Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.433
|
čitano: 12.909.701
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Nikad neću zaboraviti kad mi je mob sa servisa došao i to u dijelovima, a prodavač je bio megabezobrazan.. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hvala na savjetima. A5 pada 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
gogo17792 kaže...

Pozdrav, pošto se nikako ne mogu odlučit oko kupnje mobitela već mjesec dana - htio sam uzet J5 pa odustao i sada mi je zapeo p10 lite za oko, 2400kn u extreme digitalu, šta mislite se to isplati uzeti?

Mob mi najviše treba za posao, dakle dual sim obavezan + micro sd dedicated slot, solidna baterija, solidna kamera i da mob radi fluidno sa viber,fb,messenger... Igrice ne igram na mobu tako da mi za to ne treba.

extrem digital je mađarska trgovina i nisu poznati po pouzdanosti.

http://www.bug.hr/forum/topic/it-trgovine/extreme-digital-iskustva/180539.aspx?page=57

Ovaj P10 lite koji oni prodaju ima 3GB RAM? Kod nasih trgovina su modeli sa 4GB.

Ja bi uzeo P10 lite kod nas, ili npr. na amazonu, ili bi nasao neku motorolu npr. G5

14 godina
Meni osobno Huawei Nova izgleda bolji izbor od P10 Lite. Kao prvo koristi odličan Snapdragon 625 izrađen u 14nm i odličan je za bateriju. A zahvaljujući tom SoC-u podržava i 4K snimanje. Mali plus je i USB tipa C konektor
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Već dosta dugo imam LG G4 i u principu sam zadovoljan s mobitelom. Relativno brz, odlične fotografije i nema straha da će se razbiti ukoliko padne... Jedina mana je nešto slabija baterija, i želja mi je da novi mobitel ipak ima nešto bolje trajanje baterije (cilj: oko 5h SOT). 

Gledam nove modele koji dolaze ove godine i do nedavno sam bio zainteresiran za Galaxy S8, ali nakon što sam imao neugodno iskustvo sa Honorom 8 od supruge koji se prilikom pada s male visine razbio, nisam sklon 'staklenim' mobitelima. Ne volim stavljati mobitel u nekakve gumene ili slične zaštite, tako da je u principu moje pitanje... Koji bi 2017 flagship preporučili za korisnika poput mene koji ne želi stavljati zaštitu na mobitel a opet da ne strahujem od slučajnog pada? Plastika se u prošlosti pokazala kao najbolji materijal. :)

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nijedan. Plastika je definitivno najbolji materijal, ali ekrani su stakleni svi i ako ga ne staviš u masku, nije pitanje hoće li ti se razbiti nego kada.

Neizgreban i čitav mobitel u maski daleko je ljepši od puknutog bez nje. A i bolje i čvršće leži u ruci. I kad ga prodaješ ode za dobru cijenu isti dan ako je stanje 10/10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 10:44 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
17 godina
Yo Momma kaže...

Nijedan. Plastika je definitivno najbolji materijal, ali ekrani su stakleni svi i ako ga ne staviš u masku, nije pitanje hoće li ti se razbiti nego kada.

Neizgreban i čitav mobitel u maski daleko je ljepši od puknutog bez nje. A i bolje i čvršće leži u ruci. I kad ga prodaješ ode za dobru cijenu isti dan ako je stanje 10/10.

Onda sam imao dosta sreće jer je kod prošlih mobitela bilo dosta padova ali niti jednom mi ekran nije bio razbijen. Eventualno se ošteti rub, ili stražnja stran, ali ekran nije nikad otišao. Čak i nemam ništa protiv nekog kaljenog stakla za zaštitu ekrana. To funkcionira ok. Ali jednostavno mi nije to to kad strpam mobitel u nekakvu zaštitu, pogotovo na bazi silikona... Nedavno sam vidio kod kolege nekakvu tvrđu zaštitu na OnePlus (možda i original), i to je bilo čak mogu reći pristojno rješenje. 

A ovo za prodaju stoji... Zdrav razum. :) Iako nekako sumnjam da se danas može nešto prodati osim Samsunga ili Applea u kratkom roku, osim ako se ne spusti cijena ispod svake razine.

9 godina
neaktivan

Pozdrav , odlucio sam se uzeti polovni mobitel pa evo ako mozete pomoci da se odlucim u pitanju su :

OnePlus One 64Gb 4G LTE - 1000kn trebam ga dekodirati koliko je cijena okoprilike ako netko zna , mob je kupljen u americi tako kaze? 

elephone p9000 - 1000kn 

Oba mobitela su ocuvana stara par mjeseci , vase misljenje ako moze ?

0 0 hvala 0
14 godina

Koji mobitel ima najbolju kameru do cca 1800kn? Imam bon koji bi htio iskoristit...sada imam LG G4...gledao sam K6 note,blenda 2.0...postoji mob s blendom 1.8? Ukratko,dakle,najbolja kamera do 1800kn?

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]

0 0 hvala 0
14 godina
Bolju kameru od G4 za te novce nećeš naći
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Slazem se...ali opet mi je kriterij odabira mobitela - kamera ;)
9 godina
neaktivan
Onda ćeš za bolje od LG G4 tu cifru morati udvostručiti.

1 0 hvala 0
14 godina
Ne tražim bolje...suzio sam izbor na k6 note i redmi note 4...lg g4 ostaje...treba mi drugi mob...navodno redmi 4 ima bolju kameru po yt...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Čisto sumnjam da od Xiaomia osim Mi Mix i buduće M6- ice išta ima bolju kameru od G4, a govorim kao netko tko ima Xiaomia.

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

LG G3 32 GB ili Z3 compact ?

0 0 hvala 0
13 godina

Što se mene tiče zbog baterije Z3 compact, ali... Moraš sam vidjeti što ti je bitnije.

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne znam bi li ijedan od ta dva, imaš možda treću opciju? Sigurno ne G3, jedno od najvećih smeća napravljenih. Svima koji su ga imali od ljudi koje znam je crklo nešto. Pa i meni ali bio je pod garancijom. Kloni ga se. Z3c je ok mob, dobra baterija, ok radi, nisam fan sonyja, ali svakako bolji izbor nego rasulo od G3. E da, G3 na stocku radi 10x lošije nego Z3 na svom stocku.

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne pricaj gluposti.. ja imam G3 vec 2.5 godine i radi vrhunski. Sad mi je tek baterija otisla pa sam kupio novu. Ja kog god znam da ga ima izuzetno je zadovoljan mobom i nakon 1-2 godine..to kaj je tebi nekaj otislo ne znaci da je mob smece tak da ne govori ljudima bedastoce.

Neko mi je stavio drogu u heroin..
14 godina
protjeran

Maks standardno piše gluposti po forumu, a pojma nema o telefonima.

Reći za bilo koji flagship da je smeće je komično, a LG G3 je bio best buy flagship jako dugo vremena, pa čak i danas je vrhunski stroj, pogotovo što se tiče kamere.

Ako netko i ima neki kvar na telefonu, neka ga nosi na servis, zato i postoji jamstvo.

13 godina

Ma reci ti što god želiš, G3 sam imao u 5-6 navrata i svojedobno ga preporučivao, sad ga nema smisla uzeti jer su grozno nekvalitetni a i bez jamstva su. Kolegici bio na jamstvu 3x kupila je note 4 i preporođena je. Najboljem frendu se mob ne otključava (kupio ga po mojoj preporuci). Ne pišem više u ovoj temi jer me više boli kifla za mobitele. Imam Mi5 64gb plaćen 1700kn zadovoljniji sam nego sa HTC 10tkom, S7icom, G5icom itd tako da me ne zanima ovo ništa više, ali prije sam bio angažiran 140% u tome i ponovit ću: ne kupujte G3 u 2017, nekvalitetan je, ima boljih izbora. pozz

12 godina
neaktivan

Pitanje ljudi

Recimo ja imam mobitel koji podržava Quick charger 2.0  a tata bude imao mob koji podrzava qc 3.0  i kupio sam autopunjač koji podržava 3.0 naravno jos nisam testirao na novom mobitelu a na mojem ne radi brzo punjenje. 

Znači da punjač za 3.0 ne podržava starije mobove koji podrzavaju 2.0 ??? 

9 godina
neaktivan
Ko o cemu, kurva o postenju...

Isto tak ovaj bill jobs o pisanju gluposti po forumu...

Bio best buy, BIO je kljucno, sad je smece. Kog god znam da ga ima, gasi mu se sam od sebe, baterija se trosi bez ikakvog razloga i pregrijava se... I nakon tvornickog reseta, bez ijedne app instalirane se pregrije, i to sa zakljucanim ekranom... Tak mi se ni na smecu od umija starom 3 god ne dogada...

2 3 hvala 0
14 godina
protjeran
blackeagle29 kaže...
Bio best buy, BIO je kljucno, sad je smece. Kog god znam da ga ima, gasi mu se sam od sebe, baterija se trosi bez ikakvog razloga i pregrijava se... I nakon tvornickog reseta, bez ijedne app instalirane se pregrije, i to sa zakljucanim ekranom... Tak mi se ni na smecu od umija starom 3 god ne dogada...

A ja koga god znam da ima G3 mu radi odlično i moj tata je jači od tvog tate... :facepalm:

Daj ne trkeljaj molim te, telefon je stroj i ima spec. koje i danas spadaju među bolje, a te gluposti o gašenju i pregrijavanju ostavi za birtiju, niti si imao taj telefon niti znaš ikoga tko ga ima, pišeš čisto da trolaš.

Vrati se ti svom umiju i ostalim noname kinezima.

Isto kao i onaj maks, kaže telefon je smeće i onda kaže da ga je on imao u 5-6 navrata, looool, 6 puta kupuje telefon koji "ne valja".

16 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Pitanje ljudi

Recimo ja imam mobitel koji podržava Quick charger 2.0  a tata bude imao mob koji podrzava qc 3.0  i kupio sam autopunjač koji podržava 3.0 naravno jos nisam testirao na novom mobitelu a na mojem ne radi brzo punjenje. 

Znači da punjač za 3.0 ne podržava starije mobove koji podrzavaju 2.0 ??? 

Trebao bih podržavati. Ja sam planirao kupiti Aukey QC 3.0 punjač i na službenoj stranici je pisalo da podržava i ove niže verzije. Jer punjač kao sam odredi koliko mobitel može maksimalno vući struje i toliko mu da, da se tako izrazim. E sad da li je to slučaj kod svih proizvođača to ne znam, ali ja vjerujem da je.

[url=http://mowned.com/gp][img]http://mowned.com/sig/gp.smart.jpg[/img][/url]
13 godina

Stroj? S801 među boljima? Daj molim te ne trkeljaj. Meni ne moraš dokazivati da si totalni tutlek u svijetu telefona, ali drugi će pročitati i nedajbože poslušati. Bio je dobar mob, ali nakon 3 godine stvarno nije za nikakvu preporuku i zaobiđite ga u širokom luku. Dobro je spomenuo kolega gore, svima se gasio sam od sebe prije nego što bi potpuno crko. To je najveća mana i zbog kvarljivosti ga ne bih preporučio jer je nepouzdan. To se naravno ne može znati po izlazku moba, ali sada je to dovoljno jasno. Kako ja ne idem u teme o hardveru i ne govorim ljudima koji stalno mjenjaju komponente što valja, a što ne valja jer NE ZNAM, nemoj ti meni koji koristiš jedan mob govoriti jer sam ih mjenjao češće nego gaće ljeti (doslovno :P)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2017 19:08 (maks0806).
9 godina
neaktivan
Trenutno imam xiaomija al to nema nikakve veze... Umi i dalje radi, za razliku od g3 koleginog.. Njega skoro svaki dan vidim, i kaze nekad mu radi bez problema mjesec dana, nekad mu se 3 put u danu restarta i niko ga ne moze dobit jer treba pin upisat..

Nijedan mob star 3 godine nije bas za kupit... Ak vec bi lg onda ili g2 ili flex, ak ne treba bas lg onda bolje samsunga, s4 il tak nes, ak bas neko oce tak stari mob...
15 godina
Bas i ja znam jednoga sa G3 i sere po njemu citavo vrijeme kako je smece, cak je i ekran imao neke isprane boje nije mi se svidio uopce.. srao je i po bateriji a sjecam se da je meni baterija bila vrh na G2, to je zato jer su povećali rezoluciju ekrana sto nema nikakvog smisla na takvoj velicini s obzirom na to da se gubi na performansama i bateriji.. za maxa znam da ih stalno preprodaje i valjda covjek zna kakav je taj mob u usporedbi s konkurencijom iste cijene.. jedno je citanje spec sa interneta i gledanje youtube recenzija a drugo real life uporaba
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Jel se moze u danasnje vrijeme naci neki mobitel sa solidnim specka, da je 1000-1500kn i ekran oko 4,5 inca? Gledam sve danas mobiteli po 5in, nije mi jasno kako to ima smisla. Mob je za stariju osobu, ne zahtjevnu, bitno je da mob stabilno radi, ima garu 2 god ili vise te sto bolju bateriju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gledaj Galaxy A3 preko njuškala...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...
Gledaj Galaxy A3 preko njuškala...

Samo novi iz trgovine s racunom i garancijom dolazi u obzir. Btw. A3 mi se cini nekako star, htio bi da je sto noviji mob jer se nece mijenjat bar 4 godine ako ne crkne.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice