Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.932
|
čitano: 12.406.793
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Ja sebi uzmem hidrogel foliju s Alija, 3-4 komada. Sjebem jednu ili dvije, ali onda kad je postavim sve tip top. Zašto plaćati nekome, samo malo strpljenja treba...
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Oblivion1212 kaže...
Streetpunk kaže...

Zanimljivo, izgleda vrlo primamljivo....hvala na prijedlogu. Poco je malo ozbiljniji model od Redmi-ja pretpostavljam. Bolji hardver?

Imam poco F6 pro i to je ozbiljan komad hardwarea po vrlo pristupacnoj cijeni. I sledeci ce 99% biti poco ako ovako nastave.....

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ja sam brijao uzet Poco F7 Ultra , ali cijena je pre visoka kod nas pa sam na njušci uzeo S25 Ultra.

Iskreno ne razumijem zašto Samsung nema LHDC Bluetooth codec, imam Xiaomi Bluetooth Speaker 40W i zakon je zvučnik i piknuo sam si SSD mali ko USB stick od Patriota Viper od 1TB i imam Flac glazbu na njemu i sad na kraju slušam sa AAC codecom koji ima max bitrate od 320 ...

Ebo im pas mater nek više stave taj LHDC na Samsung, ili da si pikenm Sony zvučnik sa LDAC codecom.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!

0 0 hvala 1
13 mjeseci
Streetpunk kaže...

Iskreno ne razumijem zašto Samsung nema LHDC Bluetooth codec,

Mozda zato sto od 8 milijardi ljudi to treba trojici.

12 godina

Ljudi. Ocito nrmam srece sa potragom Pura 70 pro. Nigdje ga nemogu naci. Jedino sam nasao po ovim nekim znj trgovinama. Ali nezz koliko je to sigurno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Endymon kaže...

Ljudi. Ocito nrmam srece sa potragom Pura 70 pro. Nigdje ga nemogu naci. Jedino sam nasao po ovim nekim znj trgovinama. Ali nezz koliko je to sigurno 

Imaš na Njuškalu za 500 eura s garancijom kao nov....

Ako baš hoćeš u pouzdanim shopovima, imaš u  Big Bang, Neutrino, Protis...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2025 20:48 (vepar).
12 godina
vepar kaže...
Endymon kaže...

Eh sad.Neznam koliko je sigurno kupovati ovako preko njuskala. Kako mogu da se zastitim, da me netko ne zahebe 🤣

15 godina
Endymon kaže...
vepar kaže...
Endymon kaže...

Eh sad.Neznam koliko je sigurno kupovati ovako preko njuskala. Kako mogu da se zastitim, da me netko ne zahebe 🤣

Pay protect na Njuškalu. Kupiš mob, kad stigne imaš 48 sati da provjeriš jel sve u redu i tek kad potvrdiš isplaćuju novac....

11 godina
ashala2202 kaže...

Pozdrav,

tražim novi uređaj za do 250€. Izrazito sam nezahtjevan korisnik, a važno mi je da je uređaj responzivan i softverski pouzdan (da se ne crasha, da rade novije verzije aplikacija, da nema bloatwarea i slično), da ima izdržljivu bateriju i da znam da ću ga moći koristiti godinama budući da vrlo rijetko mijenjam mobitele. Također, nisam ljubitelj golemih uređaja, pa i manji formati dolaze u obzir. Uz sve navedeno, naravno da je cijena #1 jer mi se ne izdvaja previše novca za mobitel.

Evo samo da javim da sam na kraju kupio novi Honor 200 Lite za 120€ preko Njuškala. Odmah je povukao Android 15 i najnoviji MagicOS. Siguran sam da će me uređaj dobro služiti s obzirom na moje potrebe. Hvala svima na pomoći.

16 godina
Pozdrav,
Xiaomi 14T uzeti za 400 eur, ili pričekati da izađe 15T ubrzo?, pa se možda još nešto snizi cijena? Hvala unaprijed!

Only God Can Judge Me
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jukiii kaže...
Pozdrav,
Xiaomi 14T uzeti za 400 eur, ili pričekati da izađe 15T ubrzo?, pa se možda još nešto snizi cijena? Hvala unaprijed!

mobitel ili mobitel 2

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 12:53 (bodija).
13 godina
bodija kaže...
jukiii kaže...
Pozdrav,

mobitel ili mobitel 2

Imam Honor 200 pro i vrlo sam zadovoljan. Ovaj 400 Pro je navodno još bolji. Probaj cimnuti za cijenu. Xiaomi  ti se možda ne svidi zbog softwarea...

