Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.049
|
čitano: 12.573.737
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Na mobu sam pa nemogu citirat...
@bik - fotke mi izgledaju preodlicno za Z3, frend ima Z3 i usporedujuci njegovu Z3 i moju 920, meni su slike ispale bolje (u zatvorenom prostoru testirano, slabije osvjetljenje).
U nocnom klubu ista situacija, samo VS Z5 od drugog frenda...

@mrndjo10 - polovna 830 definitivno, po netu bolja kamera i od iphona 6 (stavit cu kasnije link ako nekog zanima a nemoze proguglat).
9 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Bok svima!

Ovako tražim mob do 1500 kn (može i 100, 200 kn više ovisi o mobu i prilici) , novi, kratko korišteni njuškalo!

Zahtjevi ekran do 5 inča, dobra kamera (i prednja!) min 2 gb rama, ne manje od 16 GB memorije, nebi baš kineske marke, uglavnom za surfanje, mail, znači dobar multitasking, ekran,...
Gledam:

Galaxy A5 (stariji procesor),

Z3 Compact (ne sviđa mi se baš što je staklena),

lenovo p70 (??),

oneplus x (teško za te novce),

alaxy alpha (lošije kamere)

ili možda nešto starije? Galaxy S4??

Eto ako ima netko neki prijedlog, sugestju bio bih zahvalan!

0 0 hvala 0
14 godina
mrndjo100 kaže...

Zdravo treba mi preporuka za mobitel do nekih 1000 - 1300 kuna. Kupujem za stariju osobu kojoj je jedino kamera bitna. Znači nije bitna marka, operativni sistem ni ostale karakteristike, samo je kamera bitna. I da je display ispod 5 inchi. Ja sam mislio o mobitelu Lumia 925, ima li neki bolji u tom cjenovnom rangu? (može i novo i polovno)

Mislim da za te novce polovno nađeš Lumiu 1020, a to je vrh kaj se tiče kamere na mobitelima

@vasili_zajcev

Možeš naručiti Xiaomi Mi4c sa Honorbuy-a. Oni prave jako kvalitetne proizvode

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 14:41 (zuper).
12 godina
neaktivan
vasili_zajcev kaže...

Bok svima!

Ovako tražim mob do 1500 kn (može i 100, 200 kn više ovisi o mobu i prilici) , novi, kratko korišteni njuškalo!

Zahtjevi ekran do 5 inča, dobra kamera (i prednja!) min 2 gb rama, ne manje od 16 GB memorije, nebi baš kineske marke, uglavnom za surfanje, mail, znači dobar multitasking, ekran,...
Gledam:

Galaxy A5 (stariji procesor),

Z3 Compact (ne sviđa mi se baš što je staklena),

lenovo p70 (??),

oneplus x (teško za te novce),

alaxy alpha (lošije kamere)

ili možda nešto starije? Galaxy S4??

Eto ako ima netko neki prijedlog, sugestju bio bih zahvalan!

Prije lošija baterija nego lošija kamera, kamera je odlična

16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

trebala bih preporuku za dual sim android do 2000 kn (bilo novi ili ispravni polovni)... 

Bitno mi je da ima dobru kameru, bar 2gb ram-a, barem 16gb interne memorije, bilo bi poželjno da ima utor za memorijsku karticu (ne znam da li postoji uopće neki mob koji istovremeno može imati obje sim kartdice i sd karticu?)... i bitno mi je da baterija izdrži barem 12h uz obje sim kartice na 3g/4g, par poziva, malo fejsbučenja, whatsappanja i nešto malo slikanja i snimanja videa (ajmo reći prosječno 2h aktivnog korištenja) :)

...a jesam zahtjevna... zato ni ne znam otkud bi počela, molim vas pomoć :)

Hvala!

soft kitty, warm kitty, little ball of fur, happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

lg g3,lg g4 ili note 3.Koji izabrati.Jesu velike razlike izmedju lgg3 i lgg4 da se daje toliko para vise

0 0 hvala 0
17 godina

Hitno me zanima sljedece:

Ak se proda mobitel kupljen na pretplatu, dal bi taj broj/kartica i pretplata radili na nekom drugom mobu istog operatera?

I drugo, dal bi na tom prodanom mobu radil neki drugi broj istog operatera, bilo na bonove ili pretplatu?

