Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.059
|
čitano: 12.588.886
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
robogo kaže...
H3rc0 kaže...

Pozdrav, kupujem djevojci mobitel i po porukama u temi vidim da je preporuka A52s.

Boja white ili violet. Gdje je trenutno najisplativije kupiti taj mobitel u HR? Ako imate prijedlog i za neki drugi mob, sve uvažavam...
Hvala!

Ovdje sam našao najpovoljnije preko nabava.net. 

A vidio sam to...

Prije bih uzeo u Elipsu. Vidim da je na akciji (skuplji nego tu cca. 170kn) ali ima 2 godine osiguranja od loma ekrana...

Ima li kakav drugi prijedlog mobitela u tom rangu?

Hvala!

12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Imate za preporuciti nekakav mobitel do 2500kn i da nije veci od 6 incha?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...
susjed kaže...
kaw_liga - Imam Xiaomi Mi 10t. Kamera vise nego odlična, imas ga na njuškalu do 2000kn novi (produženja pretplate).

Taj mobitel ne vrijedi te pare. Kamera nikako nije više nego odlična već prolazna u najbolju ruku. I LCD ekrani su stvar prošlosti. Za 2k kn a52s ima OIS i 120hz Amoled, kakav crni Mi 10t. Dobiješ jači procesor, ali imho kao paket Mi10t nema što raditi u 2022. Po toj cijeni pogotovo. 

Ajde molim te reci kako 778G kod Galaxy A52S može biti jači od Snapdragona 865 (Xiaomi Mi 10T)??

Na temelju čega to zaključuješ? Baterija je puno bolja na Xiaomi-ju. Kamere su odlične, nisi imao mobitel pa baljezgaš gluposti, ti su mi najdraži.

A52S ima UFS 2.1 memoriju a Mi 10T ima UFS 3.1. Znači puno brža memorija kod Xiaomija. Imao sam i jedan i drugi mobitel i znam o čemu pričam. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2022 23:42 (CPU).
11 godina
maks0806 kaže...
susjed kaže...
kaw_liga - Imam Xiaomi Mi 10t. Kamera vise nego odlična, imas ga na njuškalu do 2000kn novi (produženja pretplate).

Taj mobitel ne vrijedi te pare. Kamera nikako nije više nego odlična već prolazna u najbolju ruku. I LCD ekrani su stvar prošlosti. Za 2k kn a52s ima OIS i 120hz Amoled, kakav crni Mi 10t. Dobiješ jači procesor, ali imho kao paket Mi10t nema što raditi u 2022. Po toj cijeni pogotovo. 

Nisam testirao a52s pretjerano, ali sam testirao a53 koji bi trebao imati istu kameru.

mogu rec da je kamera losija od xiaomija iz 2018. 

14 godina

Ima Samsung pop up store Cvjetni A52S+Galaxy Buds2 za 2670kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU kaže...
maks0806 kaže...
susjed kaže...

Ajde molim te reci kako 778G kod Galaxy A52S može biti jači od Snapdragona 865 (Xiaomi Mi 10T)??

Na temelju čega to zaključuješ? Baterija je puno bolja na Xiaomi-ju. Kamere su odlične, nisi imao mobitel pa baljezgaš gluposti, ti su mi najdraži.

A52S ima UFS 2.1 memoriju a Mi 10T ima UFS 3.1. Znači puno brža memorija kod Xiaomija. Imao sam i jedan i drugi mobitel i znam o čemu pričam. 

Pa Mi10t ima jači procesor, ali kao paket nema smisla. Govorim o mi10t. Radje bi imao amoled ekran i ois nego s865. Sad jasno?

Ako a52s ima kameru ko xiaomi u 2018oj onda Mi10t ima kameru kao Xiaomi u 2016oj :D

Koriste isti senzor, ali u lošijem osvjetljenju 10t nema što tražiti pored a52s

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 13:36 (maks0806).
17 godina

Koji od ova dva, kamera najbitnija, pa autonomija.

Kad kažem kamera, mislim prvenstveno na slikanje/snimanje familije u svim svjetlosnim uvjetima.

Ako imate još neku alternativu, spreman sam saslušat, hvala :) 

9 S21 FE
3 Mi 11T Pro
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 13:35 (z1k4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Svakako s21fe. OiS je must-have za dobre fotke u lošijim svjetlosnim uvjetima

11 godina
maks0806 kaže...
CPU kaže...
maks0806 kaže...
susjed kaže...

Pa Mi10t ima jači procesor, ali kao paket nema smisla. Govorim o mi10t. Radje bi imao amoled ekran i ois nego s865. Sad jasno?

Ako a52s ima kameru ko xiaomi u 2018oj onda Mi10t ima kameru kao Xiaomi u 2016oj :D

Jedna stvar bitnija od ois-a na kojeg se prizivas u svakom postu je procesor koji obrađuje sliku, tu a52/a53 nemaju sta trazit.

Ois je ok stvar, al velicina senzora, otvor blende, velicina pixela, algoritmi obrade te procesor obrade slike su mnogo bitniji. 

Opet disclaimer - nisam koristio a52s, ali ako je sudit po a53 kamera je lošija nego recimo xiaomi mi8/f1 iz 2018. 

14 godina

Nisam fotograf, ali kad sam uzimao mob sam proveo neko vrijeme na recnezijama po yt za A52s, mi 11 lite, poco f3, realme gt master, i ko zna kojim sve još mobovima ne.

Da - jedino A52s od njih ima OIS, ali u praksi prema primjerima slika nije to nikakva posebna razlika u odnosu na većinu ovih ostalih.

Sve u svemu, mislim da se ne može reći da kamera na A52s znatno odskače od ovih ostalih samo zato jer na papiru ima OIS, u najboljem slučaju bi se moglo reći da je mrvicu manje loš neog ovi drugi.

1 0 hvala 0
13 godina
thebatman kaže...
maks0806 kaže...
CPU kaže...
maks0806 kaže...
susjed kaže...

Jedna stvar bitnija od ois-a na kojeg se prizivas u svakom postu je procesor koji obrađuje sliku, tu a52/a53 nemaju sta trazit.

Ois je ok stvar, al velicina senzora, otvor blende, velicina pixela, algoritmi obrade te procesor obrade slike su mnogo bitniji. 

Opet disclaimer - nisam koristio a52s, ali ako je sudit po a53 kamera je lošija nego recimo xiaomi mi8/f1 iz 2018. 

Sry ali teški bullshit. Prijateljica prešla sa F1 na a52s. Na oba gcam i fotke su joj prioritet. Prezadovoljna je i uspoređivali smo jedno uz drugo. Prizivam se na ois jer zamisli slike ne ispadnu mutna makljaža ako ti ruka nije mirna. Nije to bogznakakva kamera i uz taj procesor rezultat nije vrh ponude, ali ova usporedba sa F1 je bedastoća

I s778g je napredniji proc od s845, ne kužim na temelju čega nemaju što tražiti... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 17:13 (maks0806).
11 godina
maks0806 kaže...
thebatman kaže...
maks0806 kaže...
CPU kaže...
maks0806 kaže...
susjed kaže...

Sry ali teški bullshit. Prijateljica prešla sa F1 na a52s. Na oba gcam i fotke su joj prioritet. Prezadovoljna je i uspoređivali smo jedno uz drugo. Prizivam se na ois jer zamisli slike ne ispadnu mutna makljaža ako ti ruka nije mirna. Nije to bogznakakva kamera i uz taj procesor rezultat nije vrh ponude, ali ova usporedba sa F1 je bedastoća

Glupost, poco f1 sa gcam sabije samsung s20fe a kamoli nece a52s. Imam oba u kuci pa govorim iz iskustva.

Ovakve slike sa a52s ne mozes dobiti.

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/albums/72157716208362498

Ugl daljnja rasprava nema smisla, svako kupuje za sebe ionako :)

13 godina

Nema smisla jer lupaš gluposti. Učiš mene koji je koristio poco f1 godinu dana (još ga imam) sa raznim gcam varijacijama da daje bolje slike od s20fe, da je s778g lošiji od s845 i slične nebuloze. Ofc da nemam što raspravljati. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 17:19 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sd778g je losiji od SD845. 