15 godina

@jukiii

Honor definitivno. 14T je jeftiniji i ok je, ali ako možeš idi na Honora. Čekati nešto novo je po meni bezveze. Trebaš sad mobitel, kupi ga.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 20:22 (vepar).
5 godina

Pozz,

trebam mobitel do 400 eura

Da li u DE uzeti novi S21 ultra ili ima nešto bolje kod nas ili u DE. Lp

0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav, moj prastari xiaomi redmi 4x kupljen još 2017. ima preslabu bateriju pa tražim preporuku za neki novi. Za Redmi 4x sam našao da je bio plaćen tada 1259 kn, pošto cijene sad i tad baš i nisu usporedive, ne znam dali bi sličan cjenovni rang danas bio 200-250e ili više...

Najbitnija mi je svakako baterija - što veći kapacitet to bolji i naravno da je slične veličine kao ovaj redmi 4x. Kako je on bio 5'', ali ima gore i dolje više od 1cm slobodno,a današnji modeli obično imaju ekran skoro do ruba, valjda bi mogao proći i imalo veći ekran, ali da nisu dimenzije previše veće.

Bilo bi ok da je za taj cjenovni rang kućište i ekran koliko toliko pristojno, eventualno kamera, ali nije mi to ništa specijalno bitno jer je surfanje najzahtjevnije što radim na njemu...

0 0 hvala 0
8 godina
U tom budžetu ne znam postoji li išta s traženim karakteristikama.

Van tog budžeta, S24 ili S25. Možda Pixel 4a ako se još da naći negdje.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2025 22:25 (robogo).
10 godina

A koliki bi bio cjenovni rang danas za ono što je redmi 4x bio recimo 2017? Meni je najbitnije da je što bolja baterija i da nije prevelik. Ovo ostalo što sam naveo je plus ako ima, ali nije bitno. I zaboravio sam nadodati gore da bi trebao naravno imati 5g podršku, računao sam da to valjda danas svi modeli imaju, ali vidim da neki u imenu imaju to naglašeno pa da ne bude da nisam naveo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2025 22:53 (AirLive).
9 mjeseci
Nemoj ni slučajno kupovati S21, baterija je očaj za današnje standarde. Dade se pronaći za 400 eura puno boljih na njuškalu. Ali i po trgovinama.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
12 godina

Eto ga. Postao sam vlasnik Huawei Pura70 Pro. I mogu reci da sam vrlo zadovoljan. Od fluidnosti rada do same instalacija svega cega mi treba. Trenutno koristim Brave umjesto Google. Sve sta mi treba ima preko Gboxa ili eventualno na app gallery. Tako da nemam nekih problema. Igre idu fluidno. Sto se tiče fotka, nema sta, jednostavno stroj od fotka radi. Jedino poledjina onaj dio koji je izbocen mi se bas ne svidja.Mislim,izgled poledjine je super, samo imam dojam da je ta izbocina izlozena ostecenju poprilicnom,tako da sam naručio ono staklo sto ide preko kamera. Poprilicno je tezi od P30.l i cudno mi je, jer je dosta velik i tipkovnica mi je dosta nisko, pa me prsti bole 😂. Ali sve u svemu, odlican mob. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

Ako trebas veliku bateriju onda i mob treba biti vecih dimenzija jer baterije sa vise mAh su i vecih dimenzija. Pojavile su se SI/C baterije koje su malo manje od Lithium baterija i ja sam kupio prije dva tjedna poco f7 sa 12GB rama 512GB roma crna verzija sa 6500mAh. Normalno koristenje bez igranja me baterija izdrzi dva puna dana. Punjac trebas da kupis posebno od xiaomija 90W. Mob je vecih dimenzija od starog moba koji si koristio ali se brzo naviknes, sve brzo radi. Ima 5g i novi hyperos2.

Veci ekran, veca slova manje naprezanje ociju. Brzo radi na 5g a sa 12GB rama kojeg mozes softwerski prosiriti na 12gb+12gb je dodatni plus.

Mozes uzet i sa 256gb pohrane ako ti je preskupo 512GB ili ti netreba 512GB.

Kupi poco f7 sa mi.hr ducana. Brzo salju i nakon uplate kroz dan-dva je mobitel kod tebe.

Poco f7 12gb 512gb je 461euro a 256gb je par eura jeftiniji.

Mobitel ima premium kuciste sa aluminijskim okvirom, staklom iza i naprijed te dolazi sa maskicom. A punjac ako nemas mozes kupit na mi.hr.

0 0 hvala 0
15 godina
@Endymon

Ako hoćeš mogu ti poslati link za instalaciju micro g koji je po meni bolja opcija od Gbox. A što se tiče kamera, uopće nisu sklone oštećenjima. Imam masku s otvorom za kamere i za 3 mjeseca niti jedne crtice na staklu i okviru. Koristim Gboard i u postavkama samo dignem veličinu na max... Uglavnom, Pura 70 Pro je jedan od najboljih mobitela koje sam koristio, a svega je tu bilo u zadnje vrijeme. Od Magic 6 Pro/ 7 Pro, Vivo X100 Ultra, Galaxy S25....
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 14:05 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina

Pozdrav, 

Ako može preporuka za mob.do 300 EUR, kupujem ga za mamu koja je u mirovini, dakle pozivi, poruke i pretraživanje interneta, puno hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Mary04 kaže...

Pozdrav, 

Ako može preporuka za mob.do 300 EUR, kupujem ga za mamu koja je u mirovini, dakle pozivi, poruke i pretraživanje interneta, puno hvala

Honor 200 za 283 eura...

https://aloalo.hr/honor-200-5g-12-512-black-proizvod-24679/?

16 godina
vepar kaže...
@Endymon

Ako hoćeš mogu ti poslati link za instalaciju micro g koji je po meni bolja opcija od Gbox. A što se tiče kamera, uopće nisu sklone oštećenjima. Imam masku s otvorom za kamere i za 3 mjeseca niti jedne crtice na staklu i okviru. Koristim Gboard i u postavkama samo dignem veličinu na max... Uglavnom, Pura 70 Pro je jedan od najboljih mobitela koje sam koristio, a svega je tu bilo u zadnje vrijeme. Od Magic 6 Pro/ 7 Pro, Vivo X100 Ultra, Galaxy S25....

nije mi jasno gdje pura 70 pro i vivo x100 Ultra/galaxy S25 mogu u istu usporedbu, pura ima daleko slabiji procesor i kamere

I knew a man who once said: Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
3 godine

Pozdrav dragi moji,

eto hitno trebam pomoć.

Danas mi je otišao ekran na mobitelu (samsung a52s). Jednostavno jučer  touch presato raditi,kaže striček majstor oko 130-150 eura popravak. Iza imam osjećaj da se poklopac poceo odljepivati.

Trebam novi mobitel jer mislim da se popravak ne isplati. Kupljen je 2022 godine tu sam i dobila preporuku.

Sada hmm limit mi je nekako 250 eura (nekako bi na rate provukla i 300) pa Vas molim preporuku neku.

Dosta surfam,pogledam netflix, društvene mreže,gmail,internet. Slikam psa i nećakinju :-). Ne igram igrice baš.

Sad mi se samsung zamjerio (možda se i varam,nije on bio loš ;-) ),ali dali imate kakvu preporuku za mene.

Izgubljena sam jer trenutno nemam ni laptop(peh) ( i to moram naći neku preporuku do 400-500 eura)ni fiksni telefon. Sve mi na mobu pa trebam nešto kupiti.

I još jedno pitanje? Kako da prenesem podatke iz jednog na drugi mob ako mi zaslon ne radi (nije crn,samo touch ne radi). Čitala sam može se putem miša?

Hvala puno

0 0 hvala 0
8 godina
Imaš na ekupi honor 200 za 270 eur uz zaba mastercad
11 godina
ltina0808 kaže...

Pozdrav dragi moji,

eto hitno trebam pomoć.

Danas mi je otišao ekran na mobitelu (samsung a52s). Jednostavno jučer  touch presato raditi,kaže striček majstor oko 130-150 eura popravak. Iza imam osjećaj da se poklopac poceo odljepivati.

Trebam novi mobitel jer mislim da se popravak ne isplati. Kupljen je 2022 godine tu sam i dobila preporuku.

Sada hmm limit mi je nekako 250 eura (nekako bi na rate provukla i 300) pa Vas molim preporuku neku.

Dosta surfam,pogledam netflix, društvene mreže,gmail,internet. Slikam psa i nećakinju :-). Ne igram igrice baš.

Sad mi se samsung zamjerio (možda se i varam,nije on bio loš ;-) ),ali dali imate kakvu preporuku za mene.

Izgubljena sam jer trenutno nemam ni laptop(peh) ( i to moram naći neku preporuku do 400-500 eura)ni fiksni telefon. Sve mi na mobu pa trebam nešto kupiti.

I još jedno pitanje? Kako da prenesem podatke iz jednog na drugi mob ako mi zaslon ne radi (nije crn,samo touch ne radi). Čitala sam može se putem miša?

Hvala puno

Mislim da trebas ostati na Samsungu ako si navikla na njihov OS, prelazak na kineze moze biti razocaravajuci...barem sto se vizualnog dojma tice.

Ja mijenjam cesto mobitele i sada sam se drugi puta vratio na Samsung ove godine i svaki puta me veseli OneUI koliko je dobar.

3 godine

a koji samsung :-) ?

3 godine

nemam zabu,možda stave kroz par dana diners ;-) 

11 godina
ltina0808 kaže...

nemam zabu,možda stave kroz par dana diners ;-) 

Samsung do 300e nemoj gledat. 

https://aloalo.hr/honor-200-5g-12-512-emerald-green-proizvod-24680/

Uzmi ovo. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice