakli je kod 13 ali sad se opet vraćaju na istu stazu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2025 13:06 (Memphis).
17 godina

Ekipa, koji telefon dobro radi s javljanjem na Whatsapp poziv na tipkama volana dok je spojen na Bluetooth u autu? Vozim Peugeot 508 iz 2018. (sami kraj prve generacije auta), ima Android auto (žica, naravno) i solidno riješen handsfree.

Ono što je problem je da se ne mogu javiti tipkom volana u autu na Whatsapp poziv, a mogu ga tipkom prekinuti. Kod običnih poziva (GSM) mogu naravno jedno i drugo bez problema, sve je na volanu i logično funkcionira.

Navodno je to standardna boljka dosta auta i sustava, i da se može riješiti odabirom specifičnih mobitela koji će zaobići neki problem u postavkama, ali navodno i nema garancije da će uspjeti.

Zna li netko koji mobitel bi bilo dobro uzeti a da će provjereno funkcionirati i po ovom pitanju?

Jer ovo je i sigurnosni problem, kad vas netko zove vi prebirete džepove i pretince i pokušavate se javiti na ekranu telefona umjesto da gledate cestu...

Pritom, nezahtjevan sam korisnik, trenutno imam Poco M4 Pro 5G i sasvim mi je OK ukupno, dakle ne dolaze u obzir telefoni skuplji od nekoliko stotina eura... Ja bi bio sretan i s nekim od 150 eura. Pritom, MORA biti dual sim, a poželjno i da ima dovoljno memorije ili da se može proširiti bez diranja sim kartice.

Down goes the window, out goes the heat!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2025 9:55 (asusdvd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A da se jednostavno ne javiš u tome slučaju? Jer time ti postaješ sigurnosni problem u prometu zato da ne bi propustio u 99% slučajeva nebitni poziv.
Fino se zaustaviš na slobodnom parkiralištu/ugibalištu i obaviš poziv na miru.
16 godina
asusdvd kaže...

Ekipa, koji telefon dobro radi s javljanjem na Whatsapp poziv na tipkama volana dok je spojen na Bluetooth u autu? Vozim Peugeot 508 iz 2018. (sami kraj prve generacije auta), ima Android auto (žica, naravno) i solidno riješen handsfree.

Ono što je problem je da se ne mogu javiti tipkom volana u autu na Whatsapp poziv, a mogu ga tipkom prekinuti. Kod običnih poziva (GSM) mogu naravno jedno i drugo bez problema, sve je na volanu i logično funkcionira.

Navodno je to standardna boljka dosta auta i sustava, i da se može riješiti odabirom specifičnih mobitela koji će zaobići neki problem u postavkama, ali navodno i nema garancije da će uspjeti.

Zna li netko koji mobitel bi bilo dobro uzeti a da će provjereno funkcionirati i po ovom pitanju?

Jer ovo je i sigurnosni problem, kad vas netko zove vi prebirete džepove i pretince i pokušavate se javiti na ekranu telefona umjesto da gledate cestu...

Pritom, nezahtjevan sam korisnik, trenutno imam Poco M4 Pro 5G i sasvim mi je OK ukupno, dakle ne dolaze u obzir telefoni skuplji od nekoliko stotina eura... Ja bi bio sretan i s nekim od 150 eura. Pritom, MORA biti dual sim, a poželjno i da ima dovoljno memorije ili da se može proširiti bez diranja sim kartice.

Je za tvoj mozak. Za normalnog, odgovornog čovjeka uopće nije problem.

6 godina
Evo i ja sam u dilemi sto uzeti. Da li je zaista toliko osjetna razlika u kameri izmedju op15 i oppo x9(pro) ?
OP15 12/256 se na tradingshenzenu krece oko 550e (650 ako gledam 12/512 kao oppo), ako sam dobro shvatio hk verzija sa global rom (hw nema esim, ostalo sve valjda radi). Oppo X9 12/512 mogu nabaviti za oko 750e. Dok se Oppo X9 pro 16/512 krece oko 1000e.
E sad, kamera mi nije ekstremno presudna, svaka ce biti bolja nego sto je na mom Pocu F4 GT koji ima smece kameru, ali svakako bih htio imati nesto bolju kameru nego sto je trenutna. Glavno pitanje je da li zaista vrijedi dati tipa 100e vise za x9 odnosno 350e vise za pro verziju?
Imao sam more Xiaomi modela, ali baterija ekstremno brzo izgubi kapacitet jer dosta koristim mob. Nadam se da ostali imaju nesto bolju situaciju sa baterijom.
Sto bi od svega ovoga po vama bilo najbolji omjer ulozeno/dobiveno?
Trenutno mozda najvise naginjem ka obicnom manjem x9 zbog dimenzija i 250e razlike u cijeni u odnosu na veceg pro brata.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2025 12:24 (Mahegiarct).

0 0 hvala 0
11 godina
Mahegiarct kaže...
Evo i ja sam u dilemi sto uzeti. Da li je zaista toliko osjetna razlika u kameri izmedju op15 i oppo x9(pro) ?
OP15 12/256 se na tradingshenzenu krece oko 550e (650 ako gledam 12/512 kao oppo), ako sam dobro shvatio hk verzija sa global rom (hw nema esim, ostalo sve valjda radi). Oppo X9 12/512 mogu nabaviti za oko 750e. Dok se Oppo X9 pro 16/512 krece oko 1000e.
E sad, kamera mi nije ekstremno presudna, svaka ce biti bolja nego sto je na mom Pocu F4 GT koji ima smece kameru, ali svakako bih htio imati nesto bolju kameru nego sto je trenutna. Glavno pitanje je da li zaista vrijedi dati tipa 100e vise za x9 odnosno 350e vise za pro verziju?
Imao sam more Xiaomi modela, ali baterija ekstremno brzo izgubi kapacitet jer dosta koristim mob. Nadam se da ostali imaju nesto bolju situaciju sa baterijom.
Sto bi od svega ovoga po vama bilo najbolji omjer ulozeno/dobiveno?
Trenutno mozda najvise naginjem ka obicnom manjem x9 zbog dimenzija i 250e razlike u cijeni u odnosu na veceg pro brata.

Kad vec od tamo gledas, zasto ne xiaomi 17 ili vivo x300 ili x200 pro mini?

6 godina

Xiaomi ne gledam uopce niti bih to vise ikada uzeo. Jednostavno je software uzasan, a i baterije su im koma. Zamjerio mi se i Xiaomi i Poco. Vivo sam gledao, ali globalna verzija je dosta skuplja od Oppa. Na kineskom X200 pro mini me strah da nebi imao problema sa banking aplikacijama i android autom...

Inace oneplus ako bi uzeo, uzeo bi sa trading shenzena, a oppo sa gomibo zbog pdva i globalnih verzija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2025 14:22 (Mahegiarct).
2 godine
Mahegiarct kaže...
ali baterija ekstremno brzo izgubi kapacitet jer dosta koristim mob

Nema to previše veze, i ja koristim mob po cijele dane pa mi opet baterija na svakom traje godinama... možda nešto drugo krivo radiš ili si baš imao peh.

14 godina

OnePlus 15 sa Tradingshenzhen osim esim nema ni widevine l1 podršku. Znači streaming servisi samo SD kvaliteta.

Možda promjene sa OTA nadogradnjom, a možda ne. Zasad je tako

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zuper kaže...

OnePlus 15 sa Tradingshenzhen osim esim nema ni widevine l1 podršku. Znači streaming servisi samo SD kvaliteta.

Možda promjene sa OTA nadogradnjom, a možda ne. Zasad je tako

nece, kao je otklučan bootloader automatski gubiš L1

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2025 15:57 (Memphis).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice