Volio bih da izdrži 2 godine. Je li 6 GB RAM-a toliko važno? Pošto ne vidim da je verzija sa 6 RAMa dostupna.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Volio bih da izdrži 2 godine. Je li 6 GB RAM-a toliko važno? Pošto ne vidim da je verzija sa 6 RAMa dostupna.
Bilo bi bolje, ali za nezahtjevnog korisnika dosta je i 4GB RAM-a...
Da na oglasu ali je kolega gledao u ducanu posto je redmi u ducanu 1400-1500kn..tako da je skoro duplo a52s..

Ja sam uzeo za Božić Realme 8 sa 6 GB memorije i mogu reći da je sasvim pristojan telefon, a nije preveliki gabaritima.
Ne znam zašto isti nije više reklamiran tu na forumu, za 1300 kn je veoma dobar.
Isto kao i na Redmi Note 10 recimo. Oba imaju loše kamere, što uopće nije čudno. I Galaxy A22/A32, ista stvar...Ko želi dobru kameru za 200 eur si kupi Mate 20 Pro ili P30 Pro...
Nasljednik best-buy-a Xiaomi Redmi note 9 pro?
Evo sa 6 giga.
Doduše, za te novce ja bih gledao i poco x3 pro.
Inače kineski telefoni nemaju problema sa instaliranjem aplikacija, što si napisao u prvobitnom postu, tako da tu nema brige.
I za kraj, ja bi definitivno preporučio Samsung A52s.
Ne zbog 5g podrške, nego zato jer je vrlo dobro zaokružen mobitel.
Za 2200 ćeš ga naći odmah na njuškalu. Novog, zapakiranog. Na tebi je da odlučiš da li ti je dovoljan Redmi note 11 ili nešto bolje.
1900kn za verziju s 6GB RAM-a je bačen novac. A52s na njuškalu zapakiran ide za 1800-2000kn, ili Honor 50. Oba tog Redmija šiju u svemu.
Slažem se apsolutno. Stavio sam link samo zato jer je napisao da ne nalazi 6gb verziju. Ja bi gađao A52s svakako.
Kao sta je kolega rekao poco x3 pro https://www.nabava.net/mobiteli/xiaomi-poco-x3-pro-cijena-128gb-667-154032191
1830kn, puno bolja opcija nego samsung a52s
Kao sta je kolega rekao poco x3 pro https://www.nabava.net/mobiteli/xiaomi-poco-x3-pro-cijena-128gb-667-154032191
Nema tog boga isusa da je ovo bolje od a52s.. Citas specifikacije na papiru a u svakodnevnom radu miui ne moze parirat samsungovom ui, tako da dzaba sd 860 uvjerio se vise puta osobno.. Kamera isto tako i kao secer na kraju, mrtvi lcd ekran u jebenoj 2022 godini..
Sestra gleda xiaomi redmi note 11 pro 5g,koliko vidim jos ga nema kod nas,jel ima sta bolje za tu cijenu?
Poco F3 sam mijenjao da bih uzeo A52s, a kamoli da ce X3 biti bolji.. dosta je samo taj LCD stavit u pricu, da ne spominjemo nista drugo..
Nema tog boga isusa da je ovo bolje od a52s.. Citas specifikacije na papiru a u svakodnevnom radu miui ne moze parirat samsungovom ui, tako da dzaba sd 860 uvjerio se vise puta osobno.. Kamera isto tako i kao secer na kraju, mrtvi lcd ekran u jebenoj 2022 godini..
Izmedu ta dva mobitela nema prevelike sumnje da je a52s bolji u tom rangu, prije par dana sam sa amazona kupio jedan. Ali...
Od nekoga tko je imao vec 2 miui mid range mobitela, pa samsung, pa jos 2 miui, pa sad trenutno imam s21 ultra. Malo ste puni sranja sa tim kako je samsung software crème de la crème..
Nije, jednak broj musica imam i sad na ultri kao sto bi neke musice znale i na kinezu uletit.
Zapravo, pomalo je razocaravajuje da mobitel koji ovoliko kosta, ipak ne pruza toliku ispeglanost.
Pa prestanite predstavljat kao da je miui neka polu rom olupina sa XDA foruma, a samsunga kao da su bogovi napravili.
Posto sto se tu uvijek vrti kao ogromna prednost samsungu svaki put kad se kinez i korejac spomenu u ovoj temi.
Apropo MIUI-ja, osobno sam od Xiaomi fanboya i dalje ostao njihov fanboy, ali bez koristenja mobitela. Imam sigurno preko 20 Xiaomi brandiranih uređaja, ali mobitela više nema.
Recimo prije sam uvijek preporucavao svima Xiaomi, ali cini mi se da lagano gube bang for the buck titulu, barem u tom nekom srednjem razredu. Sad tu iskacu Realme modeli ili primjerice taj A52s ako je bitna solidna baterija i kamera. Ima ih još nekoliko ali ne pratim toliko to tržište u zadnje vrijeme.
Samsung bih ipak stavio na nivo iznad u odnosu na UI/UX od Xiaomija, a mora im se priznati, iako su jos uvelike nakrcani njihovim bloatwareom, isti toliko ne utjece na brzinu i funkcionalnost mobitela (kao što je to bio slučaj do prije 2-3 godine). Jedino sranje kod Samsunga je njihov Exynos koju uvaljajuju nama u EU za S seriju, primjerice rekao sam sebi nema šanse da uzmem njihov flagship mobitel dok god ne dodje s Snapdragon chipsetom. Ali u tom flagship segmentu je jako zeznuta situacija, nemate 100% zaokružen model, Xiaomiju se može MIUI spočitat, Huaweiju nedostatak G-appova, Samsungu Exynos, dosao je Pixel koji na kraju isto praktički koristi sranjski Exynos itd.. recimo jedan od uvjeta je bežično punjenje u mom slučaju i uistinu umanji mogućnost izbora s obzirom na gore spomenute ograničavajuće mane.
Da se vratim na Xiaomi, ako zanemarimo notifikacije (doduse na Redmi Note 8 Pro koji smo imali nije bilo tog problema), zadnja glupost koju su uveli je micanje fizičkog proximity senzora i taj njihov AI senzor je tako dobro radio da sam F3 postom morao vracati u DE Amazonu posto mi je zena izludila random gasenjima ekrana u whatsappu i random paljenem ekrana tijekom poziva te aktiviranjem tipki u tim trenucima.
Da dodam, za divno čudo taj isti tip senzora ima i novi A52s koji sam za zamjenu uzeo dok isto tako S20FE kupljen u istoj pošiljci kao i F3, ali rade bez ikakvih problema.
A potvrdu za A52s imam i u činjenici da sam više poznatih ljudi koji su kupovali u tom rangu su upravo njega izabrali i to u par slučajeva mijenjajući baš Xiaomi modele.
Ekran na X3 Pro nije loš za LCD, ali slažem se, najbolji LCD teško može parirati najlošijem AMOLED-u, jednostavno AMOLED ima puno više prednosti.
Poco F3 sam mijenjao da bih uzeo A52s, a kamoli da ce X3 biti bolji.. dosta je samo taj LCD stavit u pricu, da ne spominjemo nista drugo..
Zanimljivo. Gledam F3 (i A52s) kao zamjenu za svoj X3 NFC, možeš li dati malo više informacija zašto A52s ispred F3? Na F3 me interesira mogućnost otključavanja bootloadera da mogu instalirati Lineage jer mi je MIUI malo too much.
Ako usporedivamo novo sa novim onda je x3 pro puno bolji odabir. Ja osobno nebih dao 600kn vise za Samsung. Kamera ima bolji dxo ranking nego samsung tako da neznam o cemu pricas,ili sam ja nesto krivo gledao na dxomarku.
Poco x3 pro imas isto za 1300kn na njuski. Opet ista razlika u cijeni prema samsungu. Miui da ne moze parirati samsungu? Ja koristim Xiaomi vec godinama i nemam ama bas nikakvih problema sa koristenjem Miui. ne razumijem zamjenu poco f3 sa samsungom a52s, po svemu je samsung a52 slabiji i losiji. Ok ako ti software ne odgovara , ali reci da je f3 losiji od a52s je po meni neozbiljno.
Naime, imam mogucnost uzimanja novog mobitela iz S serije. Brat misli uzet S22+ (jer mu se S22U ne sviđa) pa sam u dilemi da sebi uzmem S22U, a njemu dam svoj S21U (3mj star, dakle nov :D)
Po mom S21U daje više od S22+
Od njih sam dva puta kupovao. To je store u Italiji, što znači da nema PDV-a i nikakvih davanja. U pravilu stiže za tri dana. U postavkama mobilne mreže vidljiva je podrška za 5G, ali nisam mogao testirati jer koristim bonbon...Ispostavljen mi je račun, što znači da je garancija uredno ostvariva u EU...
Samo da javim, frend je uzeo GT Master iz ovog shopa. Mob je došao kroz par dana, račun je bio kraj kutije od moba.
Sad su i spustili GT Master pa se može dobiti već za 217e + poštarina.
Dosta ljudi mi je preporučilo njuškalo. No nije mi jasno kako se to ljudima isplati. Evo čovjek je kupio mobitel prije 2 dana i sad ga prodaje ne otvorenog sa garancijom za 500 kn manje. Jesu li u pitanju prijevare?
Dosta ljudi mi je preporučilo njuškalo. No nije mi jasno kako se to ljudima isplati. Evo čovjek je kupio mobitel prije 2 dana i sad ga prodaje ne otvorenog sa garancijom za 500 kn manje. Jesu li u pitanju prijevare?
Produljenja pretplate i kupovine na R1 račun (bez pdv-a). Sve čisto, samo provjeri da su račun i garancija uredni.
Ili je uzeo na pretplatu pa mu netreba ili je uzeo na rate u ducanu a treba mu cash..dok god stima racun i mob,nemas brige..ak je na pretplatu i ak su isti serijski na racunu i kutiji..trebalo bi bit uredu..ak je on prvi vlasnik onda na racunu treba bit njegovo ime ak je pretplata,ako sve stima uzmi

Uzeo je u Sancti Domenici (ne znam imaju li kakve pretplate tamo) ali bitno je da je serijski broj na mobitelu isti kao na računu barem sam tako shvatio.
Ako usporedivamo novo sa novim onda je x3 pro puno bolji odabir. Ja osobno nebih dao 600kn vise za Samsung. Kamera ima bolji dxo ranking nego samsung tako da neznam o cemu pricas,ili sam ja nesto krivo gledao na dxomarku.
Poco x3 pro imas isto za 1300kn na njuski. Opet ista razlika u cijeni prema samsungu. Miui da ne moze parirati samsungu? Ja koristim Xiaomi vec godinama i nemam ama bas nikakvih problema sa koristenjem Miui. ne razumijem zamjenu poco f3 sa samsungom a52s, po svemu je samsung a52 slabiji i losiji. Ok ako ti software ne odgovara , ali reci da je f3 losiji od a52s je po meni neozbiljno.
F3 nije sposoban odradit ono osnovno a to je sluzit za komunikaciju, sve ti gore pise u vezi proximity senzora kojeg nisu u stanju optimizirat da radi kako treba dok isti u samsungu radi normalno. Jebo te mobitel koji ti random gasi ekran u wappu ili ga ne gasi uopce pa s licem stiskas sve i svasta.
Dxo mi ne vrijedi kurca jer zna se kakva je xiaomi kamera po mracnijim uvjetima, ko ima xiaomi mora imat gcam da bi izvuko iz kamere sliku kakva bi trebala bit u tvornickom appu..
Da zakljucimo, covjek trazi do 2000 kn.. Do 2000 kn a52s zapakiran njuskalo, bog i batina.. X3 pro nije taj rang, f3 bi mogo bit taj rang da ovi nisu tako nesposobni u optimizaciji, do tad neupotrebljivo bez nekakvog lineage roma ili xiaomi eu ako je uopce tamo rijeseno to sve kaj ga jebe.. I 90% ljudi si to ni nezna stavit u mob tako da nije za svakoga nikako
Od njih sam dva puta kupovao. To je store u Italiji, što znači da nema PDV-a i nikakvih davanja. U pravilu stiže za tri dana. U postavkama mobilne mreže vidljiva je podrška za 5G, ali nisam mogao testirati jer koristim bonbon...Ispostavljen mi je račun, što znači da je garancija uredno ostvariva u EU...
Samo da javim, frend je uzeo GT Master iz ovog shopa. Mob je došao kroz par dana, račun je bio kraj kutije od moba.
Sad su i spustili GT Master pa se može dobiti već za 217e + poštarina.
Čitao sam na drugom forumu, ima ga jedan tip, i nije se usrećio s GT Master...
Moj radi uredno. Neko vrijeme ga je mučio battery drain u idleu, ali to su brzo riješili s nekim updateom (bilo je dost na redditu o tome). Sad mi uredno kroz noć izgubi normalnih 2-3%.
Čak imam dojam da su riješili i onaj hiper osjetljiv auto brightness po čemu je realne poznat (ili sam se ja naprosto naviknuo na to u mraku).
Vidjet ćemo kak će se frendov pokazati.
F3 nije sposoban odradit ono osnovno a to je sluzit za komunikaciju, sve ti gore pise u vezi proximity senzora kojeg nisu u stanju optimizirat da radi kako treba dok isti u samsungu radi normalno. Jebo te mobitel koji ti random gasi ekran u wappu ili ga ne gasi uopce pa s licem stiskas sve i svasta.
Dxo mi ne vrijedi kurca jer zna se kakva je xiaomi kamera po mracnijim uvjetima, ko ima xiaomi mora imat gcam da bi izvuko iz kamere sliku kakva bi trebala bit u tvornickom appu..
Da zakljucimo, covjek trazi do 2000 kn.. Do 2000 kn a52s zapakiran njuskalo, bog i batina.. X3 pro nije taj rang, f3 bi mogo bit taj rang da ovi nisu tako nesposobni u optimizaciji, do tad neupotrebljivo bez nekakvog lineage roma ili xiaomi eu ako je uopce tamo rijeseno to sve kaj ga jebe.. I 90% ljudi si to ni nezna stavit u mob tako da nije za svakoga nikako
To je neuspojava izbacivanja mobitela za svaki cjenovni razred. Doslovno ako imaš 1000kn za potrošiti nađeš mob, ali za 1100 nešto bolji, za 1300 još bolji i tako dalje. Kad misliš da su gotovi, refreshaju lineup sa još modela. To uništava ikakvu mogućnost kvalitetne softverske podrške. Volio sam ih prije kad sam za 2000kn mogao kupiti daleko upotrebljiviji mob od Samsung ekvivalenta, ali sad osobno ne bi išao natrag na Xiaomi. Taj A52s će ljudima biti bolji mob od F3 jer radi puno bolje fotke (ne citiraj mi dxomark jer sam ih uspoređivao jedno do drugog i većini korisnika će A52s dati bolji rezultat za ono što žele u svim uvjetima, a pogotovo pri low lightu. Kao point and shoot kamera je koplje iznad F2 koji je bolji od F3.) i sve jednostavno radi. Ako nešto ne radi, zakrpa stiže. Da ne zaboravimo podršku za 3 Android updatea i 4 godine security patcheva čemu Xiaomi ne može ni prismrditi
-Nema užasne MIUI optimizacije koja kontrolira uređaj kako njoj paše. Ako ju ugasiš, sranja se krenu dešavati
-Izbrišu se kontakti na whatsapp i sad zovi nekog da ti pomogne vratiti sve natrag, jer ako ju upališ, neće se sami od sebe
-Nema otključavanja bootloadera radi instalacije Xiaomi EU roma zato što ti pola toga ne radi kad otpakiraš novi mob iz kutije...
Kod Xiaomija ne znaš hoće li ti novi update s*ebati sve, što očekivati od buggova, crpljenja baterije itd... To je možda bilo opravdano kad su bili startup kompanija te su ih kupovali entuzijasti, ali danas kada su go-to brand za kupiti u pun k svijetskih regija je po meni nedopustivo.
Mislim da je a52s odlično odradio zamišljeni posao. Išli su u drugom smjeru ulaganja u omjer "uloženo-dobiveno" gdje su za razliku od Xiaomija koji ide na najjači chipset otišli na druge stvari: Sigurnost, ip67, OiS, sd slot, 3,5mm jack i u "pravom životu" bolju bateriju, a najbitnije stabilnost rada operativnog sustava. Pogle na što M4 5g cilja: "idemo napisati AI na 5 mjesta na mobitelu, 5g svugdje makar ne radi kako spada i ajmo upecati neinformirane naivce koji misle da su u trendu zbog toga" To što nitko tko bi kupio M4 5g nema 5g tarifu je drugi par rukava...
Sad, odabir između F3 i a52s je stvar preferenci, ali više sam ljudi ove godine preporučio A52s. Mnogi su uzeli i ekstremno su zadovoljni. Jednoj osobi sam preporučio F3 i njurga konstantno (nije mjerilo jer njurga oko svega, ali ide mi na ruku za ovaj post ).