Zajednicki, dal su mob i broj neovisni, a vazan je samo operater?

samegas
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Djevojka123 kaže...

lg g3,lg g4 ili note 3.Koji izabrati.Jesu velike razlike izmedju lgg3 i lgg4 da se daje toliko para vise

Po meni  nema potrebe za G4 jer košta dosta više od G3 a ne daje toliko više. I meni je G3 dosta ljepši izgledom, ali to sam samo ja.

Armor kaže...

Ak se proda mobitel kupljen na pretplatu, dal bi taj broj/kartica i pretplata radili na nekom drugom mobu istog operatera?

I drugo, dal bi na tom prodanom mobu radil neki drugi broj istog operatera, bilo na bonove ili pretplatu?

broj se veže na karticu, a pretplata na broj, i to nema nikakve veze s uređajem

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
neaktivan
Armor kaže...

Naravno da će raditi kartica nema veze u koji je mobitel staviš bitno je samo da je mob podrzava tu mrežu

17 godina
Djevojka123 kaže...

Najveća razlika između g3 i g4 je kamera koja je na g4 vrhunska. Ostalo je na razini sitnijih poboljšanja. Note3 je također odličan uređaj. Meni je taj stylus bio dosta koristan dok sam ga imao. Od ta tri uređaja Note3 ima nešto bolje trajanje baterije. Ako možeš pričekati, LG G5 ima odlične specifikacije u najavi. Navodno bi relativno brzo trebao biti dostupan (prije ljeta).

11 godina
neaktivan
Pozzz... Odlucio sam uzeti mobitel do 1300kn pa me zanima vase misljenje... LG G2 star 8mj, ima garanciju, HTC Desire 610 star 6mj, ima garanciju, HTC Desire 510 star 3mj, ima garanciju, LG G4c novi ili neki drugi?
Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li netko iskustva sa Iron baterijama? Kakve su u odnosu na ONYX baterije? 

Hvala.

Evo i slika. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Frendica me trazila da joj pronadjem mobitel koji bi joj najvise odgovarao buduci da se ona ne kuzi u to... Najvise bi ga koristila za surfanje internetom, youtube, faceboom, whatsapp, malo gps, mozda poneka igrica, ali po tome sto kaze, neke jace igrice ili aplikacije joj nisu bitne.

Ja sam dosao do ova 3, pa cu odmah napisati plusove i minuse

Sony Xperia M4 Aqua

+ baterija

+/- velicina ekrana je ok (5 inca), ali samo 720p rezolucija. Jel to dosta za surfanje netom?

- Snapdragon 615

- samo 8 GB unutarnje memorije, od toga samo 1.26 slobodno za aplikacije. To je nista. Ja imam Z3, bilo je 7GB slobodno kad sam ga kupio, sad je manje od 2GB slobodno i to sve zauzimaju aplikacije, cak i nakon sto ih prebacim na SD karticu. Navodno ce u androidu M biti moguce koristiti SD karticu kao unutarnju memoriju (instalirati aplikacije direktno na nju), pa bi to trebalo rjesiti ovaj problem, ako ce stvarno dobro raditi

LG G3

+ dobar procesor, dosta memorije, manje vise sve

Velicina je isto super, 5.5 inca i 1440p rezolucija. Jedino ne znam dal je to mozda prevelko za zensku ruku, plus oni cudno pozicionirani gumbi na zadnjoj strani

I ne znam za bateriju i LGov UI. Na Sonyju znam da je super, bojim se da i ovdje mogli biti losiji

Samsung Galaxy S5 Neo

Izmedju ova dva, po specifikacijama bolji od M4 (16GB, ekran 5.1 inca 1080p), a losiji od G3

Procesor je Exynos 7580 Octa, ne znam kakav je u usporedbi sa SD615)

Ali tu me najvise brinu baterija i Samsungov UI. Cuo sam da je Samsung dosta los u ta dva polja, i da je S5 bio najlosiji flagship 2014., da je stekao itd.

Ukratko, M4 me najvise privlaci jer je Sony, znam da ima dobru bateriju i UI (iz iskustva, imam Z3). Ali je po specifikacijama najlosiji. Ne znam oce bit problema kad se tih 8 GB popuni. A opet, ako stvarno instalira samo onih par aplikacija koje sam naveo na pocetku, nece ni to popuniti. A onda opet, oce 5 inca i 720p biti dosta za ugodno surfanje? Po specifikacijama mi se najbolji cini S5 Neo, ali cuo sam da Samsungi ne valjaju i stekaju i ne znam kakva mu je baterija

0 0 hvala 0
14 godina
Običan S5 je bolji od Neo modela i jedina prednost Samsunga je AMOLED ekran koji je genijalan za multimediju.
720p na 5" je sasvim OK, nema problema sa čitanjem i najsitnijeg teksta.
G3 je tu najjači model, a najbolje da ga sama stavi u ruku i procjeni dal je velik
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
 a najbolje da ga sama stavi u ruku i procjeni dal je velik

17 godina
QuidZz kaže...
zuper kaže...
 a najbolje da ga sama stavi u ruku i procjeni dal je velik

hahahahah

btw. kolega dobro kaže, G3 je tu najbolji, S5 neo i M4 Aqua su dosta lošiji modeli od njega

13 godina
Skejter2710 kaže...
Pozzz... Odlucio sam uzeti mobitel do 1300kn pa me zanima vase misljenje... LG G2 star 8mj, ima garanciju, HTC Desire 610 star 6mj, ima garanciju, HTC Desire 510 star 3mj, ima garanciju, LG G4c novi ili neki drugi?
Hvala

Od ovih navedenih definitivno g2

11 godina
neaktivan

Na kraju sam se odlucio za Meizu M2 mini, kojeg nisam prije vidjeo... Bolji izbor od G2?

13 godina
Skejter2710 kaže...

Na kraju sam se odlucio za Meizu M2 mini, kojeg nisam prije vidjeo... Bolji izbor od G2?

Nije, slabiji, lošiji ekran, baterija, kamera itd. Fulo si :P

9 godina
neaktivan
ja bih trebala odluciti do sutra. ima lg g3 nov i malo koristenlg g4. note 3 sam izbacila jer je prevelik. e sad koji uzeti od ova dva. novo je ipak novo. da je lg g4 nov,a novog nema,uzela bi njega. ovako je navodno kratko koristen
16 godina
Mogla bi plakati nakon Z3 na LG što se tiče baterije.. Vidim da si u z3 temi bila dosta znatizeljna, valjda znaš u šta se upustas.
13 godina

Naravno da je bolje uzeti malo korišteni g4. Sve je bolje nego na g3

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

oneplus x ili xiaomi mi 4c?

soft kitty, warm kitty, little ball of fur, happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bik kaže...
Mogla bi plakati nakon Z3 na LG što se tiče baterije.. Vidim da si u z3 temi bila dosta znatizeljna, valjda znaš u šta se upustas.

Kontam da će i temu za LG malo pospješit sa ''pitanjima''. 80% pitanja ne bi ni pitala da me posluša i pročita korisnički priručnik što dobije uz uređaj, al ajd, neću bit sad zločest 

9 godina
neaktivan
znam ko si

0 0 hvala 0
16 godina
Tko? B-)
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

sestri su dali da si izabere službeni mobitel, mora ga uzeti u tele2 a ona bi voljela da bude dual sim (poželjno no preživjet će ako nije).

Tarifa će biti revolucija, do 1500 kn u startu, kasnije do 300 kn mjesečno sa tarifom.

Na njihovoj stranici sam vidio da imaju nekoliko dual sim mobitela pa ako može kakav savjet?

Dakle mobitel bi se koristio za klasično mail, whatssup, viber, face, sumnjam da će igrat kakve zahtjevne igrice. Android, baterija da je što bolja naravno i ekran da nije veći od 5 incha ako je moguće (ukoliko best buy mobač ima veći ekran preporučit ću joj i taj, nema veze).

I da nema problema sa mobitelom, sad ima neki stari koji joj se brejka, gasi, gubi živce na njemu.

Zahvaljujem unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina

Za tu lovu može uzeti svaki mobitel, i Z5, i Iphone 6S, LG G4, S6 Edge itd..doslovno sve. Neka ode na njihov web shop i probere koji hoće mobitel jer može praktički bilo koji uzeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Za tu lovu može uzeti svaki mobitel, i Z5, i Iphone 6S, LG G4, S6 Edge itd..doslovno sve. Neka ode na njihov web shop i probere koji hoće mobitel jer može praktički bilo koji uzeti.

Pa to sam joj i ja odmah rekao 

al nije baš tako, npr z5 premium treba 2600 platiti odmah

A koji od dual simova je najbolji izbor?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 16:18 (dudekzg).
17 godina

Samsung S5 ili novi A5? Kolika je razlika između ta dva?

Ili ima nešto drugo u tom cjenovnom rangu?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice