- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
LG G3 32GB ili LG Nexus 5X?
I ako neko moze da pojasni zasto jedan,zasto drugi?
| 3 | LG G3 32GB |
|---|---|
| 13 | NEXUS 5X |
I ja kupujem mobitel u sličnom rangu, 2000-2500kn, i u top 3 su mi za sad Sony Xperia Z3, Nexus 5X i Lenovo X3 Lite, pojasnim više kad se vratim s faxa u 2.
Ja sam osobno imao LG G3 i bio sam jako zadovoljan sa svime osim baterije, za LG Nexus 5X ne znam kako se ponaša. Ali jedan i drugi imaju svoje mane i prednosti, sve je to stvar preference. Dao sam glas za LG G3 zato što ima veći i bolji ekran od 5X što je meni izuzetno važno i ima više RAM-a od 5X, a ima i više interne memorije od standardnog sa 16 GB (naravno postoji i verzija sa 32GB). Po meni najveći nedostatak 5X spram G3 je nepostojanje utora za SD karticu. Naravno i 5X ima svoje prednossti nad G3, a to da je Google-ov mob i da ima bolju podršku OS, bolji GPU. Na tebi je da odabereš šta ti je važnije i onda prema tome to i kupiš. Evo dajem i usporedbu 2 navedena moba sa GSMArene - LINK.
Nexus 5x definitivno, zašto? Bolji display, bolji SOC i performanse, kamera miljama bolja, duža podrška i kvalitetniji OS.
Plus uz root i par modova na 5x još dobiješ i Stereo zvučnike (ne kao na M8 ili Z3, ali slično) i 240fps slow motion video.
Po mom mišljenju je 5x vjerojatno best buy do 2300kn (novo)
Nexus 5X bez razmišljanja..
Čak sam i njega pikirao, pošto je cijena sad oko 2200kn, jako dobra cijena..
To što G3 ima više rama ni u ludilu ne znači da radi na razini 5x a kamoli bolje. Također, to što je rezolucija veća isto nema veze kad je panel na G3 blijed, užasan prikaz crne i kutevi gledanja su katastrofa. Sve to na 5x nije problem.
Uzmi 5x naravno, noviji, jači te softverski future proof mob
Samsung Note 4 mi se čini vrhunski.
Vaše mišljenje molim
Vrhunski je, ujedno i zadnji dobar Note (uključujući, kako je krenulo, i sljedeću generaciju).
Čak i ako ti se ne sviđa TouchWiz podrška custom romova na XDA je fantastična. Nema greške.
S5, S5 Neo i A5 2016
Glavno pravilo kod kupnje Samsunga je da nikad, ali baš NIKAD, ne uzimaš njegove "mini" i "neo" verzije. To su okljaštrene varijante modela od kojih su izvedeni, iako se "neo" pokušava progurati kao "poboljšana" verzija - NIJE. To znaju oni koji su probali oriđiđi i "neo". Znači neo je NEo. Iako po specifikacijama može imati više rama, recimo. Zato je dobio po pičci negdje drugdje, što se u specifikacijama uopće ne navodi.
Pa nije ni A5 flagship, ali nikad ne bi pomislio uzeti S5 pored njega
To što G3 ima više rama ni u ludilu ne znači da radi na razini 5x a kamoli bolje. Također, to što je rezolucija veća isto nema veze kad je panel na G3 blijed, užasan prikaz crne i kutevi gledanja su katastrofa. Sve to na 5x nije problem.
Uzmi 5x naravno, noviji, jači te softverski future proof mob
Ovo tvoje uopće ne stoji što se tiče G3-a. Imao sam ga godinu dana i na MM su svi problemi riješeni. Ovo što pričaš o ekranu na mojem mobu nije bilo tih problema, a da ne govorim o kutu gledanja (malo si gadno zabrijo ili si G3 koristio dvije minute). Što se rama tiče, na androidu je važno da ima što više rama i to znaju i vrapci na grani. Ako imaš više aplikacija i još k tome koje su gladne rama itekao će osjetiti razliku između 2 ili 3 GB rama. Drugo stoji, da je 5X noviji uređaj i bolji software future proof.
Best frend mi ima G3 i imo sam valjda 6 primjeraka na svim mogućim OS-ima. 5x radi osjetno bolje, a ekran na G3 je loš. Ukratko. Dobar je mob, ali 5x ga šiša
I ja kupujem mobitel u sličnom rangu, 2000-2500kn, i u top 3 su mi za sad Sony Xperia Z3, Nexus 5X i Lenovo X3 Lite, pojasnim više kad se vratim s faxa u 2.
Dakle,
prednosti Z3: najbolji procesor, 3GB RAM-a, od stakla i metala, baterija i vodootporan je
prednosti Nexus 5x: Stock Android, može odma na Android N, najjača grafička, USB C, Doze
predosnti Lenova Vibe X3 lite: 5.5" ekran, 32GB ROM, najjeftiniji, najbolji DAC i stereo zvučnici u industriji
LG G3 nikad nisam ni uzimao u obzir jer mi se ne sviđa njihov Optimus UI ali ne znam kako sada uzgleda na 6.0, ali opet bi ova tri stavio ispred G3
Kupujem mobitel do 350€(max 400€) pa rasmisljam da kupim nesto od ovoga.
Možete navesti dodatne mobitele koji su u cijenovnom rangu a da su bolji od navedenih.
Bitna mi je:
Memorija (32GB+microSD ili 64GB) + 3-4GB RAM
Baterija +3000mAh
4G
Do 5.5"
Citac otisaka prstiju
Bilo bi dobro da imaju fast battery charging
ps. Ulefone Future nije jos izasao pa me zanima jel vrijedan cekanja
| 2 | OnePlus 2 |
|---|---|
| 8 | Xiaomi Mi 5 |
| 0 | Ulefone Future |
Kupujem mobitel do 350€(max 400€) pa rasmisljam da kupim nesto od ovoga.
Možete navesti dodatne mobitele koji su u cijenovnom rangu a da su bolji od navedenih.
Bitna mi je:
Memorija (32GB+microSD ili 64GB) + 3-4GB RAM
Baterija +3000mAh
4G
Do 5.5"
Citac otisaka prstiju
Bilo bi dobro da imaju fast battery charging
ps. Ulefone Future nije jos izasao pa me zanima jel vrijedan cekanja
Razmisli si još o možda Meizu Pro 6, Le 2 Pro, Huawei Mate S (na njuški ih novih ima za 2.500 kn).
Je li xiaomi mi4 jos uvijek relevantan izbor ako je fokus kamera i općenita fluidnost (ne prezahtjevan korisnik, samo oce da sve brzo radi , fb i slicne stvari)
potreban mi je savjet posto nmg da se odlučim izmedju 3 telefona. za 15 dana putujem za amerku pa bi tamo kupio tel. dobro bi bilo da mi date misljenje ,narucito ako je neko imao 1 ili vise ovih telefona u rukama, kakav je licni utisak, dozivjaj.
svidja mi se kod htc npr zvucnici, njihov interfejs, to sto su makli dosta duplih aplikacija, sto su uveli brzi punjac 3.0 al mi se ne svidja prednja stana tel.
sa druge strane samsung ima nerealan dizajn, svidja mi se edge al mi malo veliko izgleda. zanimljiv mi je taj dio zakrivljenog ekrana samo nzm da li je u praksi primjenjiv, tj da li je koristan. primjetio sam da imaju bolju kameru, ljepsi displej, generalno lijepo je kod samsunga sto moze da djeli ekran izmedju 2 aplikacije a nzm moze li to kod htc-a. sad imam generalno lose iskustvo kad je u pitanju samsungova baterija, sad nzm kakava je na s7e i s7, malo je gllupo sto npr za americko trziste nemaju s7e bijeli koji bi bio sigurno najljepsi makar meni....
bitna mi je brzina tel. nisam bas upucen koji je brzi.
pa me zanimaju vasi savjeti, ako je neko koristio neki tel bilo bi dobro da mi prenese svoje utiske, kakav je osecaj i tako to...
napomenuo bi da koristim samsung note 2 od decembra 2012, ni jednom se nije pokvario, stvarno odlican tel, sad je malo zastario iako je i dalje odlican. pa eto bila bi mi vazna i dugotrajnost tel jer koji god da kupi planiram da imam 3 godine i vise. takodjer koji god tel da kupim izbjegavacu da nosim maske pa mi je zato malo skeptican prema novom s7 i s7e jer imaju staklo sa obije strane.
unaprijed zahvaljujem
| 1 | htc 10 |
|---|---|
| 1 | samsung s7 |
| 9 | samsung s7 edge |
Dakle,
prednosti Z3: najbolji procesor, 3GB RAM-a, od stakla i metala, baterija i vodootporan je
prednosti Nexus 5x: Stock Android, može odma na Android N, najjača grafička, USB C, Doze
predosnti Lenova Vibe X3 lite: 5.5" ekran, 32GB ROM, najjeftiniji, najbolji DAC i stereo zvučnici u industriji
LG G3 nikad nisam ni uzimao u obzir jer mi se ne sviđa njihov Optimus UI ali ne znam kako sada uzgleda na 6.0, ali opet bi ova tri stavio ispred G3
Zar nema 5x jači proc od Z3?
Ostalo sve stoji i slažem se sa većinom.
USB C je prednost?? Zbog čega točno bi to bila prednost?
Zar nema 5x jači proc od Z3?
Ostalo sve stoji i slažem se sa većinom.
5x ima jači Snapdragon chipset ali Z3ov Krait400 na 2.5GHz je malo jači od Cortexa na 5X, i još u kombinaciiji s više RAM-a, malo je fluidniji, ima na youtubeu videa gdje imaju softverski identične Z3 i 5X i Z3 malo brže pokreće i mijenja aplikacije, ali tu se radi o milisekundama a obični korisnik koji sada kupuje takav mobitel neće primjetiti razliku dok god nije veća od jedne sekunde. pošto je Z3 flagship od prije 2 godine, rekao bih da je lijepo ostario :)
Doduše ima i Nexus svojih prednosti poput kamere i odličnog čitača prsta, ali mislim da kamera i na Z3 zadovoljava
Pomoc....znam da nista neznam
Sony Xperia Z5c
LG Nexus 5x
Samsung A5 201
nesto cetvrto
Bitna je kamera,baterija, igre ne, ne veci od 5,2" moze i njuska
Thx
S5, S5 Neo i A5 2016
Glavno pravilo kod kupnje Samsunga je da nikad, ali baš NIKAD, ne uzimaš njegove "mini" i "neo" verzije. To su okljaštrene varijante modela od kojih su izvedeni, iako se "neo" pokušava progurati kao "poboljšana" verzija - NIJE. To znaju oni koji su probali oriđiđi i "neo". Znači neo je NEo. Iako po specifikacijama može imati više rama, recimo. Zato je dobio po pičci negdje drugdje, što se u specifikacijama uopće ne navodi.
E ovo sto posto potvrđujem (upravo zato što imam iskustva s pravim S3 i S3 Neo), nemojte kupovati Neo, originalne varijante i neo su nebo i zemlja, dan i noć :p, neo je puuuno lošiji, u svemu, naročito (po mom iskustvu) po lagu i kameri.
Vidim da npr sad Tele2 ima u ponudi i S5 i S5 Neo, ja zbog mog iskustva nikad više ne bi uzela Neo verziju mobitela (nisam htjela ni prije, ali nisam imala izbora, jer mi se S3 nepopravljivo oštetio, i više nije ga bilo u ponudi, nego samo Neo, a nisam imala više novca za bolji mobitel).
5x ima jači Snapdragon chipset ali Z3ov Krait400 na 2.5GHz je malo jači od Cortexa na 5X, i još u kombinaciiji s više RAM-a, malo je fluidniji, ima na youtubeu videa gdje imaju softverski identične Z3 i 5X i Z3 malo brže pokreće i mijenja aplikacije, ali tu se radi o milisekundama a obični korisnik koji sada kupuje takav mobitel neće primjetiti razliku dok god nije veća od jedne sekunde. pošto je Z3 flagship od prije 2 godine, rekao bih da je lijepo ostario :)
N5x je dobio performance update koji ga je digao u performansama skoro za duplo, sad ovisi kad je test napravljen i kojom verzijom softvera.. Sve u svemu, sve su to male razlike
Je li xiaomi mi4 jos uvijek relevantan izbor ako je fokus kamera i općenita fluidnost (ne prezahtjevan korisnik, samo oce da sve brzo radi , fb i slicne stvari)
Hoce, MIUI je ispeglan... A hardware koji Mi4 je i dan danas jaci od vecine telefona koji se za te pare mogu kupiti...
Pozdrav!
Kupujem novi mobitel, pa bi vas molila za mišljenje.
Uzela bi neki jeftiniji do nekih 750 kn, nemam neke posebne zahtjeve samo da dobro radi :D
U Linksu ima asus zenfone go (4.5 ekran) - 720 kn, a na njuškalu mogu nabaviti samsung galaxy core prime, HTC 320 i samsung galaxy j1 (nekih 600-700kn).
Imala sam do sad samsung tak da si razmišljam malo primijeniti pa sam konkretno gledala ovaj asus.
Molim vas preporuku kaj je najbolje od ovih mobitela uzeti.
Hvala :)
Pozdrav!
Kupujem novi mobitel, pa bi vas molila za mišljenje.
Uzela bi neki jeftiniji do nekih 750 kn, nemam neke posebne zahtjeve samo da dobro radi :D
U Linksu ima asus zenfone go (4.5 ekran) - 720 kn, a na njuškalu mogu nabaviti samsung galaxy core prime, HTC 320 i samsung galaxy j1 (nekih 600-700kn).
Imala sam do sad samsung tak da si razmišljam malo primijeniti pa sam konkretno gledala ovaj asus.
Molim vas preporuku kaj je najbolje od ovih mobitela uzeti.
Hvala :)
Mora biti novi? Jer na Njuškalu nađeš LG G2 ili HTC Desire 620 za te pare. Ili ove kineze, imaš već preporuke na prijašnjim stranicama.
Da, da ne bi kupovala rabljeni, a ni kineze nekakve. Jedino su mi ovi navedeni novi i marke su pa sam ih i zato izdvojila.
Sad imam low end samsung i okej mi je tak da bi opet nekakvi novi low end uzela.
Sony z5 premium,lg g5,huawei p8? Koji od ta 3 po vasem misljenju? Uzeo bi u t-comu na pretplatu.