F1 ima bolju sliku sa gcam, nego s20 fe :)

Eto imas sve doma, digni nam usporedbu, uvjeri nas u suprotno. 

15 godina

SD778G je jači od SD845, bez dvojbe. Negdje je u rangu SD855, koji ipak ima nešto bolji GPU...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Što se procesora tiče, mislim da nema potrebe puno raspravljati u doba interneta i usporednih testova. 

https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-778g-5g-vs-qualcomm-snapdragon-845

https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-845-vs-qualcomm-snapdragon-778g-5g

778g wins. 

I da ne spamam sa više poruka. Nevezano za raspravu. @thebatman koju verziju i postavke gcam koristiš na F1? Može i link na pm. Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 19:00 (hardcoree).

2 0 hvala 0
10 godina

Ekipa imam 2 pitanja

1. Tražim neki uređaj za oca, oko 250 eura, bitno je da ima odličnu bateriju i po mogućnosti neki Xiaomi. (50ak eura ne igra nikakvu ulogu)

2. Tražim za sebe neki uređaj od oko 1000 eura, bit a mi je dobra baterija (cijeli dan), relativno dobra kamera, odlican AMOLED, IP i dual SIM. (Trenutno imam POCO F3, odličan uređaj ali kamere su previše loše za cijenu koju sam platio prije godinu dana, ostalo mi je manje sve odlično); volio bih ostati u cijenovne rangu možda čak i nešto manje platiti.

Što se može uzeti za obe cijenovne kategorije, malo sam ispao iz svih trendova, jer nemam vremena pratiti skoro svaki uređaj koji izidje.

Isplati li se sacekati mjesec, dva pa onda pogledsti nešto?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2022 3:39 (6996).

0 0 hvala 0
11 godina
hardcoree kaže...

Što se procesora tiče, mislim da nema potrebe puno raspravljati u doba interneta i usporednih testova. 

https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-778g-5g-vs-qualcomm-snapdragon-845

https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-845-vs-qualcomm-snapdragon-778g-5g

778g wins. 

I da ne spamam sa više poruka. Nevezano za raspravu. @thebatman koju verziju i postavke gcam koristiš na F1? Može i link na pm. Hvala 

sa1ty gcam

https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/F1v9.5_6.2.030.apk

Nema configa, samo u postavkama ukljuci alternativne libse, night mode shortcut i hdr+ kontrolu

10 godina
6996 kaže...

Ekipa imam 2 pitanja

1. Tražim neki uređaj za oca, oko 250 eura, bitno je da ima odličnu bateriju i po mogućnosti neki Xiaomi. (50ak eura ne igra nikakvu ulogu)

2. Tražim za sebe neki uređaj od oko 1000 eura, bit a mi je dobra baterija (cijeli dan), relativno dobra kamera, odlican AMOLED, IP i dual SIM. (Trenutno imam POCO F3, odličan uređaj ali kamere su previše loše za cijenu koju sam platio prije godinu dana, ostalo mi je manje sve odlično); volio bih ostati u cijenovne rangu možda čak i nešto manje platiti.

Što se može uzeti za obe cijenovne kategorije, malo sam ispao iz svih trendova, jer nemam vremena pratiti skoro svaki uređaj koji izidje.

Isplati li se sacekati mjesec, dva pa onda pogledsti nešto?

1. Poco M4 pro (4g verzija, sa amoled ekranom) možda. 

https://www.bajtbox.com/poco-m4-pro-recenzija-toliko-dobar-da-mi-nije-jasno-video/

2. Samsung flagship-ovi: S21+/s22+/S21 ultra na oglasniku. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2022 9:51 (hardcoree).
10 godina

Samsung ne bi radi Exynosa, osim ako ne bih naletio na neku top ponudu

14 godina
iPhone 13
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Poco X4 Pro ili Redmi Note 11 Pro, mi se čini ili je to isti mob s eventualno različitim kučištem (materijalom) i naravno različita cijena. A oba su na našem tržištu?

I ne znam ako mi se čini da Poco prije dobije nadogradnju nego Redmi na novu verziju androida (gledam po starijim modelima tih linija)

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2022 19:02 (love2ml86).

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Zna itko di se u europi može nabaviti Nubia Z40 Pro?

0 0 hvala 0
15 godina
love2ml86 kaže...

Zna itko di se u europi može nabaviti Nubia Z40 Pro?

https://tradingshenzhen.com/en/nubia-z40-pro/nubia-z40-pro-8gb256gb

13 godina
thebatman kaže...

Srbija ima izlaz na Jadran, Bosna je u EU, a Lesi se nije vratila kući. Kako shvatiti ozbiljno nekoga tko se ne udostoji guglati "s778g vs 845" prije objavljivanja samouvjerenih postova na forumu?

Mislim da si ti taj koji treba dokazati ovako "nepopularne tvrdnje" u ovoj situaciji, a ne ja. Osim verzije gcama možeš puknuti link na tripod koji koristiš za slikanje takvih slika sa pocom  

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2022 14:48 (maks0806).
15 godina

Pisalo je sve u postovima ranije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2022 15:25 (rocko9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maks0806 kaže...
thebatman kaže...

Srbija ima izlaz na Jadran, Bosna je u EU, a Lesi se nije vratila kući. Kako shvatiti ozbiljno nekoga tko se ne udostoji guglati "s778g vs 845" prije objavljivanja samouvjerenih postova na forumu?

Mislim da si ti taj koji treba dokazati ovako "nepopularne tvrdnje" u ovoj situaciji, a ne ja. Osim verzije gcama možeš puknuti link na tripod koji koristiš za slikanje takvih slika sa pocom  

Ja sam stavio slike sa f1, sve automatika iz ruke, stavi i ti priblizne sa a52s barem. Naravno da ne mozes jer ima losiju kameru. 

Googlanje sd778g vs sd845 izbacuje nekakve  automatski generirane stranice koje uzimaju podatke sa uštimanih benchmarka tipa antutu. 

A cinjenica je:

10.12% faster CPU speed.

4 x 2.8GHz & 4 x 1.77GHzvs1 x 2.4 & 3 x 2.2 & 4 x 1.9GHz

220MHz faster GPU clock speed.

710MHzvs490MH

778 je stedljiviji, noviji i jeftiniji. Ali sirovom snagom nije dorastao 845. 

Poco f1/mi8 sa sd845 snima 4k60 video. Za koji a52s naravno nema snage jer ima losiji cpu. 

15 godina

SD778G nema manjak snage za 4K, ali namjerno nije implementiran. Čista poslovna politika. Puno slabiji čipseti mogu snimati 4K, a da SD778G ne može...Teško.

SD845 je još uvijek solidan čip, ali za današnje pojmove je ipak pomalo zastario.  Rastrošniji je, nema 5G, i općenito slabiji od SD778G. Ipak je predstavljen još krajem 2017. godine. SD778G podržava DDR5, brze tehnologije punjenja, kamere do 200 MP, USB 3.1, 6 nm....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Imao F1 i sada dva komada A52S 5G...

Poco sa Sanityem radi bolje slike od A52S, imam ih masu na gdriveu, zbog odlične softwerske optimizacije i camera setupa kao u Pixela 5 i 6a...

Hardwerski nije niti blizu 778G, realno...

Wifi 6, Bluetooth 5.2, daleko naprednije CPU jezgre, napredniji i jači GPU, podrška za ekrane više rezolucije i osvježenja, više codeca, manja potrošnja...

Neusporedivo hardwerski, taj čip skoro pa pogoni 8K, što nije u pogonu samo jer to Samsung neće uraditi jer onda nebi prodao skuplje modele...

0 0 hvala 0
17 godina

poz ekipa

XIAOMI POCO X4 PRO 5G - 6/128 GB

da li ima nesto bolje u ovome rangu do 2.500 kn ili cak do 2k... hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice