Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.061
|
čitano: 12.590.924
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
domac5 kaže...
zuper kaže...

Da se nadovežem vezano uz punjenje i zdravlje za bateriju.

OnePlus 11 sa 100W punjenjem nakon više od pola godine zdravlje baterije je 99%.

Mislim da je briga o načinu punjenja odavno nepotrebno.

Punis do 100% stalno? I jel punis preko noci? 

Ja punim stalno do 100% i na punjacu je kad mi je pri ruci cesto preko noci i uopste se ne zamaram time. 

11 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

na samsungu imam rutinu koja po noći isključuje brzo punjenje, pa puni za 2h i 10min, a tjekom dana je uključeno pa puni za 1h i 10min (od 0 do 100).

sasvim je u redu puniti do kraja jer mobitel i onako isključi punjenje i neće ponovo puniti ako baterija ne padne na mislim 95%, a to se neće dogoditi s isključenim ekranom npr. dok spavam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zato ja imam kolekciju super brzih punjača da ne zafali, jer Motorola i Honor su počeli izbacivati punjače...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Svaki mobitel kojeg sam imao sam punio do 100% i nikad problema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
spoonman039 kaže...

na samsungu imam rutinu koja po noći isključuje brzo punjenje, pa puni za 2h i 10min, a tjekom dana je uključeno pa puni za 1h i 10min (od 0 do 100).

sasvim je u redu puniti do kraja jer mobitel i onako isključi punjenje i neće ponovo puniti ako baterija ne padne na mislim 95%, a to se neće dogoditi s isključenim ekranom npr. dok spavam.

ja sam napravio rutinu za punjenje preko noći: najprije puni do 80% a tek iza 5 sati ujutro kreće s punjenjem do 100%

6 godina

Ima li koji mid-range mob trenutno na tržištu koji bi mogao sasvim solidno odraditi sljedećih 4-5 godina? Android, nisam zahtjevan korisnik - igrice ne igram niti je hrpa aplikacija instalirana/aktivna odjednom, bar neka vrstu brzog punjenja (20-25W ko i na trenutnom mobu), bar USB-C 3.x, 128GB memorije mi je dovoljno (pošto mi je sad i 64GB više nego dovoljno), kamera nije toliko bitna, RAMa koliko se već sad smatra prikladno 6-8GB, 3,5mm jack nije toliko bitan... Ili se isplati uzet neki flagship i gurat ga dokle god ide? Koliko uopće max izdrže današnji flagshipovi?

Koristim Huawei P20 (4/64GB) od kraja 2018., znači uskoro 5 godina, i još uvijek baterija izdrži cijeli dan i još malo. Šteka malo kod nekih aplikacija, da, ali pretrpi se to, najzahtjevnija aplikacija koju sam donedavno koristio je bio Reddit vjerojatno. 

Tnx :) 

How do you want to do this?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samsung a52 a53 a 54 su ti sasvim solidna opcija, dobro odrađen telefon u svim segmentima, pouzdan i kasnije se dobro i proda ako zatreba.

Moj PC  
0 0 hvala 1
2 godine
protjeran
Apocalypso722 kaže...

Ima li koji mid-range mob trenutno na tržištu koji bi mogao sasvim solidno odraditi sljedećih 4-5 godina? 

Čitajući poruke na raznim mjestima na internetu, pa i ovdje, vidim da se ljudi dosta muče s kupovinom mobitela te klase. I ja sam taj. I mislim da trenutno nema mobitela koji može fizički odraditi 4-5 godina bez problema. Mislim da je kvaliteta izrade mobitela do određene cijene (gledam raspon 300-400 EUR-a) trenutno preniska da bi mobitel izdržao 5 godina. Moj mobitel ima 4+ godine i s njim imam sve više problema i mučim se čime ga zamijeniti. Potrošio sam ogromnu količinu vremena na recenzije u raznim oblicima i nisam pronašao ništa čime bih ga zamijenio. Xiaomi, Samsung, Honor... Svi su puni kompromisa i svakome nešto fali da bude zaokružen tj. usklađen uređaj. "Recenzije" na internetu su svakakve i neki samo hvale mobitele koji to realno ne zaslužuju, dok rijetki istaknu i loše strane (mahom kamere, trajanje baterije, spori čitač otiska prsta, svjetlina ekrana na otvorenom, mono zvučnik i sl.). Ako kupim mobitel iz 2021. (poput npr. A52s), onda sam izgubio dio podrške proizvođača, pa to nije neka opcija. Tako da nisam odlučio što kupiti.

14 godina

Imam S10e već 4 god i 3mj i mogu reć da ga je pregazilo vrijeme, al i dalje je odličan mob bez obzira kaj mu je slabija baterija i ima tu i tam svojih mušica kad ga se upogoni da se grije dost i da brže curi baterija. Al eto to je mob star preko 4 god i još bi me mogao služiti sigurno 2 god bez problema na isti način kao sad. A jedini logični izbor i zamjena bi bila S23 ili nešto bolje sa većom baterijom, al zbog manjih dimenzija uređaja najbolje uzet nešto slično. Inače nedavno sam uzo i A54 za 352€ i dobio sa njim original clear case od Samsunga i adapter 25W gratis što je ipak donekle ok kupnja. A prošle godine sam uzo A52s za malo ispod 300€ na akciji. Taj mob mi se čini u nekim stvarima bolji neg A54, kao prvo zbog dimenzija i ležanja u ruci na prvu se odmah primjeti, a kao drugo spašava ga Snapdragon proc koji je jednostavno bolji i tu nema priče, čak se i kamera čini bolja i responzivnija, detaljnija, brži focus... Problem je kaj ti svi stariji mobovi će imat kraću softversku podršku, a mogli bi imat dugačku jer su dovoljno jaki da drže 5 god nekog normalnog korištenja. Ovi S20FE i S21FE sa Snap su vrhunski ja mislim, da sam mijenjao svoj S10e izbor bi pao na S21FE ili S23 sigurno. Ostale marke su isto ok, imam O+ Nord 2 kao službeni i super je, al mene samo privlači Samsung i kao privatni mora bit Samsung, a ostalo pokušat imat što bolje (omjer cijene/kvalitete/performansi). Sviđa mi se kod nekih mobova koji pri slikanju neke fotke izgledaju kao da nisu slikane sa mobom, bar ovak na prvu, al to vrijedi za ove skuplje modele u gornjem rangu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Svaki danasnji midranger bi trebao izdrzati 3, 4 godine bez jebemti kao sto se javlja ekipa da vec ima mobitele stare po par godina koji uredno rade

Imam i ja P30 vec 4 pune godine i radi kao prvi dan, baterija i dalje izdrzi puni dan, jedino se jako rijetko zagrije i pri obicnom surfanju i nista drugo, nikad se nije zbrejkao ni nista, dakle najbolji telefon koji sam koristio u zivotu

I ne znam sta vas toliko jebe softverska podrska? Ja imam zaboravljeni mobitel koji je zapeo na pitanje kojem uopce androidu i EMUI-je pa ga nis ne jebe, aplikacije se i tak i tak non stop updetaju pa je uvijek nes "drugacije"

Nemojte drobiti o sigurnosti i slicnim sranjima, nikad nisam nista pokupio na netu a ne surfam nuzno samo o katolickim svetistima 🤭😁

10 0 hvala 4
2 godine
protjeran
mile59 kaže...
Svaki danasnji midranger bi trebao izdrzati 3, 4 godine bez jebemti kao sto se javlja ekipa da vec ima mobitele stare po par godina koji uredno rade

Imam i ja P30 vec 4 pune godine i radi kao prvi dan, baterija i dalje izdrzi puni dan, jedino se jako rijetko zagrije i pri obicnom surfanju i nista drugo, nikad se nije zbrejkao ni nista, dakle najbolji telefon koji sam koristio u zivotu

I ne znam sta vas toliko jebe softverska podrska? Ja imam zaboravljeni mobitel koji je zapeo na pitanje kojem uopce androidu i EMUI-je pa ga nis ne jebe, aplikacije se i tak i tak non stop updetaju pa je uvijek nes "drugacije"

Nemojte drobiti o sigurnosti i slicnim sranjima, nikad nisam nista pokupio na netu a ne surfam nuzno samo o katolickim svetistima 🤭😁

O trajanju mobitela najbolje je pitati servisere mobitela.

P30 baš nije bio u rangu cijena koje sam spomenuo, nego iznad toga.

Softverska podrška je IZNIMNO bitna. Pojedine verzije softvera su loše, i pojedine funkcije mobitela ne rade kako treba (npr. kamera, pa čak i kod S23 Ultra). Ako sve radi, super.

Sigurnost je bitna. Pogotovo danas kada se na mobitele guraju aplikacije koje sadrže važne informacije o pojedincu. Dovoljno je već da mnoge uslužne djelatnosti i zdravstvo šalju ugovore i drugu dokumentaciju na e-mail, a u dokumentaciji piše sve o tebi.

7 godina
neaktivan
@Apocalypso722 naravno da se isplati uzeti flegšip mobitel, pitaj one kojima je mobitel zaštekao ispod vode ili kave. IP68 je jako bitan, meni presudan. A da ne pričamo o sitnim detaljima brzina otključavanja, brzina okidanja kamere, senzor za čitanje lica koji otključava mob. i u mraku (pravi senzor a ne jeftina prednja kamera koja ne otključa u sumrak ali otključa na fotografiju korisnikovog lica). Itd.

Što se tiče podrške i nadogradnji znaš i sam, tu se najviše brine o flagshipovima, oni će godinama dobivati nadogradnje i prvi su na listi sigurnosnih nadogradnji, dok vidjeh one jeftinjare koje kako si ih kupio nikad ne dobiše nikakvu nadogradnju.

Kako ste imali jako dobar huawei mob. a želite android onda samo Honor, sve ostalo će vas sigurno razočarati.
9 godina

Samsung ima u postavkama za bateriju mogućnost ograničenja punjenja na 85% kao štednja baterije za njenu dugotrajniju upotrebu , dakle u ovom ne vidim nikakvog smisla jer čemu služi onda onaj ostatak do 100% ostaje beskoristan ako imam uključenu tu opciju ,  za današnje baterije jedino je bitno da se ne dozvoli pražnjenje do 0% ili da duže vremena bude nenapunjena i da ne koristiš mobitel /tablet dok se puni  ja sam prije puno godina na laptopu Dell XPS uništio bateriju jer sam ga koristio sa strujnim adapterom a mogao sam na njemu izvaditi bateriju i koristiti ga na struju bez baterije .

1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav!

Mislim se između Xiaomi 13 8/256Gb i Samsung S23 8/256GB. 

Šta bi vi prije uzeli? Ima li neke velike razlike s time da su procesori isti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MUĆAK kaže...

Samsung ima u postavkama za bateriju mogućnost ograničenja punjenja na 85% kao štednja baterije za njenu dugotrajniju upotrebu , dakle u ovom ne vidim nikakvog smisla jer čemu služi onda onaj ostatak do 100% ostaje beskoristan ako imam uključenu tu opciju ,  za današnje baterije jedino je bitno da se ne dozvoli pražnjenje do 0% ili da duže vremena bude nenapunjena i da ne koristiš mobitel /tablet dok se puni  ja sam prije puno godina na laptopu Dell XPS uništio bateriju jer sam ga koristio sa strujnim adapterom a mogao sam na njemu izvaditi bateriju i koristiti ga na struju bez baterije .

Izmedu 80 i 100% potrosi 0,75 ciklusa punjenja baterije po accu battery programu.. Po tome ogranicenjem na 85% imas 4 punjenja koja te kostaju jednog ciklusa dok ovako skuris 1 cijeli ciklus 

6 godina
domac5 kaže...
MUĆAK kaže...

Izmedu 80 i 100% potrosi 0,75 ciklusa punjenja baterije po accu battery programu.. Po tome ogranicenjem na 85% imas 4 punjenja koja te kostaju jednog ciklusa dok ovako skuris 1 cijeli ciklus 

A baterija uzima u obzir sta accu battery program kaze?

15 godina
Ja ne vjerujem Accubattery. Huawei P30 stavljena nova originalna baterija, nakon 5 ciklusa pokazuje 92%, a to stoji i danas nakon 9 mjeseci. S20FE star više od 2god. s tvorničkom baterijom, istih 92%...
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Imam priliku uzeti uzeti iphone 13 256gb star godinu dana za 400€.

Jel ima sto bolje u tako nekom cjenovnom rangu? 

Postoji opcija da si i tarifu Savrsena produzim u A1 pa uzmem uređaj. Trenutno je Honor 90 za 300€ ako se ne varam.

Nebitno mi je jeli android ili ios.

Hvala!

Who cares anyway.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
res03pem kaže...

Imam priliku uzeti uzeti iphone 13 256gb star godinu dana za 400€.

Jel ima sto bolje u tako nekom cjenovnom rangu? 

Postoji opcija da si i tarifu Savrsena produzim u A1 pa uzmem uređaj. Trenutno je Honor 90 za 300€ ako se ne varam.

Nebitno mi je jeli android ili ios.

Hvala!

U čemu je dilema? Honor 90.

14 godina

kakav kurčev honor... pa uzemi taj ajfon 13 za 400e.

jebote, al na ovom forumu da se isčitat svakakvih idiotarija, kako se taj knjapavi honor 90 uopće uspoređuje sa 13-com...

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.

4 4 hvala 0
6 godina
Hornet_93 kaže...

kakav kurčev honor... pa uzemi taj ajfon 13 za 400e.

jebote, al na ovom forumu da se isčitat svakakvih idiotarija, kako se taj knjapavi honor 90 uopće uspoređuje sa 13-com...

Paaaaa  manje vise u svemu ;)

5 godina
neaktivan

Nit ois na glavnoj kameri, nit stero zvučnici. Dosta za ne kupit ga. 

12 godina
CPU kaže...

Pozdrav!

Netko?

12 godina
O cemu ti pricas?? Hahahah znaci i grohotom se nasmiješe..
Znaci znam lika koji sa svakim samsungom ima problema
S22 je bio na servisu, s23 je kupio novi na servisu bio dva puta tamo mu ga jos izgrebali ostetili eo danas kaze konacno dobio novi uredaj.
S21 mu je imao losu bateriju, S22 takoder, s23 tek malo bolji.
Imao sam one plus 7 i 8, i mogu samo reci da su odlicni uredaji.
TikTok - bambitoss (Youtube - DAKI92 )
14 godina
CPU kaže...
CPU kaže...

Pozdrav!

Netko?

S hardverske strane Xiaomi 13 po meni ima malu prednost. 

Ako ti je bitna dugotrajna softverska podrška, uzmi Samsung

16 godina

Dokle god ima Xiaomi.EU ROMova ai drugih AOSP baziranih ROMova, službena podrška Samsunga ništa ne znači...

Moja punica i dalje ima Redmi 4 Prime, Viber, Gmail i fotke rade, pa nema problema...

Ju je je? Je ju je!
14 godina

Evo i mene. Izbačen Samsung i Google pixel i sad su ostali Xiaomi 13 vs Xiaomi 12t pro. Jedan i drugi stari cca 3 mjeseca, kupljeni u Hrvatskoj, račun, garancija , u odličnom stanju. Razlika cca 80 eura normalno u korist xiaomi 13. Što sad ? Kojeg izabrati ? Ajde lupite koji glas možda mi olakšate. Zahvaljujem.

11 Xiaomi 13
0 Xiaomi 12t pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nećeš pogrišit ni sa jednim, razlika gotovo da i nema (13-ica nešto noviji procesor jedino šta bi istaknia), tako da slobodno možeš ići na jeftiniji
15 godina
neaktivan
ajeto007 kaže...

Evo i mene. Izbačen Samsung i Google pixel i sad su ostali Xiaomi 13 vs Xiaomi 12t pro. Jedan i drugi stari cca 3 mjeseca, kupljeni u Hrvatskoj, račun, garancija , u odličnom stanju. Razlika cca 80 eura normalno u korist xiaomi 13. Što sad ? Kojeg izabrati ? Ajde lupite koji glas možda mi olakšate. Zahvaljujem.

Mislim da se isplati doplatit za 13icu, sami procesor 8gen2 je dosta dobar razlog + svijetljiji ekran i sve ostale pogodnosti "više" klase

13 godina
neaktivan
Pozdrav bando..

Gledam zeni mob 250 do 300eur Max... Ispod 6gb Rama ne bih.. nema igrica ništa.. treba nešto stabilno, amoled, barem 30w punjač, kamere nisu nešto bitne. Gledao sam Motorolu G84 ili G82, Poco X5, honor magic 5 lite, Xiaomi 12 seriju ne bih, znam par ljudi s različitim modelima i nitko nije happy. Samsung 0 bodova, ne trebate ni razmišljati o njima. Neki oppo, Realme u tom cjenovnom rangu? Ja bih iskreno da ima barem SD778, a sad koliko je lošiji ovaj 695 i ne znam..
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2023 22:42 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice