Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.059
|
čitano: 12.589.591
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Na retardiranom sam mobitelu zanima me što uzeti do 2000kn novo a može biti ili sa njuškala ili iz dućana...Pada mi na pamet a5 2017.
This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ovo link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo pošto u temi uređaja i nema previše postova, ovdje bih prokomentirao Samsung Galaxy A3 2017 koji koristim neko vrijeme.

Ovaj uređaj košta oko 2000 kn u trgovinama, 1500-1700 kn na njuškalu, te neku siću u pretplatama kod većine operatera. 

Na Marshmallow 6.0 updateu radio je izvrsno, vrlo je brz usprkos 2 gb RAM- a, ekran i always on opcija je izvrsna, baterija je za veličinu 2350 mAh- a izvrsna, mojeg korištenja je izdržavao oko 8-10 h on screen time tokom 2 dana na wi-fiju, ili 6-8 h miješane upotrebe (3g/wi-fi). Isključivo na mobilnim podacima može izdržati oko 5h on screen timea tokom jednog dana. Kamere su na pristojnoj razini, nikako na razini flagshipa, ali na razini nekakve više srednje klase jesu, pogotovo uspoređujući s drugim kamerama istog cjenovnog ranga. Da ne bi bilo da je sve idealno na uređaju, nije. Otisak prsta je bio baš loš, dugo mu je trebalo i često je netočno očitavao otisak prsta. Također, ima problem sa držanjem igara u RAM- u ako je otvoreno par jačih aplikacija (face, messanger i sl.).

Međutim...

Prije nekoliko dana stigao je Android 7.0 update za uređaje kupljene u slobodnoj prodaji. Osim puno ljepšeg korisničkog sučelja po uzoru na S8, dobilo se puno drugih korisnih stvari.

Ne znam tko je i šta napravio, ali svaka mu čast. Kao da je netko upalio turbo mode koliko se cijeli uređaj ubrzao (nisam radio factory reset pa nije do toga), animacije su ljepše i puno brže, kao i rad cijelog uređaja. Popravljen je i spor otisak prsta, koji je očito bio softwerske prirode, puno je osjetljiviji i reagira instantno. Split screen (2 aplikacije na ekranu) je još jedna sjajna stvar jer omogućava korištenje youtubea recimo i messengera bez prebacivanje i prekidanja. I allways on dobio je ljepše sučelje za koje nisam primjetio da nešto više koristi bateriju nego prije. Kada smo kod baterije, ostala je na jednakoj razini rekao bih. Nemam nikakvih negativnih komentara za ovaj update.

Znam da bi se sad mogli javiti određeni pojedinci (svi znamo za par ovih s određenim poteškoćama) međutim ovo je moje mišljenje o ovome uređaju.

Ako nekome treba uređaj manji od 5 incha (4,7"), premium kvalitete izrade, izvrsnog ekrana i baterije, i brzog u većini radnji,vodootporan i otporan na prašinu, sa pristojnim kamerama, a da ima 1500-2000 kn, preporučio bih srdačno.
Ako netko želi, kasnije mogu staviti screenshot baterije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 21:30 (AnđeoGabrijel21).

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

Evo pošto u temi uređaja i nema previše postova, ovdje bih prokomentirao Samsun Galaxy A3 2017 koji korstim neko vrijeme.

Ovaj uređaj košta oko 2000 kn u trgovinama, 1500-1700 kn na njuškalu, te neku siću u pretplatama kod većine operatera. 

Na Marshmallow 6.0 updateu radio je izvrsno, vrlo je brz usprkos 2 gb RAM- a, ekran i always on opcija je izvrsna, baterija je za veličinu 2350 mAh- a izvrsna, mojeg korištenja je izdržavao oko 8-10 h on screen time tokom 2 dana na wi-fiju, ili 6-8 h miješane upotrebe (3g/wi-fi). Isključivo na mobilnim podacimo može izdržati oko 5h on screen timea tokom jednog dana. Kamere su na pristojnoj razini, nikako na razini flagshipa, ali na razini nekakve više srednje klase jesu, pogotovo uspoređujući s drugim kamerama istog cjenovnog ranga. Da ne bi bilo da je sve idealno na uređaju, nije. Otisak prsta je bio baš loš, dugo mu je trebalo i često je netočno očitavao otisak prsta. Također, ima problem sa držanjem igara u RAM- u ako je otvoreno par jačih aplikacija (face, messanger i sl.).

Međutim...

Prije nekoliko dana stigao je Android 7.0 update za uređaje kupljene u slobodnoj prodaji. Osim puno ljepšeg korisničkog sučelja po uzoru na S8, dobilo se puno drugih korisnih stvari.

Ne znam tko je i šta napravio, ali svaka mu čast. Kao da je netko upalio turbo mode koliko se cijeli uređaj ubrzao (nisam radio factory reset pa nije do toga), animacije su ljepše i puno brže, kao i rad cijelog uređaja. Popravljen je i spor otisak prsta, koji je očito bio softwerske prirode, puno je osjetljiviji i reagira instantno. Split screen (2 aplikacije na ekranu) je još jedna sjajna stvar jer omogućava korištenje youtubea recimo i messengera bez prebacivanje i prekidanja. I allways on dobio je ljepše sučelje za koje nisam primjetio da nešto više koristi bateriju nego prije. Kada smo kod baterije, ostala je na jednakoj razini rekao bih. Nemam nikakvih negativnih komentara za ovaj update.

Znam da bi se sad mogli javiti određeni pojedinci (svi znamo za par ovih s određenim poteškoćama) međutim ovo je moje mišljenje o ovome uređaju.

Ako nekome treba uređaj manji od 5 incha (4,7"), premium kvalitete izrade, izvrsnog ekrana i baterije, i brzog u većni radnji,vodootporan i otporan na prašinu, sa pristojnim kamerama, a da ima 1500-2000 kn, preporučio bih srdačno.
Ako netko želi, kasnije mogu staviti screenshot baterije.

Sa A5 2017 stvar je ista. Sve preporuke

10 godina
neaktivan

Može pomoć ,prosječan korisnik surfanje baterija,mail ,ekran,kamera,dugotrajnost.Što bi bio best bay u ovom društvu?

3 htc u ultra 370 eura
4 htc u 11 (6gb128) 570 eura
2 xperia xz premium 550eura

0 0 hvala 0
17 godina
Iznos?
15 godina

Valja li šta Samsung Galaxy j7 2017 

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ovisi za koju cijenu. Ali Samsung je definitivno povisio nivo na J seriji. Kučište je aluminijsko (malo neobično za Samsung), 14nm čip i velika baterija osiguravaju odličnu autonomiju, FullHD SAMOLED je odličan i najjača karika uređaja, a čak ima i prednji flash. Od minusa, kamera je prosjek i GPU je slab ako se misli igrati na njemu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

kupujem novi mob i vjerojatno ću odabrati Xiaomi Redmi Note 4.

Zanima me koja je razlika između 4 i 4X verzije? Gledao sam malo na nabavi i na prvi pogled ne vidim neku razliku.

Također, otkud bi bilo najbolje kupiti i jel se isplati uzeti 4GB verziju?

Nothing is true, Everything is permitted!

0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav svima!
Prijatelj kupuje mobitel do 2500 kn, rabljeni ili novi preko Njuskala.
Ja sam mu preporucio S7 s jos 15 mj. garancije, jel misli netko da se moze nac neki bolji uredaj?

Mozda HTC 10, ali onda je po meni S7 bolje zaokruzen mob?!
17 godina
15 godina
Boixus Nois PS kaže...
Na retardiranom sam mobitelu zanima me što uzeti do 2000kn novo a može biti ili sa njuškala ili iz dućana...Pada mi na pamet a5 2017.

Ja jucer iz chipoteke za 2000 uzeo A3 (2g.garanc), novi A5 ti je za skoro 100€ skuplji!!!

Some people are so poor... all they have is money!
15 godina

@AnđeoGabrijel

Na koju foru si dobio update na 7-micu???

Ja sad provjerio ažuriranja i veli sve je ažurno a još sam na 6-tici???

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
17 godina
andi.cro kaže...
Ja jucer iz chipoteke za 2000 uzeo A3 (2g.garanc), novi A5 ti je za skoro 100€ skuplji!!!

...gdje je zavrsio "odlicni" Ulefone?

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
andi.cro

Pretpostavljam da si iz Hrvatske, gdje si uzeo mobitel, u slobodnoj prodaji ili preko operatera?

Ja sam u slobodnoj prodaji, samo sam jedan dan otišao na ručnu provjeru aktualizacija i iskočila mi je nadogradnja na 7.0 Nougat. Ako je kupljen kod operatera onda tek kada isti odobri update možeš ga skinuti i instalirati.

Evo ss baterije, sa 1 punjenjem, dakle bez dodatnog nadopunjavanja, na wi-fiju.

15 godina
djigibao kaže...
andi.cro kaže...

...gdje je zavrsio "odlicni" Ulefone?

Kod kćeri al i dalje je odlični i ne bi ga dao da kćer nije dotukla svoj stari mob.

15 godina

@Anđeo...

U Zagrebu u chipoteci sam ga uzeo, znači slobodnjak 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A onda moža puštaju po serijama, koji ti je točno model, moj je 320FL, tako nešto.

Uglavnom ako je tako uskoro bi trebao biti i kod tebe update..

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Uzet cu a5 2017 za 2200 skroz nov...
Preko njuškala.Plaćanje pouzećem valjda neće bit problema.
This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ak dobiš i garanciju onda je to jack pot 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jeli itko od vas kupovao refubished modele ranijih androida sa aliexpressa?

Ako ima netko iskustava s tim slobodno napisite.

Hvala!

Poslano sa Lenovo Vibe K5

0 0 hvala 0
15 godina

ULEFONE MIX

Šta god netko mislio o tvrtci Ulefone, ovaj mob izgleda fenomenalno!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 23:45 (andi.cro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
andi.cro kaže...

ULEFONE MIX

Šta god netko mislio o tvrtci Ulefone, ovaj mob je stvarno nešto posebno!!!

Po čemu je posebno? Daj mi jednu stvar.

Kopira ostale (što samo po sebi nije loše, ali nije posebno) i ima prosječne specifikacije.

15 godina

Promjenio sam post u "...izgleda fenomenalno..."

Da ne misle ljudi da govorim o hardveraju,jačini itd...

Kod mene je izazvao "wow effect" i to mi je dosta 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 23:48 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

ULEFONE MIX

Šta god netko mislio o tvrtci Ulefone, ovaj mob izgleda fenomenalno!!!

Takvih mobitela ima sad masu kineskih firma, a prvi je počeo Xiaomi i to je bio "Wow efekt". 

15 godina

Da, Mi MIX je definitivno WOW samo kaj mu je cijena JAO (za razliku od Ulefona) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zbilja izgleda fenomenalno! Kak to kupit? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

Kolko para toliko muzike.

13 godina
andi.cro kaže...

720p ekran i grozna mediatekova prdilica. Eto ti srozane cijene

Hearthstone: Maks0806#2960
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice