Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.059
|
čitano: 12.589.419
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
LG V10 je po meni trenutno najbolji u segmentu kamere. I slikanje i snimanje podržava manualnu kontrolu sa pregršt opcija, kvaliteta izvanredna. Kvaliteta i čvrstoća uređaja na najvišoj razini, otporan na padove, dvostruki sloj GG4 stakla. Baterija nije bajna, ali jedan dan izdrži te je izmjenjiva. Dosta je skuplji od G4, ako naručiš preko njemačkog amazona, dobiš 200gb SD karticu na poklon
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
futzi kaže...
SpyGi v4.0 kaže...
futzi kaže...

Pozdrav,

Tražim novi smartphone, uzeo bi Android, najbitnije su mi karakteristike:

1. kamera

2. baterija

3. izdržljivost i čvrtina uređaja

cijena nije presudna i memorija, jer svakodnevno fotografije prebacujem na pc i dalje obrađujem..

Hvala unaprijed na savjetu

Napisao si da cijena nije presudna ali i nemas potrebe davati velike pare za zadnje flagship mobilne, za te potrebe koje si naveo bi ti svaki mid-end i high-end Android bio na ekstra usluzi sta ja znam evo par prijedloga: HTC One M7, HTC One M8, Samsung Galaxy S4, S5 preskoci, LG G2, LG3 od nekih jeftinijih gledaj Xperiu M2, Xperiu M4, LG L Bello, LG L70, LG L80, a bas od zadnjih flagshipova imas Galaxy S6/S6 Edge, Iphone 6/6 plus, HTC One M9, LG G4 mogao bi nabrajati do sutra...De ti napisi na koje osobine telefona najvise preferiras i do koje cijene si spreman ici pa cemo napraviti uzi izbor, ovako je udaranje u nebo. :)

S obzirom da jako puno putujem i fotografiram, a iz praktičnih razloga ne da mi se vući fotić sa sobom, najbitnija mi je kvaliteta kamere bez daljnjeg, istotako s obzirom da sam cijeli dan u pokretu, potrebna mi je baterija koja će izvući cijeli dan. Memorija kao što sam rekao nije bitna jer slike prebacujem na pc i dalje ih obrađujem u Corelu, Photoshopu... Kad sam rekao izdržljivost i čvrstoća uređaja, osobno najviše mi se sviđa Xperia Z serija uređaja, ali je zaslon tako osjetljiv da se bojim uopće pogledati u njega... I da odgovorim na zadnje pitanje, planiram potrošiti do 6000 kn u slobodnoj prodaji, bez ikakvih vezivanja ugovorima za operatere...

Pozdrav,

po ovome što tražiš najbolji izbor ti je LG V10, jer ima sve što trebaš extra dobru kameru (možda i najbolju prema gsmareni, jer su radili poređenje sa note5 i nexus 6p), dobru bateriju koja je još i izmjenjiva, te takav dizajn i materijale izrade da ti ne treba nikakav case cover ili nesto slično...vjerojatno bi te po pitanju kamere i baterije zadovoljio i s6 edge plus/note5 (imam ga osobno) pa i iphone 6s plus ali oni su svi onak skliski i moraš imati zaštitu na njima... Ja bih na tvom mjestu uzeo LG V10 ili bih sačekao još mjesec, mjesec i pol i onda izlaze i S7 i G5 pa bih si onda uzeo jedan od ta dva...

14 godina
odjavljen
drinkoholic kaže...

Pozdrav,

po ovome što tražiš najbolji izbor ti je LG V10, jer ima sve što trebaš extra dobru kameru (možda i najbolju prema gsmareni, jer su radili poređenje sa note5 i nexus 6p), dobru bateriju koja je još i izmjenjiva, te takav dizajn i materijale izrade da ti ne treba nikakav case cover ili nesto slično...vjerojatno bi te po pitanju kamere i baterije zadovoljio i s6 edge plus/note5 (imam ga osobno) pa i iphone 6s plus ali oni su svi onak skliski i moraš imati zaštitu na njima... 

Ako je iPhone 6S (plus) upola čvrsti kao M8 onda ga slobodno može držati bez ikakvog casea, samo tempered glass na ekranu i to je to. 

Samo, ako čovjek želi obrađivati te slike onda mu iPhone nije najbolji izbor, već LG V10 ili Samsung S6/N5.

A s obzirom da mu je bitna čvrstoća, staklo na S6/N5 ne nije baš najbolji izbor. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
10 godina
neaktivan
Prije svega hvala svima na pomoći, imao sam prilike danas u rukama, držati xperiu z5, galaxy s6 i lg g4, po sposobnostima i prema mojim potrebama G4 je definitivno najbolji izbor za moje potrebe. Gledam specifikacije uređaja lg v10, vidim što se tiče kamere da je ista kao na G4 osim što je optička stabilizacija slike bolja, a to meni nije presudno. Baterije su istog kapaciteta, a V10 ima gorilla glass 4. Slažem se da je V10 uređaj koji je napredniji, i imati će puno više mogućnosti, ali za moje potrebe G4 je sasvim dovoljan, a i sa smeđom kožom biti će cool staviti ga na stol na sastancima :)

Hvala Vam svima, zbilja ste mi pomogli odabrati.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
futzi kaže...
SpyGi v4.0 kaže...
futzi kaže...

Pozdrav,

1. kamera

2. baterija

cijena nije presudna i memorija, jer svakodnevno fotografije prebacujem na pc i dalje obrađujem..

Napisao si da cijena nije presudna ali i nemas potrebe davati velike pare za zadnje flagship mobilne, za te potrebe koje si naveo bi ti svaki mid-end i high-end Android bio na ekstra usluzi sta ja znam evo par prijedloga: HTC One M7, HTC One M8, Samsung Galaxy S4, S5 preskoci, LG G2, LG3 od nekih jeftinijih gledaj Xperiu M2, Xperiu M4, LG L Bello, LG L70, LG L80, a bas od zadnjih flagshipova imas Galaxy S6/S6 Edge, Iphone 6/6 plus, HTC One M9, LG G4 mogao bi nabrajati do sutra...De ti napisi na koje osobine telefona najvise preferiras i do koje cijene si spreman ici pa cemo napraviti uzi izbor, ovako je udaranje u nebo. :)

S obzirom da jako puno putujem i fotografiram, a iz praktičnih razloga ne da mi se vući fotić sa sobom, najbitnija mi je kvaliteta kamere bez daljnjeg, istotako s obzirom da sam cijeli dan u pokretu, potrebna mi je baterija koja će izvući cijeli dan. Memorija kao što sam rekao nije bitna jer slike prebacujem na pc i dalje ih obrađujem u Corelu, Photoshopu... Kad sam rekao izdržljivost i čvrstoća uređaja, osobno najviše mi se sviđa Xperia Z serija uređaja, ali je zaslon tako osjetljiv da se bojim uopće pogledati u njega... I da odgovorim na zadnje pitanje, planiram potrošiti do 6000 kn u slobodnoj prodaji, bez ikakvih vezivanja ugovorima za operatere...

Sačekaj da dođe LG V10 idući mjesec i to je to, prodano, metal + najbolja kamera na tržištu.

i BTW. Xperija Z5 i nije tako krhka kako misliš, pogotovo Compact serija, nema loma stakla kao na nekim primjercima lani...

11 godina
neaktivan
futzi kaže...
SpyGi v4.0 kaže...
futzi kaže...

Pozdrav,

1. kamera

2. baterija

Jooj. Kužim te i ne kužim. OK, bitno ti je fotografiranje, ne želiš "vući" fotić sa sobom...

Pa ne treba ti SLR. I najkompaktniji fotić koji ti stane u džep najtjesnijih hlača, o onima koji stanu u pederušu da ne govorimo... radit će ti nemjerljivo bolje fotke od najskupljeg mobitela. O manjem podlijeganju slabijim uvjetima osvjetljenja da ne govorimo. A tu je još i optičko zumiranje koje bolno fali na svim mobitelima itd. Kad se uzme kakav mobitel možeš dobiti za 1500-2k kuna, ovako ispada da daješ 6000 kuna za fotić. Naglasak na "ć". Kamera je na mobitelima više gimmick, a ispada da ti keširaš masno za uređaj na kojem ćeš primarno koristiti njegovu usputnu funkciju.

Just sayin'.

Samo, plače mi se kad pomislim kakav bi fotaparat mogao kupiti u budžetu koji si predvidio za bolje fotke nego što ćeš ih ovako ikada napraviti, a još bi ti ostalo za neki super mobitel tipa Redmi Note 2 ili 3 i još bi ti ostalo dosta novca u džepu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 10:02 (Yo Momma).
11 godina
neaktivan
Bog ljudi, imam jedno pitanje ako neko zna odgovor. Čitao sam na stranim forumima na lg G4 ima ovaj problem motherboard or boot loop . I to da se odnosi na sve mobitele kojima seriski
broj pocinje sa 505-508. Jel imo neko taki problem ili da zna nesta o tome, jer se to dogada stvarno ili. Sutra preksutra idem kupit taj mobitel pa bih molio pomoc. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa ako piše na stranim forumima, onda se događa. Onima koji pišu.

Tebi ovdje netko može napisati da nema problem i opet ništa nećeš znati ni biti siguran

kakav će biti tvoj konkretni model.

Ali ako postoje indicije da neki modeli određenog serijskog broja imaju nezgodan problem,

izbjegni te serijske brojeve. Logično?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vrlo rado bi ja izbjegao tu seriju, ali kupujem mob na produženje ugovora preko webshopa tako da ne mogu birati sta ce mi poslati.
11 godina
neaktivan

Osim ako to radiš jer si 200 km od najbližeg prodajnog mjesta,

topla preporuka:

svejedno polovno ili novo, ne kupuj na neviđeno sve dok imaš mogućnost uživo čekirati željeni model ;)

U suprotnom bih na tvom mjestu uzeo neki drugi model (V10, khm). Jer kako to kod nas obično biva,

lako je moguće da su nabavili baš tu zeznutu seriju, bitno da se proda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 15:51 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav
Kratko pitanje:
LG G4 ili S6?
Ne znam dali ce mi biti g4 prevelik a trenutno koristim G2 dok me kod samsunga brine sto je staklen i ako mi padne gotov je :) g4 mi se cini cvrsci ali sam fan amoleda i samsunovog ekrana, cujem i da je touchwiz na s6 puno bolji i "lakši"..
Kamere su odlicne na oba modela koliko sam vidio ali se nekako ne mogu odluciti za kojeg :/
Izmjenjiva baterija i sd mi ne treba i svida mi se kozni poklopac od g4 a i mislim da lg ima dužu podrsku za svoje modele iako se i samsung popravio..
Malo mozda naginjem prema s6 cisto radi promjene jer je sucelje prakticki isto na g4 kao i g2 ali me zanima ako netko ima navedene uredaje pa da podijeli iskustva i probleme.. Kvaliteta baterije, stekanje, pregrijavanje i slicno..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
I da se nadovezem postoje li kakvi eu shopovi ili slicno koji su pouzdani a jeftiniji od domacih ili da nadem nesto na njuski?
Planiram do 3000 kn potrositi..
Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim za  preporuke za prijatelja izmedu Galaxy A7 i Galaxy S5 NEO. Cijenom su tu. 

Osim uz standardno koristenje, vaznost mu je pogledati koji video i slicno dok putuje,
i naravno kamera. 
Koji od ova dva preporucate i zasto, molim savjet. 
Ukoliko ima netko nesto za preporuciti osim ta dva, slobodno moze,
medutim cijena do 3000 kuna i mora biti iz nase trgovine, dakle ne njuskala
i slicno. Prednost amoled ekrani, ali moze i IPS. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
SuperFulcrum kaže...
I da se nadovezem postoje li kakvi eu shopovi ili slicno koji su pouzdani a jeftiniji od domacih ili da nadem nesto na njuski?
Planiram do 3000 kn potrositi..
Hvala

Najbolje na njuski, zapakiran s T-com/Vip/Tele2 garancijom. To je najpouzdanija opcija, a jeftinija nego ga kupiti direktno u trgovini.

@danny_2

Izmedju ta 2 prije bi uzeo A7, odlican dizajn,a specifikacije ce zadovoljiti sve zahtjeve. Imao sam priliku koristiti A5 koji mi se cak i vise svidio od S5, a A7 je bolji od A5. S5 me estetski odbija, ali to je sve subjektivno.

Za tu lovu moze jos u obzir uzeti G3 32GB ili Huawei P8.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
14 godina
Preko Honorbuy-a da naruči Meizu Pro 5. Točno 3000 bi koštao
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav!

Trenutno imam lumiu 520 koja mi svaki dan daje mnogobrojne razloge da ju bacim u lokalnu baru.

Trebao bih neku preporuku za best buy mob. Da mobu birati, opet bi isao na WP ali ni Android mi nije stran. Definitivno kupovanje mob bi bilo 6. mjesec i da, znam da je to jako daleko ali ako uleti neki sweet deal onda bih probao svim silam uzeti isti.

Budget je nekih 2500 kn. Moze i malo vise (+200-300kn MAX). Mob bi trebao biti "in" (s softverskom i hardverskom podrskom) makar 3 god. Ekran od 4.8 do 5.5- u tom slucaju bez puno "mesa" jer imam relativno male prste.

Kamera minimalno 8 piksela; prednja..... a ionako sam ruzan pa ne treba bit neka :D

^Naravno ako takvo sta postoji. Kupujem samo nove mob. Kineze ne.

Zagrijao sam se za lumiu 930 ali cijena....... Preferiram kupovinu na bonove aka za keš.

Hvala.

8 jesi lud, di je 6 mjesec!
Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 20:03 (LLAMABOY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
zuper kaže...
Preko Honorbuy-a da naruči Meizu Pro 5. Točno 3000 bi koštao

Da sebi kupujem mob bez rauzmisljanja za te novce bi uzeo njega, cak za 500 kuna vise
bi uzeo 64 gb verziju. Na zalost ovo kupujem za covjeka kojem je bitno da servis ukoliko
zatreba moze ostvariti kod nas u sto kracem roku. 
Pa pitanje da li kupljeni mob u honorbayu se salje za kinu u slucaju kvara ili gdje?

17 godina
LLAMABOY kaže...

Da kupuješ za mjesec dana teško je reći, a za 6 mjeseci nevrijedi ni govoriti jer će se puno toga do tada promjeniti. Javi se 5 dana prije nego budeš stvarno uzimao i onda ćeš dobiti savjet.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
11 godina

Trenutno imam Galaxy S5 ali ga prodajem jer ne fokusira ništa na pola metra i jer je jednostavno prespor u odnosu na Elife E7 kojeg sam imao prije. 

Fali taj gigabajt rama i to osjetno. 

Razmišljam o Z3, G3, bitno je najmanje Snapdragon 800 i 3GB rama, solidna kamera i dobra baterija.

Sad, dal ima nešto bolje od ta dva za nekih 2000 kn na Njuškalu?

Koji je bolji općenito od ta dva? Moj izbor je Z3 ali znam da svi Sonyi poblesave s vremenom pa me to malo zadržava.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kak misliš poblesave?

11 godina
neaktivan
@SuperFulcrum
Pozdrav,
Za G4 ne znam, ali sam imao S6 dobrih 10 mjeseci, i bio mi je odličan, sve je super samo je baterija poslaba meni je rijetko kad izdržala dan ali to ti sve ovisi kakav si korisnik mada i to nije toliki problem sa brzim punjenjem a i android MM je blizu tako da će i Doze popraviti stvari sa baterijom...što se tiče staklenog dizajna to je malo problem ali imaš na eBay i Amazon skin za stražnju stranu kakav hoćeš (dbrand, skinomi) tako da i to nije problem ...touchwiz je ne prepoznatljiv, stvarno leti u odnosu na prošle modele, ja sam ljubitelj tw-a tako da meni ne smeta ni ak nekad pola sekunde zašteka... Pogledaj i recenzije na mob.hr i smartphonehrvatska.com , ali iz mog iskustva sa njim, ja ti S6 mogu slobodno preporučiti...nemoj samo uzimati ove neke kineske dodževe, kitaphone i ostale poluproizvode... Pozz
15 godina
neaktivan

Zanima me mobitel, može polovni, do 1500 kuna. Koristit će se za pozive, poruke, pjesme, surfanje i slikanje. Dakle bitna mi je kamera, bitni su mi RAMi i bitna mi je baterija.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
xXTheLuka1998xX kaže...

Kakav je kvalitet Xiaomi-a ?Nikad se nisma susreo sa njim,uglavnom samo Samsung koristim.

recimo da je kvaliteta takva da ti vise nikad nece past napamet kupit samsung

Problem je sto za te marke nema dijelova i ako " crkne " mogu da ga bacim ?! :)

NEKA SKRIPT,MOMENTUM,BUDE NA VASOJ STRANI .
15 godina
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
xXTheLuka1998xX kaže...

Kakav je kvalitet Xiaomi-a ?Nikad se nisma susreo sa njim,uglavnom samo Samsung koristim.

i to su isto gluposti od kojih mi se kosa na glavi dize,  kako nema dijelova? nema dijelova za neke srot no name kineske marke a xiaomi to nije

12 godina
neaktivan
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
xXTheLuka1998xX kaže...

Pa nije to auto da nema djelova . Sveti aliexpress 

10 godina
protjeran
bubimir13 kaže...
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
domac5 kaže...
mackocicko2004 kaže...
xXTheLuka1998xX kaže...

Pa nije to auto da nema djelova . Sveti aliexpress 

Ovde gdje ja zivim samo se cijeni Samsung,mozda Lg i tako . :)

Kad bih donjeo Xiaom na popravku jos bi me napali ako nebih i gore prosao !

NEKA SKRIPT,MOMENTUM,BUDE NA VASOJ STRANI .
12 godina

Jel može preporuka nekog HI END moba al po mogućnosti da ne moram dizat kredit za njega? Gledao sam iPhone i Sony Z5 al oni i s pretplatom izađu preko 6000 kuna!!! Pa to nije normalno! Htio bi da ima bar 3GB Rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li ovaj telefon podrzava nase mreze tj. moze li raditi kod nas u BiH?

0 0 hvala 0
12 godina

Sestra kupuje mobitel do 1000kn (200kn +-), nov uređaj s garancijom. Uvjeti: proširiva memorija (ako je interna 16gb, kartica možda ni nebi bila potrebna), solidna kamera, 5.5 incha ekran(uglavnom što veći), uređaj u boji (ako postoji). Traži BESTBUY za tu lovu, a ja se ne kužim pa molim Vas za pomoć. Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Azmo kaže...

Jel može preporuka nekog HI END moba al po mogućnosti da ne moram dizat kredit za njega? Gledao sam iPhone i Sony Z5 al oni i s pretplatom izađu preko 6000 kuna!!! Pa to nije normalno! Htio bi da ima bar 3GB Rama.

Kupi si Sony Z3 s njuškala, nađe se za malo više od 2000kn. Mob leti, 3gb rama, odlična baterija i uskoro dobiva andorid 6. Z5 ne opravdava razliku u cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 18:42 (bik).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice