Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.354
|
čitano: 12.853.104
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
thebatman kaže...

oneplus 15 oko 550e

Gdje ?  Gledam si uzet OP 13 ili 13R tako da bi oni trebali biti još jeftiniji...

Prodavao sam u oglasniku Pixel 8 PRO (i google 45W punjač) pa su me dečki zajebavali da sam ga "bolesno pretplatio", a platio sam novi mob iz hrv. dućana 600tinjak €. Nebi se htio opet dovesti u neugodnu situaciju i bezveze bacit novce... 

Uzeo bi Oneplus 13R pa me zanima koja je realna cijena za njega i gdje ga mogu kupiti po toj cijeni. Ja ga trenutno nalazim za 500tinjak € po trgovinama..

16 godina
Wannabes kaže...
thebatman kaže...

oneplus 15 oko 550e

Gdje ?  Gledam si uzet OP 13 ili 13R tako da bi oni trebali biti još jeftiniji...

Prodavao sam u oglasniku Pixel 8 PRO (i google 45W punjač) pa su me dečki zajebavali da sam ga "bolesno pretplatio", a platio sam novi mob iz hrv. dućana 600tinjak €. Nebi se htio opet dovesti u neugodnu situaciju i bezveze bacit novce... 

Uzeo bi Oneplus 13R pa me zanima koja je realna cijena za njega i gdje ga mogu kupiti po toj cijeni. Ja ga trenutno nalazim za 500tinjak € po trgovinama..

Na Trading Shenzenu imaš OP15 za 550e kineska verzija s ColorOs. Sve radi osim eSIM i nema hr jezik. A na official storeu imaš 13r za 550e.

https://www.oneplus.com/hr/oneplus-13r

13 godina

Na Tradingu stoji da ide i OxygenOS pa i HR jezik...

16 godina
Je u pravu si, sad vidim. Još bolje onda...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za 13-ku ga više nema.

9 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Dečki hvala, to sam našao i sam. 

Službene stranice OP još nekak, ali Trading Shenzen, mobileshop.eu itd. baš i nebi, prije svega zbog garancije. Domaća trgovina bi bila idealna, ali me zanimalo gdje kolege "podjebavači" kupuju po brutalnim cijenama mobitele da se i sam počastim po dobroj cijeni.

0 1 hvala 0
11 godina
Wannabes kaže...

Dečki hvala, to sam našao i sam. 

Službene stranice OP još nekak, ali Trading Shenzen, mobileshop.eu itd. baš i nebi, prije svega zbog garancije. Domaća trgovina bi bila idealna, ali me zanimalo gdje kolege "podjebavači" kupuju po brutalnim cijenama mobitele da se i sam počastim po dobroj cijeni.

Prije rjesim problem garancije sa trading Shenzhen nego sa domacom firmom. 

13 godina

Može preporuka za neki best buy mobitel sa što više rama i pohrane za 300-350 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mile 74 kaže...

Može preporuka za neki best buy mobitel sa što više rama i pohrane za 300-350 eura.

honor 400, 350€ na bazzaru ...

16 godina
jopis kaže...

A ja baš vrtim već 2 dana u košarici razr60 ultru zelenu, i sad se tu pljuje po motoroli

Razer je već druga priča. Oni tu veličaj neki low budget model za 175€ koji možeš kupit na ekupi i pričaju o tome kao da su dobili na lotu. A to je neki low midrange phone u rangu Honora Magic 6/7 litea koji je još bolji phone jer ima bolje kamere, bateriju/autonomiju. Ali generalno sve kaj je rečeno za motorolu stoji. Razer im je perjanica tak da to bi ipak trebala biti kategorija za sebe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 15:12 (Memphis).
11 godina

gdje nabolje kupiti pixel 10pro? preko google.de store-a sa mailbox.de kao posrednikom? ali onda je problem eventualna reklamacija unutar garancije...?

0 0 hvala 0
7 godina
Dan1234567890 kaže...

Gdje je najbolje mjesto za kupiti Pixel 10pro? Preko google.de trgovine s mailbox.de kao posrednikom? Ali onda je problem moguća reklamacija unutar jamstva...?

Ne znam koji točno model želiš, ali imaš i Pixel 10 Pro 128GB na Amazonu Italija za 854 EUR i ne treba ti posrednik. Mislim da je za Google Pixel 10 seriju isplativije kupiti obični 10 nego pro jer obični 10 sada ima optički zum. Mislim da Pro model ne opravdava razliku u cijeni od nekih 200-250 EUR u odnosu na obični 10

11 godina
djhuby kaže...
Dan1234567890 kaže...

Gdje je najbolje mjesto za kupiti Pixel 10pro? Preko google.de trgovine s mailbox.de kao posrednikom? Ali onda je problem moguća reklamacija unutar jamstva...?

Ne znam koji točno model želiš, ali imaš i Pixel 10 Pro 128GB na Amazonu Italija za 854 EUR i ne treba ti posrednik. Mislim da je za Google Pixel 10 seriju isplativije kupiti obični 10 nego pro jer obični 10 sada ima optički zum. Mislim da Pro model ne opravdava razliku u cijeni od nekih 200-250 EUR u odnosu na obični 10

super, thx. gledao sam do sada na amazon.de i tamo je cca 200€ vise nego na talijanskom. da, slazem se sto se tiče best-buy opcije, ali vjv bi uzeo 10pro i to jos 256gb, jer taj ima brzu i energetski stedljiviju memoriju...

17 godina
Dan1234567890 kaže...

gdje nabolje kupiti pixel 10pro? preko google.de store-a sa mailbox.de kao posrednikom? ali onda je problem eventualna reklamacija unutar garancije...?

google store de.

trenutno imas deal gdje uz pixel 10 pro dobijes pixel watch 3 za 69 eur

djhuby kaže...
Dan1234567890 kaže...

pixel 10 (non pro) ima drasticno losiju kameru od 10 pro.

kamera je ista ko na 9a i kad usporedjujes slike stvarno je zalosno kaj je google napravio da smanji cijenu uredjaja.

opticki zoom ne negira cinjenicu da je senzor govno

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 12:06 (nixass).
11 godina
nixass kaže...
Dan1234567890 kaže...

google store de.

trenutno imas deal gdje uz pixel 10 pro dobijes pixel watch 3 za 69 eur

djhuby kaže...
Dan1234567890 kaže...

pixel 10 (non pro) ima drasticno losiju kameru od 10 pro.

kamera je ista ko na 9a i kad usporedjujes slike stvarno je zalosno kaj je google napravio da smanji cijenu uredjaja.

opticki zoom ne negira cinjenicu da je senzor govno

thx za info. ne znam jel mi se isplati to sve raditi preko googlestore.de, a da mi bude na kraju 100€ manje, zezam se s prodajom sata, ali u slučaju reklamacije imam problem...ne znam zasto google konacno ne dopusti kupnju u RH direktno...i da li ce ikada...:)

7 godina
Dan1234567890 kaže...
djhuby kaže...
Dan1234567890 kaže...

Ne znam točno koji model želiš, ali imaš i Pixel 10 Pro 128GB na Amazonu Italija za 854 EUR i ne treba ti posrednik. Mislim da je za Google Pixel 10 seriju isplativije kupiti obični 10 nego Pro jer obični 10 sada ima optički zum. Mislim da Pro model ne opravdava razliku u cijeni od nekih 200-250 EUR u odnosu na obični 10

odlično, hvala. do sada sam pogledao amazon.de i tamo je oko 200 € više nego na talijanskom. da, slažem se oko best-buy opcije, ali vjv bi uzeo 10pro s još 256 GB, jer ima bržu i energetski učinkovitiju memoriju...

Zapravo, taj UFS 4.0 na modelu od 256 GB neće vam puno pomoći u brzini uređaja. Evo zašto:

https://www.androidauthority.com/pixel-10-ufs-4-benchmarks-3592317/

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 17:36 (djhuby).
11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ništa posebno s obzirom na konkurente 

HONOR Magic 6 Pro 5G 12/512GB Black - e-point

0 0 hvala 0
11 godina
Memphis kaže...

ništa posebno s obzirom na konkurente 

HONOR Magic 6 Pro 5G 12/512GB Black - e-point

Isto dobra cijena, doduse x14 je malen kompakt pa nije loše ko voli. 

14 godina
Chriss kaže...

Btw. Prijateljev stari traži mobitel, za sada ima Samsung A54, zadovoljan kamerom al općenito mu je počeo štekati nakon 3mj.

Uglavnom, kamera mu je bitna, spreman je ići do cca 300eur, meni se čini da mu je nekako najbolje ići na Xiaomi 14t za 315eur s A1, dobre kamere i ajmo reći zaokružen uređaj za te novce...

Imate nešto pametnije za preporučiti?

Da, taj mobitel steka. Nesto ne stima s tim modelom.

16 godina
Općenito A serija Samsunga voli trzuckati. Krivac je Exynos....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
A ja mislio baš danas ili sutra kupit A56, sada ste me uplašili sa tim štekanjem, a jel bi A36 bio bolji izbor?
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 17:19 (kran).

0 0 hvala 0
8 godina

Meni je @vepar rekao da ne uzimam Samsung A36, jer taj njegov čip Snapdragon dolazi iz Samsungove tvornice, tako da to nije nešto. Bolje A56 ili još malo se protegnut za S25 FE.

2 0 hvala 0
16 godina

Nije cilj nikoga plašiti, to je činjenica. tu i tamo se vidi trzuckanje i usporenja. A56 je bolji od A36, pa ako volite Samsung onda bolje ići na A56. Možda razmisliti o S25fe. Ima ih po njuškalu iz tih promocija za dobru cijenu. Na bug tržnici je bio 350e zapakiran...

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 tjedana
vepar kaže...
Općenito A serija Samsunga voli trzuckati. Krivac je Exynos....

Čuj, imam A54 već 2 i pol godine.

Nema trzanja, štekanja, rušenja... ništa.

Exynos 1380

Baterija izdrži 2+ dana. Svaki dan punim do 80%, pa se isprazni na MOŽDA 40% kad opet uštekam. A dosta ga koristim + lovim pokemone.

Priznajem, nije "gladak" kao ajFon ili S serija, ali je bome jedna trećina cijene.

Kupio sam mami A36 ranije ove godine. Baterija joj traje 3 dana, a žena je u penziji i živi na Fejsbuku.

Probao ga par puta i ništa ne šteka.

Nađe se u trgovinama za cca 200-250€ i onda se kupuje bez premišljanja. A 5X serija se nađe u Hrvatskoj za 300-350€. Nikako preko toga.
Ako ne gejmaš na mobitelu, vrtiš ga 2-3 sata dnevno... super mobiteli.

Idući mobitel će isto biti A5x/A7x serija jer volim Samsung OS/ne trpim kineski OS.

Softverska podrška 7 godina.

Mogu uzeti S25+ da me ispadne 700-800€, ali ne dam za mobitel preko 300€ iz principa.
(princip je da ako ga razbijem, mogu sutra odmah kupiti novi bez razmišljanja o parama)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 18:18 (Vafel_Proizvod).
8 godina

Ja sam imao trojbu, znači A36 ili A56 ili S25 FE. Uzeo sam na kraju S25 FE, platio ga novog, zapakiranog 350€. Mislim da sam ok prošao. Ja isto iz principa ne dam za mobitel više od 300€, ali eto ovoga puta sam dao 350€, i mogu vam reći da mi nije žao tih 50€ više. Prezadovoljan sam za sada. 

2 0 hvala 0
2 godine
Vafel_Proizvod kaže...
Mogu uzeti S25+ da me ispadne 700-800€, ali ne dam za mobitel preko 300€ iz principa.

(princip je da ako ga razbijem, mogu sutra odmah kupiti novi bez razmišljanja o parama)

princip = manjak eura u novčaniku 

16 godina
Slow Rodriguez kaže...

Ja sam imao trojbu, znači A36 ili A56 ili S25 FE. Uzeo sam na kraju S25 FE, platio ga novog, zapakiranog 350€. Mislim da sam ok prošao. Ja isto iz principa ne dam za mobitel više od 300€, ali eto ovoga puta sam dao 350€, i mogu vam reći da mi nije žao tih 50€ više. Prezadovoljan sam za sada. 

Super si prošao. S25Fe je klasa iznad A56. Ipak je tu flagship Exynos, brza 4.0 UFS memorija (osim ako si uzeo 128gb verziju) i LPDDR5X RAM, isti onaj koji koristi S25 serija...Te novce vrijedi sigurno.

12 godina

Što se tiče A56, ako nisi teški igrač nema trzanja ni trzuckanja. Telefon je fluidan i leti. Jedinu primjedbu imam na otvaranje zaključanog zaslona otiskom prsta. Ponekad se ponaša kao da je isključen i uopće ne reagira. Sve ostalo je OK.

P.S.

Mislim da sam riješio problem otiska prsta brisanjem starih i postavljanjem novih otisaka. Sad reagira i na dvostruki dodir.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2025 10:27 (RobotTitan).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice